Her sosyal medyada olduğu gibi Twitter'da da etkileşim almak insanı mutlu ediyor. Attığın tweetin beğenilmesi, hatta retweet edilmesi insanın hoşuna gidiyor. Tabi bunda yine insanın onaylanma isteği büyük rol oynuyor. Sosyal medya kullanımının buraya evrilmesi üzücü biraz da. Tamam bir tweet attım, gelen tepkileri, işte beğenileri, retweetleri, yorumları nasıl göreceksin buna bakalım Twitter da yorumlar nasıl okunur?
Twitter Yorumlar Nasıl Okunur?
Twitter
Aslında Twitter'da yorum okumak çok basit. Twitter'da bir tweet attığında ya da bir tweeti retweet yaptığında aldığın tepkileri bildirimler kısmından görebilir, bildirimler kısmından takip edebilirsin. Beğeniler, bahsetmeler, retweetler ve tweetine gelen yorumların hepsi burada görüntülenir.
Söz konusu kendi tweetlerine gelen yorumlar değil de başkasının attığı tweetlerin yorumlarını okumaksa o da kolay. Yorumlarını okumak istediğin tweetin üstüne tıkla ve açılan ekranda tweetin altına gelen yorumları görebilirsin. Twitter yorum okuma bu şekilde yapılır.
Twitter yorumları
Yukarıdaki görselde baloncuk yanında yazılan sayılar gelen yorum sayısını, okların yanındaki sayılar retweet sayısını, kalbin yanındaki sayılarsa beğeni sayısını gösteriyor. Bazen Twitter'da buradaki sayılarla, tweetin altındaki yorum sayısı tutmayabilir. Bunun nedeni de Twitter'daki gizlilik ilkesi. Eğer bir kişi, hesabını gizli, tweetlerini korumalı yaptıysa herkese açık atılan bir tweete yaptığı yorumu sadece mention ettiği kişi ve takipçileri görür.
Sen de tweetlerini korumaya almak, Twitter hesabını gizliye çevirmek istiyorsan buradaki içerikte de Twitter'da gizli hesap nasıl yapılır, tweetler nasıl korumaya alınır? bunu madde madde anlattım. Gerçekten çok güzel bir özellik. Eğer fenomen olmak gibi bir derdin yoksa hesabını gizliye almanı öneririm. :)
Twitter da yorum okuma nasıl yapılır açıklamaya çalıştım. Umarım verdiğim bilgiler yorum okuma konusunda yol gösterici olmuştur. :)
En İyi Cevaplar