Akrilik kumaş çeker mi, akrilik kazak genişler mı?

Geçen gün bir kazak aldım yüzde yüz akrilik, hafif bol geliyor. Acaba akrilik kazak çeker mi, yüksek ısıda yıkasam çeker mi, yoksa daha mı bollaşır?

Selamlar :)
🌟Akrilik kumaşlar birçok yönden kolay kullanılan, günümüzde de sık sık kullandığımız kumaş türüdür. Fakat bir yönden de sıkıntılı kumaş olduğunuda, belirtmek istiyorum. Nedeni ise, hava almayan ve teri kurutmayan bir yapıya sahip olduğu için, alırken muhakkak dikkat etmemiz gerekmektedir. Akrilik kazaklar, kumaşlar 30 derecede yıkanmalıdır. Ve kumaș türünden dolayı yumuşak kalması için, yumuşatıcı eklemelisiniz. Akrilik kumaş çeker mi? Akrilik kazak çeker mi? Akrilik kazak genişler mi? Akrilik çeker mi? Gelelim aradığınız soruların cevaplarına :)

- Akrilik kumaş, her zaman ılık su ile yıkanmalıdır. Soğuk su ile yıkanırsa, sertleşme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak su ile yıkanırsa, makinenize zarar verebilir. Bununla kalmaz çamaşırlarınızada, maalesef zarar verme ihtimali vardır. Kumaşınızı hassas programda yıkandığınız zaman, çekme problemi yaşanmaz. Geneli olarak zaten, bu kumaş türleri çekmiyor. Yüksek ısıda zaten çamaşırınızı kullanılmaz bir halede getirebilir.

- Çok fazla dikkat edilmesi gereken, kumaş türüdür. Yıkama konusunda dikkat ettiğimiz sürece, kolay kolay deforme olmaz. Kazak çeker mi sorusuna gelirsek, akrilik kazak çekmez. Kullanım talimatlarına göre ilerlenmesi gerekir. Aksi taktirde su sıcaklığı soğuk veya çok sıcak olursa, hem kazağınıza, hemde makinenize zarar verebilir.

- Akrilik kazak, yıkandıkça genişleme çok fazla yapmaz. Zaten bir tek akrilik değil, her kumaş türü yıkandıkça, giydikçe azda olsa genişleme payı vardır. Aynı șekilde akrilik kumaşlarda, genişleme durumu görülür.

- Akrilik kumaşların en önemli özelliği, likra oranı yüksek ve esnek olmasıdır. Akrilik kumaş çekmez. Yüksek derecede ısıda yıkandığında erir. Giyilmeyecek hale gelebilir.
- Benim size tavsiyem, elde yıkayabilirsiniz. En azından suyunuzun ısısını ayarlayarak ve Kumaşınıza uygun bir deterjan kullanarak, birçok zarardan da kurtarmış olursunuz. Kumaş türü geniştir. Kolay ve yanıcı maddeye karşı dayanıklıdır. Fakat iş çekme boyutuna gelince, kumaşınız zarar görebilir.
Akrilik kumaş, akrilik kazak ne yıkarsanız yıkayın muhakkak çamaşırınızın kullanım talimatlarına dikkat ederek yıkamanızı öneririm. Eğer kumaş makinede yıkamanıza izin veriyorsa size Rinso Doğanın Gücü Serisinden Gül Suyu Sıvı Deterjanı kullanmanızı öneririm.

yüksek ısıda yıkada gör.. muşmulaya döner bak deyim sana
kazak çeksin istiyorum bol geliyor çekmez mi?
Cevap
1Cevap
elinde yıka makina mahvdiyor her kıyafeti
tatlım ben soruyu hangi amçla sordum sen ne cevap veriyosun.. Zahmet olmazsa cevap verirken arada sorularıda oku:D
sagol canım anneciğini öp teşekkürümü ilet
Elde yıka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?