3 aylık evliyim. yei eşya alıcaz diye kolumdaki bütün bizikleri aldılar. Çok zoruma gitti kabullenemedim hala bugün aldılar. Bide pişkin pişkin gülüyolar. vermek istemiyorum dedim eşim de memur maaşı da iyi allaha şükür ama bilezik varken niye borç ödiyim diye kolumdan aldı hepsini.. Ayrılmayı bile düşünüyorum şuanda cok zoruma gitti çok. Herşey için muamma gösterdim alttan aldım cok bişey istemedim borcu da yok ama bir eşyayı ödemek zor geldi adama...
Cevabın nedir?
Yapılanlar tabiiki hiç hoş değil, maalesef kendine yakışanı yapmış karşınızdaki insanlar. Dünya malı bir şekilde, elbet çalışılıp gelir. Uzun lafı kısası; Başı nasılsa sonu da öyle gider. Bu yapılanların toplam sonucu tamamen sorumsuzluktur. Boşanma nedeni değildir zamanla sabırlı olursanız herşey yoluna girecektir. Her şey de olcağına varır, yuvanıza sahip çıkın.
03 Yorumla
Soran+1 yılaslında 3 ayda cok tartısmamız oldu hep bu bilezik davasından ailemden de uzağım göndermiyor da yanlarına burada bir başınayım sahipsiz gibi davranıyolar evlendiğime cok pişman oldum bu da tuz biberi oldu aslında topladım esyamı gidicem aslında :(
Soran+1 yıloda mutlu olsun bilezikleriyle :(
En İyi Cevaplar
tekrar sana iade etmek koşuluyla almışsa bişey olmaz. çünkü o bilezikler senin mehirin ve senin rızan olmadan alması yanlış. zaten evlenince herkes gelen altınlarla borçları kapatırız diye düşünüyor. bu yüzden senin altınlarının tekrar sana verilmesi zor görünüyor. :/
03 Yorumla
Soran+1 yıldüğün takı ve paraları zaten verdim hiç almadım. bir kolumda 7 bilezik kaldı. onları da meğer eşya alınca bozdururum düşüncesiyle takmış bana :( bana diyor ki kabullen bunu yuvanı yıkma
Soran+1 yılşu an baba evine geldim bendennbaya sogumus ve donersem evlilik sozlesmesindenn bahsettiiiii
biz düğünümüzü altınlarla yaptık.. ünv de okuduğumuz için aileler izin vermedi bizde bir şekilde her yerle anlaşıp gelen takılarla karşılamıştık.. önemli olan aile saadetin o teneke parçaları değil bence ;) sıkma canını yine alınır.8 yıllık evliyiz mislisini alacak gücümüz var şu an ama eşim istemiyor hiç bir zamanda sorun yapmadı
01 Yorumla
Soran+1 yılne güzel Allah daim eylesin mutluluğunuzu. Eşimin alıcak yapacak durumu var ama bilinçli böyle davranması zoruma gidiyor işte.. Gezip tozmak için
+1 yılçok afedersin ama siz kadınlar kolunuzda bilezik taşımaktan ne anlıyorsunuz hiç anlamıyorum. zaten o bilezikleri çeyiz olsun diye yani siz evinizi döşeyin diye takıyorlar.
03 Yorumla
Soran+1 yılbilezikle mi ev döşeniyor?
- +1 yıl
hani o altın ya bozduruluyor. onun getirisi ile ev döşeniyor. düğünde takılan takı değil mi? evet. işte o takıların manası bu. evinizi yuvanızı kurun düğün ihtiyaçlarını karşılayın falan diye takıyorlar. artık daha medeni olun. kolunuzdaki bileziklerle ona buna hava atmayın. kimsenin umrunda değil bu. artık insanlar daha modern ve daha bilinçli. kocan gilin davranış şeklini de parlatmıyorum yanlış anlama ama sen de gereksiz inat yapma.
Soran+1 yılHaklıydın ısrarımla mahvettim beni para avcısı gibi gördü ve soğudu gemde güveni bitti... Israrına gel dedi kabul etti deniycez ama olucağını sanmam dedi. Hafta içi giderim herhalde haber vericek inşallah düzelir dua edin
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
18Cevap
+1 yılbilezik durdukça değer kazanır. Eşya durdukça çürür (: Kocanda biraz akıl olsaydı bilezikleri bozduracak kadar düşünmezdi. Ben olsam boşanırdım.
12 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef baba evine dönüyorum kardeşim zaten...
- +1 yıl
Allah sabır versin kuzucum
Eşinin borca sıkıntıya girmesi senin de sıkıntıya girmesi demek. Ama yorumlarda okuduğum kadarıyla eşinin pek iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.
18 Yorumla
Soran+1 yılkardeş uyanıklık yaptı resmen düğüden sonra bankaya bile ortak uzerımıze yatıralım dedi. Yatıttırmadı benim üzerime. hayır bide memur düzenli maası var taksıtle de alınabılır ılk alan bu mu olacak sankı mobilya alt ustu
Soran+1 yılaldı zaten ama durmak istemiyorum da cünkü bu kaç oldu ben vermek istemedikce hep tartısma cıktı evde evlılıkten cok yıprandım artık cidden...
Soran+1 yılBana karsi cok soguk artik
Soran+1 yılKonuştuk ısrarımla gel dedi deneyelim ama olucağını sanmıyorum dedî..
Diğer konusunda 13b cevap paylaştı. Borcunu ode bu da bize dayanak kalacak ne demek o deswydin keske. Senin rizan olmadan esya almasalardim
01 Yorumla
Soran+1 yılben dıyorumkı ev almadan vermem 150 binlik ev aldıktan sonra 15 bın mı benı kurtaracak dıyor. bacım dusuncelerı bana cok ters ya..
+1 yılO bilezik nereden gelme bilezik? Yani dugunde takılan falansa zaten takıların amacı borç kapatmak değil mi?
04 Yorumla
Soran+1 yıldüğünde takıldı evet ama borcumuz yok düğün takılarını hep bozdurdu zaten bir kolumda 7 bilezik kalmıştı
- +1 yıl
Yani açıkçası ben olsam verirdim. Borca girmek sadece eşini değil seni de sıkıntıya sokar. Bilezikleri kolunda singirdatmak yerine iyi bir yere gitmesi daha iyi. Ama yine de istemediğin sürece almaları biraz kötü olmus, esinle otur iyice konuş bence.
Soran+1 yılyok aldılar daha vermezler. Takmadım ki hevesimi bile alamadım daha şıngırdayan cinsten de değildi burmaydı. ben ev vs alırız umuduyla hep dusunuyordum. cok hayal kırıklılığı oldu bu bana.. bana ne nişanda bohca yaptılar ne düğün alısverişi dul gibi aldılar aynı hep gözümde kaldı bir elimde olan bunlardı her genc kız heves edıyor bılezıge ama olmadı işte :(
- +1 yıl
Singirdatmak mecazi anlamdaydi :) ve heves alınacak bir şey olduğunu da çok sanmıyorum, ama doğrudur istemissindir. Geri vermeleri önemli değil, sadece bu olayın seni kırdığını bilmesi gerek bence.
Kadınlar için bazı şeyler özel, oralara hiç dokunmamak lazım sanırım
11 Yorumla
Soran+1 yılherkes bu düşüncede olmuyor maalesef :(
- Diğer konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılo altınlar sana verilen mehir dir ve senin hakkındır senin rızan olmadan alınması haramdır
13 Yorumla
Soran+1 yılmihir olarak aldım zaten sadece bılezıklerımı dını nıkahta ama onemsemıyor ki
- +1 yıl
yanlış yapmış
Soran+1 yılAllah büyük :(
Üzüldğm keşke eşyalar alındıktan sonra evlilik olsaydı. Bence eşine güxel konuş olmadı haklsın borçumuz olmasın ilerde yine alırsın de.
01 Yorumla
Soran+1 yıleşim tayinci oyüzden şu an şark olduğundan eşya alınmadı ikinci el toparlandı. yazın tayini batıya cıkıyor. hiç borcu felan yok olmadığı halde bilezikle hesap kitap yapıyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılal bilezikleri bas postayı dur tahmin ediyim sen kesin bekaretinide bu adama sakladın dimi? ve burada bunu yapmayan kızlara o.. pu diyen kadınlardansın dimi e ne diyim ki ben burada soru soracağını tepkini gözter olay çıkar çek git evden
01 Yorumla
+1 yılÇoğu kızlar çıkarıp kendileri veriyorlar kayınbabalarina borçlar ödensin ihtiyacınız vardır diyerek.
02 Yorumla
Soran+1 yılborcumuz hiç yok ama? yeni borç yapılıcak oda altın varken neden borca gıreyım dıyor aıleme demedım bıle bıde aılem var tabı sorun cıkacak
- +1 yıl
Zorla kimse alamaz tabi senin rızan alınmalıydı.
Borc yigidin kamcisi, Esya icin bilezik satilmaz... Esyayi normal taksitlerle alinabilirdi. Bileziklerin sadece, Saglik/EV gibi seylerde satilir.. ARABA'da bile bilezik satilmaz. ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılkardeşim bizim ailede de böyle ama bu yapılan cok zoruma gidiyo :( kendi abim bile kirada olduguğu halde yeni bebekleri oldu bir kez olsun yengemden istemedi ve 1500 tl maasla gecınıyolar bide
+1 yılBoşama sebebi olamaz. Dava açsan, hakim bu sebepten dolayı boşanma kararı vermez.
03 Yorumla
Soran+1 yıldüşünceler cok zıt düşünce ayrılığı bu valla :(
- +1 yıl
Evlilik birliğinin temelden sarsılmasına dayanarak açabilirsin ama sebep zayıf. Çünkü, kocan ailenin yararına bunu yapıyor. Ayrıca, boşanan kadınlar kolay kolay evlenmez. Bekarete önem vermeyen birisini bulursan evlenirsin fakat böyle erkek nadir.
Soran+1 yılKardeş uzun düşündüm ve özür diledim önce olumsuzdu istemedi şimdi ısrarımlaa gel dedi deneyelim ama olucağınıı sanmam dedi. Gidicem elimden geleni yapıcam. Şuam gel diyeceği günü bekliyorum haber vermesi için. Bana dua edin
Kadının Rızası olmadan yapılan bu iş de hayır yoktur
17 Yorumla
Soran+1 yılmihir olarak bunları istedim bide dini nikahta cok değil 7 bilezik sadece..
Soran+1 yılBenim hakkım onda kalsın öteki tarafta. Mihire felan saygısı yok. Ayrılmayı düşünüyorum şu an bilezik bahane oldu ama 3 aydır hep aynı muhabbet oldu bılezık bozdurcam dıye en sonunda da kolumdan cıkarttı zorla :(
Soran+1 yılbir gideyim baba evine kafa dinlerim hem de 3 aydır gitmedim zaten :( orada saglıklı karar verırım ınsallah
- 1 yıl
Bileziklerin tanesi kaç gram?
+1 yılYa bilezik icin mi ayrilcaksin sonucta o altinlar ikinizin sen cok sahiplenmissin bence ayip ediyosun altinlar esinden degerli mi
01 Yorumla
Soran+1 yılama memur ödeyecek durumu var bu zoruma gidiyor kac senedir memur kenara para koymamıs hıc dugunu bıle tek yaptı kredı kartıyla aldı herseyı borc bıttı sımdı esya alıcak bılezık var dıye guvenıyor
+1 yılKlasik yeni evli türk muhabbetleri..
Evlilikten soğuyor insan00 Yorumla- Diğer konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılmehir olarak aldıysan sen vermek zorunda deilsin senin rızan olmadıgı sürece alamaz o senin güvencen bir neticede allah yardımcın olsun kardeşim
00 Yorumla
+1 yılAhh ahh şu saçma sapan evlilikler... kaç yaşındasın sen?
14 Yorumla
Soran+1 yılnesi saçma sapan?
- +1 yıl
Nasıl değil kardeşim! O altınlar senin nikahına kıyılır. Bu dinen bile böyledir. Zorla alamazlar. Bunu sebep gösterip boşanabilirsin bile. Boşansanda o altınlar sende kalır. Burası Türkiye, avrupa değil!
Soran+1 yılpardon benim acımdan sacma zannettim. Boşansam da altınları almadan bırakmaz beni bunların ailede altının önemi yok bana nişanda 10 gram taktılar ailem kesimde 20 gr kesti buda 140 gram aldı 7 tane yani toplamda. hala bana laf ediyor siz gram kestiniz ben 6 gram alıcaktım diye. bizim yöreyle cok farklılar başıma kakıyor hep bugünde kolumdan cıkardı bozdurmak için zoruma gidiyo bide babasızım ben sahipsiz gibi davranıyo hep :(
- +1 yıl
kıyamam ya.. ah be kardeş nerden buldun böyle öküzü.. hey Allahım.. boşver duat et Allah umarım sana çıkar bir yol gösterir.. dik dur ezilme. boşanırım de bakalım tepkisi ne olacak.. baban olmasada sen bir bireysin..
+1 yılonlar sana ait vermeseydin eğer borcu yoksa
01 Yorumla
Soran+1 yılborcu yoktu yenı borc yapacaktı işte oda altınlarımı aldı borc odememek ıcın
- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılmehırınse rızan dısı alınması yasaktır
02 Yorumla
Soran+1 yılbunu önemseyen kim ki?
- +1 yıl
hatırlat
+1 yılçok büyütüyorsun bence :/ :/
02 Yorumla
Soran+1 yılzoruma gitti :( hevesimi bile alamadım
- +1 yıl
boşver takma o kadar ne var sanki bikaç bilezik kocanda haklı eşya alacakmış neden boşyere borca girsin ki ve ayrılmak ne alaka saçmalama
- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar borç için yaptı bunu? :O
06 Yorumla
Soran+1 yıl15 bin için bilezklerde de 15 bin ediyordu cunku.
- +1 yıl
Peki bu borcu ödeyince sana alıcam söz dedi mi?
Soran+1 yılHyır hiç bişey demedi. bende üni mezunuyum bu arada. dedimki bende calısır öderiz birlikte tamam bana ver bilezikleri sen calısır kendine alırsın dedi. ben yazıklar olsun bir geri alırım bile demiyosun dediğimde l*n alırım tamam söz dedi ama güvenmıyorum alıcağına az cok biliyorum cunku
- +1 yıl
Eğer ki borcu kapatalım canım çalıştığımızda beraber en kısa zamanda" yerine alırız dediyse sıkıntı olmamalı dicektim ama sana alıcam diyosa ve sen almaz biliyorum huyunu diyosan sen güvenmediğin / güvenemediğin adamla neden evlenmedin demez miyim sana :S
Soran+1 yılahh ahh ne desen cok haklısın. ben bunun böye olucağını bu açıdan düşünmedim hiç. Görevdeydi hep uzak kaldık zaten nişanlıyken de ayrı şehirdeydik tlf dan yürüdü işte. bana diyor ki 5-10 sene sonra alırım zaten :) kısa zamanda değil yani. birde ben dedimki calısayım bırlıkte alalım esyaları dedım sen bılezıklerı ver bana sen calıs bılezık yap dıyor...
- +1 yıl
Hayırlısı o zaman S:
Senin parana dokunmayacağım kendi çalıştığın kendine diyosa yine iyi ;)
Ama o bilezikler senin :/ Neyse bir bunun için gemileri yakma :S
+1 yılHakkında hayırlısı olsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılsağolun
- +1 yıl
rica ederim
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. bu sıralar bunları çok duyar oldum.
00 Yorumla
+1 yılAllah yatdımcın olsun
02 Yorumla
Soran+1 yıl:( amin
- +1 yıl
İşin zor ama
aynen çok sadist davranmış açıkçası
06 Yorumla
Soran+1 yılsurat yapınca altına mı tapıyosun diyo. Ananın evinde gördün mü diyor.. Annemin kolunda da vardı halbuki küçümser gibi davranıyor
Soran+1 yılmaalesef sevgi evliliği ama 3 ayda 6 kez tartıstık
Soran+1 yılmaalesef... ne zor şeymiş
Gizli Üye(30-35)+1 yılsevişmene bak boşver bunları
00 YorumlaSalla gitsin ölümlü dünya kanks
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBoyle bırı oldugunu bılmıyomuydun nıye ewlendın
00 Yorumla - Diğer konusunda 799 cevap paylaştı.
+1 yılAlanlar kim
04 Yorumla
Soran+1 yıleşim aileis de al al dedi tabi
- +1 yıl
Eşine yapman gereken trip bu on ciddi bir şekilde kızgın olduğunu belirt
Soran+1 yılbaba evine gidiyorum :(
- +1 yıl
Çok üzüldüm umarım kısa sürede barış saglarsiniz
- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAyrıl gitsin
00 Yorumla
+1 yıl:( çok kötüymüş ya..