Kimsenin yaptığı yanına kalmaz derler, siz buna inanıyor musunuz?
Kötülük yapan biri illa bir gün o davranışı başkasından görür mü?
Kötülük yapan biri illa bir gün o davranışı başkasından görür mü?
o laf eden bulur değil deden bulur bi kere. inanmadınız dimi? anlatayım ;
zamanında bi yaşlı çift varmış. torunları ziyaretlerine gelmiş. oynarken yaşlı çiftin en önemli eşyası olan bakır tası kaybetmişler. ara tara yok. ebelerine kaybettiklerini söylemişler. ebeleri olsun deden bulur demiş. torun sormuş dedem nerdeee kızacak şimdi bize. o camide demiş ebesi. dede camiden gelmiş. çocuklar korkarak dedelerine bakmış. dede birden arkasındaki bakır tası göstermiş. bunu mu arıyodunuz xd demiş. ebe torunlara dönüp eeee bak ben demedim mi deden bulur diye... demiş.
İnanmıyorum.
eden bulur lafına inanıyorum.çünkü bana kötülük yapanlar aynısını yaşıyo ve yaşıycak.sevinmiyorum bu duruma ama.herkez hakettiğini yaşar.bende bazı şeylerin bedelini ödedim ve pişman değilim,çekinmiyorum.ödendi bitti önemli olan aynı hatayı tekrarlamamak.allah insanı şaşırtmasın.
İnanmıyorum aslında bu İnanclı ve Ateist adam için de gecerlidir Şoyleki
Eger Ateistsen kötülüğünden ceza cekmeyecegine inanırsın ve dogal olarak inanmazsın
Allaha inanıyorsan bilirsin ki öbür dünya bosuna yaratılmamıstır her kötülük karsılıgını almaz
Cevap
55Cevap
Nasıl bir kalp bıraktın
Bilir misin ardında
Bilir misin kırılan
Kalpler düzelmez asla
Dönüpte hiç baktın mı
Merak edip arkana
Eden bulur güzelim
Kalır sanma yanına
Eden bulur güzelim
Kalır sanma yanına
Bir gün olsun gülmesem
Hep ağlasam da olur
Karanlığın içinde
Yalnız kalsam ne olur
İnim inim inlesem
Acı çeksem de olur
Benim için farketmez
Sen mutlu ol ne olur
Geçmişteki günleri
Bir an olsun hatırla
Yırtmadıysan resmimi
Ona bakıp ta ağla
Mutlu günlerimizi
Sen vaat etmiştin bana
Eden bulur güzelim
Kalır sanma yanına
Eden bulur güzelim
Kalır sanma yanına
İlahi adalet mutlaka tecelli eder. Bu kaçınılmazdır. Mesela kişi birisine bir iftira atmış olsa Allah'u Teala o iftira atan kişinin o damgayı yemeden canını almam buyuruyor.
Bazılarının hesabı da Ahirete bırakılmıştır. Ama asla karşılıksız kalmaz kalamaz. Bu Mevlanın adaleti ile ters bir durumdur..
Doğru buluyorum, kötü niyeli davranan insanlarla sıklıkla karşılaşıyorum artık normal birşey olarak özümsedim kimseyle uraşmıyorum değiştirmeye çalışmıyorum görmezden geliyorum fakat benden yana omasada onlar kendi kendilerini cezalandırıyorlar. Sonundada bin pişman olup salya sümük ağlıyorlar. Artık öyle çok karşılaşıyorumki hayatın bu döneminde bu tür olaylarla iyikide diyorum bulacaklarını benden bulmamışlar.
illa ki bir gün o davranışı başkasından görmüyebilir ama kötülük yapılan kişi allaha havale ettiyse işte ozaman eden bulur :)) Bir insanı Allaha havale etmek, ona verilebilecek en büyük cezadır. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada Allah, aciz ve mazlum kuluna yardım eder zalimden, zorbadan kendine havale eden kulunun hakkını alır. Bu konu inananlar için oldukça önemlidir ve düşmanı şahdamarından yakalamaktır! ,
Evet Allaha havale ediyorum. Aradan olayı unutacağım kadar zaman geçiyor. Bir de ne göreyim Karşıdaki bana yaptığının aynısını başkasından çekiyor. Gülümseyip eden bulur diyorum. Hatta şu söz tam cevap buna 'Insanlar zulmeder, Kader Adalet' :)
aynı şekilde olmasada birini gerçekten çok üzersen bu kişi çok içerlenirse ben aynı olayın veya benzerinin o kişinin başına gelceğine inanıyorum. Evet eden bulur, bulsunda zaten.
''the poetic justice'' ''ilahi adalet'' kavramına inanıyorum. Kötülük de, karşılık beklemeden yapılan iyilik de zaman içinde yapana yansır, dünyanın düzeni böyle.
Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.
Başıma geldi. Elbet eden bulacak hatta ayağınıza gelecek. bu kadar.
keser döner sap döner tavuk döner horoz gömer :D
illakı gorur Allah varsa bunun ıcın var...belkı kısa vadede gerceklesmeyebılır ama uzun vadede ıllakı gerceklesecektır
bu çok saçma kötü olan kazanır bu hayatta :D devir buuu hayat buu.. belki öbür tarafta ettiğini bulur ancak. ama kötülük yapana kötülük yapcan iyi olana ii olcan bu kadr basit :)
kesinlikle evet anneme çektirdiklerinden sonra bir insanın acı çeke çeke ölümünü izledim. her geçen gün nasıl bittiğini. kendi sonunu nasıl hazırladığını. insan ne yaparsa kendine yapar.
inanıyorum..
hele karşındaki insan masumsa ve o masumun ah'ını aldıysan Allah kimsenin yanına bırakmıyor..şükür ki ilahi adalet var ;)
Evet inanırım yakın arkadaşımında bunu yaşadığına tanık oldum.Kimin canını nasıl acıtırsan senin canında aynı şekilde bir gün acıyacaktır.Kaçışı yok.
valla hayırlı olmayan bi paranın bi tarafından çıktıgına inanıyorum ama eden bulurmu bilmem.. en fazla öbür tarafa kadar bulmaz zaten
evet bu dünyada olmasada öbür dünyada kesin benim hakkım bir kere ona haram ne demişler benim karşıma ne ile gelirsen gel ama kul hakkıyla gelme
Küçükken birinin arabasının kapı koluna çişimi yapmıştım.Aynı şeyi bir çocuk benim arabama yapmış :) Sinirlenmedim sakindim çünkü edip bulmuştum :D
oys :D
100 % dogru cünkü ben birini birseyy yapdim vee kendimi ödüresim geliyorr basima gelmedik sey kalmadii
israil 11 türkü öldürdü ne oldu hiçbişi ama biz savaş açıp bombalasaydık yokolacaktı demekki herşeyi Allahdan beklemiceksin sen yapacaksınn
Ne çıkarsa bahtına dan başka bişy değil... Eden bulur yada bulmazzz.. Öyle dışarıdan gelen bi gücün etkisi değil yani tamamen şanss
uzun vadede doğru olan bir söz olabilir ama yeterince uzun vadede geberip gideceğiz.
ve fakat kısa vadede daha doğru olan bir söz var: g.te giren şemsiye açılmaz <3
bir şekilde oluyor
belkide daha kötüsüyle karşılaşabiliyor insan
görür Yaradan can yakanı görür bu dünyada görmez öteki taraf ta görür
evet er ya da geç çıkıyor. bu dünyada hiç birşey yerde kalmaz.
bulabilir de bulmayabilir de pek kesin olmayan bir sonuc..
geniş kapsamda evet.. eden bulur. ne yaptıysa aynı seyi ona yaparlar. dar kapsamda hayır cünkkü bunu ben yapıcam die bi kaide olmaz, anında olucak diye bi kaidede yok..
Bu dünyada bulamaz ise o bir tarafta bulacagına inanıyorum,ve bu dünyada bulanları da çok gördük şahit olduk.
Eden bulmayınca ben bir şekilde burnundan getiririyorum zaten. Hiçbir şeyi kadere bırakmayacaksın! :D
her zaman geçerli olduğunu düşünmüyorum. ama böyle düşünmek herkesi rahatlatır.
Eden buluuyo sonuna kadar inanıyorum. ben ettiğimi çektim. ama bana edende çok ağır çekti. kimsenin ah ını almayın agır çıkıyo.
İnanmıyorum. Tamamen elinden bişey gelmeyenin vicdani mastürbasyonu.
Örneklerini sıkça görüldüğü için inanmaktan daha öte.
Tımberlake'nin de dediği gibi
bizzat deneyımlerıme dayanarak söylüyorum eden hertürlü buluyor belasını
Eden bulur..
Bihter adnani aldatti fatmagul oldu, ferhunde sevketi aldatti iffet oldu, nihal o kadar hava atti kapici kizi oldu..
oyle derler ama ozamanda beddua olmazmı bu ,bu dunyada kalsa bıle otekı tarafta mevlam bırakmaz eger ahh ettıysen
aslında görür yada görmez diyemeyiz çünkü bilemeyiz...ama buna inanmak insana kendini iyi hisstettirir..kişi suçlunun cezasını vereblyrsa kendisi verir ama buna gücü yoksa 'eden bulur' iyi bir tesellidir
Fazlasıyla karşılığını alır. Allah'ın terazisi şaşmaz.
İnanıyorum ama bugüne kadar edenin bulduğunu hiç görmedim tam tersi oldu hep etmeyen buldu
kötülük yaptım hani beni bir kere bile durduramadınız.
Pişmanlık duyup bunu düşünürsen elbet ki buluyorsun.. Nice kötü insanlar var ki keyfi kebap yaşayıp gidiyor (:
yok be yavrum eden bulmuyor dünya o kadar da adaletli değil
fazlasıyla katılıyorum birisinin ahını aldım Allah belamı verdi.
kimsenin yaptgı yanına kar kalmaz herkes ettigini bulur
kesinlikle inanıyorum eden gerçektende aynı durumla krşılaşıyo bi süre sonra
o davranışı değil de başka bı yerden başka bışey gorur :9 merak etme :D
Kime kötülük yaptım da b..tan bi hayatın içindeyim on düşünüyorum
kesinlikle eden bulur bulmayanda en kısa zamanda bulması dileğiyle
Bilemedim değişiyor bazen evet bazen hayır.
Zaten intikamcı da değilim herkes mutlu olsun.
Inanmak istiyorum, öyle diyelim. Zaten bu inanc da olmasa hayat hic cekilmez ki.
Eden'in bulması için öncelikle ona birinin bunu yapması lazım biraz kişiye de bağlı...
genelde inanıyorum yazılmış bende inanıyorum. Bence adalet er ya da geç tecelli ediyor buna emin ol.
yaptığımız her seyın cezası dunyada mı veriliyor ?!...
Yani sonuçta İlahi adalet var eden elbette ettiğini bulacak :)
Hic birshey de olmuyor . Hayati gayette guzel geciyor olan bana oluyor..
bulur, aynı zaman da fizik kuralıdır, etki - tepki
Eeee.. ne demişler? Men dakka dukka...
Aynısını veya mislini göreceğine inanıyorum.
İnanıyorm çünkü; edip bulduğum çok oldu.
alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.
geçte olsa o laf yerini tutuyor
yani illaki eden bulur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar