erkegin namusu yoktur derler genelde bu söze katiliyormusunuz?
ben katilmiyorum bir erkegin namusu eşi ve kiz kardesidir bence...
ben katilmiyorum bir erkegin namusu eşi ve kiz kardesidir bence...
önce beynindedir sonra, karısında, kızında, anasındadır. hatta mahallenin kızında bile namusundan pay vardır. Her kadın onun namusudur, erkeğin namusu önce beynindedir.
her gördüğü kadınla fantezi düşlemeyen, onun bunun namusuna hayalleriyle göz dikmeyen erkeğin namusu beynindedir. sonra yüreğindedir. kalbinde. fesatlık geçirmeyen, evli - nişanlıyken başka kadın için yanıp tutuşmayan erkeğin namusu yüreğindedir.
Erkeğin namusu diye bir şeyi yoktur. Kadının da bir namusu yoktur, kimin namuslu kimin namussuz olduğuna kişinin kendisinden başka kimse bilemez.
Başkasının birisi hakkında herhangi bir hareketten veya olaydan dolayı namussuz demesi o kişiyi namussuz yapmaz.
Bazı kalıpları bence toplumun yıkması gerekiyor.
HZ. Yusuf da erkekdi züleyhadan kendini korudu bakmakdan bile kaçındı oysa ki o da onu istiyordu ama korudu kendini işte bu yüzden erkekler de bu namus vardır gözlerini dışarda ki kadınlardan koruması gerek hatta bakmaması lazım çünkü bakarsa onlarda günaha giriyor
Erkeğin tesettürü göz kapaklarıdır. Bir kadının kendi namusunu koruması gerekiyorsa erkeğin de gerekiyor. Yoksa Hz. Yusuf'un sakındığı neydi?
Cevap
20Cevap
Erkeğin namusu diye sorulup gene karısı kızıdır demek, gene namusun sadece kadınların üzerinden yürümesi 😌
Erkeğin namusu kendisidir.
Namus sadece yatıp kalkmak değildir.
Ama milli benliği olmayan bir toplumun ortak bir ahlak düşüncesi olmamasıda gayet normal
Bu yüzden düşününce bu toplumun hepsi gaşar...
Ben namus kavramını kabul etmiyor ve inkar ediyorum kesin olarak empati yapmam bu konu hakkında. Benim iffetim vardır onuda en güzel biçimde Kur-an anlatır.
Erkeğin namusu anası, bacısı, sevdiği kadın, sevdiği kadının annesi, sevdiği kadının ablası ya da kardeşi vb. buna kuzenleride ekleyebilirsin. Erkeğin namusuda vardır kısaca.
ne alaka ben kız kardeşi o yolun yolcusu diye bir adama namussuz demem ama adam yalakaysa kime kaydığı belli değilse namussuz derim
Herkesin namusu kendine bence erkegin namusu olmadigini söyleyenlerde sende yanlis düsünüyosun benim fikrim.
erkegin namusu vardir..
Bende erkegin namusu oldugunu söyledim zaten dikkati oku.
Katılmıyorum. Zina eden erkek namssuzdur, bacısının, kızının ve eşinin namusunu korumayan erkek namussuzdur.
Kendi ve ailesinin namusu. Evlenince eşinin namusu.
İnsan olanın namusu vardır bence çevrede insana benzer çok bu bay bayan farketmiyor...
Yardima ihtiyaci olan her bayan erkekligin namusu gibi olmalidir bence. Oncelik kiz kardes ve eşleri olsa da.
Kadınların memesi poposu bakereti olduğundan sokuyolar ama erkeğe sokan olmadığından erkeğin namusu yok sayılıyo
Herkes kendi namusundan sorumludur yok kızkardeş yok eş bunlar sacmalık ve acizlik bence..
Erkeğin namusu kendisidir, herkesin namusu kendine kimse kimseye namus bekçisi olmasın.
Sahip oldugu, kendine sadexe kendine ait olan herseydir
Erkeğin namusu ailesidir, vatanıdır, bacısıdır, karısıdır
erkeğin namusu kendisidir, ahlakıdır.
Erkeğin njamusu silahıdır😊😊😂😂😂
silah ny oluyo ya 😯
Bir erkeğin namusu Annesi Kız kardeşi ve Eşidir
Herkes kendi namusundan sorumludur. Kimse kimsenin namussuzlugunu ustlenmesin.
Önce kendisi sonra annesi eşi kız kardeşi kız kuzen yeğenleri
Bir erkeğin namusu eşi annesi ve kız kardeşidir
Bir erkeğin namusu ailesidir
namusu yoktur erkegın :D
Erkek namuslu olmazsa kadın da olmaz.
Vatanı
Anası
Bacısı
Eşi
O hayvan mı
Onunda var
Anası, bacısı, karısı, kızıdır.