türkiyede calisabilirmiyim ve maaslari nekadar?
ve görevleri buraya göre degisik mi ama bilmiyorum. tam olarak görevleri neler. söylermisiniz lütfen
ve görevleri buraya göre degisik mi ama bilmiyorum. tam olarak görevleri neler. söylermisiniz lütfen
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tabii söyleyim ki
Almanca dili konuşmayı bilmezsen burada çalışsan iyi olur ama senin kararın. Doktorluk maaşı 6 bin tl verilecek. Görevleri değişik yok sadece istediğin zaman başka bir yere tayin yapabilirsin.
biliyorum ana dilim gibi
türkiyede calismak istiyorum
soruyu anlamadin. neyse
Denklik sınavına felan girmen lazım Türkiye'de devlet kurumunda çalışmak için fakat özelde çalışabilirsin diye biliyorum.
nekadar maaslari
Cevap
7Cevap
özel 2500 devlet 3300 bosuna gelme bizde buradayız orası daha iyi
burada 1700-2000 arasi
Alman eğitim sistemi ile Türk sistemi farklı. Aldığınız hemşirelik yeterliğliği Türkiye de sınava girmenizi ve denkliği ispatlamanızı isteyecektir.
öylemi nasil bir sinav bu pekii?
Üzgünüm.. detay bilmiyorum. Ancak nasıl Almanya Türkiyedeki bazı okul ve eğitim kurumlarını tanımıyorsa, tersi de geçerli. Bu nedenle Türk eğitim bakanlığı size, Türkiyedeki sağlık meslek liseleri ve ya yüksek okulları seviyesinde sınav yapacaktır (Almanya da hangi diplomaya sahipseniz). Genel kaide yeterliliğinizin bir alt seviyesinden başlamaktır. Hem eğitim hem de meslek için geçerli bu. Örneğin Almanyada 8. sınıf okuyan bir öğrenci Türkiye de 7. sınıftan başlar. Eğer böyle bir imkan yok ise sınava tabi olursunuz. Detaylarını MEB ve ya Bimer den öğrenebilirsiniz.
tsk
rica..
2500 3000 tl alabilirsiniz.. kanaatimce..
iyimis. netto mu brutto mu
nett..
iyimis
abimin eşide doğumda çalışıyor onunda 2500 geliri var.. sizde alalbilirsiniz rakamları
yabanci dil bilenler icin yüksek maas var mi peki
emin değilim bu konuda.. ama illaki bir faydası olur.. daha gelişmiş farklı hastahanelerde görev yaparsanız ihtiyaç duyarlar belki..
diploman hemen geçerli oluyor mu ki?
bilmiyorum
neden olmasin avrupada okudum. türkiyeden daha iyi egitim aldim sonucta. herkes burada okumak isterkeen
hemsire maaslari iyi degil burada. türkiyede bir hemsire sanirim 2500- 3000 bin aliyor
burada yeni hemsire 1700-2000 aliyor.
eveet cok az. hastanin herseyi ile ilgilenir hemsireler.
duyduguma göre türkiyede öyle degilmis mesela bueda. hasta bakimi ( yikama ) altini yikama ( bokunu) yemek dagitma , ignesi serum ilac tansyon daha sayamadigim bir sürü sey hepsini hemsire yapiyor ve cok az maas aliyorlar. degeri burada göremiyorsam ne yapayim ki?
aynen türkiyedeki hemsireler keyif yapiyor. her ay 3 bin cepte
bilmiyorum. hnagi sehir tavsiye ediyorsun
evet öyle sanirim
yapamazsin orda diyen cok var. yani büyük sehirlerde rahat edersin diye.
doguluyum geldim evet. sen nerden
yok bilmem
igdir
"Bir gün nereli olduğumu sordular.
- Babam Siverek'lidir dedim.
Siverek adına şaştılar, hiç duymamışlar.
- Nerdedir bu Siverek? Dediler.
- Siverek Napoli'nin kazasıdır dedim.
Düşündüler bir süre, birbirlerine bakındılar.
- Biz İtalya'yı çok iyi biliriz. Yanlışınız olmasın. Napoli'nin böyle bir kazası yoktur.
Siverek İtalya'da olsa bileceklerdi. Sıverek Urfa'nın bir kazasıydı. Urfa da Türkiye'de bir şehirdi.
Bizim memleketin insanları iyidir, akılları çoktur; İtalya'yı bilirler, Fransa'yı bilirler. Çinistanı, Falanistanı bilirler, lakin kendi yurtlarını bilmezler. Dünyanın öte ucundaki ülkelerin yardımına koşmak için can atarlar. Onlar için şiirler yazar, onlar için ağıt yakarlar. Falanistan köylüsünün acısını anlatan kitaplar kapışılır, benim memleketimin insanlarına sırtları dönüktür, onları görmezler, göremezler."
Yılmaz Güney
igdir agri kars..
sevilmiyor topllumda. sence?
dogru sevilmiyor.
gelmedim
1000 euro maas
3 bin cok iyi bence.
Türkiye'de çekilmez
niyeee
Hastaneler tarzım değil ötesi
Tarzım ne (mk?) iğğrreennççç..
her hastaane cekilmez bence :)