Aranızda ilk defa duyanlar olabilir. Çekim Yasası. Hakkında fikri olan veya hayatında kullananlar var mı? Deneyimleriniz varsa okumaktan zevk duyarım.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çekim yasası sendromu ya da saçmamalığıdır bu :D
"peki o zaman nasıl oluyor da işe yarıyor (?)?" diye soranlara kısaca şöyle kısacık bir açıklama yapmak isterim.
evren (gerçeklik) insanlar için iki şekilde var olmaktadır. bir, evrenin kendi hali; iki, bizim onu algıladığımız hali.
algıya geçmeden önce, duyularla ilgili kısa bir not düşeyim buraya. duyu organlarımızın ne kadar yetersiz olduğunu daha önce düşünmemiş olanlar için en bariz örnekler, ses ve ışık ile ilgili olarak verilebilir. şöyle ki, insan kulağı sadece belirli frekansların arasında kalan sesleri duyabilir (64 hz - 23 khz). mesela dünyanın kendi çevresinde dönerken yarattığı muazzam gürültüyü veya köpek düdüğünün sesini duymamamız bu nedendendir. aynı şekilde, örnek olarak morötesi ve kızılötesi göremediğimizi de düşünebiliriz. yani duyu organlarımız evrenin sadece belirli bir kısmını bize iletmektedir.
algıya geçince ise olaylar çok daha karmaşık hale gelmektedir. çünkü aynı olaya şahit olan iki insanın algısı birbirinden çok (gerçekten çooook) farklı olabilir. bunun nedeni ise duyu organlarımızın yetersizliğinden de öte, algılamaya karışan zihinsel faktörlerdir. yani? yani, aynı maçı izleyen iki takımın taraftarı aynı pozisyonu (penaltı/devam) çok farklı şekillerde algılayabilir. ya da çıplak bir kadın heykeline bakan iki kişiden biri bir sanat eseri görürken, öteki cehennemlik bir günahla karşı karşıya kaldığını düşünüyor olabilir.
yani, evrenin iki hali arasında bizim açımızdan büyük farklar vardır. gördüğümüz şey, gördüğümüz şey olmayabilir, daha da kötüsü gördüğümüzü sandığımız şey de olmayabilir.
buradan da anlaşılacağı üzere eğitim, inançlar, tercihler, ailevi faktörler, çevre, tecrübeler ve benzeri bir sürü değişik şey algımızı etkilime potansiyeline sahiptir. başka etkenler yok mu? var elbette. diyelim ki bir dövme yaptırmayı düşünüyorsunuz. internette modellere bakıyorsunuz, dövmecilere gidip katalog inceliyorsunuz, sürekli ne dövmesi yaptıracağınızı düşünüyorsunuz, vs...
işte tam da bu zamanlarda, bir anda televizyonda sık sık dövmeyle ilgili programlara rastlamaya başlıyorsunuz, gazetelerde haberler çıkıyor karşınıza, her tarafta dövme yaptırmış insanlar görüyorsunuz.
ee, ne oldu peki? dövmeye olan ilgimiz nedeniyle insanları mı etkiledik? bizim ilgimiz sayesinde evrenin durumu mu değişti, dövmeli insanları yakınımıza "çeker" olduk? yoksa bu tamamen kendi algımızla mı ilgili? daha önce önem vermediğimiz ve bu yüzden gözümüzden kaçan, dikkatimizi çekmeyen bir durumun, konuyla ilgilenmeye başladığımız zaman sürekli karşımıza çıkması o kadar da karışık bir açıklamaya gerek duymuyor. köpeklerden deli gibi korkan bir insanı düşünün. uzaktan duyulan bir havlama bile onu korkutmaya yetiyorsa, köpeklere normal bir insanın fark ettiğinden çok daha fazla miktarda "maruz kalıyordur". bu, korkan kişinin, kötü bir çekim etkisiyle köpekleri kendine çekmesinden değil, etraftaki uyaranlara daha açık olmasındandır. ishal olmaktan korkan birisi daha sık ishal olmaz.
sadece ishal olduğunda normal bir insanın fazla takmayacağı bu olay onun için travma yaratabilir.
aynı şeyi iyi şeyler için de düşünmek mümkündür. hayatınızdaki olumsuzluklar yerine, başınıza gelen iyi şeylere odaklandığınızda, iyi şeyleri daha sık fark etmeye başlamanız kaçınılmazdır. değişiklik evrenin birinci halinde değil, bizim onu algıladığımız "ikinci" halindedir. Kısacası evrenin s. kinde değilsiniz, abartmayın :D
Yıllar önce tam ihtiyacım olduğu zamanda doğru bir buluşma idi The secret kitabıyla tanışmam. Daha önce de bundan bahsetmiştim birkaç yorumumda. Benim hayatımda dönüm noktaları olan 2 kitaptan birisi bu idi. Pozitif düşünceyle onun sayasinde tanıştım. Ne kaybederim ki diye yola koyuldum. Bu düşünce sistemine dair başka kaynaklara yöneldim. Zararını gördüm mü hayır. Yararını gördüm mü hayatımın dönüm noktası olarak tanımlayacak şekilde hemde. İhtiyacı olmayan bir insan için çok birşey ifade etmeyecktir yazılıp çizilenler. Ama neden ben, neden hep benim başıma geliyor sorularında boğulan insanlar için aslında yaşadığımız olumsuz koşulların hemen hepsinin (birkaç istisna dışında) kontrolünün elimizde olduğu ve tamamen tercihlerimiz doğrultusunda bir hayat sürdüğümüzün farkına varmaya başlamak için vesile olabilecek bir kaynak.
Nasil yani pek anlamadim ben
@celile6161 Konunun özeti pozitif düşünce sistemiyle pozitif yaşamı oluşturma. Bunu çekim yasası, kuantum (tartışmalı) düşünce sistemi adlarıyla adlandırma. Gündelik yaşamda kullandığımız kelimelerin bile bizi bilinçsizce olumsuzlukların içine itmesi durumu mevcut. Misalen ben hiç mutlu değilim ile şu an daha mutlu olabilirdim cümleleri şu an ki mutsuzluğa vurgu yapıyor ama beyin bunu farklı yorumluyor. Birisinde mutlu olmadığına inanmış bir düşünce diğerinde şu an mutlu olmadığının ancak olasılıkların farkında olan ve değişime açık bir düşünce. Beynimiz bunu bizim adımıza yapıyor. Sarf ettiģimiz sözlerden yola çıkarak otomatik pilot şeklinde. Yani kavramları kodlayan kendimiziz. İşte bu düşünce sistemi otomatiğe ara verip kontrolü elinize almanızı sağlıyor. Beyninizin yönetimini ele alıp olumlu düşünceleri doğru tekniklerle ona kodluyor yaşama daha pozitif yaklaşıyorsunuz. Başka bir boyutu insanların yaydığı ölçümlenebilir enerji ile ilgili. Pozitif enerji yayarak olumlu olayları çekme.
İşe yarıyor mu peki mesela sevdiğimizle aramızın iyi olması için falan
@celile6161 Şimdi nasıl söylesem bilemedim. Bu sadece bir dal. Bunun dışında iletişim yeteneğiniz, beyin egzersizleri, inanç sisteminiz vb. bir bütün olarak değerlendirmeniz lazım. Yoksa alım bu kitabı okuyun hayatınız değişsin olayı değil. Bu sadece değişim başlangıcının anahtarı niteliğinde. Bu anahtarı kullanıp kullanmamak içeri girip girmek yine kişiye kalmış. Ha ne yönüyle işe yarar pozitif yani olumlu düşünerek sevgiliniz veya diğer insanlar hakkında konulara olaylara daha hoşgörülü yaklaşıp bu sayede yaşadığınız pekçok sıkıntının oluşmamasını sağlarsınız.
Ayy gerçektenmii yaa ayyy keşkee
@celile6161 The secret kitabını okuyabilirsiniz. Farkındalık için 2 bölüm halinde Ne biliyoruz ki belgeselini seyrede bilirsiniz. Baktınız sararsa yeni kaynaklara yönele bilirsiniz. Sarmazsa da çok şey kaybettireceğini düşünmüyorum.
Aslinda mesela kotu duşununce o şey cidden oluyor
@celile6161 neyse ki soran buralarda değil olumlu düşünce sınırını zorlayacağız bildirim sayısıyla. Tam olarak o şekilde değil. Negatif düşünerek negatif olayların üst üste hayatımızda yer etmesiyle ilgili. Yoksa bir konu hakkında kötü düşündüm o mutlaka kötü olacak anlamı çok doğru bir yaklaşım olmaz.
Cekim yasasi hakkindaki tum kitaplari okudum vardir tabiki ama bunun asil önemli tarafi duadir. yani cekim yasasi Allahin ol dedigi olaydir. evren kendi basina bisey yollamaz.
bir ara uyguluyordum çok mutlu olmuştum o aralar ama çok yorucu dayanamadım bıraktım...
Nasil bisiy bu m. ettim
Sevdiğimizide çekermiyiiz 😁
Ama nasıl işte çok soğuk bna karşı 😞
Ayy sen ne tatlı şiysi ıylee 😁 çok sevdim bunu detaylı anlatırsan
Zahmet olmazsa scıklarsan sevnrm yormazsam tabi 😁
@celile6161 İnternete çekim yasası olumlama yazarsan karşına çok sonuç çıkar örnek “Mutlu bir evlilik yapmayı, eşimle uyum ve denge içinde yaşamayı seçiyorum. Eşimi mutlu ettiğim gibi, kendimi ve sevdiklerimi de mutlu etmeyi kabul ediyorum. Bütün kalbimle ve beynimle evet diyeceğim, evleneceğim kişinin hayatıma girmesi için şimdi güçlü bir şekilde niyet ediyorum. Niyetim hemen şimdi gerçekleşmeye başladı ve bunun için teşekkür ediyorum.” bunun gibi bir sürü var. Her gün uyandığında içten bir şekilde bunları tekrarlarsan hem güne pozitif başlarsın hemde amacına ulaşırsın kullananlar çok. The Secret izlemeyi unutma ilgini çektiyse :)
Çok teşekkür ederim allahım razı olsun
Cevap
20Cevap
Kütle çekim yasasından bahsediyorsun sandım detayı okumadan lol
Bu arada bana fazlasıyla saçma geliyor. Psikolojiyle ilgili tamamen, insanın kendini kandırarak mutlu olması. Bir de düşündüğün her şey- eğer evren sonsuzsa- illa ki bir zaman gerçekleşecektir. Ama bunun sana denk gelmeme ihtimiali de var. Sayısız olasılık var ama sayısız da süre var. Yani tüm olasılıklar gerçekleşir. Bu da şu ana kadar senden, benden ve diğer insanlardan yeniden olacağı anlamına gelir. Hatta büyük ihtimalle başka bir yerlerde seninle aynı yaşamı sürmüş birileri vardır. Tabi bunlar evren sonsuza kadar sürecekse olur çok teori var. Özellikle çoklu evren teorisini bu düşünceye çok yakın buluyorum.
Şimdi bana eksi basacağınızın farkındayım.
Hakkında fikrim var.
Temeli olumlu düşünüp moralini yüksek tutarak fırsatları kaçırmamak ve tembellik etmemek üstüne kurulu bir fikir. Büyütecek, "secret" addedecek herhangi bir durumu yok. Eninde sonunda asıl yaptığı yazarına oturduğu yerden para kazanma hayalini gerçekleştirten bir kitabın öğesi olmaktan öteye gidemeyecek bir şey. Çalışmadan hiçbir şey olmaz, bazen çalışsan da olmaz. Hayat kendini çoğu insan için eğip bükmeye kalkmaz.
Biliyorum ve elimden geldiğince uyguluyorum.
The Secret adlı kitap, büyük oranda,
Kybalion adlı kitabın, farklı şekilde anlatılmışıdır.
Kybalion adlı kitap için bkz.
www.dr.com.tr/.../urunno=0000000316742
The secret kitabının Linkini Atar Mısın
çekim yasasını bilen merak eden bir insanla karşılaşmak çok şükür :D
Evet çok iyi biliyorum. Özçekim yasasını bilmeyen ölsün bence. Hele yerçekimini bilmeyen işkenceyle ölsün bence yanıııı ;p
Kusurakalma bacım, çekim yasası dediğin neci, anlamadım.
Yoksa erkeklerin yaptığı şeydenmi bahsediyorsun, onunda yasaları kurallarımı varkine?
Aha bilmediğim bir şey anlat panpa dinliyorum
Secrettaki muhabbet mi bu
Mantikli olan veya dinin de kabul ettigi seyleri herhangi bir inanca sahip olmadan yapabilinecegini soyluyo kisacasi dinsizlik propagandasi bence
Hayir yalan demedim zaten
atalarımızın dediği gibi bişeyi 40 kere söylersen olur :)
Demek o yüzden olumsuz hayatım. :)
böyle saçmalıklara ayıracak vaktim yok :)
tek kelimeyle the secret kitabı diyorum..
En iyisi o mu
Evet. Biliyorum ve inanıyorum
bizim bildiğimiz tek çekim var:))
O ne Mir oğlu yasaları gibi bir şey mi.. :)
nedir merak ettim , özet geçebiilirsen
Evet duydum ama bende yemiyor hep tersi çıkıyor :D
boş hayaller ve teselliler işim olmaz
Özet geçer misin
İlkokulda öğrendik !
işe yaramaz
neymis o ya :)
Duymuştum ben.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar