Ay'ın etrafında gök kuşağı gördünüz mü?

Şu yaşıma kadar görmediğim an itibariyle ilk defa tanık olduğum olaydır. ayın etrafını çember şeklinde sarmış renkli bir gözü anımsatıyor. Ay kuşağı nedir, bilen var mı?
Ben de daha önce hiç görmemiştim, araştırınca öğrendim. Bayağı ilginç. Kameri kuşak ya da ay kuşağı olarak isimlendiriliyormuş. Ay kuşağı olarak isimlendirmesinin sebebi ise ayın yansıttığı ışıkla oluşması.
Kameri kuşak yani ay kuşağı, ay ışığının su damlacıklarında kırımasıyla oluşuyor. Aynı gökkuşağının oluşumu gibi. Bazı kişiler ay kuşağına beyaz gökkuşağı olarak adlandırıyor. Nedeni ise soluk ve beyaz görünmesinden.
ayın etrafında gökkuşağı olmaz çünkü ayın bizim dünyamız gibi bir atmosferi yok yansımadır öyle gözükmüştür
konuyu çok yanlış anladın kardeşim
"ayın etrafında gok kuşağı gördünüz mü" diye sormuşsun bende olmaz öyle bişey olmaz diyorum ve soru içeriğinede yorum yapıyorum yansımadır falan diye
arkadaş senin dediğin gibi olsa benim uzayda olmam lazım aklın alıyor mu? kelimelere bu kadar takılma be güzel kardeşim hiç kimse senin gibi anladı ama yinede bilgin için teşekkürler
öyle birşey mi varmış
valla ben de ilk kez tanık oldum kitlendim baka kaldım
google dan baktım valla merak uyandırdın bende..
güzelmiş keşke resimleyebilseydin
yok kardeşim onalar benim gördüğümün yanında fasa fiso araştırıyorum eğer bulursam paylaşıcam
peki bakalım bulursan beni de bir dürt :)
ayın gökkuşağı yok ki burada.
gök kuşağının ayı var :) mahsallah
aynen :)
Resmini çek çabuk!
işin garibi telde hiç yokmuş gibi gözüküyor prof makina lazım demek ya da ben hayal görüyorum üzücü olan şimdi kayboldu anlıkmış 5dk sürdü
benim de aklıma geldi az araştırdım cılız bir bulut Ayın önünden geçerken meydana geliyormuş
yukarıda paylaştım benzerini
Cevap
0Cevap
hic görmedim oluomuymuski öyle
hemen google fotoğraflarda arattım ama oradaki gök kuşağı tek çizgi halinde ve ay'a uzak benim gördüğüm kocaman ve iç içe girmiş 3 renkti
hadi ya 🙈
07.03.2023 gece saat 23.55 bende bunun aynini gördüm. fotograf cektim ama böyle net değil.
Fotoğraf istiyoruzzz😄
Yok gormedim
Yok gormedim
En İyi Cevap