IBAN ve Hesap numarası arasındaki fark nedir? Bir de IBAN numarası bütün bankalarda aynı mıdır?hesap numarası ve ıban farkıEvet evet evet cevapları alayım . Yoğun katılım bekliyorum. Beni hayal kırıklığına uğratmayın. Hadi gömülün.
İBAN ve Hesap numarası aynı mı, değil mi karıştıran birçok insan var. Özellikle ilk kez hesap açtıranlar bunu karıştırabiliyorlar. Ancak ikisi birbirinden tamamen iki farklı numaradır ve farklı amaçlarla kullanılırlar.
IBAN ile hesap numarası arasındaki farklar nelerdir?
IBAN ve Hesap numarası arasındaki fark gayet basit. Ve bunu öğrenebilmek için ikisinin ne olduğunu bilmemiz gerekir.
IBAN ile hesap numarası farkı
IBAN numarası nedir?
Avrupa birliğinde alınan kararla 2010 yılında kullanılmaya başlayan IBAN, “İnternational Bank Account Number” kısaltılmış halidir yani Türkçeye “Uluslararası Banka Hesap Numarası” olarak çevrilir. IBAN 26 haneden oluşur, ilk 2 hanesi ülke kodudur. Geri kalan 24 hane rakamdan oluşur. IBAN numarası para transferleri için kullanılır. Son 16 hanesinde banka şube kodu ve hesap numarası bulunur. Yani İBAN içerisinde hesap numarasını da barındırır. Hesap numarası ve İBAN farkı burada daha da net anlaşılıyor aslında.
Hesap numarası nedir?
Bankanın kişiye özel çıkarttığı numaradır. Para gönderme işlemlerinde kullanılır ama sadece hesap numarası girmek yeterli olmaz, bunun yanında şube kodu ve birkaç bilgini girmen gerekir. Birden fazla bilgi girildiği için insanların kafası çok sık karışır.
Yani hesap no ve iban farkı: IBAN, hesap numarasını ve şube kodu gibi bilgilerin birleşmiş halidir ve insanların daha kolay para göndermesi için kullanılmaya başlanmıştır. Hesap numarası ise IBAN'a göre daha kısa bir numaradır fakat para göndermek için kullanılırken biraz daha detaylı bilgiye ihtiyaç vardır.
"IBAN numarası bütün bankalarda aynı mı?" soruna gelelim. IBAN içerisinde banka şube kodu ve hesap numarası gibi bilgiler bulundurduğu için her bankada farklıdır. Çünkü her banka size ayrı bir hesap numarası verir ve şube kodları farklıdır.
Iban dediğin (international banking account number) uluslar arası banka hesap numarasıdır. Fakat senin hesap nuamarası diye adlandırdığın şey ibandan bir kısımdır.
Bişey merak ediyorum ben bı arkadaşıma para yolladım ve IBAN yerine hesap numarası yazdım gönderildi yazdı bı sıkıntı olur mu yoksa gerçekten para gitmiş midir
hesap numarası ulke ıcındekı hatta bankadakı hesap numaranız, ıban uluslararası banka hesap numarası, yanı ıbanın ıcınde ulke kodu banka kodu sube kodu ve buna benzer bılgıler var, tahmınım boyle
hayır aynı değildir hesap numarası daha kısadır iban ise tr kısmı ile başlar bağlı bulunduğun bankanın atmsine gidip kartı sokarsan ibanı öğrenme dersen kolayca öğrenebilirsin
Zaten parayı hesaba yatırdığın zaman atmde kaç rakam isterse o kadarını gireceksin. O numaralar hesap numarası olur. Hesap numarasını girdiğin kişinin adı A***** B **** diye çıkacak zaten.
Aynı değil ama çok farklı da değil iban numarasının son 16 hanesi hesap numarasıdır ziraat bankası için, diğer bankalar içinde öyle olabilir ama emin değilim.
Bişey merak ediyorum ben bı arkadaşıma para yolladım ve IBAN yerine hesap numarası yazdım gönderildi yazdı bı sıkıntı olur mu yoksa gerçekten para gitmiş midir
eheheh :D abla sonuçta aynı yani iban numarasının son sayıları hesap numaran işte aynı :D neden iddaya giriyoruz resmen :D IBAN daha kapsamlı numara hesap numarasıda işte onun son bir kaç numarası :D
En İyi Cevaplar