Feodel olarak Alt tabakayi kontrol etmek ve toplumun huzurunu sağlamak için din gerekli midir? Başka yolu var mıdır?
Din gereklidir
Başka yolu var
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Din herhangi birilerini bir zümreyi bir tabakayı etkilemek için değil herkesin en alttan en üste eşit olması, aynı haklara sahip olması alta ayrı üste ayrı olmaması için gereklidir.
daha doğrusu alt tabakaya bunu inandirmak için gereklidir
tamam işte akilsizlara akilsiz olduklarini farketmemeleri için gerekli
!!! DINLERE KARSI CIKMIYORUM !!!
Ama insanları kontrol etmenin en iyi yolu dindir dini kullanıp güç elde etmiş insanlar vardır ki bunlar en tehlikeli kişilerdir çünkü insanları rüyalardaki gibi bir yere gitme vaade verip öldürtebilir (ÖR = Haşhaşiler) ki ölenlerde doğru veya yanlış diyemeyeceğinden ve dediklerini inkar edebilecek biri de çıkamaz çıkarsada kafir bu diyip öldürtebileceğinden bir yönetimde en etkili seçenek dindir
kesinlikle ben de karşı değilim fakat dine aşırı bağlılık devletçe engellenmeli yoksa sapkinliga gidiyor
Herkes kendisine göre yorumlamamalı, hak dine bir şey katılmadan, buyrulduğu gibi yaşanmalıdır.
Örneğin;
“İlim Çin’de de olsa alın” diyor Hz. Muhammed (sav)
Bizimkiler “Onların uzay mekiği varsa, bizim de Allahımız var” diyor.
E şimdi sen, uzay bilimi hakkında girişim yapmazsan, uzay mekiği geliştirmeye çalışmazsan, Allah sana gökyüzünden uzay mekiği indirmez.
Sen elinden geleni yapacaksın, sonra Allaha tevekkül edeceksin.
Bir insan düşün, çalışmıyor, evde yatıyor, her gece “Allahım bana para yolla” diye dua ediyor. Mümkün mü? Tabii ki değil. Çalışacaksın ki Allah versin.
Daha Peygamber hadisi yerine getirilmiyor bu ülkede.
Bu şekilde yaşanırsa din, içinden çıkılmaz bir hâl alır tabii.
kardeşim ikidebir böyle sacma sapan sorular sormayın... inanmıyorsanız inanmayın.. size zorla inanın diyen yok ! İnsanların inançları sizi ilgilendırmez.. sizin inanıp ınanmamanızda bizi ilgilendırmez...
adamsin kardeşim helal be aslanim benim sayende ilmim irfanim artti adeta ğöğe yükselir gibi oldum iyi ki bu kıymetli görüşünü benim gibi aciz birine yazdin değerli vaktini ahhsndnd daha fazla yazamiycam ahshd
Keşke yapabilsem be knk çok var çok hepinize anlatabilsem ah çok zor sen beni akilsiz bul iyisi
Haklısın :/
Ben şahsen alni secde gormemiş bir erkekle olmam
@sadecehazar bunu soyleyen kişinin açık olması kadar saçma hayat
Ne alaka dini bir tek kapalilar mi yaşıyor? Dar beyinlisin görüş paylaşma öyleyse?
@istanbulbitch benim müslüman bacimla seviyeli konuş kimse seviyesiz olamaz benim müsluman bacima
fesupanallah panpalar. Elhamdülillah ateistiz diye bu kadar taşlamayın. Hadi şimdi tanrınız için bir şey yapın ve benim sözde inandığınız cehennem için tek gidiş biletimi en erken tarihe kestirin 😁
@istanbulbitch tanrı değil ALLAH diyiceksin taaam mı
@sadecehazar benim namaz kılmamamın sebebi ateist olmam degil. Hazir domalmisken saga sola bak falan erkeklik gitmesin gumburtuye yani sonucta elhamdülillah
Bu ateistleride anlamıyorum he. Madem inanmiyosunuz bari konuşmayın. Yahu Allah var ki inkar edebiliyorsunuz... olmayan birseyi inkar etmeye calissan eyvallah derdim ama komik ya
aynen hazar bu ateistler çok komik bu arada bizim whatshapta din grubumuz var katilmak ister misin? benim adim mert bir de
Soran kardesim ben bir gaflete dustum müslümanların başına darısı. Ateist olduk çıktık, şeytan (s. a. v) ın vesveselerine kandım. Come and join us falan bir de ingilizce konusuyor bana kendini baska biri olarak tanıttı herşey onun sucu elhamdüAllah yani a yı büyük yazarım sen yeterki dövme beni 😔
Aslında Allahı inkar edemezsin, beynini kullanarak Allahin yokluğunu ispatlayamıyosun sadece
Haklısın hazar sen gormedigin ve bir kitaba inanıp ona taptıgın ve hayatını ona gore yasadıgın icin sanırım yüksek iq ya sahip nadir filozoflardansın
@istanbulbitch allah islah etsin bunu (kardeş iki dk gitsene kizi tavliycam)
anlamını bile bilmediğiniz inanca sahiplenen mallar bütünüsünüz. kendinizi babanizla tıpış tıpış bayram namazlarına, işyeriyle cuma namazlarına, cenaze namazlarına giderken bulup önden saf tutmak için yarışıp ama babalarına ve patronlarına'dur ben ateistim gidemem!'diyemezsiniz. sonra kime yalakalık yapacaknız. burayada gelir başımıza din düşmanı kesilirsiniz. niye çünkü yeni akım bu uyumsuz gibi görünmek sivrilmek... zavallılar.
@istanbulbitch
@sadecehazar
sizin gibiler ikiniz için de söylüyorum robot gibi geliyorsunuz ayni düşünceyi savunup duruyorsunuz ve bundan yüzde yüz eminsiniz dogmatik düşünceye esirsiniz müslümansan da ateistsen de bu kadar bağlanmayin hayat kisa kuşlar uçuyor gidip kuşlari izleyin
@istanbulbitch insanın iman kalbinde olacak. Her kapalı süper Müslüman da açıklar olamaz sanki. İlk yaptığın yorum çok yanlış
Aslında arkadaşın söylediğini şöyle açıklamak gerek: Dîni kapalılar yaşıyor gibi bir durum yok. Siz inançlı birisiniz değil mi? Yani Kuran-ı Kerim’e inanıyorsunuz. Ancak, Kuran-ı Kerim’de Allah sizlere, saç telinizin dâhi görünmemesi gerektiğini emrediyor. Dolayısıyla, sizin saçlarınız göründüğü için, bu emire karşı gelmiş oluyorsunuz. Özetle, inandığınızı söylüyorsunuz ama bâzı şeyleri yerine getirmiyorsunuz. Yani “Benim başım açık olabilir ama inancım var, duayı dilimden düşürmem” diyebilirsiniz. O hâlde Bakara Suresinde geçen şu ayete bir bakalım: “Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp, bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz?”
Cevap
7Cevap
yani arkadaş diyo ki bakın ben inanmıyorum çok cool bir insanım. ben inanmadığım için zekiyim siz inananlar aptalsınız. soruyu sorma amacın bile belli. isteyen inanır isteyen inanmaz. bu bu kadar basit.
:/ sen de haklısin be knk
aşırı dozda dinden beyni yakanlar var çok tehlikeliler
tabi aga game of thronsda bile dinciler kraliçeyi hapse attirdi din çok güçlüdür acayip tehlikelidir
İnsan varsa eğer bu evrende,
O insanin nasıl yaşaması ve neler yapıp yapmamasini belirleyen bir kullanma klavuzu da olacaktır. Bu da dindir işte...
Bana göre, en mükemmeli ve son sürümü İslâm'dır.
Başkasına göre de Budizm...
bak bu güzel yorumdu fakat bu kılavuz erdem üzerine bir kılavuz olsa herkesçe kabul görürdü en azindan din savaşi olmazdı
Kur'an'da yeterince erdem, fazilet, iyilik vb ihtiva eden ayetler var. Akıl sahipleri ve görebilenler için...
evet orta doğuya baktığımda görüyorum kuranin ana dili olan araplara bile bakinca ne kadar erdemliler anlaşiliyor
Önyargıni al ve git...
Müslüman ile Müslümanlığın iki ayrı mefhum olduğunu anlamaktan âciz olan birisine laf anlatarak enerjimi boşa harcayacak değilim...
Dinin benim açımdan amacı bu değildir.
elbette değil ruhumuz olduğuna inandiģimiz ve cennetle mukafatlandirilicagimiz be yüce rabbimizi görücegimiz için inaniriz :ddd
Hayır gerekli değildir.
niçin?
ateistleri piste davet ediyorum
Gerekli tabisi
Ahir dünyada gerekli miymiş görürsün
E herhalde gerekli.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?