Hayır benim anlamadığım olay bunları yapmak için mi evleniyorsunuz? Sevgilinle gezip tatile gidebilmek için, aynı yataktan kalkıp kahvaltı yapabilmek için veya seks yapabilmek için mi evleniyorsunuz? İyide bu saçmalık zaten. Evleniyor olma sebebin birlikte yaşlanma isteğinden kaynaklanmalı. Diyebilirsinki iyide öyleyse evli olmamıza ne gerek varki? Evli olmadan da birlikte yaşayamaz mıyız? Öyle değil işte gizli. Evlilik ilişkiye ciddiyet katıyor. Bir kadına veya erkeğe sevgilim demekle eşim, karım/kocam demek aynı şey gibi gelmiyor değil mi? Çünkü sen onunla evlenip parmağına yüzüğü takarken artık bir nevi ona ait olduğuna dair söz vermiş oluyorsun. Dikkat et, erkek veya kadın sevgilisi olan birine yinede yanaşabiliyor fakat evli olduğunu duydukları anda herkeste bir irkilme oluyor. "Sen o kızı beğeniyorsun abi ama o evli." dendikten sonra verilen tepki ile "Kızın sevgilisi varmış" dendikten sonraki tepki aynı olmuyor. Çünkü evlilik demek ciddiyet demektir. Seviyorsun önce deliler gibi. Sonra aslında bu sevginin daha da derinleşmesi için evleniyorsun. En azından ben bunun için evlenmek istiyorum sevdiğim insanla. Yoksa birlikte aynı yatakta uyumak için de tatile gitmek için de seks yapmak için de evlenmeye gerek yok. Bunu herkes biliyor. Evleniyorsun çünkü bu sevgi, saygı ve sahiplenme hissinin daha da derinleşmesini istiyorsun. Dediğim gibi en azından ben bu yüzden istiyorum.
Evlilik sakli (kime gore neye gore) hazlarin yasanmasi icin bir zorunluluk gibi gördüğünüz icin size oyle geliyor. Daha ozgur yetisen bireyler bunlari gizli sakli tabulastirmadan yasayanlar evliliğin bir "yasam birleştirme" olduğunun farkinda olarak evlenme karari aliyor. 'Sevgiliyken tatile cikamam/opusemem/beraber uyuyamam evleniyim bari' diyen biri evlenip tatile çıkınca vs noluyor? Hevesini alıyor evliliğe olan bakısi da yasaklari kirmak olunca heves meves kalmiyor. Sonra bosaniyorlar filan. Halbuki evlilik ortak bir hayata adim atma amaciyla olmalıdır, opmek icin tatil icin degil.
Sevgiliyken de nisanliykende bunlari yapamiyoruz gorusuyoruz elbette ancak aktivite cok olmuyor mesafeler var aramizda çünkü ve sunu iyi biliyorum ki evlenince bu yapamadiklarimizi yapacak yasayacak ve heyecanli olacak bu yüzden cok seviniyorum :) ♥
İşte böyle düşünüldüğü için evlilikler bu kadar çabuk bitiyor ya. Evleniyorsun biriyle, açılmamış kutu. Bunların hepsini illa ki yapmayı deneyeceksin ama tat vermeyecek. Sonra şiddetli geçimsizlik ve ayrılık. Bunların hepsini yaşadım ben ve gayette evlenmek istiyorum. Bunları yapabileceğim ve yaparken mutlu olacağım biriyle evlenmek isterim. Birlikte eğlenemeyen insanlar, birlikte bir gelecek kuramazlar. Bu da demek değil ki, bunları yaşayan herkes bu bilince erişiyor. O da zor. Kişisine bağlı biraz. Ama ben yine kapalı kutunun daha sakıncalı olduğu kanaatindeyim, günümüz için. Eskisi gibi ayrılmanın ayıp olduğu, veya karımdır / kocamdır yapar kabullenirim denildiği bir dönemde de yaşamıyoruz. Herkes özgürlüğüne çok düşkün. En ufak bir anlaşmazlıkta, ayrılıyoruz..
Evlilik sadece bunları değil bütün hayatı iyi ve kötüsüyle paylaşmaktır. Hayat bu saydıklarında ibaret değil. Olgunlaştığın ve hayatın sorumlulukları omuzlarına belki de br daha kalkmamak üzere bindiğinde ne demek istediğimi daha iyi alayacaksın. Bu anlattıklarının rengi sadece toz pembe.
Niçin evlenilir? Sevgilimle ben senin bu saydıklarının hepsini yapıyorum. Niçin evleniyoruz? Birbirimizden bunları yaparken hiç sıkılmadığımız için, ilerleyen zamanda evlat sahibi olmak istediğimiz için, yaşımız ilerlemeden bir ev sahibi olmak için. Bu düzenleri oturtmak için evlenmek gerek. Birinin sana karıcım diye seslendiğini duymak için. Gelinlik giymek için. Vs. vs. Sırf sevişmek için evlenilmez..
bence kalmiyor. boyle oldugu icin zaten evlilikten bir tad alamayip bosanmalar gerceklesiyor. insan herseyii yasamis ee geriye ne kaldi bir evi cekip ccevirme sorumlulugu, yani sadece zorluklar ve mecburiyetler. guzeli bitiriyorsunuz yapmayn seviyorsaniz guzel bir gelecek icin yapmayin asil
sonra da en ufak tartışma da restleşip ayrılıyorlar nasılsa herşeyi yaşadık tadına baktık moduna girip.. ardından next next.. İşte bu yüzden güzel dinimiz ahlakı toplumu kişilerin haklarını ve ruhsal bedensel sağlıklarını korumak için yasaklar getirmiştir. ;)
Gereksiz para harcamaktır evlilik... lanet olası adetler, hepsine lanet olsun... 2 saat boyunca 300 tane insanı müzik eşliğinde tepiştirip, iki tane üniforma giymek için yapılmış, uydurulmuş hurafe steplemesi... Kıy nikahını geç, hayır eski buzdolabı neyine yetmiyor a*q
1-sevgiliyken istediğinde bırakıp gidersin.. Ama evliyken bunu 2-yapamazsın en azından resmi bir işlem gerektirir. 3-Evliliğin hissettirdiği sorumluluk daha farklıdır 4-Ailelere karşı bir resmiyet olsun istenir 5-çocuk düşünüyorsan bunun evliyken olması daha rahat etmeni sağlar sonradan mahkeme kararı vs ile uğraşmazsın. 6-sevgilin ile artık bir aile kurmak istediğin için evlenirsin 7- sevgiliyken bu saydıklarının hepsini her zaman yapman çok olası olmazken evliyken yaparsın
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yazdıklarını tekrar oku, son madde dışında hepsi bahsettiğim şekilde yaşayan insanlar için gereksiz şeyler. Kim rahatça bırakıp gidebilecekken evlenmek istesin. Kimse rahat rahat yaşarken sorumluluk almak istemez
sırf iki kelime konusamadiklari için ayrılan insanlar var. . Belki doğru gelmiyor ama evlilik bu ömür boyu demek. . yani seni tamamlayan bunları yaparken mutlu olduğun kişi ile evlenirsin ki daha rahat olasin. . birbirinize ait olasınız. sadece sevmekle geçmiyor bir ömür. . ten uyumu fikir birliği sevgi kadar önemli. . Eğer paylasacak birseyleriniz yoksa Evlilik kabus olur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kagıt üzerinde bir şeyin ancak maddi açıdan bir hükümlülüğü var bence. yoksa gereksiz. sırf evliyiz diye bir kadını ya da erkeği bırakmıcan aldatmıcan diye bişey yok. o yüzden evlilik pekte sorun değil. ciddi düşününler zaten sıkılmazlar bu durumdan
Hiç bir heyecanı yok evleniyosun herseyi yasamissin berbat bişey bomboş gibi ama herkesin yaşam tarzı farklı bişey diyemem de bende senin gibi düşünüyorum
Degerli Kardeşim Merhaba ;evlendiğinde o yeni evlilik duygusunu yaşayamıyorsun. Bir Öğretmeniminde dediği gibi herşey yerinde ve zamanın da güzel. eski kafalıyım belki ama zannımca olmaması gerekendir. kendini eşine saklamalıdır. beyaz gelinliğin anlamı da budur bana göre. çok çabuk tüketmemek gerek herşeyi! herşeyin zamanında olması en makbuludur. #Krogenç
Türkiye de yaşıyoruz Burada evlenmeden aynı evde yaşadığında Siz Kadınlar; Or.. pu, yollu, metres, vs.. gibi damgalar yiyorsunuz. Eee şimdi sana/size soruyorum bu damgalardan birini yemek mi daha iyi? Yoksa (Sevdiğinin adı)...'ın eşi demeleri mi daha iyi?
Sevgiliylen bunlari rahat yapamazsin. Ha tamam yaptin diyelim. Ama evlilik cikilmasi zor bir yoldur. Sevgiliyken bir kavga ayrilirsin bitti evlilikde oyle degil. #TurkiyedeEscinselEvlilikOlsun
Bence evlilik denilen şey sadece bir resmiyettir. Bir ömür beraber olmak sevmek sadık kalmak için imzaya gerek yok bence. "Evli" veya "Sevgili" fark etmiyor sıfatın ne olduğu. Bunları sevgili olarakta yapabilirsin evli olarakta. Bir yere imza atmadığın için o aşk o ilişki yok olmuyor. Umarım anlatabilmişimdir.
bende o zaman şunu soruyorum; evlenenler niye boşanıyor madem bunları yapmak varken? Evliliği hala bu kadar ciddiye alanların olması beni şaşırtıyor açıkçası, Boşanma oranları evlenme oranları geçmişken..
iğnelemek için değil gerçekten diyorum ki bu kadar yobazca bu kadar rezilce bir mahalle baskısı olamazdı. iki kişi arasında söz verirse evlenmiş sayılır allah katında. birbirine aşık iki insanın kendine yasak koyması ancak ahmaklıktır
bunca şeyi yaptıktan sonra zaten evlenmeden ayrılıyorlar ki bir ya da iki ay süren ilişkiler bu bahsi geçen ilişkiler çok şükür böyle br ilişkimde olmadı Hayatta hiç tanımadığım eşime ihanet edemem ben
evlenmeden önce bunların yaşanması taraftarı değilim. birkaç gün birlikte gecirilebilir evdeki halini/dağınıklığını/yaşayış tarzını/horlayıp horlamadıgını öğrenmek icin ama fazlası gerekmiyor.
Çok haklısın bence de. bu yuzden evlılıkdusunmz erkekler.. nasıl olsa her ıstedıgımı yapıyor.. evlenıp de sorumlulukların altına nıye gıreyım kı boyle kafam rahat dusuncesındeler..
Bu ne kadarına izin verdiğin ve Pişman olmadığın ile alakalıdır evlilik ve sevgililikte değişen bir şey olmaz sadecettoplumsal normlarin üstünde etkisi olur
Evlenmek iki kişinin aynı şeyleri paylaşmasıdır. Ev gibi, hava gibi, sevinç, hüzün ya da yatak gibi... Bunu istersen bir kağıt parçasına dök (resmi nikah) istersen dökme (imam nikahı) Bu tercih kişilerin inançlarıyla alakalıdır.
evlenince de bunlar olacak evet ama evlenince bir aile kuracaksın bunlar sadece iki kişilik eğlence evlenince o kişinin ailesi senin ailenle evlenecek çocuk olacak yani farkı bu resmi olacak :)
Evlilik çiftlerin sadece beraber olması değildir. Hukuksal bir sözleşmedir. Yasal hakların o devletin medeni hukukuna göre paylaşılmasıdır. Gelişmiş ülkelerde, toplumun sevgilisine muhtaç olmadan yaşadığı ülkelerde evlilikler çok azalmıştır.
Evlenmeden her zevki tadınca evlendikten sonra yapacak ekstra bor şeyiniz kalmıyor. Zaten ne gerek var bir kağıt parçasına çocukta yaparlar. Her ayrılabilme potansiyeli olmalı demi. Sonra evlendik heyecan yok boşanalım.
En İyi Cevaplar