not ne ki? bu kadar önemli mi?
soru detayların çok uzun ya da çok kısa!
soru detayların çok uzun ya da çok kısa!
üniversitede not demek
-hocalar kıldır kitaptan sormaz anlattığı ayrıntılardan sorabilir
-kitap içeriği geniştir ancak son gün çalışmaya koyulan genç yumurta kırılmasın derdine düşmüş,işi kısa yoldan halletmek derdindedir
-notların da özetini çıkarmak okul yolunda veya sınav saatini beklerken bi göz atmak için idealdir
arkadaşlarla soru cevap yapılır
-kitaplara uzun uzadıya kafa veremeyeceği için 40 45 alsan yeter zaten çoğu kişi çakar çan la kurtulurum kafasındadır
-notlar içinde hocanın özellikle vurguladığı yerler vardır ve özellikle bu kısmı karınca duası puntosuyla kağıda geçirmek süretiyle iğne deliğine heykelcik yapan sanatcılara taş çıkartır
-ve aynı şekilde bunun da kolayını bularak bu işi fotokopicide yaptırır,rahatça kopya çekme imkaı elde edebilmektedir.
-en kötü ihtimalle sınav kağıdına yazacak bişeyler olması gerektiğine inanır.
- ve çok önemlibişey daha ; bu notlar üniversite kırtasiyelerinde de bulunabilir,geçmiş yıllardan beri kalmış notlardır ve aynı dersin hocaları çoğunlukla aynı soruları sorarlar,sınavdan sonra bu notları hazırlayan tecrübeli arkadaşlara hayr dua edilir ki notların bi köşesinde adı bölümü vs mevcuttur.
bunun ekmeğini yiyenlerde az değildir. look me :d
özetle ; not demek hayat demektir..
Hocanın derste işlediği konuları bir kaç öğrenci not tutar, gerisi derste yatar. Sınav günü yaklaşınca o notları tutan kişilerin kapılarına dayanıp not isterler. bazı öğrenciler o notları para karşılığında satar (sonuçta emek vermiştir) bazılarıda arkadaştır deyip bedavadan verir. Sınav gününe bir kaç gün kala geceli gündüzlü o notları yalayıp yutmaya çalışırlar. Geçeyim yeter, mantığı vardır :)
üniv. de her türlü ticaret yapılır .. .. ünvde not almak nedir ögrenmişsen öneminide biliyosundur
öğrenciler anlatılanları not ederler o notları satarlar..not satmak budur
Cevap
7Cevap
ben şimdi finalden 70 almıştım arkadaş da 50 aldı ben 10 puanı arkadaşa sattım 99.99 tl ye sonra hocaya söyledik ikimizin puanını da 60 yaptı.böyle bişey işte sende yaparsın ileride
ders ile ilgili defter tutmak tabi lisedeki gibi kolay yapılan birşey değil :)
not hocanın yazdırdıı önemli yazılar kendimden örnek vereym ben derste yazı yazmıyorum ama arkadaşlardan alıyorum fotokopi çekiyorum demek bazıları para karşılıgı yapıyor bunu :)
hocanın her dediğini yazmak demek. aranı iyi tuttuğun ön sırada kız varsa alırsın onlardan yoksa parayla alırsın bana beleş
Not ne demek, nottan yanmak ne demek.
Kenarınnnndan bile geçmiiiyorsuuun.
Öğretemedim sana, senden öğrendim.
Yan Dal, Çaaaap ne demeeek!
gizli kullanıcı bi açsaydın kendini
çan eğrisi varsa çok değerli.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar