arkadaşlar toyota yaris mi. opel astra mı? vw polo mu?
bayan için max 48 bine çıkabilirim. vw ler pahalı baya :/ hangisini tavsiye edersiniz?
bayan için max 48 bine çıkabilirim. vw ler pahalı baya :/ hangisini tavsiye edersiniz?
Yaris sevimli, tutumlu ve güzel bir araba ama ikinci eli zayıf. VW gibi kuvvetli değil.
Opel Astra yerine Corsa daha iyi olmaz mı? Hem daha küçük hem de fiyatı uygun. Corsa'nın çok güzel modelleri var. Şehir içerisinde bir bayanın kullanımı için ideal.
Doğuş Grubu yani VW Distribütörü VW'leri pahalı satıyor çünkü tutuluyorlar. İnsanlar VW'leri seviyorlar. Rahatlıkla alıp satarsınız. Pek sorun çıkartmayan güzel arabalar.
Ben Renault Clio'ları tavsiye ederim. Özellikle son yıllarda çok iyi atılım yaptılar. Fiyatı benzerlerine göre ucuz. Kalitesi fena değil. En önemlisi az yakıyorlar. Otomatik şanzıman (vites) seçeneği de mevcut.
Eğer ikinci el alacaksanız mutlaka bir ustanız olmalı. Servise göstermeden ikinci el araba almayın.
Birinci el alacaksanız da her yere sorun. Pazarlık edin. Sürekli bir şeyler kopartmaya çalışın. Farklı bayileri arayın.
Kampanyaları da takip etmekte fayda var.
Arabanın marka seçimi olmaz. Gönlünüzden geçeni alabilirsiniz. Hepsinin iyi ve zayıf yanları var. İçinize sinmesiyle alakalı.
2. el alıcam kesin. evet vw ler çok pahalı :/ corsa nın 2. eli daha mı iyi o zaman ona bakayım tekrar. toyotayı da sevdim
İkinci el alıyorsanız mutlaka bir ustanız olmalı. Aracı satın almadan önce mutlaka servise çekip altına üstüne baktırın. Bazen 30.000'de öyle araçlar görüyorum ki anasını ağlatmış oluyorlar. Bazen de 200.000'de çil çil arabalar oluyor. O yüzden mutlaka baktırın almadan önce.
VW'nin piyasası yüksek. Bu kesin. Alırken çok para ödersiniz, satarken de aynı şekilde yükseğe satarsınız. Fakat araç uzun süre sizde kalacaksa o zaman iyi düşünmek lazım işte. 2-3 sene kullanır satarım diyorsanız VW olabilir.
İkinci el bakımından VW Polo açık ara önde.
Corsa da gittikçe tutulmaya başladı. Gerçekten çok güzel bir araba. Ben beğendim. Yakıtı da iyi. Sempatik. Kesinlikle tavsiye edebilirim.
Toyota her zaman stabil, dengeli ve güvenilirdir ama Yaris'te bir ruh, hava eksik. Kesinlikle parça bakımından tutumlu, sahibinin cüzdanını koruyan bir araç ama insanı çeken bir yan vardır ya. O eksik işte. Nedense insanlar çok sevmediler Yaris'i.
Her üç araç da sizi mutlu edecek türden.
detaylı yorumunuz için çok teşekkür ederim üçünden birine karar vericem inşallah. aurise de bakayım bir o sanki daha iyi. 2-3 sene sonra satarım galiba. tabi durumlar ne getirir bilemem.
Rica ederim.
Auris Yaris'in bir boy büyüğü. Aynı durum Auris için de geçerli. Çok sevdiğim bir yakınım kullanıyor Auris'i. Yıllardır kullanır. Hep problemsiz ve dertsiz. O kadar sağlam ve stabil ki sanki hiç bozulmayacakmış gibi. Bu kadar parayla alınabilecek en iyi arabalarda birisi. Tam şehiriçi için. Çekirdek bir aileye çok uygun.
Arabanızı 2-3 yıl sonra duruma göre satarsınız, değiştirirsiniz. O yüzden hepsini bir tur kullanmanız da fayda var. Hangisine ısınacağınıza siz karar vereceksiniz.
evet peki birşey daha sorucam. sizce dizel mi benzin li mi almak lazım? dizel piyasa da çok az :/
Aslında dizel mi benzinli mi sorusunun yanıtı çok basit.
Dizel yakıt benzine oranla daha ucuz. Aşağı yukarı 50 kuruş kadar ucuz. Yani dizel araç alırsanız kar edeceksiniz. Bir araç ortalama 100 Km'de 7 Lt. yakıt tüketirse 100 KM'deki fark 3.5 TL olacaktır. Kilometrede 0.035 TL kazanırsınız.
Diğer taraftan dizel araçlar benzinlilerden daha pahalı.
O zaman hesabı birlikte yapalım.
X TL fark verip benzinli yerine dizel araç alırsanız (benzinli ile dizel farkı modele göre 5 ila 10bin TL arasında değişiyor), kilometrede 0.035 TL az para ödeyerek bu parayı çıkartabilir misiniz?
Dizelin farkını kazanabilmek için çok yol yapmalısınız. Günde 5-10 km yol yaparak bu farkı çıkartamazsınız.
Bu noktada siz düşünmelisiniz. Çok yol mu yapacağım, az yol mu yapacağım.
Not : Yaptığım hesap çok kaba taslaktır. Rakamlar değişebilir. Sadece anlamanız açısından basit matematik yaptım.
ben çok yol yapmam günlük işe gidip gelicem o da 10-20 kmdir. birde iki ayda bir filan 300 km de gidiş dönüş 600 km yol yaparım. o da iki ayda bir filan. yıllık 20.000 i bulmaz.
www.sahibinden.com/.../detay
şu araba nasıl sizce
gerçekten mi çok mu fiyatı :/
Yıllık 20.000 km yol yapacak birisi için dizel araç lüks olur. Yakıt farkından kazanacağınız para taş çatlasa 1000 TL olur. Senede 1000 TL kazanmak için baştan 5-10bin TL fark vermeye değer mi?
İlandaki Yaris çok güzel. Full araç olduğu için de pahalı. Ucuz değil. O aracın ederi 44.000 olmamalı. Zaten ilandaki fiyattan pazarlık payı da var muhakkak. Galeriden satılık. Galericiler bildiğiniz cambaz adamlar.
Benim itirazım kırmızı rengine. Küçük bir araba kullanacaksınız. Hanımsınız. Bir de kırmızı araba seçerseniz bütün sapıkları çeken bir mıknatıs gibi olursunuz. O yüzden kırmızı renk almamanızı tavsiye ederim. Bir de kırmızı rengin bakımı zor olur.
aynısının beyazı da var ve 44.000 o daha iyi o zaman. ama kırmızı da cezbediyor çok beğendim :) birde şunu bulmuş kuzenim
Kilometresi çok değil mi?
Ayrıca 6 yaşında !
bencede çok ve pahalı. ben almam bunu
Bak varını yoğunu koy ortaya git opel astra al inan çok memnun kalırsın az yakıp çok kaçan harika şaşma özelden hatta Seni bizim grubuna üye yaparız kampanyalardan indirimlerden de faydalinirsin istersen araştır bir ya da facebook var sa bak bir astralife yaz çıkar karşına
tamam bir bakayım astra da güzel onu da beğendim
Bak bak güzel gerçekten çok güzel araba yani kullandığım için ve inan opel kaliteli konforlu ve albenisi olan bir araç alabileceğin fiyatı yazmışsın eğer Okadar paran varsa 2013 2014 model opelastra J kasa al ve rengi kesinlikle beyaz olmalı yani o arabayı hergün giydiğin gelinlik gibi kullanabilirsin 😉
beyaz araba hiç sevmiyorum siyah ya da kırmızı olsun istiyorum :)
Ozaman siyah tercih et kırmızı satması zor alıcısı olmaz siyah al bence
haklısın siyah mantıklı
Evet ve 1.3 dizel motor al 95 beygirlik al arkana bile bakma biraz bildikten sonra bide yazılım attirirsin 10 numara olur gerçi sonuçta hız yapacak biri değilsin bence yazılımada gerek yok yakitida çok iyi ve sunuda söyleyim J kasa alacaksan sakın 1.4 benzinli motor alma onlar turbolu km de 45 50 krs yakıyor bilgin olsun
j kasa nedi dediklerinden hiçbişey anlamadım çok yabancı bana :(
www.sahibinden.com/.../detay,
şu araba nasıl sence?
Yeterli link değil giremedim ilan numarasını at istersen bakayım ya da mesaj at
Kusura bakma çalıştığım için pek online olamıyorum çok geç gördüm yorumunu
tamam ilan numarasını atıyorum
269108764
268077751 bu ikisi nasıl?
Ok bekliyorum
Bakıp hemen donucem
Bak ilk attığın ilan numarası benim arabadan benimki 1.6 motor benzin tüplü o fiyat ona çok yüksek eğer o model istiyorsa bEkim iş arkadaşımda da var siyah tertemiz 10 numara bir arabası var oda 1.6 benzinli 40.000 km de ve 2012 model h kasa senin baktığın eğer o model istiosan yardımcı olayım fiyatıda ona göre çok ama çok uygun
www.sahibinden.com/.../
Bu da benim arabam bende satıyorum benim asıl dediğim kasa J kasa bu baktığının bir üst modeli
bencede ilk attığım çok yüksek onu kuzenim önerdii ama bana da fazla geldi. opel astra da düşünüyorum. arkadaşın nerde oturuyor kaça satmayı düşünüyor? birde h ve j kasa farkı nedir? birde sence yaris nasıl gönderdiğim?
Yarısı o fiyatı verirsen gerçekten paranın bir kısmını çöpe atmış olursun modeli yüksek olabilir ama o paraya o araba çok fazla arkadaşım izmirde oturuyor opelastra çok fazla tutulan bir araba dır emin ol ve hani satmak istesen ilana koysan 15 20 içinde satarsın zibil gibi var fiyatıda ben çok ama çok memnunum şimdi satıyorum çünkü şuandan dolayı ya J kasa dediğimden alıcam ya da bmw 3.16 alıcam ondan dolayı J kasanın resmini aticam hemen
anladım yarise fazla diyosun çoğu kişi öyle dedi. leon al diyolar aynı fiyata km si fazla leonlar 2012 model onlar daha mı mantıklı olur
Hayır leyn bir bayana yakışmaz leon çok yakar parça pahalı baş edemezsin leon size gitmez ya opel alın ya da Ford fiesta
https://i.hizliresim.com/knyl2W.jpg
Bak buda abimin arabası opelastra J kasa inanılmaz mükemmel bir araba aracın içi göğüs kısmı uçak gibi son derece rahat biz ve bizim arkadaşlar çok memnun
İnternete yaz bak opelastra J kasa De incele yorumlara bak istersen arkadaşlada görüşürüm
Sen nerde yaşıyorsun
bencede leon yakışmaz ya :) ford a hiç bakmadım bir de ona bakayım
Bak arabaları kıyasla hatta bak hepsinin yorumlarına opelastra leon Ford fiesta opel çorba Toyota yarıs hepsinin yorumlarını oku
Ve birde benim Şu an çıkmam gerekiyor kusura bakma lütfen ama akşam geldiğimde istersen biraz daha fikir alış verişi yaparız müsait olursan
Özür dilerim😦
tamam akşam yazıcam biraz daha araştırayım çok teşekkür ederim :)
Rica ederim güzel insan ne demek fikir alışverişi herzaman iyidir yardımcı olabilirsem ne mutlu😊😊
Aksam görüşmek ümidiyle hoscakal
Toyota al. Opel astra hic alma sakin
öyle mi diyosun bana da toyota daha sıcak geliyor
Evettt
Cevap
15Cevap
Tamam astra polodan sınıf olarak daha yüksek astra daha pahalı. Polonun segmentinde opelde corsa var. Ben bayan için yarisi tavsiye ederim al otomatik şanzıman bak keyfine.
vw nin arabaları en pahalı. bende yarisi sevdim sanki
Ben geçen hafta opel corsa aldım sıfır km 43 milyar enjoy paket çok da güzel araba
sıfır km 43 milyara nasıl aldın o kadar mı sıfırları? öyleyse bende alabilirim
peki polo mu corsa mı sizce?
İlk olarak polo derim. Alamıyorsan eğer toyota. En son opel derim.
polo pahalı geldi. opel mi toyota mı aradayım
toyota
bencede toyota
Şukumu ver o zaman. :)
arabaya travesti istiyorum diye okuduğuma göre daha uyanamamışım demek ki iki tur daha yatayım :/
bayan için kesinlikle yaris
bu nasıl mesela
Bayan için en iyi araba 🚗 opel corsa ve Volkswagen polo dur
Toyota veya leon, polo sikinti,
polo neden sıkıntı? herkes vw al diyor
polo yu aslında sevemedim toyota daha sempatik geliyor ya da opel
polo yu bende sevemedim golf güzel ama çok uçuk.
şu nasıl mesela yaris?
herkes aynını dedi :( neye verilir peki :/ km si düşül olduğu için yüksek değil mi fiyatı
herkes öyle al diyor neden peki anlamadım. yeni arabalarım km si düşük. e yeniyse iyi değil mi. hasar kaydı yoksa.
oo o zaman hiç bir arabayı anlayamayız ona bakarsan.
mesela 2012 model leon 88.000 km de 48.900 fiyatı var bunu mu almak mantıklı. yoksa az önce 30.000 deki 2013 modeli yarisimi almak mantıklı?
ford düşünmüyorum. ya yaris ya opel düşünüyorum. bir tane astra buldum 2011 model dizel 50 bin km de 46 milyar. bu da pahalı sanki dimi. çamurluklarında boyası varmış
tamam atıyorum linkleri. başka yer neresi olduğuna bağlı tabiki alabilirim.
www.sahibinden.com/.../vasita-otomobil-toyota-toyota-yaris-tam-otomatik-vites-1%2C33-cool-yetkili-servis-bakimli-268077751
/detay? newSearchMode=withStandardMode&hideSearchFilter=false
1,3 gti derken hangisi ya anlamıorum ki çok :/
Başka arabalar buldum yolluycam
268488495
arabanın numarası pat diye yazmışım kusura bakma sahibinden. com da buldu
toyota varken opel almam.
öyle mi diyosun bende toyota yı daha çok beendim
Toyota sağlamlık açısından çok daha üstündür opele göre hemde daha az sorun çıkarır.
görünüş olarakta daha çok hoşuma gitti
Ozaman bizede hayırlı olsun demek düşer Allah kaza bela vermesin.
sağolun Allah razı olsun
Dün konuşmuştuk bunu :) Karar veremedin mi
hayır :( markaya karar versem direk onun üzerinden araştırıcam
Toyotodan yürümelisin :) Sorunsuzdur , yolda kalmazsın
öyle mi diyosun benimde hoşuma toyota gitti daha çok
Baiye git bir dene, cesaretin yoksa bende gelirim, severim bayi gezmeyi
siz hangi ildesiniz
İstanbul
ben ankaradayım
Egzozu patlatılmış doğan slx
Yariste güzel astrada😊
yarise o para verilmez diyorlar. 2013 model 30 bin km de 45 bin çok dimi
evet aynen. şöyle birşey buldum nasıl sence?
gerçektenmi bunu alayım o zaman az bir çiziği ve boyası varmış
tamam göstericem. peki yarı otomatik zorlar mı
yok olur mu bir bulayımda ;)
polo al rahatına bak ;)
öyle mi dersin
bir otomotiv teknikeri olarak kesinlikle ;)
yaa peki yarı otomatik zorlar mı?
imkanın varsa tiptronik al daha yarayışlı olur snn için daha kolay sürersin vitesle vs uğraşmaz direk direksiyona ve yola konsantre olursun
bulduğum yarı otomatik zorlar mı çok?
hayır çok zorlamaz :)
Peugeot al sorun yaratmaz gule gule binersin
vw derim pişman olmazsın..
onunda fiyatı pişman ediyor
ben polo yu sevemedim çok golf te çok pahalı. vw yi bir dahaki araba alışımda alabilirim ancak. acemilik zamanımda o kadar para vermek istemiyorum
haklısın. ya dizel araba yok piyasada. herkes dizel al diyor ama yok ki seçenek :/
doğru zaten dizel yok piyasa da. benzinli daha çok
toyota daha çok hoşuma gitti sanki
Astra al
Golf al vw
çok pahalı ya 2. elleri bile 60-70 civarında :(
Hayır ya deli misin ben de baktm geçen gün 23.000 a buldum çok temiz golf ama mersinde işte
23.000 mi şakamı? o baya eskidir. hiç o fiyata golf yok sahibinden. com da
2004 modeldı sanırım bı kac tanesıı 2010 dan once
çok eski değil mi sorun çıkartır. ben 2012 ve üstü bakıyorum 50.000 i geçmesin km si istiyorum
golf saglam arabadır eskı dıye bakma oyle
öyle ama alacağım arabanın sağlam olma ihtimali düşük değil mi eski oldukça
Arabasına gore degsr kullanan kişiye gore degsr
öyle tabi ama 2004 golf alıcağıma 2013 yaris daha mantıklı değil mi?
Senin zevkin tabı sonuçta parayı sen vereceksin :)
ben sana göre hangisi mantıklı diye sordum. yoksa tabiki benim zevkim :)
Bana gore de senin dedgn mantıklı ama fiyat işte :)
vw ccandır
bayan için polo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar