Çünkü nasıl ki; ağzın ile burnunu haram ile doldurmayıp, temiz pak bir şekilde alınterin ile yaşıyorsan, duygular, bir takım hisler düşünceler ve sezgilerde tıpkı öyledir. Sen her haramda ufakta olsa; bir mutluluk, bir sevinç bir tebessüm ararsan, o mutluluk kursağına dizilir. Ve hayırken, bir an da şerre dönüşüverir. Ben bu şekilde düşünüyorum.
''Haramda mutluluk ararsan, mutluluk sana haram olur.'' Sözü size neyi çağrışım yaptırıyor? Bence içerdiği, anlam derin?
İbrahim peygamber gibi olmak lazım. Ne dedi İbrahim peygamber? Ben batıp gidenleri sevmem dedi. İşte kardeşim bu haram sevda da batıp gitmeye mahkumdur. Sonsuz sevme yeteneği olan bir kalbi, fani olan şeylere harcıyoruz oysa bilmiyoruz ki sonsuza (tabi cennete giderseniz) kadar eşimiz olacak bir kadına ihanet ediyoruz.
Helal sana kanka, en asil ve en asıl görüşü örneklemen ile yaptın bile şimdiden... Ayağımız aslında hep çukurda, batık banker misali yaşıyoruz şu hayatta... Lakin helali de hiç kollayamıyoruz ve gözetemiyoruz işte... Nerde bir haram var, sürekli onun peşindeyiz. Sanki bir an olsun yanından ayrılmıyoruz, bize helal olarak gözüken haram şeylerden bir türlü uzaklaşamıyoruz... Aslolan şeylere yönelmiyoruz, maneviyat duygumuz örselenip yıpranmış. Eğer haramdan çekmezsek; o batan sevdanın ayağını daha bu yürek, bu sevda çok mahvolur ve mahkum olmaya yüz sürer ve çeker. :)
En İyi Cevaplar