Selamün Aleyküm.
Riya nedir? Neye denir? Nasıl kurtulunur?
Namazda riyadan bahsederseniz sevinirim ..
Riya nedir? Neye denir? Nasıl kurtulunur?
Namazda riyadan bahsederseniz sevinirim ..
Ve aleykümselam. Riya, iş, söz ve davranışlarda gösterişe yer verme; bir iyiliği veya bir ameli Allah’ın rızasını kazanmak niyetiyle değil, insanların beğenisi için yapmaktır. Böyle bir davranışta bulunan kimseye, riyakâr veya mürâî denir.. İbadetlerine riya karıştıranın sevabı azalır. İbadet ederken ve Allah’ın emirlerini yerine getirirken riya yapmak, gerçekte Allah’ın buyruklarını alaya almak ve onlarla dalga geçmektir ve bu O’nun gazabına neden olacaktır. İnsanın güzel amel ve işlerini gizlice yapmaya kendini alıştırması. Bu, riya afetinden kurtulmanın pratik bir yoludur.
evet kesinlikle.. ama okulda mecburuz..
yaptığım amellerde Allah rızası için yapıyorum.. Şeytan vesvese vererek '' riya yaptığımı aklıdan geçiriyor'' .. bu gibi şeylerde riya mı yapmış oluyor muyum.. her ameli yaparken içimizden veya sesli Allah rızası için dememiz yeterli mi? riya vesvesesinden kurtulmak için
Allah rızası için demen yeterli. Gönlüne kötü şeyler getirme ferah tut :)
tamam çok teşekkür ederim :)
bide bir şey sormak istiyorum sana,,,
arkadaşlarıma güzel amellerle örnek olmak , onları kötülükten alıkoymak için neler yapabilirim? ,, azgın hayata kapılmış durumdalar..
namaza beraber gidelim demek istiyorum.. ama diyemiyorum..
hocaylada konuşamyorum bu konuyu..
Uyarmaktan başka elinden birşey gelmez. Aynı sorun bende de var insanları uyara uyara yoruldum.
son ana kadar uyarmalıyız.. :)
Uyarıyorum zaten halen :)
yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim :)
riyadan kurtardın.. Allah rızası için diyeceğim amellerimde çok sağol..
Allah senden razı olsun canım :)
Cümlemizden canım benim.. Hayırlı geceler güle güle :) Bir sorun olursa mesaj atarsın her zaman yardımcı olurum sana :))
tamam ,, İhlas yolundan ayrılmaman dileğiimde ,,
:)
Soruyu sayende gördüm zaten. :) Çok güzel açıklamışsın.. :)
Teşekkür ediyorum :) Ufak tefek bilgiler var işte ^^ @EnİyiYorumcu.😂😄#
:) :) :) Rica ederim.
Riya gösteriş demektir. Namazda riya'da Allah rızası için değil de gösteriş için namaz kılmaktır. İbadetlerini Allah rızası için yap kardeşim. Önemli olan Allah'ın rızasını kazanmak kulun değil. 5 vakit Rabbimizin huzuruna çıkıyoruz. Hayırlı geceler. :)
:D Ben verdim bilgiyi geç kaldıııın.😂😄#
riya gosteris demek. sirf Allah rizasi degil, milleti gonlunu kazandirmak icin, burada kucuk sirk.
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar