+1 yılHangi yorumları okuyup da güncelleme yaptigini bilmiyorum ama namazda baska süre bilmeyip sadece fatiha bile okusan namazın olur. namazda "kıraat" dediğimiz yani kur'an okumak farzdır. Baska süre bilmesen ve Sadece fatihayi okusan bile namazin olur. Cünkü "kıraat" olan farziyyeti yerine getirmissin. diger zammı süreler vaciptir. yani bilmiyorsan namazin olmasina engel degil. Bilip bilmeden asılsızca parazit yorum yapanları da umursama. için rahat olsun.
55 Yorumla
Soran+1 yılBunları bilmiyorum çok teşekkürler. Yinede baktım ezberledim son iki vakti öyle kıldım. Garanti olsun diye
- +1 yıl
Öyle hemen bakıp da ezberleyebildiysen valla tebrik ederim. Dediģim gibi namazında sıkınti olmaz. Böyle bir cabuk ezberleme meziyetin varsa bunu kullan bari. Allah herkese nasip etmez. Allah kabul etsin :)
Soran+1 yılAslında sureleri az çok biliyodum ama harf hataları falan oluyo mu diye kuşkulanıyorum. Sırasını bilmiyodum o da kolay onu ezberledim :) Amin sağol:)
- +1 yıl
Tecvid icin bir hocadan yardim al en azından. yanlıs ezberledin mi telafisi zor olur. Rica ederim.
Soran+1 yılAynen öyle
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Ollmaz diyenlere bakmaa sen Fatihai okunduktan sonra besmele okusan bile olur mekruh olur ama olur, her rekatta ihlas okursan mekruh olur ama olur. Şiimdiye kadar yaptıın hiçbirşeyde boşa gitmedi asla gitmez. Sen kindar, aptal, affı zor insana namaz kılmadın, sen alemlerin Rahman ve rahim olan, dünyanın yaratıldığından bu güne bütün günahlarını toplasan rahmetinin yanında bir kuşun gagasındaki yem kadar olan Allah'a namaz kıldın hiç birşey boşa gitmez.
43 Yorumla
Soran+1 yılGüzel cevabın için sağol.
Soran+1 yılAmin:)
+1 yılGecen bu sorunun aynisini hocaya sordum cok bilgili bir hocaydi ve olmayacagini soyledi en faziletlisi baska dualarda okumak biliyorsan oku dedi bilmiyorsan idareten dua ogrenene kdar okuyabilirsin dedi yani hep ayni dua olmuyor canim
23 Yorumla
Soran+1 yılPeki çok teşekkürler
- +1 yıl
Bosa giden bir namazin yok oluyor yazdik asagida dikkate almadin mi yoksa? yani ogrnene kdr okuyabilirsin ogrenmeye bak
Soran+1 yılAnladım teşekkür ederim iyice bakcam öğrencem sureleri
+1 yılBen öyle yapıyorum
Sakıncası yok sanırım29 Yorumla
Soran+1 yılAma emin olamıyoruz ta değilse kıldıklarımız boşa gidiyo yani off:(
- +1 yıl
Netten baksana
Soran+1 yılBak yorumlarda bir kız sormuş olmazmış
- +1 yıl
Ben biraz baktım
Oluyomuş sanırım biraz daha okumak lazım - +1 yıl
Fil
Kureyş
Maun
Kevser
Kafirun
Nasr
Tebbet
İhlâs
Felak
Nas
Okuma sırasıyla ilgili aşağıdakilere aykırı davranmak mekruh olarak görülmüştür.
İkinci rekâtta okunan sure, birincide okunan surenin hep aşağısında olacak, yukarısında olmayacaktır. Yani hiç sure atlamadan sırasıyla okunur.
Soran+1 yılAnladım çok teşekkür ederim bende öyle yapcam sıralamasını ezberleek kolay zaten
- +1 yıl
😊
Allah'ım kabul etsin tüm namazlarımızı inşallah
Bende bilmiyodum bu durumu
Senin sayende öğrendim Allah razı olsun😊😉
Soran+1 yılSendende:)
- +1 yıl
Amin 😉
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
Ne demek bosaymis ya?
Dini zorlastirmayin aksine kolaylastirin ki ibadet eden sayisi cogalsin.
Yok soyle yok boyle yap yoksa kabul olmaz nedir.
Sen abdestini al otur kil istersen fatihadan sonra sure de okuma.
Tabi bunlara bizim cevap vermemiz haddimiz degil ama sen bir hocaya danis daha fazla yardimci olur.
Sadece önce niyet önemli, temiz bir niyet.31 Yorumla
Soran+1 yılPeki teşekkürler
Ezberleyemediğin için ""özre sahip isen"" olur.
Ama bile bile kolayına geldiği için okuyorsan bu rıza dışıdır.
Niyet önemli vs bu işin kolayına kaçan nefsinin kölesi olmuşları şeytanın en güzel kandırdığı vesvesedir. Ama aklın ve zekan yettikçe öğrenmek, Allahın ilmidir sonuçta. Onun Kur-an daki ayetleri onun kelamıdır, onun rızasına uygun dualar sana bahşedilen ilimdir. O dilemese, Namaz kılmayı bırak, Allah diyememek var.
Farkında ol kardeşim..40 Yorumla
+1 yılKardeşim KUr-anda kolayınıza geleni okuyun diyor. Fatiha çok güzel bir dua fakat namazda okuyacaklarımız kesin olarak ayet olmalı ve ALLAH'tan istenilen yani dua şeklinde olan ayetlerden seçmeliyiz. Çünkü arapça okuduğu için insanlar hiç alakası olmadan ayetleri naamzda dua diye okuyorlar buna dikkat etmeliyiz.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılfarz veya kaza kılarken aynı zammı sureyı okumak mekruhtur. nafile namazlarda okuyabılırsınız. sırayı takıp edıp sevabın olcegını tam almanızı tavsıye ederım.
15 Yorumla
Soran+1 yılSağol. Ama şimdiye kadar kıldıklarım kabul olmuş mudur mekruh ya
- +1 yıl
bılmedıgınden sorumlu degılsın su anda ogrendın ogrendıgın sekılde uygula tamammı canım
- +1 yıl
kalpten yapılan ıbadeti Allah eksıklı bıle olsa kabul eder, ıhlas onemlıdır. sıkma canını
Soran+1 yılAnladım çok teşekkür ederim sağol
- +1 yıl
sende sagol
Her işimizi yaparken titizlikle davranırken konu ibadete gelince kolaya kaçmak olmaz... Aklımız yerinde, sağlığımız yerindeyse namaz surelerini öğrenmek, ezberlemek zor bişey değil... Kıldığın namaza kesinlikle olmaz diyebilecek tek bir kul yoktur... Bunu Allah bilir... Ama dediğim gibi ibadet ederken de kurallara uymalıyız ve titizlikle davranmalıyız...
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 951 cevap paylaştı. niyetin öneli fatiha zamlı sure her rekatta okumalısın ikinci sure için bilmiyorsan aynı sureyi oku tabi aman ne olacak diye başka sure öğrenmemezlik yapma
25 Yorumla
Soran+1 yılAslında sureleri biliyorum hepsi olmasada ama sıralarını karıştırıyorum bide harfleri doğru mu okuyorum yani tam olmuyo diye kuşkulanıyorum okurkende
- +1 yıl
Guzelcevap
Soran+1 yılPeki sağol
Aslında olmaz. Bilmiyorsan bir süre bu şekilde okuyabilirsin ama yine öğrenmek gerekiyor.
13 Yorumla
Soran+1 yılAslında sureleri biliyorum hepsi olmasada ama sıralarını karıştırıyorum bide harfleri doğru mu okuyorum yani tam olmuyo diye kuşkulanıyorum okurkende
Soran+1 yılBakıcam evet öğrencem iyice. Sağol.
Allah bilir. Simdilik böyle devam et ama Ogrenmeye calis. Elinden geleni yap takdiri allaha birak
41 Yorumla
Soran+1 yılPeki sağol
+1 yılkafirun ihlas oku ben öyle yapıyorum birde kurandaki sıralamaya göre oku atıyorum ihlası önce okursan kafirun suresi ağlarmış. bir hafız söylemişti.
11 Yorumla
Soran+1 yılPeki teşekkürler
+1 yılBaşka sure bilmiyorsan evet , fakat ezberlemende gerek
bunun için adını söyleyemediğim hocanın bir sözü var "önemli olan;namaz kılmanın asıl sebebidir"10 Yorumlabende öye yapıyorum olmaz diyenler sebebini açıklasın ayetin göstersin
25 Yorumla
Soran+1 yılAynen ya
- +1 yıl
Hocalar bilir okadar sey ogrenmis senden benden bilgili insanlar tabi her hoca degil ama okunmamasi gerekmis mantikli da cunku bir suru dua sure var niye hep aynisini okuyalim digerlerinide okumaliyiz Allah icin cok mu ogrenmek daha cok okumak zor gelmesin
- +1 yıl
@yendimkızbaşıma Sünnette zammı sure
Sual: Sünnetlerde ve diğer nafile namazlarda, zamm-ı sure olarak aynı sureler okunabilir mi?
CEVAP
Okunabilir. Peygamber efendimiz, sabah namazının sünneti ile akşamın sünnetinde Kâfirun ve İhlas’ı; öğle namazının ilk dört rekât sünnetinde dört Kul’ü; öğlenin son sünnetiyle yatsının son sünnetinde Felak ve Nas’ı okumuştur. (Tergib-üs salat)
Dört Kul: Kâfirun, İhlas, Felak ve Nas sureleridir - +1 yıl
Kendi cevabinla bu cevao arasinda celistin. bu dogrudur yani farkli sureler okunmasi gerek bnde bundan bahsediyorum hep ayni okunmaz
+1 yılOlır olır ama kısa sürede yeni sureler öğrenmeye bakın isterseniz yardımcı olabilirim
13 Yorumla
Soran+1 yılYa aslında sureleri biliyorum hepsi olmasada ama sıralarını karıştırıyorum bide harfleri doğru mu okuyorum yani tam olmuyo diye kuşkulanıyorum okurkende
- +1 yıl
Siz en doğrusunu yapmaya çalışın ama eksik olduğunu düşündüğüz yerleri de tamamlamaya çalışın. Hiç kimsenin kıldığı namaz %100 değildir. Siz hakkıyla kılmaya çalışın namazdan sonra dua ederken de allahtan kabul etmesini dileyin kabul edecek olan Allahtır dediğim gibi bu konuda çok aşırı şeyler söyleyenleri dikkate almayın eğer başka bir soru olursa ben yine yardımcı olmaya çalışırım
Soran+1 yılPeki haklısın cevap için çok teşekkür ederim
Ehl-i Sünnet Ve'l Cemaat anlayışına göre kabul olmaz ama
"Zorlaştırmayın, kolaylaştırın, korkutmayın, müjdeleyin" ayetine göre kabul olup olmadığı ilmi Allah katındadır.
Sen bildiğin şekilde devam et ama sure öğrenmeye de devam et.10 YorumlaNamaza niyetlenmek bile hic yapmamaktan daha hayirli degil mi sence? Bosa gitmis deme
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın sağol
+1 yıldiyanet işlerine sor... sanada bir fetva versinler..
www.birgun.net/.../...masi-haram-degil-100117.html00 Yorumla
+1 yılBelki yanlış tanrıya tapıyorsun. Belki Zeus gerçek. Her dua ettiğinde sana daha çok kızıyor. Sen kabul olur mu sorularını geç de doğru yaşıyor muyum, ölünce arkamda nasıl bir miras bırakacağım diye düşün.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D :D
+1 yılkabul olur tabii ama namazı zenginleştirmek lazım. saçma sapan bir dünya şey ezberliyiruz birkaç ayet ezberlemek zor olmasa gerek
10 YorumlaBaşka süre bilmiyorsan ve okuma yazman yok ise ayrıca kulaklarında duymuyor ise , bişi diyemem fakat bunlardan birinin imkanı var ise öğrenmek ve okumak çok daha güzel olur.
10 Yorumla
+1 yılFarklı sureler okumak daha iyi kabul olmaz diye biliyorum
10 Yorumla
+1 yılallah dıokı ozet gecerek anlatacam dua bılmıyorum dıye namaz kılmamazlık etmeyın fatıha ve ıhlas surelerı ıle butun namaz kılınabılır bılmıyosanız
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaşka sure bilmiyorsan öğrenene kadar caizdir. Hemen öğrenmek lazımdır.
10 Yorumla
+1 yılAmeller niyete göredir.. bir dua ile namaz kılabilirsin fakaaattt en kısa zamanda diğerlerini öğrenene kadar
10 Yorumla
+1 yılOlur yeni sure öğren ama
25 Yorumla
- +1 yıl
Fatih ayı düzgün okuduktan sonra gerisi tam okumasanda sorun değil sıraları ezberlersin çok kolay
Soran+1 yılİnşallah teşekkür ederim.
