Lütfen bir bakın, kız kardeşim uyuşturucu kullanıyor olabilir?

On altı yaşında bir kız kardeşim var. Kendisi öyle sevecen, öyle espirili ve tatlı bir insandı ki herkesi sever, kendini sevdirirdi. Ama ne oldu bilmiyorum, yaklaşık iki senedir garip bir durum var. İki senedir diyorum ama, gün geçtikçe daha da kötüleşen bir durumdan bahsediyorum. Son yedi-sekiz aydır çok daha yoğun hatta.

Sürekli gözlemledim. Sürekli izledim, sürekli endişelendim. Kız kardeşime, can parçama ne oldu diye hep meraklandım. Gözlemlerim sonucu şunları gördüm:

Uyumuyor.
Bütün gece kahve ve sigara içiyor, kendisini zorla ayakta tutuyor. Eskiden bilgisayar oyunlarıyla, kitaplarla, filmlerle kendini oyalardı, şimdi sadece boş boş oturuyor. Hem de soğukta. Balkonda vakit geçiriyor. Eskiden gece uyumayıp gündüz uyku ihtiyacını karşılardı. Artık onu da yapmıyor. Gece uyumadığı yetmezmiş gibi gündüz de gözlerini kırpmaktan bile sakınarak, yorgun kafayla geziyor.

Konuşmuyor.
Sürekli espriler yapan, kahkahalarla gülen o sevecen kızı öldürüp yerine başkası geçmiş gibi, kız kardeşim hiç konuşmuyor. Biri ona soru yöneltmedikçe ağzını açmıyor, sorulan sorulara da kısa ama belirsiz cevaplar veriyor, geçiştiriyor. Kelime oyunu yapıyor hatta, karmaşık konuşuyor ve açıklamıyor. Çoğu zaman da tersliyor. Asabi ve soğuk tavırlar sergiliyor.

Yalnız.
Eskiden hep pikniğe, alışverişe birlikte giderdik. Doğum günü kutlamaları olsun, farklı aktiviteler olsun hep bizimle gelir eğlenirdi. Bilin bakalım? Şimdi hiç birşeyden keyif almadığını söylüyor. Doğum gününü kutlamamıza izin vermiyor, özel günlere önem vermiyor. Dışarı çıkmıyor, arkadaşlarıyla arasına mesafe koydu ve kimseyle takılmıyor. Kendi başına daha rahat olduğunu söylüyor.

Yemek yemiyor, sürekli ağlıyor, nedenini hiç anlatmıyor sizce kız kardeşimin nesi var?
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar tabiki psikolojik tedavi olsun, karşıma alıp konuşmak olsun her yolu denedim fakat tedaviyi katiyen istemiyor ve birşeyler anlatmayı da reddediyor. Zorlayamam ki ben onu. Tamam, çok sessiz, içine kapandı falan ama bazen patlamalar yaşıyor. Telefonunu duvara atıp kırmıştı en son ki duygu patlamasında, saçlarını elleriyle sıka sıka nefes almaya çalışmıştı o hali gözümün önünden gitmiyor. Karakter yetmediği içim anlatamıyorum çoğu şeyi birşey yaşamış olsa bana anlatırdı diye düşünüyorum
Lütfen bir bakın, kız kardeşim uyuşturucu kullanıyor olabilir?