At eti Kur-ana göre Tevrat ehline yani yahudilere haram ayette öyle diyor ve diğer ayette bize nelerin haram olduğunu açıklıyor.
Bakara suresi 173
Allah size yalnız leşi, kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası için kesilmiş olanı yasaklamıştır. Fakat kim bunlardan yemek zorunda kalırsa, aşırıya kaçmamak ve sınırı aşmamak şartıyla ona günah yoktur. Şüphesiz ki Allah, çok bağışlayandır; çok merhamet edendir.
Enam suresi 146
Yahudilere bütün tırnaklı hayvanları haram kıldık. Sırtlarında veya bağırsaklarında taşıdıkları ya da kemiğe karışan yağlar hariç olmak üzere sığır ve koyunun iç yağlarını da onlara haram kıldık. Bu, zulümleri yüzünden onlara verdiğimiz cezadır. Biz elbette doğruyu söyleriz.
Canım kardeşim çok iyi bildiğim konular sizin düşüncelerinizi ve bildiklerinizi merak ettim , yanlış olduğuna eminim ama asla bilmişlik taslayıp tanımadığım insanların yanlışlarını söylemem.
Kesinlikle haklısın kardeşim bende aynı senin gibi düşünüyorum ama bir insana özellikle bayana bunu teklif edemiyorum kendimi rahatsız hissediyorum ve sapık felan muamelesi görmekten korktuğum için pek öneremiyorum fakat yüzyüze olmayınca pek yardım edemiyorsun insanlara... Teşekkür ediyorum cevapların iiçin.
Sohbetin için teşekkür ederim at eti yemek zaruret dışında. İmamı azama göre haram ve mekruh. Şafiiye göre zor durumdaysa yiyebilir kımızından da yararlanabilir.
At eti haramdır diye direkt bir ayet yoktur, lakin atın bedeninin bir bölümünün insanı zehirlediği bilinmektedir. Kuran'da ise "Allah'ın sizlere temiz ve zararsız olarak nasip ettiği şeylerden dilediğinizce yiyin için" diye buyrulmuştur. At etinin zararlı olmasını göz önünde bulundurursak bu konuda da cevabımızı zaten almış oluruz.
Tek tirnakli hayvanlar dinimizce haram sadce zorunlu hallerde belli kısımlari yenebiliyo diye biliyorum.. internetten bu konuyu arastirmak cok kolay burdan alacagin cvplara nasil guvenebilirsin ki..
En İyi Cevaplar