Kargo gelmiş, neymiş alıcı evde yokmuş. E evdeyim, hiç zile falan basılmadı. 10 dakika sonra kapanıyor zaten ben çıksam da yetişemem. Yarın da tatil, pazartesiye kaldı. Bir arama yapamazlar mıydı, öyle bir durumları yok mudur?
Cevabın nedir?
Kuryenin iyiniyetli olduğu varsayımından ve elindeki 10 zarfa evde yok ibaresi atıp üşüdüm diye ofise dönmediğinden hareket edersek ;
Bazı ziller klasik değil , özellikle güvenlik amaçlı görüntülü ziller birbirinden farklı versiyonlar ve çalıştırmak her kuryenin harcı değil. Bunların bazısı daire no + çan işareti ne basınca çalışıyor, bazısı 2 kere yıldız + daire no + çan işaretine , bazısı da yıldız+daire no + çan + kare işaretine basınca çalışıyor. Bu durumda kurye bir iki dener bırakır.
Aramaya gelince, şahsi telefon ve kontürlü ise ki şirket karşılamıyor; araması kendisine zarar zira, elinde 10 zarf daha varsa maaşın yarısını " evdemisiniz " e bağlamış olur.
Bunun bir çözümü yok mu dersen, iş içine kişisel performans girdiği sürece yok görünüyor.118 Yorumla- +1 yıl
Zilimiz dümdüz bir zil. Soyad zaten yazıyor zilde. Zile bile basilmadi ki.
- +1 yıl
Bu durumda kuryenin kafası kendisinden önce haftasonu tatiline girmiştir, elinde kalanla uğraşmak yerine ofise dönmüştür. Bazı şubelerde kuryenin altındaki araç teslimine bile 17:00 diye sınır koyuyorlar ki 18 de bütün kayıt ya da işleri bitirip bir an önce eve firar edilebilsin diye.
Yani iki ara bir dere problem, kurye bu durumda doğal olarak kaçak çalışır. Yarın yani pazar günü hepsi kapalı olur , eğer pakette özel bir talimat ve bunun artı ve ödenmiş bedeli yoksa özel teslim de olmaz.
Pazartesi sabahtan şubeyi arayıp açanı boyarsan öncelikli teslim grubuna alınır paketin - +1 yıl
İkinciye gelmiyormus kargo. Öyle yazıyor notta. Kendim gidip alicam mecbur.
- +1 yıl
Gönderen kurumsal firma ise ve sana gelecek şey sürekli görünmüyorsa , korkulacak bir alıcı olmuyorsun. Ancak , pazartesi almaya gittiğinde , kuryenin birinci kez geldiğini ispatlayın diye bir cümle kullan ve seyret nasıl geveleyeceklerini.
Ya da lanet olsun deyip , al paketi işine devam et , bu da bir seçenek :) - +1 yıl
Valla alayım da, gerisi çok ilgilendirmiyor beni su an :) ben zaten cumartesi geleceğini beklemiyordum aklımda hep pazartesi vardı, ama gelmişken de gitmesi sinirlerimi bozdu.
- +1 yıl
Size bir şey sorabilir miyim bu arada, staj için yardımcı olmuştunuz zamanında 😌
- +1 yıl
Şimdi ben mezun oldum psikolojiden. Bir dönem erken mezun olduğum için su an bostayim. Güz döneminde yüksek lisans bakicam ama bu kalan dönemde ne yapabilirim sizce? Yani staj için danışmanlık merkezlerine bakıyorduk ama sonra düşündüm, orada psikoloğun görüşmesine giremiycem sonuçta, yaptığım staj ne anlamda olacak anlamadım.
- +1 yıl
Yüksek lisansın bazı kollarından diploma aldığın ve iş aradığında , herşeyi teoride görmüş olmakla , teorisinin pratiğini de görmüş olmak farkını yaşarsın. Klinik psikoloji alsan da direk görüşme yapamazsın , yine stajdan yani konunun pratiğinden başlaman gerek. Kendin bir merkez açsan da il sağlık konuda tababet kanununa göre yetkili olarak bir psikiyatrist görmek ister. O psikiyatrist de doğru teşhis ve terapi yapan birini tercih eder, danışana yaklaşımdaki yanlışları en fazla 2 kere düzeltir üçüncüye sözleşmeyi fesheder ve merkezin kilitlenir.
Söz aramızda , tamam ben oldukça iyi eğitim aldım çok değerli hocalardan ama , bana asıl danışana yaklaşımı stajlarım öğretti. Teoride dinlersin çözümü bulursun önerirsin denir buraya kadar tamam ama, vucut dili ve yüz ifadesi , özellikle iris okumayı ancak bu stajlarda öğrenebilirsin, bunun okulu yok. - +1 yıl
Yok zaten 4 sene okudum, yaptığım 10 günlük Bakırköy stajı o 4 senenin tüm bilgi birikiminin üstüne çıktı. Staj çok yararlı ona zaten lafım yok. Ama danışmanlık merkezlerinde sadece kapıda beklemiş olmayacak mıyım onu soruyorum. Hadi hastanede vizite giriyorduk falan ama burada öyle şeyler olmayacak.
- +1 yıl
" Kapıda bekleme " deyimine tam ne yüklemek istediğini iyi yakalayamadım. Bu deyimle işe alınmayı kasdediyorsan, benim kıdem ya da amir mantığıma göre staj yapmış bir mezun her zaman staj yapmamış bir mezundan , işe alma anlamında daha önce gelir. Çünki staj yapanla dilimiz aynı olur ve haftalık vaka toplantısında birbirimizi daha çabuk anlarız.
Bunun dışında bir anlam yükledin mi ? - +1 yıl
Hayır onu demek istemedim, hatta direkt gerçek anlamıyla kullandım :) tekrar açıklamaya çalışıyorum :) psikolog-danışan görüşmesine muhtemelen giremem ben stajyer olarak, çünkü danışanın onayı gerekli ve onay vereceklerini sanmam. Gizlilik ilkesi gereğince de herhangi bilgilerini benimle paylaşmazlar. O zaman ben danışmanlık merkezinde ne yapmış oluyorum, girişte oturup gelenleri mi karşılamam gerek? Böyle bir şeyler soruyorum ama anlatamıyorum :
- +1 yıl
Hastanede nasıl vizite katıldınsa , böyle bir merkezde staj yaptığında danışan görüşmesine üzerinde beyaz gömlek olması şartı ile alınırsın. Alınamazsın ya da hasta onayı gerekir diye bir şey yok, stajda sadece konuya müdahil olmadan izleyebilirsin. Çünki her an görüşmenin yönü çok değişebilir ve umulmadık açılara girebilir ve danışanı alan uzman da bunları kendi bildiği gibi yönetir.
Danışan direnci genelde süren bir seans dizisinin ortasında bir seansa girersen çıkar ancak ilk seansta girdiğinde böyle bir direnç olmaz , aksine danışanı sevindirir de. Amaç deneyim , sen izlemede kalarak hem konuşulanları izler hem de postur incelemeni yaparsın , zira görüşmeden sonra senin de fikrin alınacaktır.
Söylediğin anlamda kapıda bekleyen bir stajyer bu nedenle olmaz, kapıda bekleyenlerin ayrı bir eğitimi var doğru yönlendirme için; olursa da orada görev tanımı karmaşası vardır. - +1 yıl
Ek olarak ; beyaz gömlek giydiğin sürece gizlilik ilkesi senin için çalışmıyor , zira sen sağlık ekibinden biri oluyorsun ve görüşmelere katılmak dışında haftalık vaka toplantılarına da girmen , dahası arşivdeki hasta dosyalarını alıp ne şikayetle gelinmiş , Anamnez' de neler geçmiş, ne tür fiziksel emareler bulunmuş , aile ve soy geçmişte neler görülmüş , ne teşhis konmuş , ne tedavisine geçilmiş ve son durumda salah ile taburcu işlemi ne şekilde gerçekleşmiş ve bütün bunlar için ne tür ve biçimde formlar kullanılmış , bakanlık ve sgk ilişkileri ne olmuş , psikiyatriye sevk ile ilaç uygulanmış mı ya da danışan psikotik ve sevki dışında yapacak birşey yok ise bunları incelemen de mümkün.
Bunun için staj yapıyorsun , bir yerde uzman olarak çalıştığında ya da kendi yerini açtığında bu formüllere ihtiyacın olacak. - +1 yıl
Evet hastanede yaptığım stajda onları inceledim zaten ama danışmanlık merkezinde olacağını düşünmemiştim. Teşekkür ederim o zaman :) başka bir öneriniz var mı?
- +1 yıl
Pretty , naciz önerim olarak bu konuda frenlere aldırma , sanmamalarla zaman geçirme ve insan davranışlarını tanıma yeteneklerinde pratikte de teori kadar kendini tamamla. Kendini tamamla'nın anlamı ; bu konunun hem resmi açı ve dökümantasyonunu , hem vaka incelemelerini , hem de psikofizyolojisini iyi gözlemle. Bu durumda onlarca lab testlerinden önce sen danışanda ne olduğunu yakalarsın, o testler de ayırıcı tanı olarak kalır.
Başarılar diliyorum , bu boşluğu da stajda görgü kazanma açısından iyi değerlendirmeni tavsiye ediyorum. - +1 yıl
Tamamdir çok teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz için :)
En İyi Cevaplar
Alışveriş & Hediyeler konusunda 4,3b cevap paylaştı. 1 aarama yapmazlar 2 hangi kargo firması ptt ise hiç uğraşmazlar başıma geleni anlatsam inanmazsın ama diğer kargocular beni tanıyor her hafta kargom gelri yurt içi ups kankim oldu nerdeyse ama ptt en sorunlusu ne zile basarlar ne yandaki komsuya sorarlar yoksan 1 dk sonra giderler
27 Yorumla- +1 yıl
Yurt içiydi. Ups hiç sorun çıkarmadı bana, yurt içinden ilk defa söyledim de pişman oldum. Hani son dakikalar ya, bitse de gitsek demiş gibi.
- +1 yıl
Yok yahu evdeyim, ki annemleri de bekliyorum duysam acardim. bir kere zil çaldı gerçi açtım kapıda bekledim gelen olmadı, zile basıp aşağı inmemi mi beklediler naptilar anlamadım.
- +1 yıl
vallah ben kargo şirketlerindne çok cektim her firma ila bir sorunum yaşandı en boktanı aras ve ptt sonra yurt içi gelir tabi oda subesine göre değişiyor bazen başka subeden dagıtım oluyor onda sorun oldu devamlı bizim bolgeye bakanlarla kanki olduk kimlik bile bakmıyo resmen gecerken atıyor kargoyu ama snein durum bence gelmişlerdir zile vbasmış bakltılar ses seda yok ondan sonra gitmişlerdir apatrman dimi dış kapı açılmayınca giderler onuda söyliyim
- +1 yıl
Dış kapıyı açtım. Açtıktan sonra kapıda 5 dakika bekledim hatta.
- +1 yıl
Yok saliya kadar vaktim yok, kargodakini alıp uçağa gidicem ben :/
Hiç sorma bana de denk geldi 3 defa ptt tarafından. Evden çıkmıyorum market için evden çıkayım dedim bir baktım dün ve bugün tarihli 2 alıcı yok yazısı yapıştırmışlar. Dün evdeydim ailem eve girdi çıktı kaç kez bugün de evdeydim kapı çalmadı? Uğraşmak istemiyorlar desem kağıdı yapıştırmaya gelmeye niye zahmet ediyorlar anlamıyorum
30 Yorumla
Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,1b cevap paylaştı. Yurtiçi kargoysa.. https://eksisozluk.com/entry/58076596
12 Yorumla- +1 yıl
Evet yurtiçi kargo. Bunun gibi daha çok şikayet okudum. Aciliyeti olmasa zarla zorla bir şekilde getirtmeye çalışırdım ama yapacak bir seyim yok, gidip tıpış tıpış alicam pazartesi günü.
- +1 yıl
Ben bir kargomu bu şekilde kaybettim. İçinde film ve müzik CD'si vardı, kaç gün 2 şube arasında mekik dokudum. bir var bir yok diyolar bana deli muamelesi yapıyolardı, kaybettiklerini anlayınca bıraktım aramayı. Daha önemli bir şeyi kaybetmediler şükür. Sen de kargonun peşine düş ve sonra yüzüne bakma bir daha bu firmanın.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
27Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılAdresinizi bulamadığı zaman da bunu yapıyor kargo takipede alıcıya ulaşılmadı yazıyor normalde kapınıza kagit bırakması gerek kargonuzu şu subeden alın size ulaşamadık diye eğer öyle bir kağıt yoksa çok büyük ihtimal kurye adresi bulamadı müşteri hizmetlerini arayın kargi takip numaranızla şikayet edin herhangi bir not birakilmadigini belirtin.
11 Yorumla- +1 yıl
Kağıt var. Ama zile basilmiyorsa ya da basıldığında yukarı cikilmiyorsa kargo gelmiş gelmemiş ne fark eder.
Benim ağırlık setlerimlede aynı şeyi yapmıştı.
10 dakikada adamı öyle bir pozısyona soktum ki, bir daha geri dönmek zorunda kaldı.
Çocuklarına haram para yedirmeye utanmıyor musun de?
Bunla başla bak adam nasıl düşünmeye başlıyor.14 Yorumla- +1 yıl
Cumartesi günü 4te kapaniyormus. Şu an geri getirecek kimse yoktur yani. Ama zile bile basilmamisken alıcı evde yok çok saçma.
- +1 yıl
Tamam da kimden arayayim hakkımı? Şube zaten açmıyor, çağrı merkezi bir şey demiyor.
+1 yılGenelde beni hep ararlar ya da evde yoksam kapıya not bırakırlar ya da iş yerime ya da ben o anda dışarıda isem kargocuya nerde olduğumu söylüyorum ortak biryerde buluşup kargomu teslim alıyorum..
Yani kısacası sana kalmış bir şey bu işini takip edip düzgün muhattap kurarsan herşey senin için rahat olur moruk.10 YorumlaKargo firmasının genel merkezini ara şikayet kısmından bulunduğun il-ilçe-mahalle'deki şubeyi şikayet et. Max 30 dakika içinde o şube sizi arar ve kargonuz yola çıkar. Çok yaptım ve eğlenceli 😄
11 Yorumla- +1 yıl
Kargo kapanıyor 5 dakikaya ama. Ve aradım, burada böyle yazıyor yapacak bir şey yok dedi. Şubeyi aradım kapalı zaten acmiyorlar.
bazen kargo şirketleri bu tip saçmalıklarda bulunuyor , ağızlarının tadını vermek lazım benimde başıma geldi onları aradım ve açtım ağzımı yumdum gözümü..
11 Yorumla- +1 yıl
Burada böyle yazıyor yapacak bir şey yok diye bir cevap aldım çağrı merkezinden.
+1 yılMalesef aramıyorlar. Özellikle yurtiçi kargo en kötüsü. Mahalle kargoluğunu bile yapabileceklerini düşünmüyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet benimki de yurtiçi.
Kesin aras kargo dimi? Bazıları arıyor bazıları aramıyor.. Zaten evde olunca bile getirmiyorlar... Benim başıma kaç kere geldi bu..
12 Yorumla- +1 yıl
Yurt içi :/
aramazlar ama geldiklerine ve seni bulamadıklarına dair bir kağıt bırakmaları lazım
12 Yorumla- +1 yıl
Ama beni bulamamaları için beni bulmaya çalışmaları gerekmez mi? Zile basılmadı bile.
Arayın ve tekrar getirmediğiniz takdirde şikayet edceğim diyin anında getiriyorlar bu kargo şirketlerinin yeni hilesi malesef
12 Yorumla- +1 yıl
Çağrı merkezi yapacak bir şey yok dedi. Şube zaten açmıyor telefonu.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 7,6b cevap paylaştı. Defalarca kargo aldım hiç arama yapmadılar ama sizin ki keyfi bırakmamış gibi
20 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 348 cevap paylaştı. eskiden ararlardı şimdi bir mesaj atıyolar sadece
12 Yorumla- +1 yıl
Mesajı da şimdi geldi.
+1 yılkapiyi calmadan nasil buna karar vermis peki hasta ruhlu bu kargocular cidden :)
10 Yorumlaben yurtiçi kargo kullanıyorum onlar arıyolar ama diğerlerini bilmiyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Benim beklediğim kargo da o.
Aramazlar ama zile basarlar ve kağıt bırakırlar geldik bulamadık sizi nerdeydiniz diye
10 Yorumla
+1 yıl3 sene kargoda çalıştım bu durumu çok duydum :D İnan ki aramıyorlar :D Sen kargoyu tekrar istesende getirmezler muhtemelen. Gidip şubeden alacaksın ^^
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 953 cevap paylaştı.
+1 yılGenelde aynısını yapıyorlarda, En son kıyamet koptuğunda Şube müdürü kendi elleriyle getirmişiti kargoyu şube kapalı olduğu halde..
10 Yorumla Ariyorlar. Ben bikere gec donus yapmstim. Neyseki uzaklasmamis geri donup birakmsti
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 575 cevap paylaştı.
+1 yılHangi kargoyu kullandıysan ara kargom gelmedi evdeydim diye soyle sizi şikyet edicem de
10 Yorumla Alışveriş & Hediyeler konusunda 10,4b cevap paylaştı. bazıları cidden arıyor bazıları da öküz gibi basıyo iki sn sonra gidiyo gelde sövme
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 6,9b cevap paylaştı. Şirketler şerefsiz olduğu için çalışananın faturasını ödemiyorlar. Adamda niye arasın bakıp geçiyor.
10 Yorumlamng ben okuldayken aramisti kapiniza birakalim mi yoksa subeden mi alirsiniz diye :/
10 YorumlaAramaz kardeşim kağıt bırakır gider belli olmuyor arayanıda çıkıyor nadiren
10 YorumlaAramazlar, gelmezler de, dagıtıcısına göre degisiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunun yüzünden kargo geri gönderildi 20 gun elime ulaşmadı
10 YorumlaKimi arıyor kimi aramıyor keyfine kalmış.
10 Yorumla:D :D aramaz kapıyı falan çalar.
10 Yorumla
+1 yılAramıyorlar genelde
#Türkerkeğii10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılArıyorlar hangi mağazadan aldın?
11 Yorumla- +1 yıl
Mağaza ne fark ediyor?
Aramadilar.
yurtiçi kargo mu
14 Yorumla- +1 yıl
Evet.
- +1 yıl
Pazar kargo mu çıkmıyor yoksa şube tamamen mi kapalı peki? Yarın gitsem alamaz mıyım yani?
+1 yılAramıyor benim bildiğim ://
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNesine gerek kargocunun
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 6,9b cevap paylaştı. Kargon geldi mi?
12 Yorumla- +1 yıl
Ben gittim aldım.
Hangi kargo?
12 Yorumla- +1 yıl
Yurtiçi.
Aramadan gelmemeleri lazım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMesaj atar abisi aramaz çogu ama isteseydi arardı.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYurtiçi kargo mu :D
12 Yorumla- +1 yıl
Evet.
Cevap sahibi+1 yılYurt içi kargo hep böyledir.
Sikayetvar. coma yaz lütfen
Pazartesiye artık
10 Yorumla
Devamını Gör(22)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri