Sahip olduğu umudu mu?
Hayalleri mi?
Yaşamın değeri mi?
Oksijenin bedava olması mı?
Hayalleri mi?
Yaşamın değeri mi?
Oksijenin bedava olması mı?
Çok boş şeylerle insanlar ayakta durmaya çalışıyorlar. Bunun cevabı ne sabır ne hayaller ne de umut. Bunlar önemli evet önemsiz demiyorum ama sanki yerinde oturup ilahi bir mesaj beklemeye benziyor bunlara bel bağlayınca. Hiç bir şey durduk yere düzelmez, tamamen realist bakıyorum olaya.
Değişim bunun cevabı. Ayakta tutup devam etmeni sağlayan şey değişim. Bu bir konuyla ilgili yeni bir bakış açısı kazanmak olabilir mesela. Kendi içinde sorun haline getirdiğin koskoca bir olay bir anda bir gecede gözüne çok farklı görünebilir. Fark ettiğin şeyler devamlılığını sağlar hayata, işte bu değişimdir.
Örneğin kilosundan şikayetçi olan bir insan bundan şikayet edip hiç bir şey yapmıyor olabilir yine değişim gerekiyor burada.
Ne bileyim işinden memnun olmayan biri yine değişmek zorundadır. Ya işini değiştirecektir risk alıp veya farklılıklar katacaktır yaptığı işe. Yoksa mutsuzluğun dibini boylar.
Değişmeyen insan gelişemez, hayata da devam edemez. Gelişim için değişim şart. Bunun yanına manevi değerlerimizi de aldık mı yürür gideriz bence.
Teşekkür ederim.
bence hic biri insan butun bunlarin yarida birakiyor bazen umudu bitiyor hayellerinin iyi olmadigini goruyor deyer verdiklerinin yalnis deyrler oldugunu bilidikden ve oksigenin bosa tuketdiyini gordukde ici burkulyor :) ve o buyuk karar ani insani hayatda tutan tek seyyy kendisi :) + allahi derk ediyor tabi anlayana ;) insani hayata tutduran allahdir her seyin baslanqici ve sonu o buyuk ALLAHDIR
İstekleri. Hedefleri, zaten öleceğimizi biliyoruz orayı geçelim. ayakları diyerek taşakta geçelim.. dsadad ee ne kaldı geriye şimdi? çiftleşmek mi.. hımm bu da uzun soluklu durum.. daldan dala saracak kollar buluruz her zaman. empati yapmaya yerım dar olduğundan başkası adınada düşünenem. umut dıyelım senın saydıklarının tümüne. neticede tümden gelip tüme varıyoruz. haydi kaynaşalım imparator penguenleri gibi ayakta tutalım birbirimizi. kaptalist sistemin çocukları olarak hobilerimize vakit ayıralım. sıkılıp sıkılıp kisvelerimize maceracı ruhu katacak spor dallar sokalım. hiç bir şey yapamıyorsak yüzümüzdeki gamzelere sığdırabildiğimiz kadar güzel gömelim. Tek iken herkesin kendimiz gibi olmasını ister iken , çok iken herkes sen gibi. çok kalabalığız ondan oluyor böyle. dsada
Umut evet umut
Hedef, gaye, amaç
Yaşama amacı
Hayalleri
Hayatı anlamlandirmasi
Ailesi
Sevgilisi
Sevdikleri
İnançları
İdelist olması
Azmi
Aşkı
#Bizeaşklazım
Cevap
52Cevap
öncelikle bir İnsanı ayakta tutan şey kesinlikle Ayaklarıdır :D bunu geçecek olursak ;
Gerçekten insani ayakta tutan tek şey hedefidir = hedefin yoksa umudun yoktur hedefin yoksa hayalin yoktur hedefin yoksa yaşamın değerini anlayamazsın oksijenin bedava olması insanı ayakta tutmaz sadece yaşamasına izin verir
diyorya nereye gideceğini bilmiyorsan ne tarafa gittiğininde bir önemi yoktur
Kimine göre sahip olduğu somut unsurlar, kimine göre beslediği umutlar, bunlara sahip olmayıp, tek düzen, amaçsız, sorgusuz yaşayanlar için de oksijenin bedava olması :)
bence oksijen bedava
para ile satılsa ölecek çok adam var :))
umut hayal filan hikaye
yaşam degeri zaten yok.. ne degeri var insanlar bir mermi ile ölüyor..
İlk duyduğumda çok matrak bir cevap gibi gelmişti ama altında yatan gerçwklik bence bariz bu hayatta insanı ayakta tutan sadece SAĞ VE SOL BACAĞIDIR
Yaşadıkları, çektiği acılar güçlendirir bir insanı. Her darbe biraz daha güç demektir. Ve insanı ayakta tutanda gücüdür
Klişe olcak belki ama kişisel değerleri.. ve yıkabilecek olan da yine kişisel degerlerine açılan savaştır.
Kişiye göre değişir bu fakat bence hayata dair, geleceğ dair, umutlarına dair inançlarıdır birini en fazla ayakta tutabilen..
Hepsi umudun olmadan hayal kuramasın umutların hayaların olmadan yasmanın bir anlamı olmaz oksijen olmasa zatten ınsanlar olur
beni sevenlerim, hayallerim ve amaçlarım ayakta tutuyor. o kadar hayal kırıklığına rağmen, o kadar keşkelerle geçen yıla rağmen Allah'a şükürler olsun, beterin beteri var. Belki de inancım beni ayakta tutuyordur.
Hayat bedava takılıyoruz işte. Ne umut kaldı, ne hayaller nede yaşamın değeri. Dediğin gibi oksijen bedava.
Başkalarını bilmem ama beni ayakta tutan ve canıma kıymamamın tek sebebi Allah korkusu.
Kesinlikle umut. Yarın ne yapacağımız mesela umuttur... umut olmadan yasayamazsin
hiçbiri. İnsanı ayakta tutan insanın ayakları dır ajshajdbjafbahjfbw :D
yıkmaya çalışan şeyler, yıkılmamıza yetmiyorsa demek...
Iskeleti eger iskeletimiz olmasaydi boyle ayakta duramazdiniz simdi dagilinnn😒😒😒
Yarının bugünden daha iyi olabileceğine olan boş inancı. Umut...
Çoğu kişi için oksijenin bedava olması.
Benim için ise hayallerim.
Sevdikleridir. İnsanı ayakta tutabilen en değerli şey.
En başta Sağlık, ailem ve işim yani bunlar beni ayakta tutan şeyler 😊
Bir insanı ayakta tutan şey geçmişin pençelerinin ruhuna bıraktığı izdir.
Sevdikleri.
İnandığı şeyler
Uğruna ayakta duracak değerde gördüğü her şey.
Bir insanı ayakta tutan 2 şey vardır
1 Sağa ayağı
2 Sol ayağı
Başkada yok :)
Hayallerim, umudum ve inancım... Beni ayakta tutan şeyler
Ben kesinlikle sağlık olduğunu düşünüyorum.
Sağlık varsa el ayak tutuyorsa, insan kendine her türlü bakar yanı en azından adam'sa bakar kötü işlerle uğraşmaz ama bakar.
Güzel soru teşekkürler.
biyolojik olarak oksijen
psikolojik olarak bir şeylere olan inancı
Bir insani ayakta tutan nedir bilmem ama bana gore beni bu zamana kadar ayakta tutan beni seven benimde sevdigim kadindir, ALLAH'a olan inancimdir. bu ikisi olursa ben hirslanirim hep hepte boyle olucagini umuyorum
Nefes aliyorsan ne olursa olsun ayaktasin demektir, ölüm gelene kadar...
hayata bakış açısı, bu da yaşama verdiği değerle alakalı bence..
Oksijenin bedava olması ve tabi ki bir çift ayaklara sahip olması :)
Allah korkusu yoksa intar etmistim
Kendimizi kandırmayalım. Sevdiklerimiz bizi ayakta tutan
Ayaklarıdır dicem dışlayacaksınız ajsj
Umutlarıdır hayalleridir filan işte.
Oksijenin bedava olması :) Bu arada seni buralarda pek göremiyoruz reis :) :)
Hayalleri ve oksijenin bedava olması, en azından benim için böyle:)
Umudunu kaybedenin, başka kaybedecek bir şeyi yoktur.
Bizi ayakta tutan şey umutlarımız bence.
Hayallerim olacağını istediğim umut ettiğim hayaller.
Hiç duygusal olmaya gerek yok şimdi, Oksijen'siz kimse ayakta duramaz.
Allahin verdiyi izindir !!!
Umutları, sevdikleri, hayalleri, yaşamın değeri benim için.
Sahip olduğu umudu ve hayalleri...
Kesinlikle 'sevilmek'.. Diğerleri teferruat.
inandığı birşeylerin olması
Bazen sadece ölememesidir..
güven ve ailesi ve özgürlüüğü
everything little little into the middle
Allaha olan inancım ve sevdiklerim..
İntiharın büyük bir günah olması:)
Aile ve belirlenen son durak
sevdiğimi birgün daha fazladan görebilmek.
İskelettir, gerisi fasa fiso.
Beni ayakta tutan değerlerim
hayalleri, hedefleri, sevgileri, nefretleri...
Hayalleri, umutları..
Sanırım eşime olan bagim
Yaşamın değeridir benim için
taktı oksijene :D umududur bence
İnanç ayakta tutar...
Hepsininde ortak temasi umuttur umut..
sağ ayak ve sol ayak:)
Allaha olan inancı..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar