eşinizin diğer memenizden içmesine izin verirmisiniz hanımlar
dinen sakınca yok olduğunuda öğrendim yani içilebilir
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılCocugu doyurduk da babasi kaldi. Ayrica dinen hükmü soyle. Asiri sut geliyor ve bebek ziyadesiyle sutten faydalaniyor. O gogusler de sis ve aci veriyorsa bir şekilde bosalmasi lazim. Erkek esine yardim edebilir (sadece emecek anlami da çıkmasın) ve cinsi munasebette yanlislikla bir yudum icildi. Bunda da bir sakinca yok.
12 Yorumla- +1 yıl
Soru: Hamile olan bir arkadaşım, kocasıyla yakınlık kurunca kocası “Ağzıma süt geldi.” demiş. Arkadaş korkmuş, dini sakıncası var mı diye birisine sormuş. O da “Şüpheli bir durum, kocanla sütkardeş olabilirsiniz.” demiş. Gerçekten böyle bir şey olabilir mi? Karı-koca bundan dolayı sütkardeş olurlar mı?
Cevap:
Eşler arasında bu tür şeylerin meydana gelmesi normaldir. Bundan dolayı aralarında süt hısımlığı doğmaz.
Süt hısımlığının doğması için bir kadının 0-2 yaş arasındaki çocuğu beslemek/doyurmak maksadıyla emzirmesi gerekir. Bir hadiste “Süt hısımlığı ancak iki yaş içinde emzirilen sütle oluşur.” (Buhârî, Nikâh, 21) buyurulur. Dolayısıyla böyle bir durumla karşılaşan karı-koca arasında süt bağı oluşmaz.
Bununla ilgili olarak İmam Malik’in Muvatta’ adlı hadis kitabında şöyle bir rivayet yer almaktadır:
Bir adam, Ebû Musa el-Eşârî’ye “Ben hanımımın göğsünü emdim, karnıma süt gitti (bunun hükmü nedir)?” diye sordu. Ebû Musa “Buna göre o kadın sana haram olmuştur.” deyince Abdullah b. Mesûd, adama “Nasıl fetva verdiğine dikkat et!” dedi. Ebû Musa “Bu hususta sen ne dersin?” deyince İbn Mesûd “(Haramlık doğuracak olan) emme ancak (doğumdan sonraki) iki sene içerisinde olur.” dedi. Bunun üzerine Ebû Mûsâ “Bu büyük âlim aramızda iken bana bir şey sormayınız.” dedi.” (Muvatta, Radâ’, 14.)
Cevap sahibi+1 yılOkumadim, Icmesinde sakinca yoktur ama uygun degildir.
En İyi Cevaplar
+1 yılahah olabilir :D
10 Yorumla
ruh hastasısınız yaaaa mikropluk derecesinde en masum andan fantazi yaratmaya çalışam pislikler geberin...
96 Yorumla- +1 yıl
👍👍
- +1 yıl
sen nefret söylemleri iğrençsin
- +1 yıl
Soru: Hamile olan bir arkadaşım, kocasıyla yakınlık kurunca kocası “Ağzıma süt geldi.” demiş. Arkadaş korkmuş, dini sakıncası var mı diye birisine sormuş. O da “Şüpheli bir durum, kocanla sütkardeş olabilirsiniz.” demiş. Gerçekten böyle bir şey olabilir mi? Karı-koca bundan dolayı sütkardeş olurlar mı?
Cevap:
Eşler arasında bu tür şeylerin meydana gelmesi normaldir. Bundan dolayı aralarında süt hısımlığı doğmaz.
Süt hısımlığının doğması için bir kadının 0-2 yaş arasındaki çocuğu beslemek/doyurmak maksadıyla emzirmesi gerekir. Bir hadiste “Süt hısımlığı ancak iki yaş içinde emzirilen sütle oluşur.” (Buhârî, Nikâh, 21) buyurulur. Dolayısıyla böyle bir durumla karşılaşan karı-koca arasında süt bağı oluşmaz.
Bununla ilgili olarak İmam Malik’in Muvatta’ adlı hadis kitabında şöyle bir rivayet yer almaktadır:
Bir adam, Ebû Musa el-Eşârî’ye “Ben hanımımın göğsünü emdim, karnıma süt gitti (bunun hükmü nedir)?” diye sordu. Ebû Musa “Buna göre o kadın sana haram olmuştur.” deyince Abdullah b. Mesûd, adama “Nasıl fetva verdiğine dikkat et!” dedi. Ebû Musa “Bu hususta sen ne dersin?” deyince İbn Mesûd “(Haramlık doğuracak olan) emme ancak (doğumdan sonraki) iki sene içerisinde olur.” dedi. Bunun üzerine Ebû Mûsâ “Bu büyük âlim aramızda iken bana bir şey sormayınız.” dedi.” (Muvatta, Radâ’, 14.)
Duyduğum kadarıyla tadı pek iyi değilmiş 😂 izlemeyi o mutluluğu yaşamayı tercih ederim
21 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
34Cevap
Dinen sakıncası yok mu? Saçmalama istersen o süt ağzına gelse tükürmesi gerek ne içmesinden bahsediyorsun.
31 Yorumla- +1 yıl
Cevap:
Gizli Üye(30-35)+1 yılEmziren annelerin hepsi söyler o sütün tadı farklı diye. Bazısı ekşi olur bazısı kokar bazısında çocuk bile içmek istemez mamanın tadını aldığında. o sütün tadı bildiğin market sütü gibi değil yani. bebekler tadı Nasıl olursa olsun az veya çok içer içmek zorundadır başka türlü beslenemez çünkü. sütün yoğunluğu farklıdır ve besleyiciliği fazladır. sonucta bebekken içtiğin sütün tadını hangimiz hatırlıyoruz? Normal kazık kadar bir insan için pek zevk veren mi tat değil o yanlış lanse etmeyelim
10 Yorumla- Diğer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılsütünü içmem muhtemelen ama boş kalan memeyi boş bırakmam dil darbelerini atarım affetmem :D
110 Yorumla- +1 yıl
Sapık la bu :), benim kafadan :)))
- +1 yıl
@Sirdasdost00634 meme dedin mi orda durucan hacı, zaafım :D
- +1 yıl
Memeye mi zaafın var?
- +1 yıl
Yok yani ortak o değil de beni çıplak görsen ve meme...
Kaçın la kaciin :) tuttugunu yaliuor bu heruf - +1 yıl
@Sirdasdost00634 erkek memesi ilgimi çekmiyor :D
- +1 yıl
Ohhhh çok şükür...
Tamam beyler tamam sakin olun dotu kurtardık :))) - +1 yıl
@Sirdasdost00634 ey allahım :D
- +1 yıl
Te allahim :)
- +1 yıl
@Sirdasdost00634 tamam artık yazmayıın engelleyeceğim yahu
- +1 yıl
La mkk sekteeer he.
Sanami kaldık ya lezzosu kaybol laaaayn akıl israfı
Bildiğin manyaklık. Niye aliyim ben çocuğumun rızkını hayır amaç ne yani?
132 Yorumla
+1 yılgüzel olurda sonrası iyi olmaz heralde :D ince anlayan anlar
10 Yorumlaherkezden hakaret almısın :D
kızım sordugun seyde cok saçma bir erkek esinin sütünü emermi bebeğin rızkı varken ya man yak mısın güldürdn bari be :D:D sen bence emdrmk istiyorsn eheh31 Yorumla
+1 yılSapkinlik bu kadarida!!
54 Yorumla- +1 yıl
neden sapkınlık delimisin
- +1 yıl
Yahu orada bebegini doyurmaya calisiyorsun ayni zamanda s*ks mi yapacaksin.. normal bulmak enteresan bu benim fikrim
- +1 yıl
tamam bebeği uyuttunuz seks yaparken emse
- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılKanka cocugun rızkına göz diken insan itici liği diye bişey var.
20 Yorumla
+1 yılYa güzel kardeşim saçmalamayın.
Cinsel bir şey yaşanacak an mı?
Evladınızı doyurup, yatırdıktan sonra dalganıza bakın!02 Yorumla- +1 yıl
yahu amaç o zaten
- +1 yıl
Ben senin amacını anladım. Kafanı yorma.
+1 yılÇocuğumun rızkıyla oynamayayım. Anası zaten benim.
111 Yorumla- +1 yıl
Benim yanlış anlaşılmasın sahiplik masında shsdh :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerak ettiğim bir konu ve teklif edeceğim eşime :)
12 Yorumla- +1 yıl
Cevap:
Cevap sahibi+1 yılCocuk 2 yaşına girdikten sonra serbest mi yanı :D
ben izin vermezdim bir çok kötü geldi anneye yakışmaz diye düşünüyorum
10 Yorumlaİkiz oldugu icin cok guzl duygu ogullarımın olması ama icmisligim var tadıda guzel😂
10 YorumlaDiğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. Gazap üzümleri romani
21 Yorumla- +1 yıl
okumadım ben
Diğer konusunda 315 cevap paylaştı. Beyn harbi bedava tabi kullanmak isteyen çok az kişi var
20 Yorumla
+1 yılÇoooook isteriiimmm. Hayalimmmm. Keşke biri beni emzirse
00 Yorumla
+1 yılbilmem bir kaç kez aklıma gelmedi değil. ne yapacağımı evlenirsem görürüm artık
10 Yorumla
+1 yılislami açıdan sakınca yoksa içilir.
Sonuçta en şifalı ilaç bir nevi hastalikgideren gibi birşey :)10 Yorumla
+1 yılbence iğr/enç.. ayrıca bebenin rızkı. ss. s. s
23 Yorumla- +1 yıl
fazlası atılıyor ama
- +1 yıl
atılmıyor saçmalama:D
- +1 yıl
sütü fazla olanlar
+1 yılAllahım sen akıl fikir ver
23 Yorumla- +1 yıl
neden ki
- +1 yıl
Cevap:
Bir adam, Ebû Musa el-Eşârî’ye “Ben hanımımın göğsünü emdim, karnıma süt gitti (bunun hükmü nedir)?” diye sordu. Ebû Musa “Buna göre o kadın sana haram olmuştur.” deyince Abdullah b. Mesûd, adama “Nasıl fetva verdiğine dikkat et!” dedi. Ebû Musa “Bu hususta sen ne dersin?” deyince İbn Mesûd “(Haramlık doğuracak olan) emme ancak (doğumdan sonraki) iki sene içerisinde olur.” dedi. Bunun üzerine Ebû Mûsâ “Bu büyük âlim aramızda iken bana bir şey sormayınız.” dedi.” (Muvatta, Radâ’, 14.) - +1 yıl
Detayı okumamıştım ayrıca böyle soruya böyle tepki gayet normal
+1 yılHayatımda öyle saçma birşey görmedim
30 Yorumla
+1 yılGider çok canım isterse marketten süt alırım bebekmiyim ameke.
10 Yorumla
+1 yılikiz bebebimiz olacağı için boşta memesi kalmaz.
31 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYogurt yapylyr mu hep onu merak ettm
24 Yorumla- +1 yıl
bilmem
Cevap sahibi+1 yıl@barannq 😑😑😑😑😂
- +1 yıl
Eşinin sütünden peynir yapıp satan bir aşçı vardı bir ara. Yoğurt da olur herhalde
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen istiyorum ama eşim vermiyor bebek emmez birdaha diyor göya beni kandıracak
14 Yorumla- +1 yıl
Ciddi misin srn amac ne peki emmek istemendeki merak ettim
- +1 yıl
@hayalindegüzel evet bende merak ettim
- +1 yıl
Onda ne var canım ole tadina bakmak icin damlada yeter ki emmeye gerek yok
Emmek farkli bir durum tadina bakmak farkli durum
Cevap sahibi+1 yılHanimlar benimki tadımlık deyil doyumluk insanın canı istiyor yanımda cakkur cukkur 😊
Diğer konusunda 627 cevap paylaştı. Haramdır nikahı bilene düşer sen nerden ögrendin o bilgiyi
13 Yorumla- +1 yıl
ne haramı ya ne düşmesi helal bunu size kim söylüyor
Ya bir git sacma sapan islere kafa yormayin bu kadar ya.
27 Yorumla- +1 yıl
gerçekten bilgisizsin
- +1 yıl
ben değil sadece soru bu ama cahilsin belli
- +1 yıl
sen kendinle beni karıştırma
- +1 yıl
Soran canım mal çocuk doyuyorsa eşinin tütü haram değildir ve 1 ayet bulmuşsun herkeze alakalı alakasız o ayeti kopyala yapıştır yapıp cevaplamışsın sen ne kadar cahil canım sapık ruhlu adi bir yaratıksın annelik duygusunu pis işlerinize alet etmesen olmazmı annelik cennet makamı senin pis işlerin cehennem makamı bu ayetle millete bilginlik taslama git gusül al önce ucuz bacım
+1 yılmeme hayattır sekse tercih ederim :D
10 Yorumla
+1 yılSüt kıtlığı mı var ya 😂😂😂
20 Yorumla
+1 yılSüt annesi olur nikah düşer
20 Yorumla
+1 yılçiğ süt bu yaştan sonra çekilmezzz :)
40 Yorumla
+1 yılHahha ne yapacam be memesinden süt emip😁😁
20 Yorumla
+1 yılEmzirsin ya cekinmeisn bwnden 😄
20 Yorumla- Diğer konusunda 661 cevap paylaştı.
+1 yılHee inek ya benim hatun...
10 Yorumla Icmem cunku neden iciyim
17 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen galiba azdın ve yalatmak istiyorsun
20 Yorumla- Diğer konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılGit marketten al derim
00 Yorumla - Diğer konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılyok canım olurmu
12 Yorumla- +1 yıl
Cevap:
Bir adam, Ebû Musa el-Eşârî’ye “Ben hanımımın göğsünü emdim, karnıma süt gitti (bunun hükmü nedir)?” diye sordu. Ebû Musa “Buna göre o kadın sana haram olmuştur.” deyince Abdullah b. Mesûd, adama “Nasıl fetva verdiğine dikkat et!” dedi. Ebû Musa “Bu hususta sen ne dersin?” deyince İbn Mesûd “(Haramlık doğuracak olan) emme ancak (doğumdan sonraki) iki sene içerisinde olur.” dedi. Bunun üzerine Ebû Mûsâ “Bu büyük âlim aramızda iken bana bir şey sormayınız.” dedi.” (Muvatta, Radâ’, 14.) - +1 yıl
yinede hoş olmaz
Çocuğumun rızkına göz dikmem.
10 Yorumla
+1 yılİöerim yahu ne var hemde zevkle :)
00 Yorumla
+1 yılBebeğin rizkina girmeyekim 😀
00 Yorumla- Diğer konusunda 17,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğun rızkını neden içeyim :D
00 Yorumla
+1 yılİsterim tabi, ellere var da bize yok mu
00 Yorumla
+1 yılBence saçmalık.
20 Yorumlakız neden emeyim
10 YorumlaTadına bakardık :)
20 YorumlaYok artik cocugun riskinimi icicez 😀😀
00 Yorumla
+1 yıl2 yaşından sonra anne sütü haram
14 Yorumla- +1 yıl
Cevap:
Süt hısımlığı icin demiyorum. 2 yaşından sonra o sütun bünyeye faydası yok zararlı. Oyuzden haram
- +1 yıl
yahu oda tutup kana kana içmicek ya seks sırasında yani oldu
- +1 yıl
Bence gereksizce bir durum olmamasını yeğlerim
+1 yılBu ne la
10 YorumlaBebegimin o hayır ne alaka olurmu öyle sey
11 Yorumla- +1 yıl
gerçekten bilgisizsiniz
Gizli Üye(30-35)+1 yılNerden biliyosun nikahdan duser asalak😂
12 Yorumla- +1 yıl
ne cahilsin ya ne cahil
Cevap sahibi+1 yılLan sende hakkaten akil git emzir sen ahaha
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaramdır güzel kızım. Dinini bilen müslüman içmez.
04 Yorumla- +1 yıl
Cevap:
Cevap sahibi+1 yılGüzel kısım süt kardeşliği olmaz ama haramdır. Süt kardeşlik başka, süt içmenin haram olması başkadır.
İslam alimleri buyuruyor ki:
Bir organı kurtarmak, hayatı kurtarmak gibi zaruridir. Diri insanın organını, etini yemek, bir kadının sütünü içmek caiz değildir. Kanını nakletmek ise caizdir. (Mecmua-tül muallim)- +1 yıl
yok öyle birşey
Cevap sahibi+1 yılİnsanın her organı gibi sütünü de içmek haramdır. (Fethul-kadir)
Güneş balçıkla sıvanmaz. Senin yok demenle, haram olmaktan çıkmaz.
+1 yılSen yapar mısın?
10 Yorumla
+1 yılAhahahah olabilir
00 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?