Arkadaslar bir ayakkabinin 39 u bende var 40 numara aldim ama daha kck cikti 9 dan bende simdi soruyorum adam bana diyoki 40 gonderdim eur yazan yer 40 yaziyo diyo ama 9 olanda da 40.5 yaziyo ona bakarsak hata kimde simdi
Ayakkabida eur yazan yer ayakkabi numarasi degilmidir?
Hayır avrupa standartlarına göre olan ayakkabı numarasını yazmış yani türkiyede'de geçerli olan numara. Uk yazan ingiltere'de geçerli sayılan numara ölçü birimi farklılığından dolayı yazılıyor bunlar fiyat değil yani..
Adam haklı uluslararası ölçü sistemi var burada yani UK_6 da bir numara uk'da 6 olan EUR'da 40 yani numara birinde 40.5 birinde 40, ayakkabı model veya kalıptan sana küçük gelmiş olabilir
Adamın verdiği doğru EUR ile Türkiye uluslararası ölçü standartları bakımından bire bir aynı, yani adamda sorun yok. Sorun kalıplar ve marka olabilir nikede 40 oluyorsa sana belki adidasta 38 olucak ya da 42 bunlar çok fark eden şeyler
Simdi bende 39 u var ilk resimdeki bugunde 40 istedim baskasina hediye ikinci resimdeki geldi diyoki eur yazan yer 40 dogru yolladim ona bakarsak benim kullandigimda da 40.5 yaziyo hem benim ayakkabim ayagimda tam olurken 40 numara nasil ayagima kucuk geliyo onu anlamiyorum
En İyi Cevaplar