Öncelikle şunu söyleyeyim. Yaşamayan bilmez, bilemez Özel Harekatta, Bordo bereliler de hemen hemen aynı eğitimi alır. Bir Özel Harekatçı olarak Söylüyorum. Helikopterden atlama, dağcılık su altı, arazi, bina operasyonu vs... çok var Ve bunların bir çoğu Bordo Berelilerde var Karakol polisine benzemez. NEDEN Fetöcülar en büyük bombayı Gölbaşı Özel harekata attılar. PÖH. PÖH VE BORDO BERELİLER JÖH BİR ÇOK ORTAK OPERASYONA İMZA ATMIŞTIR! SAT VE SAS TA BUNA BİR ÖRNEK! PÖH JÖH BORDOBERE SAT SAS JÖAK MAK HEPSİ VATAN HAİNLERİ TEMİZLEMEK İÇİN EĞİTİM ALIYORLAR!
65 Yorumla- +1 yıl
Merhaba eğer yanlış anlamassanız sizinle askerlik konusunu konuşmak isterim instagramda Ismin slm_bne_zynp eger buraya yazarsanız sizinle askerlik konusunuz konuşmak isterim (bir askerle konuşmak daha iyi okur diye lutfen yannis anlamayin)
- +1 yıl
Ona bakarsan orduya göre en piskopat tehlikeli asker jitem terörün korkulur rüyası Jitemdir adamlar dağda kılıktan kılığa giriyolar pöh jöh boş 🕶
- +1 yıl
Lan oğlum git işine özel Harekat bordo berelinin süs köpeği bordo bereli tek atar yalana gerek yok 🤣
- +1 yıl
@CengizhanAlan bordo bereli tek atar kardeşim
En İyi Cevaplar
+1 yılBordo bereliler iyi tabiki buda sorumu
60 Yorumla
+1 yılBordo bereliler daha iyi ama aile varsa pekde iyi olmuyorm Polis özel harekat :)
00 Yorumla
- Gündem konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılBordo bereliler daha seksi.
43 Yorumla- +1 yıl
abim özel harekat :)
- +1 yıl
@sanadeğmez Abine selamlar :)
- +1 yıl
aleyküm selam :) yanlış yere yazmışım kusura bakma :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
Bordo bereli olmak için ingilizce biliyorsan 4 bilmiyorsan 5 yıl subay, ve 2 yıl astsubay olmak için okulunu okuman lazım. Burada uzman erbaş olarak da girebilirsin ama düşün bi önceden 2 veya 5 yıl eğitim görmüş bir subay, astsubaymı daha nitelikli yoksa sınavla alınan uzman erbaşmı? Bu sorunun cevabı belli zaten. Ve subay veya astsubay olurken kaç tane mühendislik diploması alıyorsun yani askeri okulda okumak demek prestij demek, kültür demek , saygı demek ve en önemlisi senin içine o savaşma ruhunu aşılıyorlar. Mezun olduktan sonra Özel kuvvetler komutanlığı ihtisasını yapman lazım buda 2.5 yıl zorunlı eğitimdir. ve sen bunu 3.5 yıla uzatabilirsin.
Polis Özel Harekat ise artık dışarıdan alım yapmıyor meslek içinden alım yapıyor o yüzden pmyo okuman lazım. Polislik askeriye gibi değildir. Pöhler tamam karizma adamlar ama onlar özel timler yani tim olarak hareket ederler yanınızdaki ölürse sende ölürsün o böyle birşey. Peki Bordo Bereliler her biri ölüm makinası bireysel bir göreve bile çıkabilirsin. Baskın yapabilirsin, süikast, bomba imha vb. tek başına yapamayacağın birşey yok o yüzden bordo bereli ve pöh karşılaştırıyorsan bunları alında tut sonra yap.20 Yorumla
+1 yıldost için mi düşman için mi? görevli mi olmak istiyorsun bilgimi almak mı istiyorsun? maaşlarını mı soruyorsun çalışma koşullarını mı? ikisininde üniforması güzel.. bence..
22 Yorumla
Soran+1 yılhangisi daha iyi asker onu soruyorum
- +1 yıl
tabi ki bordo bereliler iyi askerdir. özel harekat asker değil polislerden oluşur.
+1 yıleğer bir asker sizi gördüğü zaman durmadan ateş ediyorsa bilinki o acemidir. kurşununun bitmesini bekleyin, bittiği zaman gidin kafasına sıkın...
eğer sadece sizi gördüğü zaman ateş ediyor, saklandığınız zaman duruyorsa o bir komandodur. kaçın ve canınızı kurtarın...
eğer sizi gördüğü zaman ortadan kaybolmuşsa ve etraf sessizse bilin ki o bordo berelidir, merak etmeyin o sizi bulur...100 Yorumla
+1 yılABD'de yapılan Eagle Forces yarışmasında Spetsnaz, Yeşil Bereliler, GSG, SAT, Desert Force gibi ekipleri 4 yıl boyunca geride bırakarak birinci olması sonucu yarışma sonlandırılmış ve tekrarı olmamıştır, adamlar yarışmayı kaldırdı kazanamıyoruz biz diye
02 YorumlaAlay komutanımızın şöyle bir konuşmasına şahit olmuştum J. Albay ismini yazmak istemiyorum demişti ki jandarmadan Askeri çıkardığın zaman disiplini aldığın zaman geriye ne kalır? Polis kalır demişti onlarıda görüyorsunuz zaten zoru gördümü kaçıyorlar demişti özel kuvvetlerden revize asb kd üst çavuş komıtanımız vardı o komutanımızı siz düşünün göğsü bröve dolu bi özel kuvvetçiyle özel kuvvet mensubunu kıyaslamak akıl kârı değildir Gözümde Jandarma Özel Harekat ile dahi kıyaslanamaz.
231 Yorumla- +1 yıl
@Gizemliiiy özel harekat o kadar iyiyse niye temizleyemediler suru nusaybini cizreyi vs de jöh sas ve özel kuvvetler girdi devreye ilk başlarda bir adım bile adım atamıyordı pöhler araçları hurdaya dönmüştü eyplerden madem o kadar iyiler niye başaramadınız da askeri çağırdınız
- +1 yıl
@as6nboly ondan dolayı mı jandarma özel harekât bize siz olmasaydınız biz bu işin içinden çıkamazdık, meskun mahali bize siz öğretiniz dedi, özel kuvvetler çatışmalar bitmeye yakın geldi onda da gördük bizi bırakıp kaçıp gittiler. sat çok az katıldı operasyona, sas komandoları biraz daha fazla destek verdi, yalnız ilk başlar da polis özel harekat ilk kademeyi girip temizledi, özel kuvvetler ilk geldiği gün ihmalleri yüzünden binaya nasıl girileceğini bilmedikleri yüzünden 7 şehit verdiler. ve operasyonlar da hepside tek tek söyledi polis özel harekat olmasaydı bu kadar iyi yapamazdık polis özel harekat bize öğrettiği meskun mahal operasyonlarını diye.
- +1 yıl
@as6nboly özel kuvvetler ne görev yapıyor kardeşim bana bir anlatsana bir tek Süleyman Şah karakolunu koruyorlardı onda da korkudan 3 kere yerini değiştirdiler, sınır dışı operasyonlara gidenlerin %95 i piyade komandolar, özel kuvvetlerin asıl işi savaş durumunda halkı örgütlemek ve silahlandırmaktır. emin ol hendek barikat olaylarında bize doğru düzgün yardımı dokunan jandarma özel harekattır.
- +1 yıl
@Gizemliiiy anlattigin hersey hayal ürünü sehir icinde operasyon yapmak askerin degil polisin görevi pöh beceremedigi için onlar geldi zaten onlar niye pöhe tesekkur etsin pöh onlara tesekkur etmesi gerek mete yararin belgeseli var ac izle pöh müdürü Nusaybinde cizrede surda diyor ki bir adım dahi atamıyoruz her yer eyp dolu bir suru şehit verdik araçlarımız pert oldu diyor ozel kuvvetlerin 7 personeli bina çöktüğü için şehit oldu binaya girmeyi bilmemek nedir ya yalan yanlış bilgi veriyosun burda surdaki keskin nişancı keklik gibi avlarken ozel kuvvetler girdi oldurdu ozel kuvvetler hic bir zaman kaçmaz senin pöh olduguna da inanmiyorum
- +1 yıl
@as6nboly birader orda olan bizdik ama olmayan herkes bizden daha iyi şekilde konuşuyor, askeri personellerin gelmesinde ki diğer hususta şudur, polis özel harekatın sayısının çok az olması, darbe ve hendek operasyonlarından sonra polis özel harekatın nüfusu 30 binlere geldi , yıl 2016 da 7800 tane pöh vardı, özel kuvvetler kaçmaz diyorsun gözüme mi inanayım sana mı inanayım kardeşim, bina çöktü diyorsun, bina niye çöktü onuda araştır bakalım , binanın hiç olmayacak yerinden delik açmaya çalıştılar duvarı yıkmaya çalıştılar, biz bilmiyor muyduk o binadan duvarı yıkıpta geçiş yapmayı, ama biz düşündük binanın yıkılacağını yapmadık işte bu profesyonelliktir. daha bilmediğin çok şey var Selçuk Paker bile gözümün önünde kendi ihmali yüzüne şehit oldu Allah Mekanını Cennet eylesin. neyse sana anlatacak değilim bunları , yaşayan bilir yaşamayan oturur konuşur.
- +1 yıl
@Gizemliiiy kardeşim sana şu kadarını söyliyim Ömer Halisdemir bir özel kuvvetler personeliydi gözünü kırpmadan 10 kişinin arasına dalıp kendini feda etti bunun gibi adamlar ölümden korkup kaçar mı sence bir özel kuvvetler personeli 3 yıl eğitim alıyor bordo bereyi takabilmek için pöhler 3 ay 4 ay eğitim alıyor onu geçtim özel kuvvetlere girebilmek için jöhler jöak lar bile başvuruyor çoğu eleniyor bu adamlar iyinin en iyisi dediğin gibi kaçma vs olayının olması için o adamların hain olması gerek ya da fetöcülerdir bilerek yanlış yönlendirilmişlerdir bilemeyiz pöhler hendek olayına kadar çoğu hayatında çatışmaya dahi girmemiş adamlardı bu adamlar nasıl deneyimli ve profesyonel olabilir 90 lardaki pöh desen anlarım da şimdiki pöhler 2016 ya kadar masa başı polis memurundan bir farkı yoktu özel kuvvetler 30 yıldır terörle mücadelenin içinde
- +1 yıl
@as6nboly kardeş gece gece güldürdün beni hiç bir şey bilmediğin burdan belli 😂 özel kuvvetler komutanlığı kurulalı daha 30 sene olmadı , 29 sene oldu, terörle mücadeleyi o zamanlar polis özel harekat yapıyordu özel kuvvetler değil , 3 sene eğitim almıyorlar herkes tarafından yanlış bilinen birşey 72 hafta eğitim alıyorlar gönüllülük esasına göre yurtdışında da 10 ila 52 hafta arası bir eğitim daha alıyorlar, şimdi 3.5 yıl eğitim almadıklarını hemen kanıtlayayım sana 24 yaşında şehitler var özel kuvvetlerin içinde , özel kuvvetler komutanlığına girmek için kesinlikle ve kesinlikle komando tugaylarında görev yapmak gerekir ve başvurmak için en az 2 sene görev yapmış olman gerekiyor jöak personeli kesinlikle başvuramaz, jöhler kesinlikle başvuramaz, sadece komandolar başvurabilir, özel kuvvetler şehitlerinin hepsine bak hepside piyade komandodur, gelelim 3.5 sene eğitim meselesine 18 yaşında astsubay okuluna giren birisi 20 yaşında mezun olur 3.5 sene eğitim alırsa yaşı 23 ü geçkin olur özel kuvvetlere girebilmek içinde 2 sene komando olarak görev yapmak şartı var yani en az yaşı 25 olan özel kuvvetlere girebilir senin dediğine göre. 24 yaşında özel kuvvetler şehidi olduğuna göre 3.5 sene eğitim olayı başlı başına uyduruk bir bilgidir. :) lütfen bilmeden konuşmayın :))
- +1 yıl
@Gizemliiiy Sen trol müsün arkadasim özel kuvvetlerin eski adı özel harp dairesidir 1952 yılında kurulmuştur 90 lardaki pöhü kuran ve eğiten de emekli özel harpçi yarbay korkut ekendir hic bir bilgin yok cahilce yalan yanlış konusuyosun sen pöh möh değilsin yasin kucuk olduguna eminim özelkuvvetlerde a b ve c timleri vardır a timleri subay b timleri astsubay c timleri uzman erbastir a ve b timleri yaklaşık 3 3 buçuk yil eğitim alir yurtdisi eğitimi dahil jöhlerden özel kuvvete gecen birsuru personel var şimdi jandarma içişlerine bağlandığı icin farklı olabilir uzman cavus astsubay dediğin adamlar 20 yasinda da olabilir sonra özel kuvvetlere başvurup 23 yasinda bordo bereli olabilir bos bos konusuyosun
- +1 yıl
@as6nboly yav kardeşim hakkatten güldürdün beni. sana diyorum ki gir özel kuvvetlerin şehitlerine tek tek bak hepside piyade komando , özel kuvvetler personeli sadece piyade komandolardan seçilir, ve komando taburunda en az 2 sene görev yapmış olması lazım özel kuvvetler de 24 yaşında şehit var , 2014 yılın da özel kuvvetlere giriyor 2016 da hendek olaylarında şehit oluyor ismi lazım değil bizzatta tanıdığım birisi bu adam 2014 de girip 2016 da şehit oluyorsa nasıl 3.5 sene eğitim alıyor bana bunu açıklasana sen
- +1 yıl
@Gizemliiiy özel kuvvetlere her kuvvetten başvuru oluyor 2016 dan sonra jandarma içişlerine bağlandığı icin değişmiş olabilir jöh sat sas piyade hepsinden alim vardı şimdi amiyolardir belki mevzuat degismistir a ve b timleri 2.5 yil eğitim alıyor yurtdisi eğitimiyle beraber 3.5 yil oluyor istege ve görevine göre değişir bu sure senin dediğin şehitler uzman çavuştur onlarin eğitimi daha kısa olabilir her halükarda pöhten daha fazla eğitim alıyorlar buna emin olabilirsin şimdiki pöh çoluk çocuk dolu önüne geleni aldılar pöhle birak ozel kuvvetleri jöhle bile kıyaslamam arada deneyim ve tecrübe farki cok 90 lardaki pöhler asil pohculerdir onla jöh kıyaslanir onlar bile özel kuvvetlerin yanina yaklaşamaz ne eğitim ne de tecrube olarak
- +1 yıl
@as6nboly boş konuşuyorsun kardeşim söylediğim şehitler astsubay, 2016 dan sonra değil önce de bu kural böyleydi özel kuvvetlere girmek için komando taburunda 2 sene görev yapmış olman gerekiyor, ve akademi mezunu pöhler 2 sene PMYO da 6 ayda özel harekat kursunda eğitim alıyor, unutma ki pöhler hem kırsal alanda hemde meskun mahalde göreve çıkıyor, ama jöhler sadece kırsal alanda göreve çıkıyor , hendek olaylarında bir tek şehre indiler, ama pöhler halen kırsal alanda görev yapıyor, ve şunu da unutmamak lazım darbe gecesi özel kuvvetlere girip özel kuvvetcileri etkisiz hale getiren sat komandolarını etkisiz hale getiren birim polis özel harekattır :)
- +1 yıl
@as6nboly Bro sen sonuna kadar boş konuşmuşsun "gizemliy" kullanıcın dedikleri sonuna kadar doğru. Ben şu an Kayseri komando tugayında görev yapıyorum 7 yıldır piyade komandoyum. 2 sene komando tugayında görev yapmadığın sürece özel kuvvetlere geçiş yapamazsın, özel kuvvetler sadece bizim aramızdan seçiliyor. Hendek Barikat olaylarında, özel kuvvetler gerçekten pöhü bırakıp kaçtı hatta 22. tabur astsubaylar taburuydu, aynısını bende jandarma özel harekatçı arkadaşımdan duydum, ve jöhteki arkadaşım bana Polis Özel Harekâtçılar olmasaydı şehit sayısı 3 kat fazla olurdu onlar sayesinde meskun mahali öğrendik dedi, bak ben piyade komandoyum, biz özel kuvvetlerden daha çok göreve gidiyoruz, özel kuvvetler neredeyse hiç gitmiyor arkadaşın da söylediği gibi Süleyman şah karakolunun yerini korkudan 3 kere değiştirdiler, görevlere en önde biz gidiyoruz piyade komandolar olarak , 3.5 yıllık eğitim olayı tamamen yalan benim kendi devrem özel kuvvetlere geçti yani bilmeden bir yerlerinizden biseyler uydurmayın. Pöhlerle çalışmak nasip olmadı ama nasip olan arkadaşlarım ne kadar cana yakın iyi olduklarını ve gerçekten profesyonel olduklarını defalarca kez söyledi.
- +1 yıl
@herseybedel401 kanka boşver bunlara ne laf anlatırsan anlat anlamazlar, bilmedikleri şey hakkında oturur saatlerce konuşurlar orda olan bizdik ama lafını yapan bunlar.
- +1 yıl
@herseybedel401 @Gizemliiiy siz ikinizde trolsünüz google yaz jandarma bordo bereli diye birsürü jandarma bröveli bordo bereli var aynı şekilde hava deniz ve kara kuvvetlerinden de alım var 2016 dan sonraki mevzuat değişmişse bilemem eskiden her kuvvetten alım vardı sizin özel kuvvetlerle bir alıp veremediğiniz var sicilini ver bakim nerde görev yapıyormuşsun anlarız ikiniznde ne pöh ne de komando oluğuna inanmıyorum yalan yanlış bilgi veriyorsunuz
- +1 yıl
- +1 yıl
@herseybedel401 askernoktası. com özel kuvvetler personel seçim şartları var 2016 yılına ait gir bak bakalım hangi kuvvetlerden alım oluyormuş trol kardeş
- +1 yıl
@Gizemliiiy sen herşeyi yanlış biliyorsun trolün tekisin pöh filan değilsin olsan sicilini verirdin özelden yaşın max 18 20 değilse bir şey bilmiyorum sağdan soldan duyduğun yalan yanlış biligileri veriyosun burda
- +1 yıl
@as6nboly verdiğin sitenin yorumlarına gir bak bakalım ne diyorlar adam ben jöhte çalışıyorum başvurabiliyor muyum diyor bu kağıt sadece komando birimlerine gönderilen bir kağıt , sana en baştan beri diyorum ki komando girebilir 2016 dan önce çok az miktarda jandarma komando girebiliyordu bak üstüne basa basa diyorum jandarma komando girebiliyordu ama şimdi onlarda giremiyor sadece piyade komandolar girebiliyor, adam yoruma yazmış ki bak ben şu an asayiste jandarma uzmanım komando raporum var girebilir miyim diyor kesinlikle giremez komando tugayında görev yapmadığı için, zaten komando tugayında görev yapıyor olsaydı o yazı oraya da gelirdi ve üst rütbeli komutanları açıklama yapardı ama adam asayiste olduğu için diğeri jöhte olduğu için oralara personel alım kağıdı gitmedi onlarda yorumlara sormuşlar.
- +1 yıl
@Gizemliiiy kardeşim sen biraz önce sadece piyade komandolar girebiliyor ve eskiden de bu böyleydi demedin mi şimdi de diyorsun ki sadece komado taburlarından alım oluyor 2016 dan sonra kendinle çelişiyosun ben sana dedim zaten 2016 dan sonra mevzuat değişmiş olabilir diye
- +1 yıl
@Gizemliiiy kardeşim ayrıca o kağıdı okuduysan kara deniz jandarma ve hava kuvvetleri personelleri diyor farkettiysen piyade komando olmak derdi senin dediğin gibi olsaydı
- +1 yıl
- +1 yıl
@Gizemliiiy hava kuvvetlerinde komando tugayı mı var da hava kuvvetlerinden de başvuru kabul ediyorlar o zaman 2016 dan öncede böyleydi diyorsun bir de o kağıt 2015 yılına ait
- +1 yıl
@herseybedel401 sen de yalancı trolün tekisin özel kuvvetlerde astsubay taburu diye bir şey yok eğitimde sadece a b c timleri var görevde subay astsubay uzman çavuş hepsi beraber görev yaparlar
- +1 yıl
@as6nboly öncelikle hepinize selamün aleyküm, özel kuvvetlerde görev yapıyorum astsubay taburundayım, polis özel harekatçı arkadaşın dediklerinin %99'u doğru 2016 yılından önce jandarma komandodan alım vardı ama jandarma özel harekâttan alım yoktu arkadaşın dediği gibi oluyor en az 2 sene komando tugayında görev yapman gerek sicilinin temiz olması gerek, o dediğin siteye baktım kardeşim , hava kuvvetleri alımı olmuyor o kağıt gerçek değil inanmayın, polis özel harekatçı arkadaşın dediği doğru maalesef içimizdeki çürük elmalar hendek olaylarında polis özel harekâtı bırakıp kaçmışlardır, polis özel harekat ile görev yaptım , gerçekten profesyoneller meskun mahalde bizden daha iyiler, hatta meskun mahalde dünyanın en iyilerinden diyebilirim polis özel harekat'a, aynı zamanda biz çok aşırı derecede göreve çıkmıyoruz piyade komandolar çıkıyor, bizim asıl işimiz herhangi bir savaş durumunda halkı örgütlemek ve yetiştirmektir. Tartışmayın birbirinizle burdan şanlı polis özel harekât'a selam olsun.
- +1 yıl
- +1 yıl
@Gizemliiiy üçünüz aynı kişisiniz kimi yiyorsunuz lan siz tsk nın şanlı kahraman özel kuvvetlerine iftira atamazsınız aşağılayamazsınız savcılığa suç duyurusunda buluncam bu iddiaları savcılıkta ispat edersin artık
- +1 yıl
@Gizemliiiy hepsinin ekran görüntülerini aldım bu arada merak etme
- +1 yıl
+1 yılBordo bereliler daha uzun ve kapsamlı eğitim alıyor sonuçta ama iyidir ikisi de. Şehir savaşında Pöh ler de gayet etkilidir. Dayım özel kuvvetti. Sürekli eğitimdelerdi ya da aktif görevdelerdi.
10 Yorumla
+1 yılBordo bereliler kendilerini kanıtlamış dünya geneli kabul gören özel birimdir. PÖH yani polis özel harekat'ta kendi alanının en iyisidir diyelim. Kısaca Bordo Bereli'den sonra gelen Birimdir.
20 YorumlaAskerin iyisi kötüsü olmaz. Ülkesi için savaşan herkes iyidir.
70 Yorumla
+1 yılne olarak soruyorusn. bordo bereliler yüzünden askeri yarışmalar iptal edildi. adamlar 3 kez üst üste dünya zirvesine çıktılar.
20 YorumlaGündem konusunda 502 cevap paylaştı. Ikiside bu vatan icin canini ortaya koymus gönüllüler.. ikiside şehit oluyor.. ayrım yapmak zor..
20 Yorumlaİkisi de bir işe yaramıyor şu an hala terörist dolu doğu.
21 YorumlaBordo bereliler dünyanın en iyi özel birliği.
Zaten bordo berelilere, özel harekattan polislerde alınıyor.20 Yorumla- Gündem konusunda 24,6b cevap paylaştı.
+1 yılBordo tabiki ozel secilirler onlar icin es dost anne hepsi vatandir duygu yoktur
Poh biraZ daha rahat01 Yorumla
+1 yılSende biraz Mallık var bordo berelinin yanında pöh hiç bişey bordo bereli birer ölüm makinası:)))
00 Yorumla
+1 yılBordo bereliler.
@bordopanter de onlardan bir üye.11 Yorumla- +1 yıl
Beni ifşa etmeyin
bordo bereli türkiyenin en elit vurucu timidir daha üstünü yok
00 Yorumlaakademi mezunu pöhler iyidir
ama bordo berelilerin yanına yaklaşamazlar00 Yorumlabununda kıstasını duydum olsemde gam yemem hangisi daha headshot cı?
00 Yorumla
+1 yılBordo bereliler daha iyi..
10 Yorumla
+1 yılabim özel harekat bana göre o :)
05 Yorumla
Soran+1 yılbenim sevgilim de özel harekat ne olmuş 😂
- +1 yıl
sevgilin abim olmasın :D :D
Soran+1 yılyook yok değil 😅
- +1 yıl
:D :D
Soran+1 yıl😅😅😅😅😅
+1 yılbence bordo bereliler.
11 YorumlaÖzel harekat tabi ki kalbimde PÖH var
00 Yorumla
+1 yılBütün yiğitlerimiz iyidir.
00 YorumlaBordo bereliyle evlenmek isterdim
00 YorumlaBordo bereliler dağda iyi, Pöh şehir içinde iyi
00 Yorumla
+1 yılBordo bereliler 😍😍
10 Yorumla
+1 yılbordo bere.
10 YorumlaGündem konusunda 6b cevap paylaştı. En iyisi sensin hatun
00 Yorumla
+1 yılbordo klavyelıler en iyisi wuhuuu
10 Yorumla- Gündem konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılBordo bereliler dünyanın en iyi askeri
00 Yorumla İkiside aslan parcasi
00 YorumlaBordo bereli. Ama bir b oka yaramıyor şu an .
00 YorumlaBordo bereli taniki
10 YorumlaGündem konusunda 357 cevap paylaştı. Jandarma özel harekat hepsinden de iyi
00 YorumlaYunuslar cok yakışıklı 😍
00 YorumlaBordo bereliler
00 Yorumla
+1 yılbordo bere tabikide
10 Yorumla
+1 yılBordo bereliler.
01 Yorumla- +1 yıl
Maaş olarak
+1 yılhepsi yakışıklı :D
10 Yorumla
+1 yıl:D ahahahahah
00 YorumlaBordo bereliler
00 YorumlaGündem konusunda 1,6b cevap paylaştı. Özel hareket :p
10 Yorumla
+1 yılKatiksiz malsin.
11 Yorumla- Gündem konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılİyiden kasıt ne?
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne