iyi yerden yersen midye limonla süper bir şey. doyamayabilirsin :) ama araçta nasıl hava filtresi vardır midyelerde denizde aynı görevi görüyor denizin bütün pisliği midyede yani ve ağır metaller civa dahil midyede mevcuttur sağlıklı bir şey değildir yani ama dene derim.
midye biraz zararlı birşey ama midyenin tadı güzel midye deniz suyunu temizliyormuş, içinde ağır metaller varmış ama tadı güzel. dolması da güzel, tavası da... bence dene
Çok tuhaf bir şey midye karabiberden dolayı. Hafif acılık var pirincinden dolayı, eti de et desen değil yumuşak bir şey işte :) limonla daha da tatlanıyor midye. midyenin tadı anlatılmaz, yaşanır :D dene en kısa zamanda
Midye'nin içinde baharatlı bir pilav var. Çok az da deniz ürünü tadı getir aklına karıştır ikisini tadı öyle birşey. Bol limonla tüketiyorsun şahane oluyor, denemelisin.
Resim koymanız şart mı? Vallaha günahıma giriyorsunuz karışmam. Canım midye istedi şu an ve burda taze midye bulamam. Ne olacak şimdi? 😂 Ayrıca üzerine biraz limon sıkıyorsun bir güzel tadı varki. Mükemmel bir şey. Hamsili pilav bana midyeyi anımsatıyor lezzet olarak 😂
Tiksinerek bakardım, müptela oldum. Limonlu ve pirinçten ziyade daha çok eti olan bir midye yani ideal bir midye yersen tadı birnevi balık gibi gelecektir. Çünkü et ve limon ekşiliği var. Yanında pilavı da tat katıyor. Bildiğin bir tatmış gibi gelecek sana. Hiç iğrenç garip farklı bir tadı yok.
Midyesi geçen günlerimi ömürde sayymıyorum =))) Ama temiz yerden yemeye özen göster. bu arada en kralını da İzmir'de yaparlar. İstanbul da ki midyeler kumlu olabiliyor o yüzden iyi temizleyeni bul mesela karaköyde kadıköy iskelesinin önünde aydın abi vardır onun midyesi çok güzeldir.
Taze yemen gerekiyor bol limonla miss gibi oluyo, hamsili pilavı anımsatıyor ama alakasıda yok çok değişik ve farklı bir tadı var, her ne kadar zararlı olsada vazgeçilmez birşey
mideye dolma en kolay ulaşabileceğin seçenek, tok karnıma 50 tane yediğimi bilirim çekirdeğin bir üst versiyonu başladın mı durması çok zor. yutkundum :)
midyenin tadını merak eden insanda var denişik :) bence ayıp yememek hemde izmirdeysen, çünkü daha güzeldir tadı izmirde yapılan midyenin tarif edilmez hele bide alkol almışsan off diorm :)
En İyi Cevaplar