olsun istiyorum. Tamam belki biraz yaşlı ama çok tatlı:) Biraz düzenlemeyle onların içinden bir canavar çıkar. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Başka vosvos seven var mı? (Bu arada ilk arabam vosvos olsun diyorum bir yıla kalmaz alıcam zaten ama körü körüne değil. En çok nerelerinde bakım istiyorlar, sık yaşanan sorunları, taban sacı vs. vs. araştırdım.)
Her araba sorun çıkarır zaten ki bunlar biraz da yaşlı ama dediğiniz gibi temizleride var. En azından temiz alırsam diğerlerine göre daha az sorun çıkartır sanırım?
Bir volkswagen hayrani olarak ozellikle mk1 serisini seviyorum vosvos tosbağa veya kaplumbaga araba ne derseniz artik ustune mk1 tanimam tabiki bu araclar eski klasik bakabilicegini dusunuyorsan almani tavsiye ederim yeni arabalara hic benzemez surus konusunda direksiyon sikinti yaratabilir cunku hidrolik degil :) bunun disinda araba kucuk oldugu icin tam bir bayan arabasi ama araca modifiye yaparsan tam bir erkek arabasi oluyor alirsan o aracin degerini bil derim mk1 serisinden pek kalmadi
@Zerann tabiki hayir ya 1 ilk kasa demek yani sadece golf icin degil jetta beetle passat transporter veya herhangibir volkswagen modelinin ilk kasasi mk1 olur ikinci kasa mk2 mesela su an golf ya 9 cikicak onu bekliyorum heyecanla
Modifiye düşünüyorum ama bayan tarzı=D En başta pembe renk olabilir. İlanlara baktığım zaman direksoyunu orjinal olmayan, yeni değişmiş direksiyonlu vosvos gördüm. Bu konuda ki fikriniz nedir? Yine sıkıntı yaratır mı?
Tabiki hidrolik direksiyon sonradan takma ile tam randimanli olmuyor ama volkswagenin ustalari izmirde yani araci aldiginizda izmirde iyi bir ustaya götürüp her istediginizi yaptirip birde agir bakima girerseniz aracinizla onunuzdeki 100.000 kilometre sadece yag bakimi ve filtre bakimina gidersiniz hidrolik direksiyon konusundada izmirdeki ustalarin elinden hic bir sey kacmaz diye biliyorum yaptirmak isterseniz hidrolik direksiyon pompasini ekleyip direksiyon setini komple degistiriyorlar ve arac hidrolik direksiyon oluyor bunun yani sira aracta abs yok ama bunun buyuk bir sorun olucagini sanmiyorum
Tavansiz olanlarda orta direk yok o yuzden arac komple sasenin uzerine biniyor ve saglikli olmuyor ama tavanli olanlar direkler ve tavan aracin yukunu paylastigi icin arac saseye binmiyor ve esnemelerde sase zarar gormuyor bu yuzden tavanli olanlar daha mantikli
Direksiyon konusunda haklısınız, evet ama şimdi bazı vosvosların direksiyonları orjinal değil. Hava boşluğu konusunda da yine sıkıntı yaşar mıyım ki? Ama şöyle bişeyde var, daha önce bir şahin kullandım. Bir arkadaşındı ve arabayı kaldıramayacağım hakkında kesin konuştu. Ayağınızı gazdan çektiğiniz an direk stop ediyordu, bunu bile rahatlıkla sürdüm yani.
Kaldırmak biraz pratik işi. Zamanla alışılır Direksiyonda boşluk da olabilir. Bu da bir güvenlik sorunu meydana getirebilir. Ayrıca hafif ve eski bir araba olduğu için yol tutuşu biraz zayıf olabilir. Motoru konusunda pek bir bilgim yok ama gerçekten bakım yapmak gerekir. Bu da ekonomik olarak yorabilir. Artı satmak istediğinizde kaç kişi alır bunu bilmiyorum. Yani verilen parayı direkt yok saymak gerekebilir. Biraz ince eleyip sık dokumak lazım.
Aslında o dediğim şahini kullandığımda arabanın üstüne en fazla iki kez oturmuşluğum vardı fazlasıyla acemiydim yani ama buna rağmen yokuştan bile çok rahat çıkmıştım. Vosvoslarda motor temiz olanlarda var, kimisi parça bulmakta zorlanacağımı söylüyor. Ama parçalar kolaylıkla bulunabiliyor.(Yani ülkemizde bir çok yerde hala vosvos parça satan yerler var tabi bide fanları felan.) Zaten temiz bir vosvos 10 bin den başlıyor.
Taban sacından korkuyorum birde, en dikkat edilmesi gereken yerlerden biriymiş sanırım. Ama kararlıyım ya, alıcakasam en azından değsin.=D bakımlı ve temiz olanlar var ama işte dediğiniz gibi biraz daha para yatırrsam o zaman daha kullanışlı olck.