+1 yılvesvese hep seytan gücünü kırma tövbes yazcam inanarak yaparsan tövbeyi ALLAHIN izniyl azalır zorlanma bu arada diyer olan aynen banada oluyor vesvesedir... söyle bir tövbe yapmanı istesem inanarak söyle bir tövbe yaparmısın?
eyüzü cek besmele cek ALLAHIM KENDİME HAYATIMA. DÜNYAYA GELMEYE.. YASAMAYA. VAR OLMAYA.. VAR OLUSUMA.. VERDİN RIZIK VE NİMETLERE ANNE BABAMA SOY VE ZÜRİYETİME VE ÜMMETİ MUHAMMEDTEN ÖFKLENDİM İNSANLARA OKUDUM TÜM BELA VE LANETLERDEN KÖTÜ DUALARIMDAN İNTİZARLARIMDAN KENDİ VE HAYATIM ÜZERİNE OKUDUGUM BÜTÜN LANETLEMELERİN BİNLER KERE BİNLER
TÖVBE ETİM ESTAGFURLLAH YA GAFFAR tekrar et 50 tekrar
örnek:
1. TÖVBE ETİM ESTAGFURLLAH YA GAFFAR
2. TÖVBE ETİM ESTAGFURLLAH YA GAFFAR
3. TÖVBE ETİM ESTAGFURLLAH YA GAFFAR
4. TÖVBE ETİM ESTAGFURLLAH YA GAFFAR
not : kalpten inanarak tövbe et20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu durumdan kurtulmak için tek bir yöntem var bizzat aynı durumu yaşamış gibi olarak söylüyorum gusül abdest kaçtı gibi değil de diğerleri... Dinini Unutup Kur-anı açıp oradan dini öğrenip oradan gördüklerini ve öğrendiklerini hayata sokmak ve namaz konusunda kur-anın anlattığı gibi namaz kılmak işte ALLAH'a gerçekten bu şekilde teslim olursan namaz kılman çok kolay olacak.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten inançlı biriyim çok şükür.
- +1 yıl
Kardeşim bak ben senin inancını felan sorgulamıyorum yapman gerekeni ALLAH'ın emrini ve bunu deneyerek başarmış biri olarak söylüyorum muhtemelen yapmıyacaksın dediğimi ama ALLAH'ın mesajı sana ulaştı gerisi sana kalmış :)
Bu zaman zaman cogu insanin basina gelir.. seytanin agir basiyor evet. ama sen bunu seytana yukleyemezsin unutma !! Senin bir iraden var sahip cik ve kendine guven basaracam de dini kitaplar oneririm sana. namazi biraz daha cok arastir ne kadar guzel bir nimet oldugunu daha cok anliycak ve yoneleceksin ve daha bir suru sey var anlatilacak ama hepsini okumaya usenirsin
00 Yorumla
+1 yılbak yaşadıkların vesvese ve sana bu haller ve düşünce gelince direk namaz abdest al ve namazını kıl ve dene 40 gün boyunca namazını kıl daha sonra bir daha bırakmadım ben namaz kılmadan nasıl yaşanır bilmiyorum namaz kılınca alnım secdeye değince dünyayı verseler umruma gelmiyor
33 Yorumla
Soran+1 yılYa inşAllah ben de öyle olabilirim😔
- +1 yıl
Allah kabul etsin
- +1 yıl
namaz kılmadan insan nasıl yaşar anlamıyorum inş canım ama sen namazını asla bırakma ve gayret göster
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
+1 yılŞeytan, Kafir Cinler ve Diğer Kötü Ruhani Varlıklar Vehim Kuvveti Yoluyla İnsanlara Tesir Ederler.
Kuvve-i Vahime: Vehim Kuvveti Denir Kalbin Bir Yerinde Bulunan Sürekli Şeytan veya Şeytanın Uşaklarını Dinleyen Bir Alet-i Vesvesedir. Şeytanın Himayesinde Olan Bir Cihaz Diyebiliriz Şeytan Bil Dil İse Vehim Kuvveti Kulaktır. Sürekli Onu Dinler ve Ona Yardımcı Olur. Şeytan ve Uşakları (Kafir Cinler ve Diğer Kötü Ruhani Varlıklar) Bu Vehimi İnsanları Yoldan ve ALLAH (C. C.) Yolundan Saptırmak İçin Kullanır.
Hakikatta Olmayan Bir Şeyi Varmış Gibi Gösterir ve İnsanı Yanıltmaya Çalışır. Vehimden Gelen Çirkin ve Kötü Düşüncelerin Dinde Bir Hükmü ve Zararı Yoktur Dolayısıyla Kul Mesul Değildir. Zira Fiiliyata Yansımadıktan Sonra Kişi Günah Sahibi Olmaz.
İşte Vehimin Etkisinde Kalmayan İnsan EN GÜÇLÜ İNSANDIR!40 Yorumla- Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılnanazın zaten yavas kılınanı daha fazıletlidir. tavugun yeri gagalaması gıbı kılınmaz. seytanın hilesi zayıftır. vesvese yapıyor sana. dınlemıceksın. vesvese geldıkce Kelime-i Tevhid getir. ses ve koku duymadıkca gaz kacırmasına ıtıbar edılmez. seytanın oyunudur. vesveseyı dınlemeyerek azaltabılırsın baska yolu yok. bır an once baslamaya bak yoksa hep oyalar
32 Yorumla- +1 yıl
herşeyine katılıyorum ama bildiğim kadarıyla konuşuyorum sadece namazı hızlı kılmak daha sevap ama abartmadan tabi
- +1 yıl
°"Hiçbir mazereti olmaksızın ve kasden namaz kılmayanın ALLAH C. C. bütün iyi amellerini siler, tevbe edip yeniden ALLAH'a dönünceye kadar onunla hiçbir ilgisi kalmaz" Hadis'i Şerif (İsfahani)
Kuzucum bunlar vesvesedir. Bende de öyle olmuştu dolandirildim Allah namaz kıldığım halde niye yardım etmiyo niye gormuyo kılsam ne olacak sanki herkes mi kılıyor diye çok bıkkinlik gelmişti. Ama sonra her şeye rağmen namazı arıyorsun ciddi söylüyorum. Of pof eden namazı bir iki kez terk eden ben Sevgilimden bile ayrıldım. Başka başka nedenlerde var tabi ama buda var. Aynaya geçtiğimde sanki ben ona ne kadar yaknlassam yüzümün nuru gidiyordu. Bak ne yap biliyor musun yavaştan teheccüd namazına başla arkasından sabah öğle akşam gelecek. Teheccüd namazında ki tüm dualar kabul olur. Ve şu da gelir aklna bak namaz kılmazken hayatın daha güzeldi sakın buna aldanmaaa
10 Yorumlaıcındekı ıkı farklı senın savasını kazanan hep gunaha davet eden olur genelde bence bu kararlılıktan gecıyor sen kendıne hukmedemedıgın surece bu ıkılemı hep yasayacaksın sanıyorum cvunku aynılarının cogu bende de oluyor :( ırade zayıflıgı da denebılır gıbıme gelıyor
00 Yorumla
+1 yılbak nmaz kilan biri olarak sana sunacagim önerim su seytan herseyi yaptirir sana kilma die sogutmaya ugrasir ama sen oni dinleme al abdestini bozulduğunuda dusunme sakin Allah a ictn dua et ve yardim etmesini dile yavas yavas alisir gidersin bide namaz kilan bir arkadas bul kendine ;-)
04 Yorumla
Soran+1 yılYa mesela sanki orgazm oldum gibi bile hissediyorum😔 hep kılmaya heves edince oluyor. Yine mi banyoya gireyim diye düşünüp üşenip vazgeçiyorum. Vallahi bir şey de yapmıyorum. Dokunmuyorum kendime.
- +1 yıl
bak Sen namazini kil onlara aldirs etme sakin organzm da oldunu dusunsen yok oyle birsey kafandan cikart sen once bir namaza alistir kendini her ne olursa olsun aldiris etme secdeni et namaz kil her ezan vaktine yakinda abdest al namazi kil diger olaylari aklindan çıkar vende dua ederim sana
Soran+1 yılTamam peki. Çok sağol
- +1 yıl
ozelden yazarsan konusuruz hem sana bilmen gereken cok onemli bilgileri verebilirim namaz kilmayo daha cok isteyeceksin duyunca
kardeşim bende kılmıyorum rabbim affetsin inşallah yaparız ama sana tavsiyem şeytan boş eve girmez yani illaki senle uğraşacak sadece biraz dikatli olman guslünü temiz aldıktan sonra namazlarına başla namaz abdestinden emin olsan dahi abdest almak iyidir yani bozulmasına gerek yok zamanla bu düşüncelerinde azalacaktır kendinden eminsende hiç düşünme kıl namazlarını
06 Yorumla
Soran+1 yılGusülü 2 saat önce aldım ama sanki bozulmuş gibi geliyor. Hep böyle oluyor. Ben artık gusül almaktan bıktım
Soran+1 yılHayır. Zaten abdest alındığı sırada yapılmaz ki. Ve ben zaten herhangi biriyle cinsel ilişkide bulunmuyorum. Sadece kendi yaptığım bir şeyi zaten 1 aydır yapmıyorum.
Soran+1 yılAnladım zaten. Ben de mastürbasyonu bir ay kadardır yapmıyorum dedim.
- +1 yıl
o zaman guslünün tehlikede oldugu bir durum yok rahatlıkla namazını kılabilirsin bu arada namazını yavaş kılman daha iyidir namazı hızlı kılmayı ruku ve secdelerden sonra düzeldiğinde bir kaç sn beklemek gerektir aksi takirde namazında sıkıntılar olabilir abdest konusundada günde 5 defa almayı ilk başlangıçta dene zamanla kendinden emin olunca hiç bir sıkıntı olmayacak ama vesveseye düşerek değil emin olarak abdest al abdestinden eminken bile abdest almak iyidir
+1 yılNamaz zaten hızlı kılınmaz. Seytanini yen dicek baska bisey yok. Fazla tikli olma abdestini alip namaza durursun. Allahin huzurundan hemem kacmak yerine usengec olman daha iyi
00 YorumlaBazıları bendede oluyor şeytan vesvesesi hep aşarsın işalh
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşAllah
- Diğer konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılNefsin Şeytana yenik düşüyosun
İnancını tam yap ve bir kere kıl
Gerisi gelecektir
En büyük mutluluk Allah'a ulaşmaktır20 Yorumla O söylediklerin kafaya taktığın için oluyor. abdest alınca hemen namazı kıl. gusül bozulmuyor sen acaba bozuldu mu diye düşündüğün için oluyor. bozuldu diye tekrar abdest alma iyice kafaya takarsın
00 Yorumla
+1 yılBunlar vesvese bunları takarsan büyür bunlar basa cikamazsin allah korusun dini sorgulamaya kadar gider bende aynılarıni yaşıyorum takmicaksin inan duzeliyor takmayinca
00 YorumlaBende d aynı problem var. Sanki sürekli akıntı oluyor yine cünüp hali geliyor gibi. Ben oldukça araştırma taptım dilersen paylaşa bilirim seninle
03 Yorumla
Soran+1 yılPaylaş lütfen
Soran+1 yılSaptıramaz kimse. Konu benim
Abdesti hızlı almak Namazı yavaş kılmak gerekir
Sen istiyor olmak için istiyorsun sanırım vicdanen ben istiyorum ama şeytan ibnelik yapıyor düsüncesi var gerçekten isteyen insan bahanelere sığınmaz Gerçekten isteyene Allah bahane düşündürmez00 YorumlaŞeytanının adını biliyorum. Obsesif kompulsif bozukluk.
10 YorumlaŞeytan vesvese veriyor. Vesveseye karşı dualar var internetten bul oku. Sonra nefsine diren ben bu şekilde başladım
00 YorumlaDiğer konusunda 10,9b cevap paylaştı. Namaz müslümanlıktan çok öncesinde Asur'lularda bile vardı. Yani İslama ait bişi değil.
00 Yorumla
+1 yılVesvese basıyor. Aşk abdest gibidir şüpheye düştün mü biter diye bir söz var 😀 kendğnden emin olmaya çalış
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır ama bilerek yapmıyorum ve gitmediğine inanıyorum
Namaz kılmak isteme. Kıl.
Şeytan nefsin bahanesi...00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeytan musade etmiyo kilmana bol bol dua et ayetel kursu oku ve nekadar usenirsen usen kalk kil namazini bir sure sonra seytan birakir ugrasmayi
13 Yorumla
Soran+1 yılYa canım, bak mesela bugün başka konu da açtım. Afedersin ama mesela etkilenince bir şeyden ya da aklıma bir şey gelince su gibi yapışkanımsı bir sıvı akıyor. Baya araştırdım. Gusüle zararı yokmuş onun. Ama bana sanki hep bozuyormuş gibi geliyor. Bir de böyle orgazm oluyormuşum gibi hissediyorum. Demin yine oldu. Daha 2 saat önce banyo yaptım. Yine mi banyoya girecem diye düşünüyorum. Bunlar beni hep alıkoyuyor
Cevap sahibi+1 yılBunu problem yapma sen kil namazini Allah kabul eder insallah her gun dus almaya calis hic usenme
Soran+1 yılHergün banyo yaparım. Çıkmadan gusüle niyet edip üzerime su tutar öyle çıkarım.
Bak canım Allah cagirmadikca o secdeye gidemezsin degilmi o yüzden önce seni çağırmama sebebini bul. ortadan yok et.
00 YorumlaŞeytana uyma heevesini kaçırma abdestini al namazını kıl belli bir süre sonra bırakamazsın vesvese bunlar hep
00 Yorumla
+1 yılya sen sadece kılmak iste ve kıl o yeter al gusülünü abdestini sonra başla namazına bende üşeniyorum ve kılmıyorum yalan yok ama pişmanım bari sen kıl da faydalı ol kendine
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeytan sana vesvese veriyor :) Bunu kafanda bitir ve o hevesini kırma kılmak için çabala
10 YorumlaSpor yap; duş al ve abdest alıp hemen namaz kıl. Bu bir iyi niyet tarzıdır. Şüphe boş olduğundan gelen vesvesedir...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGenelı hep vesvese dahası pamuk kullanırsan ıslanma durumuda ortadan kalkıyor
13 Yorumla
Soran+1 yılYa ama ıslanıyorsun sonuçta. Islanınca abdest bozulur
- +1 yıl
Şeytanın vesvese vermesine izin verme tamamsa tamamdır ilk önce kalbinden ver fetvayı ıslanma ile alakalı buna bak. https://youtu.be/_3N6c4LMsmw
Cevap sahibi+1 yılpamuk kullan , pamuk
+1 yılİlk zamanlarda bana da öyle yapıyordu mel un.
Sen uyma ona devam et00 Yorumlavesvese geliyor sürekli işte.. başla dayan alış sonra bırakamazsın
00 Yorumla
+1 yılSeytan senle ugrasiyor cunku sanirim usengecsin direnmeye calis biraz zmanadan sonra alisirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNefsine uyma şeytandan Allah'a sığın abdestli gez kararlı ol felak nas ayetel kursi oku her şeye karşı. Çok dua et Allah'a.
00 YorumlaVesvese kafaya takarak buyur Takma şu an küçülüyor şeytanın oyunları soğumaya çalışıyor seni
00 Yorumla
+1 yılbır dakıka gelırmısın az özele
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
rıca ettım sadece konusmak ıcın az namazla vs alakalı
+1 yılNeden kılmak istiyorsun?
05 Yorumla
Soran+1 yılBu benim görevim çünkü.
Soran+1 yılVe işlerim yolunda gitmiyor. Dualarım kabul olmuyor. Allah'ın vereceği hiçbir şey ona ağır gelmezken ben ona gitmiyorum
- +1 yıl
Neden namaz kılmanın ağır geldiğini anladım şimdi.
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
Namazı bu dediklerin için kılmak külfettir.
Namazın amacı zaten bunlarda değildir.
+1 yılburaya gelıp sordugundan
00 YorumlaŞeytan vesvese veriyor. s
00 YorumlaSen t*şak geçmek için açmışsın konuyu belli 😄
05 Yorumla
Soran+1 yılNereden çıkardın bunu?
Soran+1 yılDalga geçecek olsam bunu namazla karıştırmam emin olabilirsin
Soran+1 yılSen öyle düşün
Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı. bahaneler bahaneler..
01 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum
Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Bırakma onlar vesvese
00 Yorumlabence sen cok osuruyosun abdes dayanmıyo sana :D
00 YorumlaGerizekalı mısın ne işin var bunlarla
00 Yorumla
+1 yılVesvese bunlar, kendinden emin ol gerisini düşünme
00 YorumlaManeviyatinizi saglamlastirabilirsiniz
00 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. Vesvese hep
16 Yorumla
Soran+1 yılPeki durduk yere orgazm olmuşum gibi hissediyorum. O da mı vesvese
Soran+1 yılAma gusülüm vardır dimi
Soran+1 yılYok. Dokunmuyorum. Herhangi bir şeyle bir şey yapmıyorum. Tutuyorum kendimi.
- Diğer konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yıliçinden geçtği an kıl
00 Yorumla Bende ayniyim seytan işte ele gecirmis bizi
00 Yorumla- Diğer konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılSürekli dua et selaVat getir tövbe et tesbih cek
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılateş seni çağırıyor da ondan
00 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. İstemiyorsan kılma.
00 Yorumla
+1 yılŞeytan kıldırmıyo
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılŞeytan..
06 Yorumla
Soran+1 yılNe yapacam peki?
- +1 yıl
Secdeye yatıp, ona tokat atacaksın.
Soran+1 yıl😊😊😊 bu şeyler oluyor diye düşünmeyip, gusülüm bozulmuştur diye düşünmeyip alıp abdestimi kılsam kabul olur mu
- +1 yıl
Allah içinizi biliyor, bu yeterli bence.
Soran+1 yılNiyet önemli diyorlar sonuçta değil mi
- +1 yıl
Elbette.
Amper'in düşük :D
00 YorumlaDiğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. şeytan dürtüyor
00 Yorumla
+1 yılSeytan..
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri