Lepistes+Bitkili tankıma hangi renk led almam daha uygundur?
Düşündüğüm : 1 Metre mavi + 1 Metre Daylight + 1 Metre beyaz ışık.
Siz ne dersiniz?
Düşündüğüm : 1 Metre mavi + 1 Metre Daylight + 1 Metre beyaz ışık.
Siz ne dersiniz?
sen bakma millete sevdikleri rengi yazmışlar :D
Normalde akvaryumcularda 2 tane renk olur pembemsi bir renk ve mavi.Şimdi ışıkların dalga boyu ve enerjilerine bakmak lazım.Kırmızı ve tonlarının dalga boyu yüksektir enerjisi düşüktür.Tam tersi mavi mor tonları ise enerjisi en yüksek dalgaboyu en düşük renklerdir.İnsan gözü 300-700 nm dalga boyları arasındaki dalgaları görebilir.
Bitkili bir akvaryum için ne yapmak lazım ?Ben de pembemsi renkte olan ışıktan vardı.Uuzn süre açık bıraktığımda yosunlanmaya başladı.Bu yüzden kırmızı ve tonları diyorum.Bildiğin ampul de olur gün ışığı filan...
Birde akvaryuma göre lambanın gücü de önemli litre başına watt olayı var onu da sağlaman lazım.saydığın 3 ışık çok çok fazla akvaryumun kaç litre bilmiyorum ama.
Kardeşim led ışık bitkilide avantajlı değil.İlla benim gibi led yapacam diye tutturursan 1 tane 90cm grolux flo al,yanınada Power led'den kombine yap.(Beyz ve gün ışığı).Ben uzun araştırmalar süreci 16 adet 1w'lık led devresiyle bu kombinasyonu yaptım.Nasıl diye sorma daha akvaryumun dolabını halletmeye çalışıyorum:)Yanlız Power ledler feci ışık veriyor:))
onları çok açık tutma balıklar hasta oluyor ve suda çabuk yeşeriyor. daylight
Cevap
15Cevap
Sadece pembe ve beyaz kullan ikisi kırıldımı çok güzel duruyor bende aynısını yapıyorm . Yanlız lepisteste pek bitkiye gerek yok
Taban rengi siyah olmali ki baliklar strese girmesin isikta ise ne kadar Bitkin var bilmiyorum daylight 3000 lumene kadar idare eder gunde 8 saat iyidir
Beyaz falan değil pembe ışık çok güzel gösteriyo arka fonu falan iyi seçersen dene bence
En güzeli beyaz ışık daha canlı diğerleri pavyon ışığı gibi durur
Yeşil bitkiler mor ışık olabilir ama klasik artık turkuaz olsa mesela
Beyaz veya sarımsı almalısın.Bitkinin sağlıklı olması için.Ama tavsiyem lepistesin yanında fazla bitki yetiştirme...
renk kombinin süper mavi huzuru ve güveni temsil eder beyaz ise şeffaflığı saflığı. Lepisten muhabbeti neden onu çözemedim.
BALIKLARI HAYATA KÜSTÜRME MAVİ TAK DENİZDE GÖLDE SANSINLAR KENDİLERİNİ
led ısıgın her tur bitkiyi tatmin edecegini pek zannetmiyorum, bazılarında sorun yasanabilir, bitkilerle test etmek lazim
ben T5 floresan kullan derim :)
mavinin en açık tonları
Aklıma başka birşey gelmiyo "Daylight"
bence mor veya mavi florasan olabilir
oş ver kim ne derse desin zevkine göre takıl.
beyazı seçenekler arasında sil kötü duruyor..
yeşiiiiiillllll
mavinin açık tonları gider
turuncu
maviiiiii :)
yasla moru ...:-)
Mavi bence
Kum olarak ne var?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar