Şu videoda pasta üfleme veya harama teşvik edecek bir husus olmadığı sürece sorun yok diyor. Aksine hediyeleşmek sünnettir diyor.

Burda ise kesin bir dille caiz değil diyor. Sizce? Nedeniyle birlikte yazarsanız sevinirim.

Nureddin hocanın dediği gibi, zamanımızı harcayacağınız bir sürü görevimiz var, buna ayıracak vaktimiz olmaz önemsemeyiz. Cübbeli hocanın da dediği gibi çok istiyorsan Allah yeni yaşını hayırlı kılsın, sağlık sıhhat versin diyebilirsin. Pasta kesmek için de muma üflemeye gerek yok tatlı yiyelim tatlı konuşalım niyetiyle alırsın yersin mühim bir mesele değil
Bir de bu doğum günü kutlama işi ne şartlarda harama döner onu insan anlar herhalde. Ortamına göre ve eylemine göre. O gün aile içinde ya da arkadaşlarla veyahut tek başına yediğin pastadan ya da ettiğin duadan zarar gelmez. Ama dedikleri gibi uğraşacak bir sürü işimiz var, bir kere doğdun zaten her yıl doğmuyorsun ya ölümü düşün asıl ve hazırlık yap son dakika pişmanlığı olmasın :) Allah hiçbirimize bu pişmanlığı yaşatmasın...
Amin :)
Benim bildiğim kadarıyla doğum gününü kutlamak caiz fakat alkolle ya da gece kulüplerinde kutlamak değil bahsettiğim, hani aile içinde pasta üfleyip hediyeleşip sohbet muhabbet etmek caiz fakat cübbelinin de dediği gibi harama sebep olucaksa günaha teşvik edicekse caiz değil
küçük çocuklar için yanlıs bir davranış olduğunu düşünmüyorum özenebilir küçük çocuklarda kıskançlık vardır arkadaşının ailesi doğum günü yapmıştır o da bunu kendi ailesinden ister pasta kesilip misafirlere dağıtılıp yenmesinde ne gibi yanlış olabilir ki
İnanmıyorum D: Bu soruya senden böyle ciddi bir cevap beklemezdim :D
10 gün sonra doğum günüm var kendimi avutuyorum bu yorumla :D
Yapılan her etkinliğin müşrik kavimlere benzetilmedigi sürece onların örnek alınmadığı surece bir sıkıntı olmayacağı kanısındayım. bu konularda zitlaşmak doğrudur diye düşünüyorum.
Cevap
8Cevap
Doğum günü kutlamak haram değildir. ... Kutlu Doğum Haftası nda da Peygamberimizin bize örnek olan kişinin doğum gününü kutlamıyor muyuz.. diye mantık yuruttum ama :) yılbaşı günah da doğum gunleri deilll yılbaşı da kendi dini takvimimizi kullanmadiigmz icin
Aslında doğum gününü yıl başı gibi düşün hristiyan alemi yılbaşını alkol ile kutluyor dolayısıyla Türkiye de öyle kutluyor sorun bu eğer sen haram olmucak şekilde kutlarsan sorun olmaz bence yani ALLAH sırf doğduğu günü kutladığı için günah yazmaz diye düşünüyorum
İslam bilginlerinden aksi görüş belirten duymadım. Haram olan alkoldür. Kutlama alkol ile olursa bu günah olur ancak...
İnsan ömründen bir sene daha gitti diye sevinir mi? Sermayesi buz olan adamın buzdan eriyip yola dusen suya sevinmesi gibi
Kutlamaları severim yok yılbaşı kutlamak günah o günah bu günah
ahahaha cübbeliyide dinleyen var mı o cahilin başı zaten
Öyle öyle bazı açıklamalarını dinledim uyduruyor bazen
Boş iş olarak nitelendirilmiş yani zaman "israfı" gerisini sen anla.
Ben sevmiyorum. Hele ki bu yaşta hiç istemem.
Ben kutlamam saçmalık
Nedeniyle birlikte yazın dedim ama :(
Bence doğru değil :S
ben kutlamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar