Yanlış kalem tutuşu?

Küçüklüğümden beri alışmışım kalemi yanlis tutuyorum. Ornegin doğru tutumu ; kalem işaret parmagi ile orta parmak arasında tutulup yazilmali ama ben orta parmak ile yüzük parmaginin arasında kalemi tutup yaziyorum
Yanlış kalem tutuşu?

Resimdeki kalemin orta parmak ve yüzük parmak arasında olduğunu düşünün. Doğrusunu daha geçenlerde öğrendim 😂 Herkesin kendine gore bir kalem tutuşu var aslında. Uç parmagi da kalemin ucunda birleştirip yazanlar var onlarinki de yanlis ama gayet de iyi yaziyorlar yaziyi. Ben de bir sorun yok, yazım şeklim gayet güzeldir, iyi yazarim, yamukluk yumukluk bir sorun yok, güzel yazdigimi söylerler. Ama bu doğru kalem tutuşunu denediğimde öyle yazmaya calistigimda iğrenç yaziyorum ve orta parmagimin kenari aciyor deri mi denir eti mi denir içine çöküyor gibi oluyor ama tam değil, kalemle baski uyguladigim için oluyor, aciyor. Yüzük parmagim ile orta parmagim arasına alip yazdigimda daha iyi yaziyorum,öyle alismisim hep. Hatta küçüklüğümden beri yuzuk parmagimda kalemi degdirdigim yerde bir sıvı kisti var, uzun yıllardır. Ne zaman olustugunu ne zaman farkettigimi bile hatirlamiyorum. Kalemi tutarken uyguladığım baskıyla bir alakasi var midir yok mudur bilmiyorum ama bana hicbir zarari yok, yazmama da engel olmuyor. Orada kucuklukten beri bir sıvı kitlesi duruyor öyle, sıvı toplanmış. Siz ne düşünüyorsunuz bu kalem tutuşumla? Nasıl rahat yaziyorsam öyle devam edeyim diye düşünüyorum, zaten doğru tutmaya calissam da güzel yazamiyorum, kucuklugumden beri alismisim artik. Kimse de farkedip duzeltmemis kalem tutuşumu 😂

Yanlış kalem tutuşu?