Tüm dünya bunu izliyor Allah neden rahmetini esirgiyor
Amerika Tüm dünyayı sömürüyor Allah neden dur demiyor
Allahın adaleti öteki alem için mi geçerli
Amerika Tüm dünyayı sömürüyor Allah neden dur demiyor
Allahın adaleti öteki alem için mi geçerli
Öyle olsa inanmayan kalmazdı. İrademiz dışına çıkardı olaylar. Ayrıca dua edeyim oturayım da olmuyor. Çalışacaksın, kendini geliştireceksin, mücadele edeceksin, ondan sonra dua edeceksin. Oturduğun yerden, belki dinini bile doğru düzgün öğrenmeden dua ediyorsun, zır cahil işler yapıyorsun, ondan sonra Allah niye yardım etmiyor! Ülkeni para için sat, sonra da yardım dile... O da iyi!
Müslümanlar çalışmıyor, kendisini geliştirmiyor. Ülke Kuran'a göre yönetilsin diyorlar. Sen Kuran'a göre yaşıyor musun diyorum, cevap bile veremiyorlar. Çünkü okumamışlar bile. Sürekli işin kolayına kaçıyoruz, kolay yoldan köşeyi dönmeye çalışıyoruz. Allah çalışanı sever ve emeğini boşa çıkartmaz.
Allah güçlüyü korur, vaktiyle ingilizin gazıyla isyan çıkarıp bir de 'Biz burada yahudi devleti istemeyiz' diye savaş çıkardıktan sonra götüne tekme yiyenleri umursamaz.
biz şuanda bir sınavdayız ve Allah bizi sınıyor. eğer dediğin gibi dünyada bütün müslümanlar ve mazlumlar iyi durumda, gayrimüslüm ve zalimler kötü durumda olsaydı sence dünyanın sınav olmasının ne anlamı kalırdı. herkes inanırdı o zaman ve cennet cehenneme gerek kalmazdı. ama biz sabredeceğiz, dualarımızdan vazgeçmeyeceğiz, acı çekiyorsak bunun karşılığını cennette alacağımızı bilerek yaşayacak ve isyan etmeyeceğiz gerçek müslümanlık budur. dua edip olmuyor diye vazgeçmek değil. bizayrıca unutma Firavun' un ömrü boyunca başı bile ağrımamıştır.. ölene kadar iman etmemiş, koca deniz yüzüne kapanırken iman etmiş Allah' ın varlığını ancak o zaman anlamıştır.
Birde şöyle düşün Allah her şeyi bilendir peki sınavın amacı ne sonucu bilinen bir sınav yapılır mı
Allah herşeyi bilir, kaderimizi de yazmıştır ama irade vermiştir bize. evet önümüze bir seçenek çıkacağı bellidir ama iyiyi ya da kötüyü seçmek için Allah irademizi vermiştir bize. sınavın amacı budur bizim ne seçeceğimizi Allah irademize bırakmıştır.
Sence Allah iradenin sonucunu bilmiyor mu
Allah bize iyiyi kötüyü gösterir hangisini seçeceğimizi de bilir. ama bu ona müdahale ettiği anlamına gelmez.
sen anlamadın soruyu irade sonucunu bildiği halde neden imtihan eder
zaten imtihan etmesi o kişi hakkında ki kararını bilmiyor demek değilmidir Hani Allah herşeyi bilirdi
adı üstünde irade.. bu bizim irademiz. ve bizim sınavımız Allah' ın sınavı değil ki. Allah bizi kendimizle yüzleştiriyor. o olacak herşeyi biliyor ama biz bilmiyoruz. sınavın amacı o.. mesela bonzai içersen ölürsün bunu hepimiz biliyoruz. içip içmemek bize kalmış. bu da bir iradedir. ama Allah' ın sana verdiği irade ve yaptığı sınav ile bunu karıştırma. çünkü sen burada sonucu bilerek seçim yapıyorsun. Allah' ın sınavında ise bilmeden.. ve sınavımızın amacı da o. Allah biliyor ama biz bilmiyoruz.
Bende diyorum ki sonuç belli ise bilip bilmemenin ne önemi var :)
sen bence şu an Allah' ı kişiselleştirdiğin için anlamakta zorluk çekiyorsun ya da anlamak istemiyorsun. eğer ki Allah' ın herşeyi önceden bildiğine inanıyorsan Allah' ın zamandan ve mekandan münezzeh olduğuna da inanıyorsun demektir. herşeyi bilen bir insan için dediklerin doğru herkesten önce doğdu herşeyi biliyor o zaman neden bizi sınav ediyor. ama hakkında konuştuğumuz varlık Rabb.. insan değil.. netice olarak Allah insanin imtihan neticesi akıbetini zamandan bağımsız olarak bilir. Allah bu akıbeti değiştirebilir. Çünkü Allah'in mutlak külli iradesi insanin zayıf ve itibari olan iradesine bağlanmış.
Bence sen burada Allahın övdüğü insanı biraz küçük ve aciz düşünüyorsun Senin kafanın içinde ki Allah inancında oldukça çok açık var lakin sen bir şekilde kendince inandığın yaratıcıyı bir düşünce yapısıyla şekillendirip insanlara sunuyorsun ve bunu sunarken oldukça emin konuşuyorsun Allah burada bir bilinmezliktir bilinmez olan bir şeyi hem bilinir yapmaya çalışıyor hemde yaptıklarının idrakımız dışında olduğunu iddia ediyorsun
asla öyle birşey yapmıyorum ve bu yazdıklarının ezbere yazıldığını düşünüyorum.. ben sana açıklamamda ne yazdım. Allah bir insan gibi değildir onu öyle düşünemezsin. Allah zamandan ve mekandan münezzehtir dedim. zamandan mekandan münezzeh olan bir varlığı ben nasıl bilinebilir yaparım.. ve insanı asla küçümsemem. ama insan ve Rabb' i hakkında konuşuyorsam Allah' ın karşısında bizler tabiiki aciz birer kuluz..
Aslında bu tüm ümmetin imtihanı. Bir imtihan Kudüs, Aksa.
Birlik olmak ve zulme karşı hakirmaktir bu imtihandan geçmenin yolu. Kardeşine sahip çıkmaktır.
Zulm arttıkça adaletin tecellisi de hızlanır.
Fikrini zikrini bilen Allah kulunu imtihan eder mi
Eder
Cevap
8Cevap
Allah filistine yardim ederse dünyada Allahın varlığına inanmayan kalmazdı cevabı çok saçma çünkü Allah fil süresinde kabeyi yıkmaya gelen yemen valisi ebrehi Olay yerinde helak etti ve mekkeliler tepelere çıktı olayı izlediler o zamanda kafirler vardı o olay oldu diye kafirler imanamı geldiler , sanki Allahın filistine neden yardim etmediğine dair kesin bir cevap yok nedenini kimse bilmiyor
Her allah diyen kurana uysaydi su an cok farjli olurdu , kuranda git yahudilere topragini sat demiyor..
filistinliler israil fabrikalarnda çalışıyor
amerika olmayıncada bir birimizle savaşıyoruz
sanki amerika sömürgeci
Osmanlıyı arkadan hançerleyen araplara az bile
Yesinler birbirlerini...
Sen bir konu üzrinde çalışmayıp, Allaha tevekkül edersen
Tevekkül, Allah'a teslim olmak, güvenmek, dayanmak, bağlanmak ve sığınmak anlamlarına gelmektedir.
Zaten Filistinin yaptığıda bu değil mi
Allah sevdigi kullara belayi musibet ederki imtihan olsun, digerleri zaten kaybetti ahireti
Sevmediği kullara bir şey musibet etmez mi Adaletsizlik var o zaman Bence Allah kullarını ayırmaz
Onlari niye imtihan etsinki, zaten sinifta kalacaklari kesin, sevdigi kullari imtihan ederki dereceleri artsin
Onlar bu sınavdan muafsa zaten kötü ve ahireti kaybetmişlerse kendilerini bağışlatacak bir imtihan onlar içinde gerekli olmaz mıydı Allah esirgeyen bağışlayan değil midir
Var ki zaten, cevabida cok basit kelimei sahadet,
Allahin isine karisilmaz
Bu Allahın işimi o zaman Allah zalim
Kuranda bunun tam aksini iddia eder
Herkes Taş olur
Bazi şeyler imtihandir
işte bu avuntudur
Allahin zekasını sinamayin
Yokda ondan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar