Arkadaşlar belki aranızda cemaatleri tarikatları saçma bulanlar olcak fakat şu bir gerçek, nasılki üniversiteye gidebilmek için dershanelere hocalara gittik bize bişeler öğrettiler. Nekadar kuranı okusamda anlıyamıyorum dinimizi yaşayarak hissetmek istiyoruö sohbet dinlemek istiyorum bu yüzden ehli sünnet olan bu iki cemaatten birine gitmeyi düşünüyorum. Gidenler varsa bana bu ikisi arasındaki farkı anlatabilirmi? Gerekçesiyle birlikte anlatırsanız çok sevinirim. Neye göre seçmeliyim? Şimdiden allah razı olsun.
Cevabın nedir?
🍥🍡🍥🍡🍥🍡🍥🍡🍥🍡
Doğruyu bulmanın çaresi
Sual: Bugün birçok fırka, grup var. Hepsi doğru olan biziz, ötekiler yanlış yolda diyor. Hangisi doğru yoldadır? Bunu nasıl biliriz?
CEVAP
Bu konuda imam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
[Tirmizi’nin bildirdiği] (Ümmetim 73 fırkaya ayrılır, 72’si Cehenneme gider, yalnız bir fırkası kurtulur. Bu fırka, benim ve Eshabımın yolunda gidenlerdir) hadis-i şerif, 72 fırkanın Cehennemde azap göreceğini fakat, Cehennemde sonsuz kalacağını bildirmiyor. Sonsuz kalmak, imansızlar yani kâfirler içindir. 72 fırka, Cehennemde itikadlarının bozukluğu kadar yanar. Yalnız Ehl-i sünnet Cehennemden kurtulur. Bunlardan kötü iş yapanların günahları tevbe veya şefaat ile affolunmadı ise, bunlar da günahları kadar Cehennemde kalırlar. (3/38)
🍥🍡🍥🍡🍥🍡🍥🍡🍥🍡
Ehl-i sünnet âlimlerinin anladıkları manalar doğrudur. Çünkü, bu manaları, Eshab-ı kiramdan ve Tâbiinden almışlardır. Kurtuluş yolunu, yanlış yollardan ayıran onlardır. Onların hidayet ışıkları olmasaydı, bizler doğru yolu bulamazdık. İslamiyet’i bozulmaktan koruyan onların çalışmasıdır. Onlara uyan kurtulur. Onlara uymayan sapıtır, herkesi de sapıtmaya çalışır. (m. 286)
🍥🍡🍥🍡🍥🍡🍥🍡🍥🍡
Kur’ana, Sünnete ve eshaba uyabilmek için dört mezhepten birine uymak gerekir. (Mizan-ül-kübra)
🍥🍡🍥🍡🍥🍡🍥🍡🍥🍡
Yine Ehl-i sünnet âlimleri buyuruyor ki:
Allahü teâlâ, İslamiyet’i doğru olarak öğrenmek isteyene, bunu nasip edeceğine söz verdi. Allah sözünden dönmez. Bunun için, Ya Rabbi, sana inanıyorum, seni ve Peygamberlerini seviyorum. İslam bilgilerini doğru olarak öğrenmek istiyorum. Bunu bana nasip et ve beni, yanlış yollara gitmekten koru diye dua etmeli, istihare yapmalı! Cenab-ı Hak ona doğru yolu gösterir.
🍥🍡🍥🍡🍥🍡🍥🍡🍥🍡
Sana hakikatkitabevinin kitaplarını öneriyorum. O kitapları okumadan evvel dinimizi tanımıyormuşum. Kesinlikle 100% nakli esas alan, ehl-i sünneti olduğu gibi anlatan kitaplar... www.hakikatkitabevi.net
Bu kitapları okuduktan sonra diğer cemaatlere girmene gerek kalmicak :))00 Yorumla
En İyi Cevaplar
ben süleyman efendi cemaatini seviyorum onlara katılmaya zorlamıyorlar seni menzil cemaatinde biraz onu gördüm yani gel bizden biri ol tavrını yani ben bunu sevmiyorum ve süleyman efendi cemaati sadece kuranı kerim üzerinden gidiyor bilmiyorum onlara sempatim daha yüksek
22 Yorumla
Soran+1 yılAllah rızası için bana özelden yardımcı olurmusun lütfen🙏🏻
sana en yakın hangisiyse ona git illaki hangisi daha iyise ona gideyim deme ama gideceğin cemaatlerde doğrudan asla ayrılma kafana ne takılıyorsa cevabını aramaktan asla çekinme uyguladıkları yanlış varsa söyle, şöyle yorumlara baktımda hakikaten dinden zerre kadar anlayan olmamasına rağmen yine de yorum yapanlar var kuran size yetmiyormu diyorlar eğer başından beri herkez bu akılda olsaydı emin olun kıyamet çoktan kopmuş olurdu insan yanlız kalıp zan ile hareket ettimi ne din kalır ne bişey, cemaatleri ve tarikatleri de anlamak gerek osmanlı zamanında okul ve eğitim kurumu vazifesi yapmaktaydılar şimdi ise modernleşme adı altında bu yerler kötüleniyor yazık bunu anlamıyanların haline...
00 Yorumla
Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Suleymancilar kotu degil. sonuctu ehli sunnet fakat menzil cemaatinin daha iyi oldugunu dusunuyorum yanlis anlasilmasin bu dini bakimdan degilsana sergilecekleri tavir bakimindan
97 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok duyorum onlar hakkında bitakın şeyler iyi anlamda yani. Kalp gözü açık insanlarmış peygamber efendimizin soyundan geliyolarmış peki tecrüben var mı bunlar hakkında? Tövbe ettiriyolarmış fakat tövbeyi biye onlara yapıyorumki? Allahla benim aramda değilmi?
Soran+1 yılAllah rızası için bana özelden yazıp beni biraz aydınlatabilirmisin lütfen🙏🏻
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
47Cevap
Diğer konusunda 572 cevap paylaştı. Şöyle ki Menzil biraz hayal priest hani ne kadar anlatsalar da kendilerini saçma sapan bir inanış tarzları var. Adım Muhammet ve aile içinde bana Raşit diyorlar. Muhammet Raşit'den dolayı bana saygı gösterdiklerine şahit oldum. Tövbe etme olayları var dergaha gidiyorsun bir tane dal yaprak kendini bir şey sanıyor elini falan öptürüyor. Kütüphane var kitaptan büyük kilit vurulmuş. Süleymancılar da tek tip insan olma çabasında baskıcı Adolf Hitlerin Müslüman versiyonu bir nebze. Katı kuralları var. Nur Cemaat'i Okuyucular var ama bak bunlar siyasetle işli dışlı değil pek. Said Nurs-i'nin yolundan gitseler de fetoşcu değiller. Benim bilmediğim fakat ailemin onayladığı İlim Yayma Cemiyet'i var daha çok okuyan öğrencilere yardım sağlarlar.
22 Yorumla- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılIkisinede gitmen sana engel olan bir sorun mu cikariyor? Ya da bir taraf digerini istemiyor mu? Bu sebeple buradaki yorumlara göre hareket etme. Ikisinede gidebilirsin. Ayrica sana en samimi ve sicak gelen ortamina kendin belirleyebilirsin. Burada bu tarz bir konuda sana destek olmazlar aksine tii ye alirlar. Sozde cagdaslar gelir birazdan.
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın belkide. fakat bu dünyaya boş gelmedik allaha daha yakın hissetmek istiyorum kendimi ona laik olmak istiyorum. Çevremde ne yazıkki tepki aldığım için kimde. Yardım isticemide bilemiyorum buradan sormak istedim belki bilen vardır diye :)
- +1 yıl
Dedigim gibi senden kisisel ricam bu durumlari böyle yerlerde sorma ve dile getirme. Sozde cagdas ve cok ustun insanlar dillerine dusuruyor inancımızı. Kendilerince tii ye aldiklarinda egolarini törpülüyorlar. Bahsettigin iki cemaatinde hic bir insana zarari olmamistir. Bu sebeple onude bir engel olmayacaktir. Ara ara zamanlarla ikisine de katilarak kendince bir fikir cikarabilirsin. Belki ikisinede duzenli gitmek isticeksin. Zira hem dershaneye hemde okula gitmek gibi bir durum olur bu dinen.
Soran+1 yılAllah razı olsun kardeşim. Peki bu konuda seninde tecrübelerin varmı? Gittiğin gördüğün yerler varmı? Mesela menzilcilerde tövbe etme el verme olayı varmış. Ben el verdiğimde tövbem kabulmu sayılıyo? Buradaki mantık amaç nedir? Ben tövbemi allaha yapıyorum zaten onlara neden gerek duyuluyor onu anlamış değilim.
- +1 yıl
Kardesim ben gitmedim ve acikcasi boyle bir ihtiyac hissetmedim. Bu sebeple iceriklerini bilmiyorum.
Soran+1 yılPeki sağol
+1 yılEvet kadeşim şu anki cemaatlerde yanlış görüşler vardır illa ki ama çoğu ehli sünnettir seçebiliyosan mahmut efendi hazretlerini seç ilim anlamında çok yol kat edersin süleymancılada koyu kararlar vardır menzilde ağır gelir sana yurtta kalacaksan cemaate felan hiç girme ilim yayma agd nin yurtlarında kal daha iyi
20 Yorumla
+1 yılBizim anlatmamızla olmaz herkesin beklentisi ruhunun açlığı ve o açlığı ne ile kim ile dolduracağı farklıdır sen a kişisini dinleyerek huzur bulur ehli sünnet ile yaşarsın ben b kişisi ile. , en doğru kararı hepsini deneyerek verebilirsin verebileceğim tek tavsiye kimseye körü körüne inanma duyduklarını araştır kaynak sor ve biraz mantık süzgeçşnden geçir :)
10 YorumlaMenzil cemaatini yakından tanırım aralarında çok bulundum. Muhteşem denilecek bir cemaat ve gerçekten allah yolunda olanların ve onun yoluma ulaştıranların cemaati. Tüm düşüncelerden arınıp herşeyi terk edip gitmeni tavsiye ederim yapabilirsen. Kısaca gidilecek tek cemaat diyebilirim. Süleymancılara gelince sapık düşünce ve fikirleri savunan bir cemaat. asla gitmeni tavsiye etmem
20 Yorumlabence kuran sünnetten şaşmayın. cemaat şart değil. günde en az 1 cüz okuyun. tefsir okuyun. illa bir tarikate üye olmaya gerek yok. ne kadar iyi olsa bir yerde ucu kaçıyo. onlar ne derse doğru kabul etmeye başlıyorsunuz. ama illa birisi diyorsunuz Süleyman efendi tarikati ehli sünnet ve daha iyi diye biliyorum ki süleymancı denilmesini de sevmiyorlar bilginiz olsun :D
10 Yorumlabir ayet ya da hadise ters durumu varsa bir gurubun bir cemaatin. o yanlış yoldadır.
yasin suresi 21. ayette "sizden hiçbir şekilde ücret istemeyenlere uyun yanlız onlar doğru yoldadır." buyrulmaktadır. süleymancılar kapı kapı para toplarlar. liderleri kemal kacar tercüman gazetesinde "memleket darül harptir. faiz alınabilir" diyerek haramı helal kılmıştır. menzilciler ise tarikatı aliye ismini kirleten yüz karası bir topluluktur.
size gerekli mesajları attım. bilgilenin.00 Yorumla
+1 yılTabi ki menzil dine aceip saygililar temiz insanlar siaysetle veya sacma spaan baskici tabirlari yok sadece birazcik dini acidan fazla abartili tavirlari var ama yined e menzil derim.. süleymancilar kadar tehlikeli degiller.
22 Yorumla- +1 yıl
Bir zamanlar bende suleymancilardandim bazi olaylar olmadan once.
Soran+1 yılNeden süleymancıların neyini gördün?
- Diğer konusunda 895 cevap paylaştı.
+1 yılhacc 16. ayette "biz kur'anı apaçık indirdik" ve hemen ardından "şüphesiz Allah dilediğini doğru yola iletir" diyen Rahman-u Rahim varken ne cemaati ne tarikatı? kuran'ı anlayarak oku ya da sadece anladığın kadarından sorumlusun rehber arıyorsan rasul-ü ekrem den iyi rehber mi var?
00 Yorumla Arkadasim menzilci ailesi falan. bir hoca efendileri var onun gunah sifirladigina dair bir inanislari var. cok zengin bir cemaat arkadasim para veriyoruz dedi. Bana cok akla uygun gelmiyor ama suleymancilar sanirim daha ilimli
11 Yorumla
+1 yılAllah sence Kur'an-ı Kerim'i kendi çıkarları doğrultusunda yorumlayarak sırf güç kazanmak için etraflarına inanan insanları toplayacak ve onları siyasetten tutun bir çok konuda örgütleyecek bir sürü cemaat kurulsun ve insanların dini duyguları sömürülsün diye mi gönderdi?
00 Yorumlabak devlet içinde olduğum için birincisi menzil cemaatlikten daha ziyade devlet içinde tıpkı fetullahçılar gibi yapılanmaya gittiler yani eski sağlık bakanı erzurumlu olan vardıya oda onlardan bütün hastenelerin devletin tabi başhekimleri hep menzilden çıkmaya başlayınca adamı aldılar. süleymancılarda kendi hallerinde ama din belli gruplara ait birşey değil. ben istanbuldayken mahmut efendi cemaati vardı onlar çok sıkı ama iyilerdi devletle makamla işleri yok hatta fatihte yerleri mevcut.
00 YorumlaSuleymanCI ifadesi cok yanlis. Menzil cemaatini bilmiyorum. Suleyman efendi cemaatinin cok iyi Kurani Kerim egitimi verdigini biliyorum.
10 Yorumlafetö olmasında :) her ikiside iyi. bildiğim kadarıyla menzilin metodları daha ılımlı ona giden daha fazla.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöyle yerler bana saçma geliyor şahsen hepsine gitmiş birisi olarak söylüyorum... böyle yerlede illa ki dini suistimal edenler var... Anlamadığın yeri 30 kere oku anlayana kadar soruştur doğru sonuca ulaş ama kendin balık tut başkasının sana balık tutturmasından vazgeçmelisin. bu benim yorumum umarım kırmamışımdır..
00 Yorumla
+1 yılAsosyal biriysen cemaatlerle hiç uğraşma bacım. İnternetten sohbetler dinle en iyi ve güvenli yol budur bu devirde.
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılallah kuranı boşuna göndermedi... al oku. anlamayacak kadar aptal olduğumuzu bildiği içinde biz size apaçık kuranı gönderdik demiştir her suresinde... hala cemaat tarikat peşindesiniz...
00 Yorumla
+1 yılSüleymancılara git illa tercih yapcaksan saçmalıkları daha az mecbur olduğun için yani yoksa önrmem cemaati
01 Yorumla
Soran+1 yılBiraz açabilirmisin lütfen? Saçmalıktan kastın nedir?
+1 yılNakşıbendi tarikatının harici kolundan olanlar burdaysa begensin <33
15 Yorumla- +1 yıl
3 seneden fazladir burdayim fazla konusuyon :)
Soran+1 yılNakşibendi menzilcimi oluyodu?
- +1 yıl
Biz daha cok kisa mesafeciyiz bacim
Suleyman hilmi tunahan hz. Cemaatini tavsiye ederm sana karsiliksiz sonsuz hizmetleri sunabilirler dini kitabi en iyi sekilde sana anlaracak bir cemaattir amaclari sadece allah icin hizmet..
00 Yorumla
+1 yılCemaatlerden falan uzak dur panpa. ;) hayatı çekilmez yapar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen menzilde kaldım kesinlikle süleymancılardan daha iyi yani adamları sanki 40 yıldır tanıyr gibiydim ama şu söyleyeyim bu cematte başkalarının ne yaptığına bakmycmn o zikirleri yapabilsen senin için ne mutlu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKuran tefsırı okudunuz mu? dını ogrenmek ıcın cemaatlere ıhtıyacınız yok ki.. tevhid akidesı uzere olmak herzaman ıyıdır.
00 Yorumla
+1 yılhangisi fıtratına uygunsa ona git ikisinede bir müddet git dene zaten fıtratına uygun değilse seçmeyeceksin uygun olanı seçeceksin
00 Yorumlaikisinin de kendine güzellikleri vardır. ama başka seçenek de olsa. ismail ağa cemaati yok mu seçeneklerde. onları da duydum.
00 YorumlaYasayan ve naçizane bilen biri olarak kesinlikle menzil. bir kere efendimizin soyundan geliyorlar. ve yaptiklari hic birsey kuran ve sunnet disinda degil.
00 Yorumla
+1 yılBak güzel kardeşim ben menzil cemaatine sohbetine bir kez gittim gayet iyiler süleymancılara gitmedim bişey diyemiycem ama iki cemaatinde sohbetlerine git sonra karar ver ;)
00 Yorumla- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılMenzili tanımıyorum. Süleymancıların yurdunda kaldım. Boktanlar hepsi
00 Yorumla - Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKurani ogrenmek icin illaki cemaate girmez lazim oylemi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldayımlar nurcu galiba süleymancılarla aynımı detayı bilmiyorum ama tabi sacma sapğan tarikatlara girme
07 Yorumla
Soran+1 yılNurcular fettullah gülenciler değilmi? Yoksa onlardan ayrılmışılardı?
- +1 yıl
Tarikatlara sacma sapan diyemezsiniz
Cevap sahibi+1 yıl@EminimSonKararım tarikatina bağlı bir ara ali miydi neydi biri vardı zikirde telefona bakan
nurcular said nursinin izinden gidenler diye biliyorum eğer feto ise uzak dur- +1 yıl
Neden bahsettiginizi bilmiyorum ama lutfen genelleme yapmayin gunaha girersiniz.
Cevap sahibi+1 yıl@EminimSonKararım bahsettiğim oalyı araştırıyorum sana
müslüm gündüz fadime şahin faan vardı mesela tabi gercekliğini bilemeyiz ama dikkat etmeli fettullahcıların ne oldugu belli
Cevap sahibi+1 yıl@EminimSonKararım ali kalkancı vardı sahte
Cevap sahibi+1 yıl@EminimSonKararım https://www.youtube.com/watch?v=aOQy7vCGJbg
burada konusulanlar tartısılır
Gizli Üye(30-35)+1 yılSüleymanlıları tercih et derim menzil gibi sığ düşünceli değil. Üst makamlar hep tahsilli insanlar. Menzilciler mucizelere iman eder , süleymanlılar ilime aralarında ki fark bu.
01 Yorumla
Soran+1 yılİlk önce teşekkür ederim yorumun için. Yorumdanda anlaşıldığı gibi az çok bilgilisin bu konuda. Özelden beni biraz aydınlatabilirmisin vaktini almicam kesinlikle
İlla bir cemaat olması şart mı kitap zaten her şeyi yazıyor
00 Yorumla
+1 yılEn son konuştuğum cemaatçi kizin icinden bildiğin ahu tuğba çikti.
00 YorumlaDiğer konusunda 484 cevap paylaştı. Menzil derim ben seyyit abdul baki. <3
32 Yorumla
Soran+1 yılNeden menzil?
tabiki menzil cemaati cünkü onlar tarikattır ve daha üstündür
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoşver onları, camiye git hoca sana yol gösterir, bazı yerlerde kuran kursları var çabuk öğrenirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMenzil tabiki de kardesim
31 Yorumla
Soran+1 yılNeden peki?
Diğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. hangisi akp li değilse
74 Yorumla
+1 yılboş insanların boş hayatları ve boş mevzuları
02 Yorumla
Soran+1 yılAh bide keşke senin gibi olanların aslında nekadar boş yaşadıklarını bilsen ah bir bilsen...
- +1 yıl
dunyaya ne faydan var Ian senin insanliga nasil bir katkida bulunuyosun
+1 yılİlginç. Cemaati dersaneye benzetenler var
12 Yorumla
Soran+1 yılSen üniversiteye gidebilmek için birine yardıma ihtiyaç duymadan bişeyleri daha iyi öğrenebilirmisin? Kuranı kerimi 100 kere hatim etsende anlamadığın sürece ne anlamı var?
- +1 yıl
Hadi hep beraber cemaate
allahüekber kardeş allahüekber
00 Yorumlaikisi de iyidir şu daha kötü diyemezsin
00 Yorumla
+1 yılDini öğrenmek istiyorsan Kur'an ı aç oku
02 Yorumla
Soran+1 yılSen her okuyanı anlıyormusun kardeş? Ozaman üniversiteyede ders dinlemeye gitmiyelim nede olsa slayt var kitap var herşey yazıyo dimi? azcık mantık 😊
- +1 yıl
Cemaatlere hiç bulaşma güvenilir bir camii hocası ya da ailenden din konularını anlayan birine danış.
+1 yılHiç birini seçme hepsi kendilerine Müslüman
00 Yorumla
+1 yılMenzili bilmem süleymancilar fena değil
00 Yorumlacemaatsizim blmiyorum
00 Yorumla- Diğer konusunda 513 cevap paylaştı.
+1 yılya bırakın cemaat işlerini artık
00 Yorumla Kadri abdul kadir geylani hz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdnan Oktara giderim :Dd
00 Yorumla
+1 yılKur-an cemaati.
00 YorumlaHa bir cemaat olacak yani.
13 Yorumla
Soran+1 yılSen üniversiteye gidebilmek için birine yardıma ihtiyaç duymadan bişeyleri daha iyi öğrenebilirmisin? Kuranı kerimi 100 kere hatim etsende anlamadığın sürece ne anlamı var?
- +1 yıl
Nükleer Mühendisliği Bitirdim Rusya NRU'üniversitesi Şuanda İÜ'de sosyoloji okuyorum ve dershaneye falan gitmedim kendim eşek gibi çalışıp kazandım. Ayrıca rusça da kirl alfabesi mesela önce alfabeyi söküyorsun okumaya çalışıyorsun ama bu demek değildir ki her okuduğun rusçayı anlıyorsun ya da yazabiliyorsun kuran dediğin arapça yazılmış bir dini kitap. Bence cemati memati bırakta adam akıllı çalışmana bak.
Soran+1 yılNe okumuş gördüm kitapları ezberlemiş hatim etmiş nerdeyse. Adamların önüne kuranı kerimi getirsem içinde ne yazdığını anlamını sorsam cevap veremez. Okul kitaplarınla karıştırmıyalım lütfen
Ne fark var?😄
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhiçbiri..
00 Yorumlabence nur cemaati
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMenzil.
00 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi