Kocami baskasiyla aldattim. Yanlisa düstüm pisman oldum.
Kocama söylemedim. Söylemek istemiyorumda beni aninda bosar yoksa.
Tövbe etsem yetmez mi?
Kocama söylemedim. Söylemek istemiyorumda beni aninda bosar yoksa.
Tövbe etsem yetmez mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şimdi benim bu konuya bakışım, aldatma olayına yaklaşımım hiç de ılımlı değil. Yapacağım yorumu bunu da düşünerek değerlendir. En fazla 24 yaşındasın. Şimdi benim aklıma takılan şeyler var. Yahu madem hayatınızda "eşim" dediğiniz biri varken bile nefsinize hakim olamayacaksınız neden bu kadar erkenden, henüz bazı şeyleri tam anlamıyla yaşamadan evleniyorsunuz? Sonuçları da böyle oluyor. Hep bir başka heyecan arama, farklı beklentiler içerisine girme isteği... Şimdi vicdan demişsin, tövbe demişsin ama bilemiyorum. Kendimi eşinin bu durumdan haberi olan bir arkadaşı yerine koyuyorum da; nasıl acırdım ona, nasıl üzülürdüm. Senin yaptığın hata öyle bir anlık bir hata değil. Kimse kimseyi kandırmasın. Bir anlık bir aldatma durumu olmaz. Bilerek, isteyerek yapılır ki buna aldatma denir. Tövbe et, Allah seni geri çevirmez. Ama madem bunun bir günah olduğunu düşünüyorsun, Yüce Yaradan'ın "Benim karşıma kul hakkı ile çıkmayın" sözünü de bilirsin. Önce kul hakkı günahından kurtulmaya çalış, kocanı al karşına ve konuş. Anlat olan biteni, pişmansan eğer bunu ona anlat. Sonunda ayrılık da olsa bunu yap. Kimsenin kimseyi aldatmaya, saf masum duyguları ile oynamaya hakkı yok. Aldatan erkek ya da kadın olsun, hiç fark etmez. Kendi vicdanını bir şekilde rahatlatman eşine haksızlık olur. Durumdan haberi olmalı bence. Yine de sen bilirsin. "Vicdanın" nasıl rahat edecekse öyle davran.
Kuran-ı Kerimde bildiğim kadarıyla Aile bozulacak durumlarda yalan söylenebilir diyor. Yaşadığın yanlışı eşine bence söyleme. Pişmanda olmussun tövbe et. Allah tövbeni kabul eder işallah. Gerisi senin vicdanına kalmış birşey.
Dogrudur insallah. Tsk ederim :)
Kurani hangi yazardan okudun sen?
@Gurbanolduguum
“Allah, kendisine şirk koşulmasının dışındaki istediği kimselerin bütün günahlarını bağışlar."(Nisa, 4/48,116)
Yalanın caiz durumunlarını iyi anlamak gerekir. Allah aldatan eşi idama mahkum ediyorsa, islam ceza hukukunda, kesinlikle ona yalan söyleme hakkı vermez. Dediğin durum haklı konularda geçerli. Kadın zina etmiş yani haksız bu durumda yalanı caiz olmayabilir. Ara bu konuyu diyanete sor bence. Allah altadan eşe ölüm cezası öngörmüş ise hiç zannetmiyorum senin dediğinin olacaģını.
Ortada yalan var yalan, allahi yalan icin şahitmi edeceksin?
Kur'an'da recm cezası yoktur.
@KulpsuzCezve recm vardır.
"Hz. Ömer (radıyallahu anh)'i hutbe verirken dinledim. Şöyle demişti:
"Allah Teâla Hazretleri Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm)'i hak (din ile) gönderdi ve O'na Kitab'ı indirdi. Bu indirilenler arasında recm âyeti de vardı! Biz bu âyeti okuduk ve ezberledik. Ayrıca, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) zinâ yapana recm cezasını tatbik etti, ondan sonra da biz tatbik ettik. Ben şu endişeyi taşıyorum: Aradan uzun zaman geçince, bazıları çıkıp: "Biz Kitabullah'da recm cezasını görmüyoruz (deyip inkâra sapabilecek ve) Allah'ın kitabında indirdiği bir farzı terkederek dalâlete düşebilecektir."
@illalazımmıki Kur'an'da recm yoktur.
https://www.youtube.com/watch?v=EOdFshJ66n4
bu videoyu izlerden biraz daha bilgi sahibi olabilirsin. Kur'an'a değil de, Kur'an'ın inmesinden 200-300 yıl sonra yazılmış kitaplara itibar edersen recm var diyebilirsin.
Zina eden kadın ve zina eden erkeğin ciltlerine yüz vuruş vurun. Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dini konusunda bunlara acıma duygusu sizi yakalamasın. Müminlerden bir grup da bunların cezalarına tanık olsun. (24-Nur-2)
Kadınlarınızdan fuhuş (zina) yapanlara karşı içinizden dört şahit getirin. Eğer onlar şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp götürünceye veya Allah onlar hakkında bir yol açıncaya kadar kendilerini evlerde tutun (dışarı çıkarmayın). (Nisa 15)
sunnette Resulullahin recm uyguladıgına dair sahih hadis mevcuttur. Resulullah da haşa Allahın emrine uymadan hareket edemez.
Ve mâ yentıku anil hevâ.. وَمَا يَنطِقُ عَنِ الْهَوَى necm,3
peygamber kendı hevasından konusmaz
Biz neyiz ki kimiz ki kimsenin hayatını bilmeden yargılayalım.
kardeşim seni ne yargılamak ne de burada küfür etmek bize düşer. insan fanidir mutlaka bir şekilde hata yapar
yaptığın hatanın farkındasın ama o kadar pişman o kadar göz yaşı dökmelisin ki Allah seni affetsin.
ibadetlerini eksiksiz yerine getir nefisin seni yoldan saptırmasına tekrar izin verme.
kimseye kulak asma senin bir yaradanın var vicdanının hesabından Allaha karşı sorumlusun.
kocanın kul hakkı var muhakkak ona karşı söyleyip söylememenin gerekliliğini alim olmadığım için bilemeyeceğim bence bu konuyu araştır. ama söylemen şart değilse bence söyleme.
Çok büyük bir hata işlemişsin ama hatanın farkındasın olmamalıydı söleme ama vicdanın seni rahat bırakmaz inan :( olmıcağına söz ver ve töbe et adamada canından çok değer ver...
Cevap
84Cevap
İnsan hem iyilik hem de kötülük yapmaya uygun yaratılmıştır. Onun için zaman zaman isteyerek veya istemeyerek günahlara girebiliyor. Bu konuda Kur’an-ı Kerim'de,
“Allah, kendisine şirk koşulmasının dışındaki istediği kimselerin bütün günahlarını bağışlar."(Nisa, 4/48,116)
buyurarak, hangi günah olursa olsun affedebileceğini bildirmektedir.
Kitaplarımız da canı gönülden yapılan tövbenin Allah tarafından kabul edileceği ifade edilir. Nitekim Allah Teala,
“Ey iman edenler, nasuh tövbe ile tövbe edin ki Allah da sizin kabahatlerinizi affetsin ve altlarından ırmaklar akan cennetlerine koysun.” (Tahrim, 66/8)
buyurarak, yapılan tövbelerin kabul edileceğini beyan eder. Ayette geçen nasuh tövbe ise şöyledir:
1. Allah’a karşı günah işlediğini bilerek, bu günahtan dolayı Allah’a sığınmak ve pişman olmak.
2. Bu suçu işlediği için üzülmek, Yaratıcıya karşı böyle bir günah işlediğinden dolayı vicdanen rahatsız olmak.
3. Bir daha böyle bir suça dönmeyeceğine dair bir karar içerisinde olmak.
4. Kul hakkını ilgilendiriyorsa onunla helalleşmek.
Bir rivayette de "Nasuh Tövbe" şöyle tarif edilmiştir:
"- Günahlara pişmanlık.
- Farz ibadetleri yapmak.
- Zulüm ve düşmanlık yapmamak.
- Kırgın ve küskünlerle barışmak.
- Bir daha o günaha dönmemek üzere karar vermek."
İnşallah bu şartları yerine getirirsek Allah’ın tövbelerimizi kabul edeceğinden ümitli oluruz.
Kul hakkınada girmişsin eğer söylemez isen, tövbe kul hakkı için geçerli olmaz. Kocan helallik vermese, hesabın aģır olur. Ayrıca zinadan dolayı cehennem ve ya boşanılma korkusuyla değil, dış baskı olmaksızın pişman olman gerekir yoksa o tövbe geçersiz olabilir diye biliyorum. Ayrıca, dindar kadınlarda da bu mantığı gördükten sonra, bir Müslüman Türk erkeği olarak, sizden korkulur diyiyorum. Yarin bu gün erkek öğrenip, cinayet işlese büyük ihtimalen haksız tahrikle az ceza alır ama kimse seni sorgulamaz devlet ve erkek suçlu olur. Kadınların melek olmadığını görün ve deet az ceza verirken suçlamayın! Zira, kimse suçsuz değildir!
sen onu bunu bırak vicdanın rahat edermi. eskisi gibi olmayacaktır. gözlerine baka baka yalan söylemis olacaksın evlilikten once olsa durum baska olurdu kocanında evlilikten once ki iliskileri gibi. ayrıntıyı bilmiyorum ama söylersen bitersen. söylemessende gözlerine baka baka tenine her dokundugu o sana seni seviyorum dediginde sende ona bende seni. bunun affı yok allah insana akıl vermis okadar ibretlik seyler var neden hala bu insanlar hata yapmaya devam ediyor. tövbe kurtarmaz kuranda uygun ayet var diye zina yapın telkinlerine yoneltmeyin insanları iyi şirk kosmayın allaha boyle şeylere devam edin sizin kuran okuma seklinize.
eşinde birisiyle yatarsa birgün hatayı kendinde aramak gerek.
Birde yapmamak üzere edeceksen olur, lakin yapıp yapıp tövbe edeceksen etmemen daha eftal olacaktır...
Allah elbet tövebi mutlaka kabul edecektir.. fakat bu olayı sürekli tekrarlaypta şeytana da meleklerede jimnastik, aeorobik yaptırcaksan hritiyanlar gibi bence free takıl boşver tövbeyi falan :D
Yukarda gözünden kacti herhalde PİSMANiM yaziyor!
Gördüm canım Allaha Şükür iki tane göz vermiş ben çok gördüm pişmanım diyenleri tövbe edip pişmanım diyip aynı hatayı tekrar edenler var onun için öyle söyledim gözüme dürtmene gerek yoktu.
biraz espirili bir uslüp ile anlatmak istedim. incitti isem özür dilerimm...
Hayir incinmedim sadece defalarca anlatmak sinir bozucu
Her 2 kisi böyle yazdiginda...
Sadece "aldattim" kelimesini mi algiliyorlar diye düsünmem ve ona göre tepki vermem normal... degil mi
Herneyse sorun yok
İyi sabahlar
Anladım haklısınız tabii bir yerde ben anladım sizi yanii sorun yok dediğim gibi tövbe etsen yeter tabii allah kabul eder kardeşim kesinlikle ikiniz içinde söylememen daha hayırlı olur...
bence o. pnun tövbesi şey görene kadardır derler ama neyse kanka terbiyesiz olmak istemiyorum sabah allahından bul
@Elements burada bu laf edilir hacım başka laf edilmez :D :D
Tanimdan ettmeden bilmeden o. pu diyosun
İnsallah karinda seni aldatir.
İnsallah
İnsallah evlendiginde karin seni aldatir.
Önyarginin nedemek oldugunu hisset umarim. İyi sabahlar
amin amin duygusal aldatanda şerefsizdir başkasıyla yatan da ne farkın var onlardan aldatan her zaman aldatır bedduan için teşekkürler çokta umrumda oldu sorma benim aldatmaya tahmülüm yok madem öyle niyetin vardı boşan ne poh yersen ye adamı boynuzlayacağına kendi duygularınıza sahip olamıyorsunuz tövbe etsem falan diyorsunuz iyiymiş karaktersizliğin tövbesi olmaz sağol iyi sabahlar dilerim bende :)
Helal olsun valla kardeş. Allah böyle karılardan bizi korusun.
@Dürüsthukukçu amin amin bu arada aldattı diye boşanmak varken neden insan kısas olsun diye aldatır ki boşan gitsin bende bunu anlamıyorum çok sağolasın
Aynen boşasın o.. yu. Bir de dini alet edip, yalan söylemek istiyor. Yahu Allah aldaten eşe idam cezası öngörmüş ise, bunun kocadan saklanmasını caiz kılarmı? Böyle çakma dinciler çok tehlikeli Allah kesinlikle korusun bizi bunlardan..
@Dürüsthukukçu aynen aldatmaya dini alet etmem hiç bir zaman bence uzamanın anlamı yok herkesin kendi bileceği iş tabi fikrim bu yönde biraz ağır olsada böyle yani
İnşallah karın seni aldatır diyebilen bir bayan gelmiş tövbe etsem olur mu diyor? Sen daha beddua etmenin ne demek olduğunu öğren de ondan sonra millete laf et. Adam sinirlenip bir şey yazmış, günahı onun boynuna. Senin ettiğin laf da senin boynuna ama tövbe edip affedilmeyi hakeden biri gibi durmadığın kesin, sonuçta Allah bilir gerisini o ayrı da.
@Deirym ben söylediğim lafların çok mükemmel harika olduğunu düşünmedim zaten belkide kaba yorum yapmamam gerekliydi ama bu yorumu yapmasamda aklımda kalıcaktı ve izin edicekti o yüzden söyledim geçtim içimde pek tutmayı tercih etmem insanların kalbini kıracaksa bile söylemeyi tercih ederim
Tövbe kapısı her zaman açıktır. Adem efendimiz bile cennetteyken şeytan onları kandirmis cenneten kovulmuslar ama sonra adem efendimiz cok pisman olup tovbe edince allah da onlari affetmistir. Dusun onlar peygamberken bile hata isliyebiliyorsa biz kullarda dalalete dusebiliriz. Onemli olan hata yaptigini anlamak ve o isi birdaha yapmayacagina soz verip içten tövbe etmek
İnsallah
Cehennemde kal o... seni senin gibi oooo lar asıl ooooo evlenmişsin yapıyon evlenmedne yapsan bişey olmazsın ama bu durumda oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo sun!
https://i.hizliresim.com/a0alBQ.gif
Zinaya da yaklaşmayın, çünkü o pek çirkindir ve kötü bir yoldur. (17.32)
Ancak bundan sonra tövbe edip ıslah olanlar müstesnadır. Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve merhametlidir. (24:5) Allah katında hüküm bu. Vicdanının hükmü sendedir.
Peki tsk ederim
belki senin kocanda seni aldatmıştı hayal etsene o da seni aldatıyor sonra sana söylemeyip töbe ediyor. sadece dini düşünme senin vicdanın rahat olacak mı? rahat mı? eğer rahatsa sana diyecek bişey bulamıyorum
Erkeklere o kadar laf soyleyen disicik canlilari, neredesiniz?
Erkeklere saydirmayi iyi biliyorsunuz, burada ise kadin dayanismasi yapiyorsunuz. Rezilliginiz ancak bu kadar kadinlar.
Yap yap tövbe et oh ne ala memleket. Olmayan vicdan la neyin tövbesi? Midem kaldırmiyor. Yazık o adama çok yazık.
Tövben kabul olsun istiyorsan eşine de söylemelisin. Ona İHANET etmişsin. Belki seni artık hayatında istemeyecek... Allahın bildiğini kuldan saklamanın mantığı ne? Söylemezsen de umarım bir şekilde öğrenir!
Hayır , gerçeği saklayamazsın ona söylemek zorundasın öyle saçmalık mı olur? Empati yap kocan seni aldatsa sana söylemese?
Ne olursan ol gene gel ;) töbe etmelisin bn senin esin olsam bir konuşurum oturup seninle ama nasil sakin olurdum bilemem bidaha yapma sakin :)
o seni aldattı diye sende intikam aldın öylemi boşamadın şimdi öğrenirse beni boşar diyorsun şunu söylim tabiki bilmediği sürece ve sen tekrar yapmayacağına dair tevbe ettiğin sürece tevbe etsen olur * şunu bil ki bu dürüstlük değildir.
Nerenden uydurdun?
neyi nereden uydurdum? kocanın seni aldattığınımı? aşağıda bir arkadaşa verdiğin cevaptan
İntikam aldigimi nerde yazdim?
sonuç bunu çıkartıyor o yaptı bende yapsam bişey olmaz dedin ama şimdi pişmansın işte buradan
Sonuc o cikmiyor
Senin yanlis algilamanda sorun
Beni gecen sene aldatti demem nezamandan belli intikam aldim demek oluyo
Ne cok seviyorsunuz bilip bilmeden önyargili olup ahkam kesmeyi
tabi tabi neden yaptın o zaman
@Ombria teşekkür ederim komplocuyum ben yani
kıssasa kıssas Eşin geçen sene seni aldatmış, sende intikam almak için onu mu aldattın? tövbe etsen olur evet, olur olmasına da peki vicdanın ne olacak? rahat uyuya bileceksen hiç. bir şey olmamış gibi eşine dokuna bileceksen. Pes..
İkiyorum okuyup güzel uydurdun
Sanada pes
Nekadar cahil oldugun verdigin son cvpdan belli
Yemin ederim sizi neyle yetisdiriyorlar ya anlamiyoru. :D
Hadi canim sana iyi sabahlar
tevbe et hocam ama bilmiyorum bu konuyu evlilik danışmanı ile görüşmen lazım birde sona ortaya cıkma ihtimali var üzüldüm.
Buyuk ihtimal netten tanistigin biriyle ya da eski asklarindan biriyle aldatmisindir genelde boyle oluyo bence internete birdaha girme sen gercektwn pismansan biseylwr yapmaya baslaman lazim butur vakalarda devami gelebir
Bir daha yapacak misin? eğer öyle bir niyetin varsa tövbe etmenin faydası olmaz.
tövbe et söyleyip yuvanı yıkma ama bir daha da yapma
Ey Can! Edep nedir diye arar sorarsan eğer, biI ki edep, her edepsizin edepsizIiğine sabır ve tahammüI gösterebiImektir!
Yaptığindan pişmansan tekrarı olmayacaksa töbe etmekden başka yapacak birsry yok
Hm haklisin tabi
tövbe etsen yetmez mi... ee vicdan ne olacak? o adama nasıl sarılacaksın nasıl beraber yatacaksın?
Tövbe ettikden sonra o olayi unutucam yani hatirlamiyarak
yapabileceksin yani öyle mi? beni yanlış anlama ben namus bekçisi değilim yargılamak da bana düşmez ama aldatmadan dolayı boşanan birisi olarak şu an acayip kızgınım bu yazdıklarına...
peki git abdest al tövbe et olsun bitsin için rahatlar. o adamda akşam olsunda karımı göreyim sarılıyım öpeyim diye beklesin hayaller kursun sonra sen de hiç bir şey olmamış gibi yüzüne bak öp onu başkasına dokunan ellerinle o teninle onunda ol bir de hani artık sıradanlaşan o iki kelime var ya 'seni seviyorum' onu söyle
Yazdiklarimi anlaman icin aglamam mi gerek okudugunu algiliyamiyan sensin.
Yukarda yazani tkr oku iyi sabahlar
Soyleme bence tovbe et yeter bir dahada aynu hatayi yapma
Heeee tövbe et hemen geçer... yapmadan önce aklın nerdeydi diye sormazlar mı insana? böyle birşeyin tövbesi olmaz arkadaş nefsine sahip çıkamayan insanın tövbesi ne kadar sürer onuda bir kendine sor bence.
Eger vicdanin rahatsa tovbe etmene ne gerek eger degilse kendini atese atsan ne gerek olan olmus cezan belli recm edilmelisin bunun tovbesi yok
Eğer kocanla aynı derecede bir hata yaptıysan ve çocukta varsa mutlaka pişmanligini samimiyet ile belirterek anlatmalısın karşındaki kişide bekarsa dikkat et evliyse oda üzerine gelmez rahat edersin
Dinen bakacak olursak idam edilmenin gerekir. Kendi cezanın kendin çek ve eşine anlat. Öldürmez ama anlık zevkinin acısını çekeceksin cekmelisinde Allah ıslah etsin senin gibileri
Sana tövbe tutmaz. Alışkanlık yapar o çünkü heyecan aramışsın ve aramaya devam edeceksin
Pişman olacağın işi yapmışın iyi yakalanmamışın benim eşim olsa yapsa yakalasam katil olurdum
Kocana yazık dicem yorumda gördüm oda seni aldatmıs... nasıl bir ailesiniz lann?
Umarım öğrenir. Hatta ummam inşallah öğrenir. Bilmeye hakkı var sonuçta
Öyle deme insallah duymaz
Boşar beni valla
Yanlisa düstüm yazdim ya
Anlamiyosan benim sorunum degil
olmaz. bir şeyi yaparken iki üç hatta dört kere düşün ve empati kur tamam mı?
Kul hakkına girdiği için ahirette kesinlikle kocan dan helallik alman gerekecek ve haberi olacak
orrosspunun yemini şeyi görene kadardır , unutmaaaaaaaaaa
üzüldüm..
ama kocana..
yetmez tabi kocanın tevbe ettiginden bile haberi olmicak çünkü ya da naptıgından :D adamı ömür boyu kandırarrak nasıl yüzüne bakıcaksın acaba? ;)
Rabbim insallah affeder kardesim sadece Allaha yakin ol verdigi gorevleri yerine getir dua et
Hiç kafanı bulandırma tövbe et, iki rekat namaz kıl dua et...
Şöyle düşün senin yaptığının aynısını eşin yapsa sen ne yapardın ne hissederdin?
Allah affetsin. Vicdanınız rahat edecekse eşinize söylemeyin. Ama doğru olan söylemenizdir.
... yemini... görünceye kadar derler bence intihar etmelisin.
Tabiki yeter sonuçta pişmansın eşine söyleme ama gece gündüz yalvar Allah'a önemli olan vazgeçmiş olman
Önemli olan senim pişmanlığın olumsuz eleştirileri dikkate alma bence
neten aldattınız pekı Allahınişine bır karışamayız tövbe eden kullarımı her zamn affeterım dıyor yurekden ederse dıyor
tovbe et ve bir daha yapma gerci onun tadı tuzu baska oluyor ama heyecan ve adrenalın üst noktada..
Yetmez.. Bu kul hakkina girer o adam seni aldatmis olsa ne duruma duserdin empati kur.
Aldatma zaten nikahını bozar yani senin artık kocanla nikahın bile yok git anlat boşan bence ya da seni böyle kabul etsin nikah tazeleyin
aynı durumdayız, yaptıysanız bir sebebi vardır. ve tek sebep'te siz olamassınız.
Aynen arkadas ama burada herkes önyargili
Yaptigim yanlis ve pismanim diyorum ama herkes cok bilmislik tasliyor anca
ben pişman değilim, açıkçası karımı da seviyorum. O an güzeldi, yaşanması gerekiyordu, yaşadım. bunu yaşamamda sonuçta bir etkende eşimdir.
Hem bu dunyada hem ötekinde bu yaptiğinin cezasini çekeceksin..
Söyleme zaten asla ama neden boyle birşey yaptın? İlgisizlik mi değişik lik mi heyecan mi aradınız?
Vay ya neler yaşıyruz sonra erkekler psikopat. erkekler suçlu.
Bencede töbe et ve asla böyle bişey yapma ama sürekli dua et af dile ALLAHTAN.
sen tevbe et belki afolunur yinede.
ama sonun cehennem
töbe et ette yapmışsın bikere birdaha yapma ihtimalin var alışma sakın
Tevbe ve istiğfar et ve kocandan helallik alman lazım ve aynı hatayı bir daha yapma ...
çok önemli
Beni aşar bu konu durumun tartışılır.
neden aldattın
kaçkez kımle
kımın evınde
Kahpeliğin okulu yok ama mezunu çok :)
Tövbe et tabi ama bir daha yapmamak için...
Keşke yapmasaydın eşin sonuçta
Et tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar