Ben 3 senedir dereceli kemik gözlük kullanıyorum.. Göz numaram 0,5 derece arttı, gözlük camını degiştirmek yerine Yeni gözlük almak istiyorum
Şöyle bir gözlük:
Yuvarlak ince saplı bir gözlük
Ben para vermek istemiyorum Devletin önerdigi model ve cam almak istiyorum Devlet yuvarlak gözlük öneriyormu? Düz cam alırsam bana ne kadara mal olur? Allah rızası için yardım edin gözlerim görmüyor
Gözlük kullananlar ve optikçiler soruma gelirmisiniz?
gözlük numaran değişti ise doktor raporu ile cam değişimi yapabilirsin düz cam ücretsiz, çerçevenin üzerinden 2 yıl geçmesi lazım iki yıl geçti ile 49 tl ye kadar olan çerçeveleri ücretsiz devlet karşılıyor farklı model beğenirsen fark ücreti ödersin.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hepsini biliyorum ama ben "yuvarlak gözlük" istiyorum devletin önerdigi arasında "yuvarlak cam" var mı kare cam istemiyorum
Devletin onerdigi cerceveler cok cirkin ben 450 tl taksitle kemik gozluk aldim begehrten takiyorum. Benim gozluk numaram da artmisti astigmatim ben doktor Bu numara ile rahatsiz olmuyorsan artirmayalim idare et yoksa goz tembel olur alisir dedi. Ben cok zorlanmadigim icin artirmadim
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Devlet yuvarlak cam gözlük öneriyormu Benim param yok gözlerimde görmüyor paralı al demeyin
Devlet çerçeve şekline karışmaz. istediğin modeli alabilirsin ama cerceve için üst limit var. pahalı ise farkı cebinden ödersin. cam için sorun olmaz. özellikli bir cam değilse.
1
14 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yuvarlak gözlügün çerçevesi olmazsa ve düz cam alırsam sorun olmaz degilmi? Param yok ve gözlerim görmüyor gözlük almam şart
Devlet sana atıyorum 200 tl çerçeve yardımı yapıyorsa sen bu para ile istediğini al. yok begendigin model 250 tl ise 50 tl cebinden çıkar. devlet sana vereceği 200 tl yi bilir. hangi çerçeveyi aldigin onu ilgilendirmez. sade cam diyorsun. özelliği olmadığı için ona para vermezsin. devlet tüm cam masrafını öder.
Acaba devletin önerdiklerinde yuvarlak camlı varmıdır 2012 yılında herşey paralıydı kemik gözlükler çok pahalıydı Şimdi nasıl oluyor bilmiyorum Alışveriş merkezindeki optikçiye gittim bana 400 lira fiyat verdi orda SSK geçmiyormuş
Sigorta anlaşmalı optikçiler çok. olmayanlar ithal ürün satanlardir. genelde devlet hastanelerine yakın yerler de olurlar ya da özel göz hastaneleri... iyice gez, en uygun fiyata al.
efenim şimdi benim gözlüğüm için konuşuyorum ssk denilen meret 40 lirasını karşılıyordu gözlüğüm 500 lira idi. uç aşağı beş yukarı böyle olsa gerek sizinkide.