kocam burda değil bir kaç haftalığına ankaraya iş için gitti kaynanam gittiğini duyar duymaz yanıma geldi altınlarımı istedi bizde adet böyle dedi kocan hayır dese bile vermen gerekir dedi :(
ne yapmam lazım?
ne yapmam lazım?
Yok öyle bir dünya bence onlara verme baktın çok zorluyorlar ailene söyle patates ederler onları :D
Bir de eşinle görüş yani onlar ne senin ne de onun ortak şekilde anlaşıp kullanın nereye gittiğinin önemi yok cehenneme gitsinler ama direk kaynanana teslim etme bence
eşime sormama gerek yok hemen verme der de kaynanam çok zeki bir kadın beni çok işkillendiriyor düşünceleriyle
Zaten anlayamıyorum normal de melek gibi kadındır birden böyle bir şey isteyince şok oldum neyse şimdilik geçiştirdim hem annemgildeyim zaten pek gitmiyorum yanına
Hayır verme eşini bekle hatta telefon ile ara eşine sor öyle bir adet yok isteyemez eşine sormadan verme öyle olsa bile her durumda verme onlar senin ne münasebet
Vermek zorunda deqilsin. Ayrıca sana ait olan birseyi esin ver dese dahi sen istemiyorsan vermezsin. Ipin ucunu ellerine aldiklari vakit sonunu bulamazsin. 😔
Yalan soylemis altin gelinin hakkidir kesinlikle verme paraya ihtiyaciniz varsa esime soyleyeyim anne de salaga yat altinlari kesinlikle verme
Cevap
43Cevap
Kocana sor annen böyle diyo de kocan ne derse onu uygula öyle bir adette yok sakin kocanin dediginden disari çıkma ara sor hemen.
Asla asla asla verme hemen bankada hesap aç yatır. Kadın akıllı tabii ilerde boşanırsanız nolcak altınlar ona kalcak valla annecim altınları hesaba yatırdım ilerde sıkıntımız olursa bozarız de akıllı ol azcık
sonuç olarak onlar senin ve kocanın ikinizin ortak karasına göre hareket et bence aslen kadına verilir benim bildiğim veya dügün masraflarını karsılanır
Yalan. Artık altınlar çiftte kalıyor sakın böyle birşeye de inanma
Kocana sor. sormadan hareket etme. ulan ne kaynanalar var. dakkada ütecek kızcağızı la
Manyak msın tabi ki vermeeee deki bizde de adet altınlar gelinde kalır işinize gelirse😂
Böyle adet varmışta biz mi duymadık? Kaynanan sallıyor verme sakın.
Kaynanan mı evlenmiş bir sor bakayım.
Ne aç gözlü, paragöz insanlar var, ya rab!!
verme kocanı ara söylee sakın verme kaynaana tarafından dolandırılırsın kocan almıyor ona noluyomus hata gıdd hemen sımdıa ra bana böyle böyle dıyor annen de altılarıda bı bankaya yatırabılırısın
oyle adetı de hıcbıryerde duymadım. onlar senın. kaynananın degıl.
Düğüne gittiğimizde geline taktığımız altını kaynanası için almıyoruz.
Bu ne saçmalık.. Verme.
verme esıne danıs yıne ver derse ver verme derse kesınlıkle verme sonra ıhtıyac halınde ıstedıgınde yıne kotu olursun verme kotu ol bnce
Sakın verme onlar senin Hakkı'n. Gerekirse çöpe at ama ona berme
O takılan altınlar senin. Mehir diye almazlar bizim burada. Onlar kocanla senin ve olacak çocuklarının güvencesi.
Yalan seni kandırıyor. Koş kendini anne ver sakın verme yaban çakalına bak sen
bu soruyu anneme okudum annem 17 yasindayken evlendirildi ve ayni hatayi yapti ve simdi pisman daha guzel seyler yapabilirdim ozamana göre ama hersey gelip gecici zaten :)
eskilerde daha kötüydü şartlar yazık olmuş
Kocana falan da sorma altin senin altinlarin sakin verme
Vermiceksin kesinlikle salaklik yaparsin verirsen verme lütfen
hayır verme.. bizde adet böyle vermiyorum de. kaynananınmıymış altınlar?
çok istiyorsa kendi yaptırdıklarını ver gitsin. Anlaşılan vermek istemiyorsun. verme.
tabiki önce kocana söyle asonra ilene söyle bakalım onlar ne diyecekler.
verme tabiki altın yükseldi tabi onlar senin hakkın
Kocana sor önce sonra duruma göre bankaya yatırdık falan dersin
Oha filan oldum. Kaynananın ağzına kürekle vuracan. :/
verme sakın öyle bir adet yok o altınlar senin ve kocanın
Verme sakin senin hakkin o almalri günah zaten ama borc olarak alirlar ona bsey dyemem
haasssssssssssssszzziktirrr lo de ona
Verme bankaya attım de
Verme tabikide altınlar senin zaten
Verme bende degil annemin evinde sakliyoruz de
Altinlar senin vermek zorunda degilsin.
almadan gittimi peki kapıdamı bekliyor şuanda :)
hayır şimdilik geçiştirdim
yahu ne vericeksin öyle saçmalıkmı olur verme kocan ver desede verme bunlar bizim diceksin vermiceksin
ya gelenek diyince napıyım hem eltim de vermiş zamanında
ben hayatımda öyle gelenek duymadım o altınları sırf onlarmı taktı sizin tarafınızda taktı. ozamn bizim geleneğimize göre annem alır altınları de hatta annene ver geleneğimiz böyle de.
Verme kocana söyle anan evi soyuyor de
diyemem öyle, zamanında eltim de vermiş altınlarını bende versem mi bilemedim
Kocanla görüşmeden verme bence çok saçma
Canım kasaya koy bankaya verme sakın
Guveniyorsan ver tabi.
Saf mısın sakın verme
Verme kandırıyor seni
hayır verme üstüne yatar indiregandi yapar
sakladım zaten şimdilik geçiştirdim ama hep sorup sıkıştırıyo beni iki arada bir derede kaldım
Kocani ara. Yok ders verme.
Verme seni kekliyk kanks
Tabikide vermeyeceksin
Yok ya bir enayi seni mi bulmuş 😃😃
kocanla konusmadan verilmez
O adetler eskiden kaynanan dusuncesiz
Kaynanam altıne işiyor diye okudum :(
Napicakmis? Ne adetiymis oyle? Onlar sana ait.
Verme canım saçmalama oyle sey mi olur
verme götür bankaya kasaya koy
kocam bankaya yatirdi de
Vermeeeeee. Onlar sana takıldı. Kaynana değil
amkkk karısı kocanın gitmesiinimi fırsat bilmiş
Kocana sor bakalım hem vermem de yemişim adeti
Verme sakın. kocana telefon et manyak olma
Verme tabii ki, kocani ara söyle. Fikir al
Kocana söyle olmaz oyle
Verme tabi manyakmisin
Yok bende öyle değil adet de
verme :D