- +1 yıl
ALLAH kabul etsin şimdiden
Soran+1 yılAmin sağol
+1 yılsen kılda 5 vakıt namazını kabul edecek te olan da ALLAH etmeyecek olanda Allah hersey onun taktır İlahi si
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 701 cevap paylaştı. niyet önemli namaz kılmaya gerçekten içten istiyorsan olur
10 Yorumlabilmiyorsan okuyabilirsin ama okunması gerekenleri öğrenmelisin.
00 Yorumlabunların hepsi sanırsın diyanet işlerinden Allah İle kul arasında olan bir kavrama kim nasıl karışabilirki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 24,7b cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyosan baska sure okursun biliyosan digerlerini oju
00 Yorumla
+1 yılolur olur. sonucta ebu lehebin elleri kurusun diye beddua ediliyor namaz surelerinde. 1400 yil önce ölmüs bir adama her rekat beddua etsen ne etmesen ne.
03 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar komiksin ya. Ama cehenneme odun olcak senin gibiler.
O zaman it gibi yalvarcaksınız Allaha bizi tekrar dünyaya gönderin iyi bir kul olmak için yalvarcaksınız.
Ama bir şans veriliyo herkese. Yazık sana :)- +1 yıl
neden sinirleniyorsun mümine tebbet suresinin türkcesi hosuna gitmedi mi?
gercek allah da türkce duayi kabul etmiyor zaten o yüzdrn arapca okumak icin cabalayip duruyor " kabul olur mu" sorulari soruyorsunuz.
Soran+1 yılSenin inançsız ve saygısız yorumlarını görmüştüm çok.
Ama sinirlendiğimi mi sandın :D Yanlış anlamışsın sen ya. Sinirlenmedim. Gayet doğal bir şekilde gerçeği söyledim.
niyetin önemli tabi duada yeterki içten kıl
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen sağol
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılOlur tabi Allah kabul etsin
11 Yorumla
Soran+1 yılSağol amin
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayir ayni sure yi okuma
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBilmediğin icin kabul olmaz diye birsey yok sakin oyle dusunme tamam mi sem devam et kılmaya Allah büyük kabul eder ins
Soran+1 yılÇok teşekkürler amin :)
+1 yıliki sure bilmiyorsan olur
10 Yorumlabaşka sure bilmiyosan olur
10 Yorumla
+1 yılOlur tabiiki
11 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz diyen var ya:(
+1 yılbaşka sure bilmiyorsan okunur.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Hayır öyle olmuyor farklı sureler olması lazım
11 Yorumla
+1 yılolur ama öğrenmek lazım diğerlerinide
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılesas olan niyetiniz dir gerisini düşünmeyin
10 Yorumla
+1 yılDua okumasan da olur. Niyet önemli
07 Yorumla- +1 yıl
Eksi gelmiş demek ki dua okuman lazımmış yoksa dinsiz zındığın teki olursun.
- +1 yıl
Kur-andaki dine bakarsanız niyet değil icraatın önemli olduğunu anlarsınız kardeşim niyet bizi kurtarmaz :D
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid Kötülüğe niyet edip iyiliği icraat etsem kurtulurum yani?
- +1 yıl
Öyle birşey demedim :) Benim niyetim iyi ALLAH benim kalbimdekini biliyor gibi şeylerin bizi kurtarmayacağını söylüyorum çünkü ALLAH Bize kitap gönderdi ve ondan sorumluyuz bilmiyorum gibi şeyleri bahane olarak kabul etmiyecek ALLAH :D Sen şimdi namazda Tebbet okuyorsun ama anlamına bakıyorsun dua ile alakası yok :D
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid Namaz kılmaya niyet edip yanlış dua okuyanlar hatalı. Allah kabul etmeyecek yani niyeti es geçecek. Peki namaz kılmayıp tamamiyle iyi niyetli olanlar?
- +1 yıl
Kardeşim biz Kur-andan sorumluyuz niyeti felan boşver icraate bakalım :)
- +1 yıl
@İffetlimuvahhid anlaşıldı :)
olur
11 Yorumla
+1 yılOlmaz.
03 Yorumla- +1 yıl
Olur diyenler bilmeden atıp tutuyorlar, önemli olan niyetmiş. Öyle ama namazında belli bir kuralları var. Her rekatta aynı sure okunmaz.
Soran+1 yılPeki sağol
- +1 yıl
Namaz geçersiz olur anlayacağın. Rica ederim.
Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Olur neden olmasın
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılOlur
10 Yorumla olur
10 YorumlaOlur
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. ALLAH bilir.
10 Yorumla
+1 yılolmaz
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden ya of:(
- +1 yıl
ben de bunu merak edip arastirmistim, google da arastir cevabın olumsuz oldugunu goreceksın
Soran+1 yılÖyle mi ya şu ana kadar tüm kıldıklarım boşa gitti yani
bilmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılolmaz.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası