+1 yılGünahta sevapta sizin, kimse dedi diye değil, içinizden geldiği için kapanmanız lazım zaten, kimsenin görüşüne ihtiyacınız yok anlayacağınız, birilerinin söylemesiyle kapanmanın size hiç bir yönde artısı yok, bilincinde olmak ve yürekten isteyerek gerekliliklerini yerine getirerek kapanmak gerekir, nice kapalı kardeşlerimi görüyorum ne kadar saçma şeyler giyiyorlar üzerlerine, saçları deve topuzu, kıyamet alameti bu kişiler, böyle kapanacaksanız kardeşim, hiç kapanmayın, içinizden ne zaman gelirse, ne zaman sorumluluk duygusuna vakıf olursanız o zaman gereğini yapın. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
Saygılar112 Yorumla
Soran+1 yılSaolda unidn sonra
- +1 yıl
Sana kalmış bir şey kardeşim, günahı da sevabı da sana ait, kimseyi bağlamaz.
En İyi Cevaplar
Kadının makyaj yapması bile günah erkeği şevklendirecek durumlardan kaçınmalısın genellikle Allah'ın emri bu. Mesela başını kapatıp vücut hatlarını belli eden tayt giyenlere veya makyaj yapanlara ben karşıyım. Kadın dikkat çekmemeli toplum içinde zaten toplumda dikkat çekmiyorsan bu iyi bir şey kadın içinde geçerli erkek içinde. Dini gösteriş için kullananlarıda sevmem dini aşağılayanlarıda Bedenim Türk Ruhum İslamiyet ruhsuz beden ceset olur. ;)
23 Yorumla
Soran+1 yılçok iyiydi
Soran+1 yılsaol
İçine kapanma isteğinin yerleşmesini istiyosan özelden bana ulaşşş. bir kitap sayesinde kapandım ben de.
04 Yorumla
Soran+1 yılTamam takip ediym
- +1 yıl
Kitabım adını söyler misin
- +1 yıl
Kitap adını söyle lütfenn
Gizli Üye(30-35)+1 yılErtelemesine erteliyoruz da, 5 dakika sonra ne olacağımız belli değil ki kardeşim :(
21 Yorumla
Soran+1 yılDini bütün konuları yerine getiren sadece kpnmamak
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
+1 yılKİsaca birşey anlatayım bir kadın ALLAH'mizdan zengin olmayı istiyor ve ve 100 kişiyle yatacagini söylüyor ve KURBAN OLDUGUM ALLAH'İMİz zengin ediyor kadını ve hz. Peygamberimize diyor ki ben zengin olmak istedim ve oldum ve 100 kişiyle yatacagima yemin ettim diyor ve hz. Peygamberimiz şöyle buyuruyor başını AC ve bir kagvenn onun den geç diyor 1000 kişiyle yatmış olur sun diyor. bundan yola çıkarak evet kapanmaniz lazım yinede hiç birşey için geç değil bcm
33 Yorumla
Soran+1 yılSaol
- +1 yıl
Rica ederim bcm
- +1 yıl
Hayır peygamberimiz demişki 2 saç telini bırak erkekler görsün demiş ayrıca kaçtır bu hikayeyi arıyordum burada bulmam çok iyi oldu hikayenin ismi ne
+1 yılBak kardesim nen imamhayipliyim ve şunu söyliyim mesela bir bayanislama uygun bir tesettürle carsiya çiktıgı zaman ne kadar erkek o bayanın güzelligine bakarsa o bayan kendisinene kadar erkek baktıysa o kadar erkekler zina etmiş olarak mahşere gelecektir diyor rasulullah
121 Yorumla
Soran+1 yılsaolda yaa ben begenmiydm sonra alah afetsin şimdi düşüncelerim farklı kapanmak en güzel şey bunu herkez başaramaz inslah ilerde kpncm şimdide dini görevlerini yerine getiriyrm
Soran+1 yılsoru sorabilirmiyim kardeş
- +1 yıl
Sorabilirsin yabi ama kapanmadan hanhi dini görevleri yerine getirebiliyorsunki
Soran+1 yıltabi namaz klyrm baya oldu oruç çocuk luktan beri bunları ypmyrm zaten ack giyinmemde sevmemde kapallkta inşalah olur sorum kabir azabı ölünce başlarmı olen kisi aynı yasıylamı azap görür programda hoca yok dedi müzik dinlemek günahmıdır yanı yabancı pop saol kardeş şimdiden cewaplarnı için
- +1 yıl
Bakın simdi burada yazamam cok uzun ama açıkken sadece namaz kılarken kapanım diger zamanlarda açık gezmenin anlamı coooöoooooooooook kötü anlatsam anlarsınız anlamını
Ölünce önce hesap yapılır daha sonrada kabir azabı baslar eger günahkarsanız
Kişi 33 yasıyla azap görür
Mekruh diyelim ama ben dinliuorum yani müzikli ilahiler olsun sarkilar olsun ama şuna dikkat edilmeli suanda bircok sarki insanı dinden çıkarabilir bu tür sarkilara dikkat edilmelidir
Soran+1 yılsaolda azap yok diyolar genelde hocalar 33 ysnda cenetekiler için benim sorum 60 ysnda ölen biri 60 ysndaki haliylemi azap gorur
- +1 yıl
Hayır ya o zaman kabir azabı diye bisey niye var
Hayır öldükten sonra herkes 33 yasında olur cennettekilerde cehennemdekilerde
Soran+1 yılzaten bugün hoca dedi kabir azabı yok dedi mustafa karataş hoca arkadaş bu siteden oda yok dedi
- +1 yıl
Ya mustafa karataşı falan dinlemeyin Allah aşkına
- +1 yıl
İnsanlar öldükten sonra kıyamete kadar cennetliklerse cennet bahçelerinden bir bahçe eger cehennemliklerse cehennem çukurlarından bir cukurda kalacaklar
Soran+1 yılBunu biliyrm da şimdi yine okudum yok diyor azap kurandada böyle bir azap yokk
Soran+1 yılOrada zaman kavramı ölüler için birgün gibiymis
- +1 yıl
Ya simdi burdan tartisamiycam gercekten wp a gelirseniz size en ince detaylarına kadar anlatırım bir sayfam var face de oradanda gelen bu tip sorular oluyor sizin gibi onları aydınlattık elhamdülillah
- +1 yıl
Ve mustafa karataşı kesinlikle dinlemeyin sakın itikadı bozuk o adamın yani hayızlıyken bir kadın namaz kılabilir dedi ya bundan daha fazla sapıtamazdı heralde
Soran+1 yılTakip etsem ya da nasıl cevaplarsnz bilimiyrm bu soruda takıldı
- +1 yıl
Ya site cok yavas ve video falan göndecem falan yani
- +1 yıl
Kusura bakmayın çıkmak zorundayım st geç oldu daha sabh namına kalkcaz
Soran+1 yılHyr hızlı 2 ylk barajı 150 olmuş ben artk 16 yapan 169 aldı arkadaş şimdi 20 netlemi 150
Soran+1 yılMesaj at soruym
- +1 yıl
Müzik dinlemek neden günah olsun ki müziğin içeriğine bağlı günahı bence
+1 yılyıl 2016, bilim için ne yapıyorsun? insanlık için ne yapıyorsun? bunları düşün. Başının üstünde iki paralık bir bezin olup olmaması aynı onun kadar saçma olan günah ya da sevap kavramları kadar önemsiz. Bu soru gerçekten aklının bir köşesinde yer alıyor demek ki.. kitap oku sorularını geliştir ilk önce
23 Yorumla
Soran+1 yılKess sen basortuyu elestiricek insanmsn bir soru ayy bide bu var kitap oku okudum yeterince
Soran+1 yılsen önce bir insanları yargılama sonra akl ver bez parçası dediğin farz bilmiyorsan git sen oku simdi
- +1 yıl
aklınız sadece bunlara çalışsın ne diyeyim okumam gerekeni okudum, kapan o zaman zaten şu yorumlarından hayata iki üç çocuktan başka bir şey katamayacağın belli oluyor.
Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Ne zaman öleceğimiz belli olmadığı için , ve her gün hanene Eksiler yazıldığı için, erkekler sana baktıkça.. tabi ki zararına.. Kapanmaksa senin bileceğin iş..
10 Yorumla
+1 yılGünah ALLAH'ın Kur-anda yasakladıkları şeyledir kardeşim kapanmazsan günah diye birşey yok Nur suresi 31 i inceleyin.
155 Yorumla
Soran+1 yılEmimisiniz kapanmayla ilgili genelde hanımlar başörtülerini yakalarına kadar örtsün diyo
- +1 yıl
Bak canım kardeşim ayette kapanın diyor nasıl kapanılacağını anlatıyor ama kapanmazsan günahtır demiyor kardeşim. ALLAH'ın emrine uymamış oluyorsun bunun hesabını verirsin ama günahtır diyemeyiz. Sana bir tavsiye kapanmaktan önce Dinini tamamen Kur-andan öğrenin zaman ile kapanırsınız çok daha önemli konular var.
Soran+1 yılSaolun ama genelde de şu lafları duyuyoruz kapanmasan 70 bin yanarsn kapanmak farz ibadetlerini tam yapan biriyim övünmek için söylemiyorum bu eksiklikmiş gibi geliyoo
- +1 yıl
Kur-ana göre yaşadığından ve tam olarak kur-andaki bütün emirlerin yerine getirdiğini düşünüyorsan dinini biliyorsundur. Ben bilmem ben ALLAH'ın indirdiğini size tebliğ ettim ister o hiçbir kaynağı olmadan iftira atanlara inanın isterseniz ALLAH'ın indirdiği Kur-ana :)
Soran+1 yılKuranda tabiki fakat bazı bilgileri ister istemez birilerinde öğreniyoruz bilgi paylaştığında güzel benim sorunum kapanmak en güzeli ama istek biraz yok gibi
- +1 yıl
Kur-an dışı hiçbir bilgi İslam dini değildir kardeşim haberin olsun. Ben diyorum ya sana önce kur-anı öğren illaki zamanı gelince kapanmanın gerektiğini düşünüyorsan kapanırsın. Bilmediğin o kadar çok şey var ki anlatamam.
Soran+1 yılTabi vardır öğrenmek için soruyrm
- +1 yıl
Bende diyorum ki sana kardeşim Kur-anı oku dinini öğren Kur-ana uymaya başladıkça ALLAH'ın emirlerini hayatına sokman ve yasaklarını hayatından çıkarman çok kolay olacak. Siz okuyun anlamadığınız yerleri ben size Kur-an ile gösteririm.
Soran+1 yılsizde biraz yargı gördüm sanki kuranda herşey bunu farkndym ama bazen sıkışıyosun ilaki sormak istiyorsunuz günah hükmünü kimse veremez ama bilinçli olmak lazm bazı konulardada
- +1 yıl
Kardeşim tabiki bilmediğin birşey olabilir fakat internetten herşeyi Kur-andan öğrenebiliyorsunuz. Mesela Kuran. gen. tr sitesinden kur-andan kelime arayabiliyorsunuz ve sonuç olarak o kelimenin geçtiği ayetleri bulup okuyup konuyu öğrenebiliyorsunuz. Hüküm yanlızca ALLAH'ındır tabiki.
Soran+1 yılsaolunuz
- +1 yıl
Estağfurullah kardeşim ne demek.
Soran+1 yılbirkaç soru sorabilirmiyim tabi müsaitsen dini sorular
- +1 yıl
Tabiki sorabilirsin kardeşim eğer biliyor ve yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana mesaj atabilirsin.
Soran+1 yılkabir azabı hemen ölen birisi öldükten sonra başlatmıştır bir programda sordular yook dedi şaşrdm
Soran+1 yılyanı benim bildiğim başlar
- +1 yıl
Kur-anda kabir azabı diye birşey yok kardeşim berzah alemi var :)
Soran+1 yılEvet biliyrm dünya hayatı berzah ahiret hayatı
Soran+1 yılbazen yılanlar azap ediyor gibi şeyler anlatı arkadaş azap var mı
- +1 yıl
Kıyamete kadar berzah aleminde kalacağız fakat berzah alemi ile ilgili çok fazla bilgi yok Kur-anda. Ölümden sonraki zaman dünyadaki zamndan 1000 katı hızlı ayete göre belki 1 gün bile sürmeyecek berzahta kaldığımız süre :D
Soran+1 yılmünker ve nekir sorguya çektikten sonra
- +1 yıl
Yılanlarda yok hünker ve nekir de yok kardeşim :)
Soran+1 yılyaa ben araştrdm azp çeşitleri var
- +1 yıl
Siz daha iyi bilirsiniz kardeşim.
Soran+1 yılBilmediğim için sordum
- +1 yıl
Kardeşim araştırdım ben biliyorum var dediniz sonra bilmediğim için soruyor dediniz ama ben cevabımı verdim Kur-ana uygun olmak şartıyla :) İsterseniz bu konu ile ilgili bir kaç video göndereyim isterseniz izlersiniz.
Soran+1 yılzaten öğrenmek istiyorum dini konuları
Soran+1 yılbu videoları özledim arastrdm derken internetten
Soran+1 yılözledim yazıcaktım videoları pardon
- +1 yıl
Sen öğrenmek istiyorsan Kur-anı okuyun size ALLAH öğretsin kardeşim yine de bana sorarsanız bende öğretirim ama sizin kendinizin araştırıp öğrenmeniz kadar faydalı olmaz.
Soran+1 yıltabiki bu konuyu merak ediyrm net bilgi verirseniz
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=BmZa9lBedLA
https://www.youtube.com/watch?v=XvFbIaHxuf8
Bu iki video sizin sorularınızı yanıtlayabilir inşallah.
Soran+1 yılÖzledim bunu ben
- +1 yıl
Ee tamam izlemişseniz öğrenmişsinizdir :)
Soran+1 yılSaol kardeş
- +1 yıl
Ne demek.
Soran+1 yılİkinci videoya baktm pelin çift kabir azbı yok eyvalah dedi
- +1 yıl
Aklı var işte kullansın var mı yok mu anlasın :D
Soran+1 yılkapanma konusunda ben alaha şükur inançcm tam önceden kapallk lafını duyunca bunumu takcm begenmemezlik ederdim şimdi böyle dusunuyrm ama bu dünyaya geçici
- +1 yıl
Bilmiyorum kardeşim ayete bak ne anlıyorsan uygula :)
Soran+1 yılLafnz banamı
Soran+1 yıl😊😀
- +1 yıl
Yok kardeşim estağfurullah bu kastettiğiniz bayana söyledim.
Soran+1 yılYook artk kabirde sorular var melekten var
- +1 yıl
Siz Kur-andan iyi biliyorsanız ben susayım :D
Soran+1 yılyanı ben anlıyıcagımı anlamında soru sordum öğrenmek için
Soran+1 yılgeçen müzik haknda bir soru vardı bu soruyu din öğretmenine çok önceden sordum günah demişti muzik Gin dilimizdeki yeri
Soran+1 yılyaa beli biliyorsunuz kuranı ben kursa gidicem unutum
- +1 yıl
Kur-an kursunda arapça okumayı öğretiyorlar haberiniz olsun :) Müzik haram diyenleri de ALLAH'a havale ediyorum :) Bu sorduğunuz öğretmen lise öğretmeni mi?
Soran+1 yılEvet lisedeydim geçen böyle bir yazı gördüm sitede burada günahmı diye günah yazmşlar ben ktlmyrum müzik seviyrm
- +1 yıl
Şimdi din hakkında hüküm verecekseniz siz seviyorsunuz ya da sevmiyorsunuz diye hüküm veremezsiniz açıp bakacaksınız Kur-ana , Kur-ana göre kesinlikle müzik haram felan değil. Bu arada Maide suresi 44 ' e göre Kur-an ile hüküm vermeyenler kafir oluyor :D
Soran+1 yılHmmmm heeeee
Soran+1 yılBak sen bir soruyla kafir olduk vayy beee
- +1 yıl
Kardeşim sen hep art niyet arıyorsun benim cevaplarımda o sana ona buna haram diyen hocalarına diyorum ama bizi de ilgilendiriyor bu ayet.
Soran+1 yılTabi kardeş senin dediğin gibi olsun
+1 yılallahın emridir. namazı ertelemek günah mı? bu sorunun cevabı öğrenmek istediğin cevaptır.. bu sabah kılman gereken namazı 10 sene sonra kılsan aynı şey mi bir düşün mesela
02 Yorumla
Soran+1 yılNamaz klyrm
- +1 yıl
örnek verdim ordan dşün diye erteleme mevzusunu
Kapanmamak günah önemli olan sadece başını kapatmak değil. Kapalı dürüst arkadaşların kapalı ve kapalıya yakışmayacak hareketler yapması sorunu var ortada
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılörtünme ayeti ilk geldiğinde sahabei kiramın hanımları bunu 1 dk geciktirmemek için mücadele edip örtünmüşlerdir.. buna teslimiyet diyoruz
00 YorumlaDiğer konusunda 43,8b cevap paylaştı. kapanmamak farz demek.. vayyy
01 Yorumla
Soran+1 yılPardon
Peki bunu bile bile buna engel olan ne?
00 Yorumla
+1 yılFarzı yerine getirmemek günahtır.
20 Yorumla
+1 yılartik hicbir seyden emin degilim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer tel saçın günahı var
01 Yorumla
Soran+1 yılNasl 70 bin yl gibimi
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim bildiğim kapanmamak günah.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaçlarını göstermek tabiki günah
00 Yorumlasence?
02 Yorumla
Soran+1 yılgunahhhh
günah
02 Yorumla
Soran+1 yılBilyrm
Günahtır kanka
02 Yorumla
Soran+1 yılSaol knka vicdnm rahat değil npcm
+1 yılGünah evet