ben sadece vesile oldum kabul bir günahı varsa vebali boynuma :)
diye bir yorum geldi
yahu niye zorunuza gidiyor
Senin gibi baskici he beni eve hapseden makyaji topukluyu yasaklayan aptal bir nisanli bende de var
Birseyi zorla yaptirip egonuzu tatmin ediyosunhz erkegim benim sozum gecer fiye
Az kaldi yakinda tekmeyi basicam kalicak oyle
Dikkat et snde ayni sonla karsilasma
zaten her kulun tesettürlü olması gerek
Ne alaka @AbccbA
Hayırlı olsun Rabbim o tesetturu en guzel sekılde tasımayı nasıp etsın dinde zorlama yok bende var bıraz fazla bır zorlama olmus Yaradan bıle kuluna secım ımkanı vermısken cok dogru bır laf olmaz bır an hiddetle soylenmıs olabılır ama :)
makarayla karışık kıskanılmak hoşuna gitti o sadece süreyi uzatıyordu :)
Süper o zaman hersey zamanında guzel zamanı gelmıs ınsallah bır omur oyle surer sen ona dogru yolu erken bulmasındada yardımcı olmussun Allah razı olsun yanı senden bu olayı ınada surup ıllaha yapıcaksın dıyerek tam tersıne dınden uzaklastıran ınsanlar cok sen basarmıssın dogrusunu :) mutluluklar bu arada ıyı geceler sıze
çok teşekkürler yorumuna sağlık iyi geceler :)
Asıl ben tesekkur ederım sagolun :)
Abicim bir kiza bin kişi bakar bir kişi Alir. Eğer zaten seni seçmiş ise. Diğerleri sadece bakmakla yetirnir sen sahip olmuş olursun... bunun tesetturle alakasi olmaz. Imani güçlü olsun.
gerçek bir eş eşinin ahiretini de düşünür
islam dininin gereklerini beraber yerine getirip dinimizi özgürce yaşıyoruz :)
Yenge sanami tapiyor bir anlami yok rizasiyla yapmiyorsa
Bir gunahi var mı bilmemde ona bir sevabi yok
nötr ise sıkıntı yok öyleyse :)
Cevap
20Cevap
"Dinde zorlama yoktur"'dan kasıt o değildir. Müslüman olmayan birini İslama gir diye zorlayamazsin. Ama müslüman olan birini farz ibadetlerini yapması konusunda zorlamak gerekir. Sonuçta yapması gerekiyo. Zaten seven sevdiğine bunu yapmalı
ya siz yok musunuz bir yerlerde gerçek islamı bilen insanlar var vallahi içten duam allah hakkında hayırlısını versin
dinden üstünmüsün yeğenim. din de yok demiş kız bende var demişsin. sen yarın bir gün dersin dayak atacam kız diyecek sana kanunda dayak atmak yok bende var da dersin. kıza yazık.
Mantık çerçevesinde yorumlar yapalım senin ki ne cevap yazmıyorum
sen ona o açıkken aşık oldun, önemsiyorsan çok, kapalı birisine olaydın...
Açık iken sevdim
Kapanınca aşık oldum
ben sadece vesile oldum kabul bir günahı varsa vebali boynuma 😊
Zorla olmaz tabi birde onu taşıyabilmeye güvenmesi gerekir bir bayanın önceliğidir bu. Çoğu bayan kıvama gelince bunu yaşamak ister.
Anlamadım inan ki. Cümlen sağa sola çekilmeye müsait birçok anlam içeriyor
Dinde zorlama yoktur derken ilk İslam dinini seçişte kastedilmiş o durum. Ayeti kerime de ne buyrulmuştur:Ey iman edenler! Kendinizi ve ailelerinizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. Tahrim/6
Dolayısıyla sizin tutumunuz doğru. Allah herkese hakkıyla dini yaşayabilmeyi nasip etsin.
çok tesettürlü birini istiyorsan git imamhatipe kimsenin özgürlüğüne karışamazsın
dinimizde sadece mahremiyet yerlerinizi örtünün diyor tesettüre girin demiyor sizin tabir ettiğiniz tesettür bir yahudi geleneğidir iyi araştır ve anlayarak oku Kuranı Kerimi orada tesettür lafı geçmez sadece mahremiyet yerlerinizi örtünün der
yani peygamber ve hanımı yahudi kanunlarına göre mi yaşıyordu
ve sen bir erkek olarak sadece mahremini örtmüş yani sütyen bikini li bir kadından tahrik olmadığını mı iddia ediyorsun?
Evet tahrik olmuyorum çünkü ben kadını bir cinsel obje olarak değil insan olarak görüyorum ve bu arada peygamber efendimizin hanımı sadece örtünüyordu tesettür o zamanlar yoktu bile bunu da bil istedim
ben sadece doğruları söylerim bu yüzden sen güzel kardeşim büyük bir yalancısın keza erkekliğini inkar ediyorsun
yalancılarla konuşmam işine bak.
Tabi işinize gelmediğinde böyle olur zaten bende senin gibi cahillerle güzelim vaktimi harcamak istemem
yalancısın özünü inkar ediyorsun
Tamam cahil kardeş bilgi sahibi olmak yalancılıksa senle polemiğe girmem tamam yalancıyım ben der giderim hadi Allaha emanet ol
kadından hoşlanmam dedin nan yuh :D daha ne diyeceksin adam çükünü kesse yine hoşlanır testislerini taşla ezse yine hoşlanır
birde bilgi diyorsun pes !
Lan canım ben kadını sadece cinsel bir obje olarak görmüyorum dedim sen hoşlanıyormusun demedin yazdığın şeyden bile haberin yok benim tercihim bayanlar ama bir bayanıda sadece cinsel obje olarak değil ilk başta insan olarak görüyorum ben canım mahlukat
erkeğe erkeği anlatma belki kızlar yutar
bizde görüdğümüz bir kadını yere yatırıp basmak istemeyiz insan olarak değer veririz
lakin senin dediğin cık kadınları kekle
Lan bir siktirip git ya herkezi kendiniz gibi görmeyin be zaten sizin yüzünüzden iyice ülkenin boku çıktı
şimdi hiç bir zararımız yok ken ülke mi yıktık biz uzaya roket gönderdik baş örtüsüne mi allahın kanunlarına mı takıldı
Sağa dön sola dön ileri bir iki bir iki tesettüre geçççç dur bak... bu ne ya tesettüre geç ne önce bunun şeyine varabildi mi? Neydi o ya kelimeyi bulamadım bak
İçten istemesi önemli istedi mi yoksa senin isteğinle mi yaptı eğer istemeyerek yaptıysa bir süre sonra açılması onun için daha günah biliyor musun bunu?
her müslümanın tesettürlü olması gerektiğinin bilincinde :)
Eee sen kendinden haber ver sen ne durumdasın :)
göz kapaklarıma taktım tesettürümü bir onu görür :)
İnşaallah 😊sadece o da yetmez islami iyi öğrenmeye calis
islamda aile hukuku kitabını alıp ikimizde birbimize olan haklarımızı çiğnememek için okuyup birbirimize rapor vereceğiz
şüphesiz bizi yaratan bizi bizden iyi bilir onun yolunda heder olan zarara uğrayan yoktur
teşekkürler
Rapor mu 😊 nasıl yani? Kitabın yazarı?
cevat akşit kitabın ismi mutlu evlilik
en sağlam kaynak
farklı yerlerdeyiz telefonla okuyup okumadığını kontrol edicem rapor vereceğiz kaytarmak yok :)
Çok baskı yapma amane dikkat
bu onun faydasına keza kaynanaya kayınbabaya gelin bakmak zorunda değil
keza aynı evde yaşamak zorunda değil bunları söylediğimde kendi daha heveslendi
bilin haklarınızı ben ne annemden ne babamdan yana olurum allah ne derse o
hak yemem yedirtmem
Annen baban yaşlandı kendine bakamam oldu diyelim ne yapcan bakmayan mi esin
islam dinine göre anneye babaya öz evlat bakmak zorunda gelin veya damat değil bu ince bir noktadır
yakından bir ev kiralanır ve annenin babanın ihtiyaçları giderilir
eşin kabul ederse bu onun güzelliğidir aynı evde yaşabilirsin isterse bakar istemezse bakmaz hakkıdır zorlayamayız
He he tamam bunları yaşayınca hatırla beni tamam mı çocuk sen güllük gülistanlık yaşıyor galiba
evet allaha şükür varlıklı biriyim çok şükür hiç bir sıkıntım yok lakin anneye babaya kesinlikle bir öff deme durumumuz olmaz ne gerekiyorsa yapılır niye şaşırdın ilginç ben doğruları söyledim
Bu rahatlik hep olmaz bak dikkatli ol malının Zekat ini var hayır yap fakir fukara sevindir
Gerçekten hiçbir derdin sıkıntın yok mu?
Bu senin hayata bakış açına bağlı ve Allah'ın büyüklüğünü idrak etmene
Dünyalık ufak tefek şeyleri dert etmiyorum
Ve gerçekten yaşadıklarımdan sonra dünya ne yaparsa yapsın ben Allah'dan bilirim
Öte yandan şu son 6 aydır Allah gani gani mutluluk verdi em büyük derdim spora gidememem
Gerçektende hiç derdim yok çok şükür
Benim asıl derdim şu diğer yorumları oku insanların kendi dinini bilmeden zararla ziyanla edepsizce yaşamaları benim üzüldüğüm şey tüm mualuöanım diyen insanların büyük yanlışları
Ve dünyayı değiştirememek benim derdim
Hiç değilse ufaktan başladım önce kendimi sonra nişanlımı Sonra ailemi sonra akrabalarımı
Gerçekten dünyalık bir derdim hiç yok Allah'a şükür
Ufak tefek şeyler ne mesela senin için. bunlar kişiye gore değişen kavramlar
Bana büyük dert mesela sevdiğim adamla evlenmemek böyle bir şey dert değildir de nedir 😊
Çalıştığım yerde insanlar beni şikayet ediyor ki kendileri çıkış başladığında burada çalışabilsin ben ise onlara hiç karşılık vermiyorum keza onun değil Allah'ın istediği olur ben dosdoğru olayım işime bakayım çünkü biliyorum artık buradan doğruluğumu bozmadan gidersem Allah daha güzelini verecektir bu güzden dert etmem sessizce beklerim kotu amel işleyenlerin sonları ne olacak
Evet bahsettiğin şey büyük bir derttir
Şayet duygularını başkalarında tatmin ettiysen sevgin azalır bu da evlendiğin kişye sevgisizlik olarak yansır çoğu bunu kabul etmez lakin bariz yaşarlar
Yani evlendiğin insanı da sevebilirsin
Bunun için uç şeye bakılır
Gerçek İman o kişi seni değil kimseyi Uzmez
Mantığının uyması davul bşle dengi dengindedir
Ve yüzüne ısındığın bir insan
Keza nefs beyin ve kalbi ancak böyle doyurursun
Yoksa mutsuzluk kaçınılmaz
Duyguları BAŞKALARINDAN tatmin etmedi kısmını anlamadımerhaba biraz karışık olmuş. .. ve sen bu yazdıkların gibi bir insan isen eğer müthişsin müstakbel esin çok şanslı 😊
Bende gunahkar bir kulum bir yıl öncesine kadar saçma sapan bir hayatım vardı lakin teslimiyete karar kıldım herşey onun iradesinde ve dünya için üzülmeye değmez zor ama nefsine savaş açınca dertleri kendi kendimize oluşturduğumuzu fark ediyoruz
Herşeyi inan kendi ellerimizle yapıyoruz
Biz dosdoğru olmaya çalışalım Allah mukafatını veriyor
Hayattan çok dayak yemiş biriyim hatalar işlemiş biriyim benim de kotu yönlerim var her insan kaldırmaz
İki insan ancak Allah'ın emri bir aile kırmak istediğinde özel olur yoksa haram ilişkilerde helallik aranmaz
Bir kadının kalbine girebilirsek ki kadının sevgisi çok üstün bir sevgidir zordur şanslı olarak kendimi görürüm
Hiç bir erkek bir kadın gibi sevemez
Lakin onu yaşataöazsan kadın gibi ızdırap çektiren de yoktur ☺️
Erkeğin görevi ağır inşallah üstesinden geliriz
Allah hakikatleri görüp yolunda yürümeyi nasip etsin sana dilerim gönlündeki güzellikleri avuçlarına konduruverir
Çok güzel yazıyorsun eee başka 😊
Yaradan tüm inananlara güç kıdret ve Onur versin versin ki dünyayı değiştirelim doğmamış bir nesli kurtarmada bize vesile versin
Kader bir ağaca benzer sen ise gövde de ki bir karınca dal ayrımına geldiğinde bütün yollar senin kaderindir lakin seçim senin
Bir seçim yaparken 3 şeyi gözet
İmanla seçmeyi Allah bu kararına ne der helal mi
Akıl nimetini kullan koru körüne Müslümanlık olmaz muslüman uyanık olur
Ve kalp süzgecinden geçmeyen karar pişmanlıktır
Akıllı insanın 3 vakti olur
1-) İbadeti
2-) helal Rızk için çalışması
3-) dünya nimetlerinin ve zevklerinin helal olanlarından tatması
Şimdi ki muslumanlara bizlere bak
Ya biri ya ikiyi ya uçu abartmışız
Hayat bir dengedir ne çok fazlası ne çok azı
Ne edersek kendimize ederiz
Dilerim Allah sana her insanın sefası kadar cefasının da olacağını hayatın bu olduğunu idrak ettirir ki dertler mutsuz etmesin kalbi geniş aklı geniş güzel bir insan olasın
İnşallah aradığını bulasın
Bana artık musade kendine adil davran.
Sen gizlisin ama
Bende gördüğün şey her neyse bana onu veren Allah
Beni veren Allah
Allah gizli değil önemli olan o !
Ya tabiki önemli olan o ama seninle mesajlasmayi isterim, normalde tarzım değil ama yazdıklarından faydalanmak istiyorum
Üzgünüm bildiklerim bu kadar daha fazla yardımcı olamam
Zaten yakında hesabımı kapatıyorum
Burayı bu yüzden de seviyorum sadece insanların düşünceleri ile muhatapsın hiç bir öznellik yok
Karışmdakiler insan ne bir kadın ne bir erkek sadece insan.
Emin misin? İlk defa birine mesajlasalim dedim neyse sadece düşüncelerin çok hoşuma gitti, benimde sevdiğim var zaten 😊
Allah mesut etsin iyi geceler
Kötü insan hayırlı gecel
Geceler 😊
Aferin iyi halt ettin! Cennetin yedinci katini garantiledin kesinn.
Icinden gelmedigi sürece yapmasi ne kadar dogru bilemiyorum oda sevaba girmiyor istemeden yaptigi icin sende sevaba girmiyorsun zorladigin icin. Anlayisli olsaydin beklerdin güzel bir sekilde anlatirdin icinden geldigi zamanda kapanirdi böyle yaparak sadece millete gösteriz yapmis oldunuz. Tebrikler
:D en azından dinden soğumaz nişanlin. E hadi hayırlı olsun. darisi bütün kızlara :D
Dimi ama çok Teşkur inşallah darısı tüm muslumanların başına
buna onun karar vermesi gerekirirdi zorlamak değil de destek olmuşsun sorun yok.
Hayata Nasıl bakması gerektiğini bilen insanların varlığı mutluluk veriyor teşekkürler
İnşallah zorlama olduğu için yeni nesil kızlara benzemez.
Yok benzemiyor başörtüsünü pardesünün üzerine şakıyor boyundan sıkıştırıp toplamıyor pardesüsü ise bol vücut hatları belirgin değil
Belirgin olmaması gerek zaten. :)
nizami ve tesettürün vakıfında teşkürler :)
Allah muvaffak etsin :)
amin eksik olmayın :)
Zorladıysan hoş olmamış.. Eğer kendinizce güzel izah ettiyseniz tamam derim.. Her kulun tesettürlü olması gerek demenizi doğru bulmuyorum.
Muslüman isen tesettürlü olmak zorundasın tekrar edeyim çünkü gerçekten zorundasın Allah nezdinde
Devlet yasalarından baksetmiyoruz
Avret yerler kapatılmalı..
E peki madem namaz kılın Kuran'da var Nasıl kılacaksın herkes kafasına göre mi şartları nedir nasıldır hadi izah et
İbadette ne gerektiriyorsa onu uygularsın..
Anlıyorum teşekkürler
Hayırlısı olsun hakkınızda
dının emırlerını teblıg etmek guzeldır. ama teblıgı yanlıs yol ıle yapmıssınız.
tabıkı bayanda da erkekte de tesettur vardır. ama kendı ıstegı ıle bunu yapması lazım herseyden once.
ben vesile oldum eylem allah içindir keza ben allah için istedim problem?
Kurtulun artik su zihniyetten herkesin gorusune saygi duyun...
Hay ağzına sağlık kardeşim bende onu diyorum kurtulun artık gınahlardan gerçeklere Allah'a saygı duyun
Dinde zorlama yoktur
Insan ister bu dunyada isinir
Isterse ahirette ateşte isinir
Necip fazil
kim olduğumun önemi olmadığı için
Dine gec dememissinki orda mantik hatasi var kardes din zaten emrediyor kapanacaksin diye 😂 iyi olmus sevindim mubarekler
Gerçek inananlar yok mu siz bir başkasınız egvallah kardeşim zqten bak deistler ve kandırılmışlar çıldırdı 😅😅
Onlar bildigin m. alll dostum yanacaklar kfrler 😂😀
Abi mesele sadece tesettür değil
Hoş sohbet muhabbet olacak
Gece namazina senle kalkacak birbirinizi teşvik edeceksiniz
Vay be yorumun güzelliğine bak teşkırler 👌
Normalde dini inanca göre kapanilmali ama kimse kimse için kapanmamali Allah rızası için olmali inşallah hakkıyla taşıyabilir isteyerek gönülden
belki sevabı yoktur lakin günah işlemesine engel olmak güzel bir şey değilmidir
sevgi gibi güzel bir duygu buna sebepse ne sakıncası var
teşekkür ederim :)
Ister kapanir ister acilir buna sen karar veremezsin. iyi dememissin.
Hahahah:D bunu sadece sen ıstedıgın ıcın yapmadıysa iyi yapmıs
Ben istediğim için yapsa bile
ben vesile oldum eylem allah içindir keza ben allah için istedim problem?
Kendi isteği dışında kapanmışsa sırf senin için. Günahı vebali senin boynuna
evet hayıra vesile oldum günahı boynuma :)
bu benim dünyam baktım herkesin kendi doğruları var e bir tanede benim olsun
herkes islamın dışında işler yapıp bana karışamaz diyor
bende kendi tarzımı ortaya koydum ne var bunda
belki sevabı olmayabilir hiç değilse sayemde günaha girmemiş olacak
eş isterim eşinin ahiretini de düşünen demiş şair
teşekkürler :)
etti meraklanmayasın :)
İyi demissin😊 kıskandım tamam kabul😏 mutluluklar😊👏
Teşekkürler ☺️ Allah sizlerede mutluluklar nasip etsin
Aminn inşallahhh
nişanlına acıdım döğrusu
öyle olsa bile bunun kararı sana düşmez. insanların handi dine inanacaklarına ne kadar inanacaklarına sen karar veremezsin bu senin nişanlın bile olsa.. sen ona vesile olmadın dediğin gibi zorladın zorlamak vesile olmak değildir. keşke senin gibi dar kafalı insanların ufkunu açmak için bir yol olsa
"Dinde zorlama yoktur"'dan kasıt o değildir. Müslüman olmayan birini İslama gir diye zorlayamazsin. Ama müslüman olan birini farz ibadetlerini yapması konusunda zorlamak gerekir. Sonuçta yapması gerekiyo. Zaten seven sevdiğine bunu yapmalı
ufuksuz birinden ders seansı 1 :)
evet islamın canım yanlarından biride bu insanın yaşam tarzına sürekli her alanda müdahale etmekle kalmıyo insanı insana kısıtlattırıyo özgürlüklerine saldirtıyo
asıl özgürlüğü veriyor
senin özgürlük dediğin şey nefsin isteklerine uyup azgınlıkla yaşamak :)
ilk sorum zorlamanın olduğu yerde nasıl özgürlük olabilir?
ikinci sorum azgınlıktan kastın ne?
günümüzde insanlar eğlencenin ve nefsin kölesi sigara alkol dans seks bunları yapmak için yaşıyorlar bu özgürlük değil inek gibi çalışıp boşa yaşamak
özgürlük anlayışını değiştirmen gerek
azgınlık cevabını da vermiş oldum
evet insanın sigara alkol ve seks yapabilmesi bir özgürlüktür yıpkı atın bir hayvan olupta her hayvanın at olmaması gibi. ama özgürlükten bunu anlıyor olman senin dünya görüşünü gösterir. bit kadının saçını gösterip göstermemesinin ne alkolle ne sigarayla nede seksle alakası var saç bir cinsellik objesidir deme çünkü kapalı kadınlardanda tahrik olan bir sürü arkadaşım oldu. bu sadece alışkanlık meselesi. kapalı bir ortamda yetişen birisi yine kadınsı hatları görüp tahrik olabilir. ama tabi kime anlatıyorum bu tür kavramlar senin zihniyetindeki insanlar için çok uzak şeyler
ilginçsiniz nerde nasıl büyüdünüz insan nasıl bu kadar kör olur kendini aslını bile bile inkar eder gerçekten ilginç
dilediğin gibi yaşa şu özgürlük anlatımında çok saçma at falan
senin gibi at gözlüğüne sahip bir insana başka türlüsü anlatılamazdı
Demekki yaradan görmeni istemiyor anlıyorum teşekkürler
Tesettür bir kadın için bence çok zor bir şey, evet inancıma göre bunun farz olduğunu biliyorum ama yapamıyorum, bunu yapabilmek her yiğidin harcı değil ya.
mutsuz olacak ve açılmak isteyecek uygun giyinmeyecek ;)
Evet çok imanlı oldunuz böyle yapınca
Zorla güzellik olmaz insanın içinde olması lazım
Zorlama yok güzellikle ikna et😃
Aynen öyle yaptım ☺️
Ben namuslu bir kız bulsam, tesettüre sokmam. Niyet önemli istemediği sürece ibadetleri geçersiz olur.
hahaha aynen helal olsun abime...
Eyvallah güzel kardeşim ☺️
ıyy tesettür kadar i*renç bişey varmıdır?
Tabi ki var aenin düşüncelerin
tesettürden de tesettürlülerden de iğreniyorum bu kadar.
onlar sana bayılıyorlar aman kapanma böyle biri saflarında olmasın
Mutluluklar. Allah daim etsin inşAllah
Tiekjurler amin cümlemize inşallah ☺️
Dinde yok bende var' yorum bile yapamıyocam buna.
Zaten güzel tarafı da o kimse birşey diyemiyor 😅😅😅😅😅
İyi demiş olabilirsin ama haklı olan sen degilsin
Hak Allah denektir
Ben Allah'ın Emir'lerini uygulamasına vesile oldum
Nasıl haksız olan ben olurum
kişinin eşi üzerinde hakları var ve
:-) ne mutlu size o zaman
çok teşkür :)
Ne demek..
sesli güldüm kanki :)
teşkürler brada bir güzelliğe vesile olduk dimi ama :)
aynen kardeşim :)
aferin, bravo, devam, süper, hll
ben seni iğnelemek için yazdım bu görüşü sen beğenmişsin bir hanım arkadş eksilemiş :D :(
bana hakarette etsen soruma katıldığın için bu nezaketine karşı bir nezaket gösteririm
ama insanlar beni engelliyor ben buna tahammül edemiyorum kızacak bir şey yok
ben hakaret etmedim
biliyorum etsende yazdım etsen bile yani
ki edenler oldu herkese artı verdim
çok tatlısın abi :)
eyvallah brada pozitif olmaya çalışıyorum her daim
tabii ki ben burada hakaret edilecek bir şey görmedim yalnızca biraz dalga geçilir o kadar.
Cok seviyo seni demek kıymetini bil
Aynen çok Teşkur ☺️
en kisa zamanda açilir umarim
En kısa zamanda siz de hakikatleri görürsünüz umarım Allah gani gani fikir versin
Dinde zorlama yok lafını çok yanlış anlamış o😄
Öğrenmiş oldu hem ☺️
eline diline sağlık
bizim millet hem müslüman kalmak
hem müslüman değilmiş gibi ayyaş ve onun bunun ırzına geçerek yaşamak ister
bu şu anlama gelir
nefsim için allaha riayet etmiyorum
fiili isyan fakat farkında bile değiller
düşünmüyorlar çünkü
Neyin kafasını yaşıyorsun be bro kız umarım bir an önce şutlar seni
Bunu gerçekten yaptıysan sen tam bir YOBAZSIN.
Siz ilericiler yobaz diye diye yobaz oldunuz
Kitabın adı ne?
Duvak-ı Kerim mi?
Zorla şaaptirma nisanlini isterse gecer
Serin hikaye.
hikaye kısmında ne demek istediğini idrak ettim lakin serini nasıl oluyor?
Maşallah djkşalshhs
teşkürler :)
İnanamıyorum
Çok güzel bir olay bende manzarasına inanamıyorum ne güzel dimi ☺️
nesi güzel ya serefszlik yapmışsın
bir insanın iyi bir amel işlemesine vesile olmak şerefsizlik mi?
kimsenin karısının kızının orasına burasına bakmamak şerefsizlik mi?
hiç bir erkeği kendine baktırmamak şerefsizlik mi?
şeref anlayışın bu ise ailen seni kandırmış.
Ne diyorsun ya az bir ömrün kalmış zaten
İyi dememişsin
Takdir ettim 😃😃😃
Eyvallah kardeşim Allah razı olsun ☺️
:) :)
iyi demissin aynen
Dimi ama ☺️
Hayirli olsun
Allah razı olsun cümlemize inşallah
iğrençsin
Sen de kulsun sen de kapansana? gelecekte sizin gibi çiftlerden doğacak yarım kalmış ve zorlanmış evlatlardan çekecek olan bizimkiler ondan söylüyorum. Sevindim adınıza :)
erkeğin tesettürü göz kapaklarıdır ondan gayrisine bakmam tabi ki kapanıyorum hayat müşterek eşe değer vermek ve dinin gereklerini paylaşmak gerek :)
610 yılındaki arabistan topraklarındaki insanların bir düzene ihtiyacı vardı çünkü toplumları bir çok yönden dağınık, çok eşli ve pis idi. Ki hala öyleler, bu yüzden kuranda yazanları uyguladılar yani onlara dinleri bir kadını rahatsız etmemeyi öğütledi. Sen 2016 yılında kadınları rahatsız etmemeyi yine dininden öğrenmişsen sana acıyorum arkadaşım. Umarım çocuklarına kötülük yapmamayı, taciz etmemeyi sadece kendi vicdanları için öğretirsin, 610 yılında indirilmiş bir kitapta yazdığı için değil :)
anlıyorum ve diyorum ki
seni yaratan allah senin bu zamanda da ne yapacağını biliyordu
seni yaratan seni senden daha iyi bilir
öncesinde de sonrasında da değişen hiç birşey yok
çünkü insan hep aynı
nefs
kalp
beyin
bunlar hep aynı yaradılışın aynı ata binerken uçağa binmek genlerini değiştirmez
şayet bir yaratan olduğunu ve kuranın ancak bir yaradan tarafından yazıldığına inanmıyorsan
sorun yok kimse seni senin iyiliğin için zorlamaz endişe etme :)
Olaya bak, allah allah diye birbirinizi kesiyorsunuz inancınızdan ama her şeyi her saniye gören allah milenyumun başından beri çoğunlukla müslüman ülkelerdeki milyonlarca katledilen inanan çoluğa çocuğa anaya adama acımıyor. Senin nişanlının kafasındaki tesettürün olup olmamasının bir fark yaratacağını düşünebilecek kadar umutlusun. Neyse iyi geceler, şu anda suriyedeki ölen binlerce çocuğu korumayan allah seni korusun :)
anlaşıldı inanmıyorsun sorun yok dostum yaşa dilediğini
hakkıyla devam etmeyi nasip etsin Rabbim
Kötü mü olmuş 😀
hayırlısı olsun :D
aynen zorlama olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar