Şimdi çin'de köpek eti yeniliyor hristiyanlar hindi kesiyor diyenler gelmesinler onlarla ilgili de kampanyaları imzaladım ve herkes kendi ülkesinden sorumludur. Fakirler et yiyor diyenlere de , normalde neden fakirler akıllarına gelmiyor? Ayrıca fakirlerin aklına son gelicek şey kırmızı ettir. birçok insan kendi akrabalarına dağıtıyor ya da buzdolabında saklıyor. Siz karşımısınız? İlkel çağda gibiyiz.
Cevabın nedir?
+1 yılÇinli arkadaşlar sadece köpek değil canlı olan herşeyi yiyorlar insan emriyosu, fetusu ve plesentası dahil, hristiyanların 25 Aralıkta kutladıkları noel bayramlarında hindi eti kitaplarında yazmıyor adetleşmiş
oysa bizim kitabımzıda Kevser Suresinde Kurban hakkında net mealler var.
Ayrıca Hz. İsmail (a. s) ve Hz. İbrahim (a. s) kıssasıda verilmektedir.
evet bilinçsizce kesilmesi komşuya dağuıtılmaması gibi uygulamalar var
fakat bilinçlendirme çalışmaları kurban bayramı öncesi camilerde ve diyanetten yapılmakta00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılİslamda kurban yoktur Allah bizden kan istemez kan dökmeyin diye buyurur ha et yiyeceğiz orası gerçek fakat bunu Allah emretti demek direkt ona ortak koşmaktır eh Tatlı su Müslümanları bayılırlar ortaklığa
124 Yorumla- +1 yıl
@Bigbangd sen nasıl bu Allah'ın emridir dersin? Kanıt mı istersin buyur
https://19.org/tr/kurban/
Birazcık gerçekleri öğrenin şu siteyi komple bir okuyun yazarı Arizona'da yaşayan Türk bir mantık profesörü. Kendisiyle görüşme imkanım olur bugün herhalde Amerika ya gideceğim 😊 - +1 yıl
@Bigbangd yahu verdiğim siteyi oku 😆 kurban farz değil 😆 avcılar hırsızlar vb durumlarda uygulanan bir kural bak adam ne güzel açıklamış 😆
- +1 yıl
kardeşim kuranı kerimde kevser suresi var. bilmem bilirmisin.
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- Muhakkak Biz, sana Kevseri'i verdik.
2- Sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!
3- Doğrusu sana kin besleyendir soyu kesik olan! bunu diyen rabbimiz. bildikten sonra yoktur demek haşa ayeti inkara gider. ve oda insanı kafir eder. dini konularda dikkatli olalım. emin olmadığımız veya bilgimizin olmadığı şeyler hakkında konuşmayalım. bu işlerde şaka olmaz. - +1 yıl
Kurban kesmenin meşrûiyeti Kitap, Sünnet ve icmâ-ı ümmet ile sabittir. Allah Teâlâ'nın Kur'ân-ı Kerîm'de; "Rabbin için namaz kıl ve kurban kes" (Kevser, 108/2), Hz. Peygamber (s. a. s)'in de "İmkânı olup da kurban kesmeyen bizim namazgâhımıza yaklaşmasın" (İbn Mâce, Edâhı, 2; Ahmed b. Hanbel, Müsned, II, 321) şeklindeki ifadeleri konunun önemini ortaya koymaktadır. Ayrica 'Allah'tan başkası nâmına hayvan kesene Allah lânet etsin " (Müslim, Edâhî, 43-45; Nesâî, Dahâyâ, 34; Ahmed b. Hanbel, a. g. e., I, 108, 118, 152, 217, 309, 317) . Inaniyorsan mantik profesoruyle is yapmayacaksin..
- +1 yıl
@Namı_Diger Öncelikle hadislerle cevap verenleri tebrik ediyor adreslerini vermelerini rica ediyorum hadislerin uydurma olduğunu hepimiz biliyoruz peygamber ağzı yapma bana 😊.
Diğer arkadaş mobilden uzun uzun yazamıyorum youtubeye geç Edip Yüksel Kurban yaz bak anlatıyor sizlere 😆 - +1 yıl
@onuronur85
SELİM KARÇIK:
108:2 - "Öyleyse Rabb'in için namaz kıl ve kurban kes". bu ne oluyor açıklarmısın ayetin açılımını
EDİP: Kesinlikle yanlış bir çeviri. "Rabbin için namaz kıl ve yönel" olmalı. Kurban ile alakası yok. Adamlar ayate "hayvan" kelimesini sokmuşlar. Hani "hayvan kesilirken göğsünü kıbleye 'yöneltiriz' ya, işete 'anhar' (yönel) kelimesi bundan kinayedir" gibi uyduruk bir yorumla kurbana çevirmişler maalesef.
Buyurunuz efenim - +1 yıl
@korkakishot senin verdiğin sitedeki arkadaş Prof. Ali Demirsoy evrimsel biyoloji dalında çalışmış bir arkadaş Allah inancı var mı yok mu
ne okuduğunamı dikkat etmiyorsun yoksa sendemi görevli masonlardansın bilemedim - +1 yıl
kevser suresinin tek bir meali var arkadasım
- +1 yıl
kardeşim nas larla sabit olan bir emri tartışmam sizinle. ayeti yazdım isteyen alır isteyen inkar eder. nasıl isterseniz öyle yapın. ahiret gününde haberimiz yoktu diyemezsin artık.
Sana bu kadar nimeti ihsan eden Rabbin için sadece O'nun rızasını gözeterek namaz kıl. Rabbinin sana verdiği hayır ve nimet*lere karşı Allah'a şükür olsun diye develeri yani Arap mallarının en iyileri*ni kurban kes. İbn Cüzey şöyle der: Müşrikler ıslık çalıp el çırparak ibadet ediyor ve putlar için deve kesiyorlardı. Bunun için Yüce Allah Peygambe*rine (s. a. v.), "Sırf Rabbin için namaz kıl ve başkası için değil, sadece O'nun için kurban kes" buyurdu. Bu Allah'ı birleme ve ihlâs emri olmuştur. - +1 yıl
Heliniz derken kac kisiyle. Birincisi o 'anhar' degil "venhar" dir bunlar farkli. manadadir. 'Halaga' ince okursan tiras etti kalin okursan affetti demektir bunlari anlatan adam kitabi nasil okuyacagini bilmeyrn uyduruk insanlar. Birde saygili konus kafani bulandiran uc bes capulcunun agzindan alma laflarla gelme. "Venhar" kurban kes tefsiri vardir cocuk.
- +1 yıl
@Namı_Diger 😆 ya komik olma git işine 😆
- +1 yıl
Isine gelmeyince git isine. Dinle alakasi olmayan adami git dinle. Ama dini alimlerin tefsirlerine yalan de. Unutma elbet alacak herkes karsiligini ergencik..
- +1 yıl
@onuronur85 Açık olan açıktadır ayrıca bana mason demen tuhafıma gitti hayatımda hiç duvar örmedim ( Are you masoning?) Mason kavramı ağzınıza alışmış kötülemek istediğinize bu yaftayı yapıştırıyorsunuz. İnsanlara yanlış bilgiler veriyorsunuz sen zaten peygamberi Allah'a ortak koşarak şirkin kralını yapıyorsun Allah'ın ayetiyle değilde hadislerle cevap veriyorsun 😆 Hadislerin uydurma olduğunu açıkça ifade ettim Tek çevirisi vardır diyeni de tebrik ederim 😆 Galile dünya yuvarlark dediğinde herkes kafayı yemiş diyordu şimdi herkes mantıken kabul ediyor 😆 Tek bir kişi de olsa doğruluk payı vardır. Allah islah etsin ahirette görüşürüz 😊 hak ile batıl ancak o zaman ayrılacak 😊 son olarak hadisçilere gelsin "Allah bize yeter o ne güzel koruyucudur."
- +1 yıl
@Namı_Diger şimdi aslan bir kere yaşım 20 ergen değilim senin yapamayacağın işleri yaptım göremeyeceğin yerleri gördüm hayat tecrübem yaşımı aşar seni de aşar emin ol yorumu bolerek yapacağım hazıf ok
- +1 yıl
@Namı_Diger Kurban’ın hayvan kesmek olduğu iddiasını besleyen surelerden birinin de Kevser suresi olduğu iddia edilir. Malum, Kevser suresi bir namaz suresidir. Surenin ikinci cümlesinde “fe salli li rabbike venhar” ifadesi, Rabbin için namazı kıl ve kurbanı kes biçiminde çevrilir. Bu çeviri tamamen bir katliamdır.
Ayette geçen “salli” kalıbı, salat kelimesinin bir veznidir. Bu kalıp, şu ayetteki kalıp ile hemen hemen aynı manaya gelir. “Allah ve melekleri o resule salli ederler.” Eğer buradaki salli kelimesini “namaz” diye çevirirsek, Allah ve melekleri peygambere namaz kılmış olur. Ki bu saçma ve hatalı bir yakıştırma olacaktır.
Dolayısı ile buradaki salli, “destekleme” anlamıyla çevrilir. Allah ve melekleri peygamberi desteklerler…
O halde Kevser suresinde ki salli kelimesi de “desteklemektir.”
- +1 yıl
@Namı_Diger
Ve gelelim venhar kelimesine. Venhar, nahr kökünden türemiş bir kelime olup, boğazına bıçak dayanmış devenin göğsünü ileri attırması manasına gelir. Yani “bir işi göğüslemektir.” Ama vatandaş kalkmış, bıçağı dayama kısmını almış ve olmuş sana hayvan gırtlaklamak…
- +1 yıl
@Namı_Diger Mobilden bu kadar oluyor şimdi az ötede oyna bilip bilmeden konuşma ergen diye de hitap etme haddini bil
- +1 yıl
@Namı_Diger telefon kapandı 😆 al bak ne güzel çevirmiş başkası
“Rabbini destekle/devrimcilik yap ve güçlükleri göğüsle” biçiminde olmalıdır… - +1 yıl
Simdi burda polemige girmiycem verdigin cevapta kendini taklaya getirmis farkinda degilsin neyse ogreneceksin. Benim yaptigim isleri gordugum yerleri anlatmama tanidigim bildigim gordugum konustugum kisileri anlatmama hic gerek yok bu seni cok asar kaldiramazsin velhasilkelam Kuran-i Kerim den aldigini aynen ceviremezsin bunun icin ilme muvakkaf olmak lazim cunku bir kelime binlerce manaya gelir zaten kendin yazarken cukura dusmussun haberin yok. Ayrica sirke kosan kimse ortada. Kuran ve hadis ile ornek koymak sirk olmayacagi gibi kalkipta dinin vacip kildigini bir prof dan duyma laflarla yok sayan ayeti saymayanin nasil sirkte. oldugu ortadadir.
- +1 yıl
@Namı_Diger Fantastik elemansın vesselam 😆 tek anlama gelir diyen kimdi 😆
- +1 yıl
Okuma yazma anlamada yasadiginla eminim hayatin cok iyi geciyordun hadi yukariyi oku gul kendi. Coluk cocukla ugrasiyorum ya. gelmis desteklemek diyor kim yazdi diyor.
- +1 yıl
Sen musluman olduguna eminmisin
- Diğer konusunda 963 cevap paylaştı.
+1 yılsırf fakirler için yadım kuruluşları zaten dagıtım yapıyor atrıca herkes çevresindeki fakire veriyor zaten sen karşılaşmamıssın . kurban farklı bir kavram allah için kurban ediliyor o hayvan.. ayrıca çoğu fakir belkide 1 sene boyunca tatmadığı için et aklına en son gelecek şey olabilir.. kurban paylaşmmak için kesilir.. herkes de o kurban edilenden payını bir şekilde alır.
00 Yorumla
+1 yıldinde şart mı bilmiyorum ama bir günde okadar hayvanın kesilmesi canımı yakıyor resmen, bence eski zamanda yenilecek fazla şey olmadığı için allah kesmesini emretmiş şimdi gerekmedikçe kesmeye gerek duymuyorum başka şeylerle Hayır yapsınlar kabullenir bence
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
32Cevap
+1 yılBence her müslümanin görevi ama kendi kesip kendi yemesi cok komik. git vekalet ver fakir fukara yesin yoksul bir ülkede
11 Yorumla
Soran+1 yılBence kendi de kesmemeli kesim yerlerinde uzman kişiler yapmalı hiç değilse.😞
Allah'ın Bayram'ına Nasıl karşısın? Onlar birer nimet insan oğlu için. O zaman ıspanak pırasa soğan da yemeyelim. Çünkü onlarda canlı.. Senin mantığına göre bitki de hayvan da yememeliyiz. Ama onlar birer dünya nimeti.. Ve biz kurbanı keserken illa kurbanda değil diğer Zaman'larda da dua ederek hayvana eziyet etmeyerek kesiyoruz. Şimdi gelip te böyle bir şey diyemezsin
10 Yorumla
+1 yılKatılıyorum sana. Üstelik hayvanları perişan ediyorlar keserken. Artık ibadet olmaktan çıkmış bu.
21 Yorumla
Soran+1 yılBence de geleneksel ritüel gibi olmuş. Çok dinle alakası olmayanlar bile kesiyor. Bari sokaklarda yapmayın çocukların önünde.
eti normalde de yiyoruz ki kurbanda da kendimiz bir koyun alıp kestirip bir kısmını yiyoruz bir kısmını dağıtıyoruz bütün aile akrabalar bir araya geliyor bayram dediğin bu zaten yoksa tek başına napcan et yemeğini önemli olan iş koşuşturmasında sürekli görüşemediğin yakın insanlarla bir araya gelmek zaten
asıl ben bayramlarda otellere gidip tatil yapanlara karşıyım tatil yapacaksan git yıllık izninde yap bayram birlik beraberliğin zamanı olmalı00 YorumlaDine veya dinin sunduğu şeylere inanmayabilirsin hayatında iyi kötü herşeyi yapabilirsin ama dinini tarihini inkar edemezsin böyle saçma sapan şeylerle gelmeyin. Neden kurban kesildiğini eğer kurban kesilmeseydi neler olucağını bir araştır sonra böyle avrupa ağızlarıyla konuş.
00 YorumlaBir kez bir dernek ile Banglades ulkesine gittim kurban icin..
Bir kurban Yani koyun kucuk posetlere doldurulup dagitildi cunku musluman coktu ve kurban azdi..
40 yasinda ortakama bir adama bir poset verdim ve adam dedi ki 18 senedir etin tadini unuttum yemedim dedi.. neden dedik. Adam cocuklarim icin yiyemedim dedi..
Sen gelmis kurbana karsiyim diyorsun.00 Yorumla
+1 yılTamam Bayramı Kaldırsınlar. O Zaman Sizin Hesabınıza Göre Hayvan Sayısında Patlama Olmalı... Sanki Kurban Dışında Hayvan Kesimi Yapılmıyor. Kasaplarda ki Patates mi? Babam Yurt Dışında Yasıyor (Ingilterede) Onların Kurbanı Yok Fakat Kırmızı Eti Türkiyeden Ucuza Tüketyorlar. Bir de Bizde ki Gibi Kesme Falan Yok Hayvanın Boynunu Öldürücü Bir Darbe Ya da İlacla Bayıldıp Kes At. özetle O Hayvanlar Her Türlü Kesilecek ;)
00 Yorumla
+1 yılkarşı değilim çünkü bu bir inanç. senin neye nasıl ibadet ettiğine bağlıdır. sen kıyamazsın kesmezsin diğeri keser. sen kurban kesmek yerine bir şeyle dağıtırsın. ama kimsenin inancını önüne gecemezsin.
00 Yorumla
+1 yılbir tartisma konusu aciyorsun ama kendini de gizliyorsun! muslumansan bunu arastir. kurban neden kesiyoruz diye.
20 Yorumla- Diğer konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen karşı değilim. Normalde de insanlar kesip yiyorlar. Sadece lux bir restoranda değiliz. Karşı olan insanlar neden diğer zamanlarda karşı çıkmıyorlar? Lux bir restoranda olunca her şey meşru mu?
00 Yorumla Senin ilkellik anlayışın: Koyunu veya tosunu baban ya da bir akraban keserse ilkel oluyor ama mc donalds veya Burger keserse çok medeni...
O yediğin hamburgerler tarlada yetişmiyor..06 Yorumla
Soran+1 yılAilem hiç kurban kesmedi.😳
Soran+1 yılOnlar ' kurban ' adı altında kesilmiyor yalnız.
Soran+1 yılGayet de mantıklı , mc. donalds veya diğer et ürünleri veya markette satılan etler uzman kişiler tarafından kesim yerlerinde kesiliyor sokakta çocukların önünde hayvanların bacaklarını bağlayarak değil bilmem anlatabıldımmı
Kurbana karşı değilim ama bilincsiz bir sekilde sokaklarda hijyenik olmayan sartlarda kesilmesine kkarşıyım.
10 Yorumla
+1 yılNe yiyosun sen normalde şimdi diyiceksin kurban bayramı vahşet ya falan yok öyle bişey bu senin inancına bağlı vejeteryan değilsen kasaplarda kesilen hayvanlar nasıl kesiliyor biliyomusun
00 YorumlaDiğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Şahsen inançlı bir insan değilim ancak bu sözleri diyen kişinin ot bile yememesi lazım, amaç canlıyı korumaksa.
00 Yorumla- Diğer konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılYılbaşında hindi kesilince medeniyet
Bayramda kurban kesilince cinayet
Sokayım böyle zihniyete :D31 Yorumla- +1 yıl
Helal Sana
madem müslümansın o zaman oku kendi soyunu öğren ;) saçma salak sorular sorma böyle bence yeni doğan bebeklerini kesselerdi müslümanlar sence daha mı iyiyd?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmüslüman değilmisin sen arkadaşım. öyleysen bu konuyu biraz araştır. bende vejeteryanım. bende hoşlanmıyorum bu bir ibadet. eğer müslüman değilsen diycek bişeyim yok
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılçok ama çok hassas bir konu ne kraldan fazla kralcılık yapıp kurban şart demek lazım ne de sıradan hayvan hakları ya da medeniyet söylemi ile karşı çıkmak...
00 YorumlaSaymışsın saymışsın söyle diyecekler gelmesin bunlar gelmesin şunlar gelmesin. Bu ne faşizan bir bünye ^_^
00 Yorumla
+1 yılvejeteryanmısın? ve müslüman değilsen hiç konuşmaya gerek yok
03 Yorumla
Soran+1 yılHer müslüman kurban mı kesiyor lol.
- +1 yıl
her müslüman kurban kesmiyor parası hali vakti yerinde olana vacip hac yapana farz. ama kesim şekilde sıkıntılar var bir çok bilinçsiz insan var.
- +1 yıl
Dahil oluyorum insanları yanıltma kanıtla bana bakayım 😆 kurbanı 😆 o zaman tek seferlik birşeydi Allah senden kesmeni istemiyor vereceğin ayetin cevabını şimdiden yazayım 😆 Allah kazanılan zafer karşısında kurban istiyor fakat kan dökün demiyor kurbanın çeşitleri vardır mesela satanistler kedi kurban ediyor sen inek kurban ediyorsun 😆 farkı yok kan dökmeyi şeytan emreder 😆
Diğer konusunda 555 cevap paylaştı. yemin ederim bu siteye girdiğimden beri kahkaha üstüne kahkaha atıyorum bizim halkımız nekadar saf ya islamın şartı kurban kesmek vaciptir bu emirdir namz gibi oruç gibi düşünün
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDinin gereği bu. Müslüman değil misin sen? Değilsen problem yok
01 Yorumla
Soran+1 yılHer müslüman kurban kesmek zorunda diye bir kaide yok. Müslümanım veya değilim konu bu değil konu insanlıkla ilgili.
+1 yılozaman neden kırmızı et yiyorsun. ha kurbanda kesilmiş hada farklı bir günde ne farkı var 300-500 tahe fazla kesilincemi karşısın veya sen müslüman değilsin ondan karşısın.
00 Yorumla- Diğer konusunda 779 cevap paylaştı.
+1 yılhangi dindensin neye inanıyorsun bilmiyorum ama Şu an kasap reyonlarında satılan et ilkel çağda kesilmedi
00 Yorumla
+1 yılBende senin gibi neyin ne olduğunu bilmeyenlere karşıyım ne olacak şimdi !😏
00 Yorumlabunları görünce ülkenin gelişmeme sebeplerini çok iyi annlıyorum
00 Yorumla- Diğer konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yıldüşüncenizde kendinize göre haklısınız inancımız gereği yapmalıyız tam yerine getirilmediği konusunda katılıyorum size
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen ilerde kesim yerinde kestirip yardım kuruluşlarına vermeyi düşünüyorum kendim yemem zaten de eziyet edenler için bir şey diyemeyeceğim..
00 Yorumla
+1 yılBilgi ve beyin yoksunu kardeşim oku araştır öğren burda acayip acayip konuşma miletin canını sıkma
00 Yorumla
+1 yılMusluman degilsen yotma kafani boyle seylere
02 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanım ve insanım.🙄
- +1 yıl
Kurranda apacik emrediyor.. sen Allahin hukmune "cahillik" diyorsan o senin sorunun cagdas musluman...
kendi aralarında dağıtıyolar ya fakiri düşünen kim
00 Yorumla
+1 yılvejeteryansın sanırım
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılBoşver biz tavuk yeriz knk
00 Yorumla - Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılSen musluman olduguna eminmisin
01 Yorumla- +1 yıl
Yanlis oldu yaen iyi cvp yaptigin kisiye yazacaktim
kasaptan aldığınız etler de tarlada yetişiyordu
00 Yorumla
+1 yılislamın şartı budur nasıl müslümansınız siz ya :)
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılmüslüman olan bu soruyu sormaz :)
00 Yorumla
+1 yılsen olayı yanlış anlamışsın bence
00 Yorumla
+1 yılBende öyle
10 Yorumla
+1 yılateist misin
00 YorumlaDegilim
00 Yorumla- Diğer konusunda 372 cevap paylaştı.
+1 yılSalak
00 Yorumla Bizde sana karşıyız
00 YorumlaDegilim
00 YorumlaBir bitmedinizz
00 Yorumla
+1 yılVegeteryan mısın?
00 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi