...
Cennette Namaz Gibi İbadetleri Yapacak mıyız _?
...
İbadetler Allah rızası için ve cenneti kazanmak için ama ceenitde ibadetler için yapmayacaksın hadi diyelim cennete girdin ama cennette ibadet diye bir şey yok sonsuz hayat süreceksin :) ama çok istersen Allah'ı tesbih edebilirsin yani dilediğini yapıyorsan bence bu da yapılabilir
bu dunyada yaptiklari ibadetler cennette namaz oruc falan yoktur. cunku cennet mukafatlandirildin orasi imtihan yeri degil sonsuz kurtulus yeridir. cennette diledigi eglen
peki ama neden? Allah neden bizim her isetiğimizi yapsın ki? heleki sonsuza kadar?
bu dunya imtihan yeri, bu imtihani kazanan sonsuz cennetliksin. bu dunyada namaz imtihani hic askatmadan kazaya birakmadan kilan namaz imtihani basarmis olursun ve cennette hic ibadet olmayacak
Istersen yaparsın mecburiyet yok :)
Sanırım cennete layık olan herkes yapar yinede.
Bende çok merak ediyorum bu sorunun cvbını ama bilemiyorum
herkes namazı cennete gitmek için yaptın bir daha yapmana gerek yok diyor, Ama ben ibadetleri sadece cennete gitmek için yapan bir insan değilim Allaha beni yarattığı için şükretmek için kılıyorum yani cennette namaz vs var mı diye sorma nedenimde o Cenneti kazandım diye Allah şükretmek için ama kimse doğru cevap vermemiş internettende araştırdım ama düzgün cevap yok bende çok merak ediyorum
Bence cennette namaz kılınır çünkü orda da dua edicez sevdiklerimize dua ediliyorsa namaz da kılınır hem ebedi bir hayat var insan bu dünyada neden namaza alışıyor madem cennete girince bitcek öyle değil işte alıştırma bunlar cennet için simdi bu dünyada hep namaz kılarsan orayı hakedersin ve ordada hakettigin Gibi yasarsın yani ordada kılınıyordur
bencede
Hem cennette güzel muhabbet vs tek bir kötü söz bile olmucak bence orada sürekli kuran okunur sohbetler yapılır namaz kılınır yani bütün iyi olan şeyler yapılır biz zaten ölen buyuklerimizn sayesinde hürmet görüyoruz peygamber efendimizin dualarıyla ilmimiz ahlakımız var biz nasıl bu dünyada rabbimize kulluk için kuran okuyup ibadet yapıyorsak ordada bisi degismicek sonuçta rabbimizde ebedi hem cennete rabbimizi gorebilicez görmek kastı bir bicim değil ama hissedebilicez yani o yüzden bence cennette allah aşkıyla daha çok ibadet edicez ama herkesin kendi görüşü yanlış bilgilendirmek istemem kmseyi ama bana mantıklı gelen. bu
bencede bu yani Hem Allah neden sonsuza kadar istediğimz her şeyi yapsın ki o bizim uşağımıs vs değil yani oradada ibadet olacak hatta bence daha fazla olacak bence güzel olur yani
inşallah
Cevap
5Cevap
yok bu tür şeyler olmaz orayı dünya gibi düşünmek saçma farklı bir boyut çok daha değişik bir şeyle karşılaşabiliriz
ama yinede Allaa şükür edecek miyiz? yoksa cennete geldik diye yan gelip yatacak mıyız?
cennete hiç gitmedim :)
yap gelip yatma değilde başka şeyler olur bence kuranda anlatılan cennet o dönem insanının anlayacağı düzeyde benzetmelerle anlatılmıştır gerçek hayat ordadır bence anlatılan her şey yalan hocalar falan anlatıyorya sanki yaşamış gibi : )
ibadet yapmıcagız ama yapmak istesek yaparmıyız bilmiyorm
Cennette namaz kılıp tekrar dünyayı kazanıyorsun felan.
ben namazı cenneti kazanmak için kılmam şükretmek için kılarım ! cennete namaz var mı diye sorma nedenim ise cennete geldiim için şükretmek!
cennete gelmişin zaten ileri bir mevki yok niye şükrediyorsun hâlâ mk
ne alaka sen namazı cennete gitmek için kılıyorsan o namazdan hayır gelmez ! namazı kendi çıkarların için değil Allaha şükretmek için kılarsın!
o zaman Allahın çıkarları için kılmış olmuyor musun? ayrıca şükredip cennete gittiğinde yine kendi çıkarına hizmet etmiş oluyorsun.
ben namaz kılınca cennete gideceğim demedim ama sen cehenneme gideceğini bilsen bilende namaz kılmaz mısın?
Yok cennetin içinde başka cennet. yok ne ibadeti bide orda mi ibadet yapacaz ben üşenirim
zaten cennete gitmek için yaptın. bide ordamı yapcan
Hayır ibadetler dünyaya özgü birşey :D
l*n gittin de orası kaldı işin :))
abi soru bu ! soruuu
bilemiyoruz, gidip gören varsa sormak gerek :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar