Eger 24 yaşın üzerindeyseniz erkek-kız farketmez kesinlikle biriktirmeye başlayın. İleride çok lazım olacak.
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 769 cevap paylaştı. Biriktirsem bile evlilik için biriktirmem. Evlilik için biriktirecek olsam dahi maddi açıdan rahat biri olmama ve istersem bir şekilde ayarlayabilecek olmama rağmen zaten bana gelip de 100.000 TL'lik düğün yapalım, tüm arkadaşlarım hayran kalsın diyecek bir kadınla da evlenmem. Ha bu paranın bir kısmı ile yatırım yapalım, çocuk olursa eğitimine harcarız derse, geri kalanı ile de gezelim veya paraşüt kursuna gidelim falan derse evlenmeyeceğim varsa da evlenirim. :D
Açıkçası bir arkadaşımın eşi bunun benzerini yaptı. Eleman aileden varlıklı bir arkadaştır ve eşi buna rağmen düğün harcamalarını görünce hemen durumdan vazgeçip belediyede nikah kıyıp sadece çok yakınların davetli olduğu küçük bir yemek ile işi bitirmeye karar verdi. Harcamayı vazgeçtikleri paranın üzerine biraz ekleyip ufak bir 2+1 ev aldılar ve kiraya verdiler. Yatan kira bankada birikiyor. Bu arada çocuk da oldu. Kirayı 18 yıl biriktirip çocukları büyüyünce evi çocuğa verip bankada biriken kirası ile de ona iş kurmayı düşünüyorlar. (Ki biriken para o zamana ev parasından fazla olur)
Sanırım düğüne müğüne dünyanın parasını döküp israf etmektense bunu yapmak daha mantıklı. Bu arada hatunun yabancı olduğunu söylememe sanırım gerek yok, pek çok kişi durumu anlamıştır bile. :))30 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılMesela ne için para lazım olabilir? Çalışan ve belirli bir yaş üstü kişilerin zaten evleri dayılı döşeli oluyor evlenince de evler birleştiriliyor ya da bir eve geçiliyor diğeri boşaltılıyor ve de artık çiftler akıllılar hele ki belirli bir yaştan sonra evlenenler çok sıradan klişeleşmiş balayı gezileri ve şatafatlı düğünler yerine paralarını kendilerine saklıyorlar. Para gerekir ama bence insanın kendisi için harcaması lazım o da ancak evlenmeden önceki zaman diliminde oluyor, evlendikten sonra herkesi görüyorum ayakkabı alacak kocasına soruyor şu kadar lira alayım mı diye, taş makinesı alacak karısına soruyor alayım mı diye , ve öyle çok yüksek meblalar değil 100 tl bile önem arz ediyor. Hal böyleyken bence herkes evlenmeden önce hobilerine ve isteklerine para ayırsın zaman geçiyor ileride keşke dememek için.
10 Yorumla
Biz para biriktirmekten önce evlenecek bir adam bulalımda gerisi kolay
00 Yorumla
+1 yılEvlilik olup olmayacağı belli değil.
Gider eve, arsaya yatırırım23 Yorumla- +1 yıl
Kendi geleceğim için biriktiriyorum belki çocuklarıma kalır belki yeğenlerime kim bilir
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
65Cevap
Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. boş işler bunlar iyi işin varsa gelirin sağlamsa evlenirsin bu devirde biriktrmeyle olacak işler değil biriktiren gelecektede iyi bir hayat sunamaz eşine çocuklarına dökme suyla değirmen dönmez o eskidenmiş bu devirde herkes tahammülsüz parası olmayan evlenmesin
20 Yorumla- Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılNereden biliyorsun?
+24 olup tekrardan mı küçüldün?
Hayır. Biriktirmiyorum...13 Yorumla
Soran+1 yılAbim evlendi, oradan biliyorum. Ufak ufak biriktirmek gerekiyor. Tabi aileden yardim almak istemiyorsan.
- +1 yıl
Hmm..
ALLAH ayırmasın...
Her şeyin hayırlısı çok amin.
Soran+1 yılTisikirler :-)
Diğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. Evlenince oturacağım evi bile aldım.. Daha da bir dünya mal mülk var, yine de çalışıp çabalıyorum halen..
Bu kadar uğraştım, inşallah boşa gitmez.. Bekar ölürsem hepsi yeğenime kalacak.. :D20 Yorumla
+1 yılSağolasın minik de,
Para işin kolay kısmı.
Mühim olan,
İnsanın huzur bulabilecegi birisini bulabilmesi..
Bu olduktan sonra,
Para en kolayı...14 Yorumla
Soran+1 yılNeden altalta yazdin? :-)
- +1 yıl
Şiir tadında bir kız okuyup da beni bulsun diye :)
Soran+1 yılBulur o kiz bekle sen
- +1 yıl
Hadi bakalım innnnnşallah :)
ben 10 yaşımda başladım belki ilerde sevgilim olurda yemeğe çıkarız diye :D
4000 lirayı geçti dahada üzerine koyuyorum :D11 Yorumla
Soran+1 yılSuper :-)
+1 yılBiriktirmeyi düşünmüyorum , aileden de para alıp düğün yapmayı düşünmüyorum. Eğer kendi şartlarım elverirse zamanı gelince olabilir , olmazsa da can sağlığı yapıcak bir şey yok.
10 Yorumlayaşa gerek yok insan iş hayatına girdiği zaman başlamalı para biriktimeye ben 1.5 senedir biriktriyorum elimdne geldiği kadar evlilik aşk meşk için değil ama
10 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. evlilik için değil zaten çalışmanın bir amacı olarak birikim yapmak gerek bu yüzden birazda olsa var biraz bişiler
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmek mi daha bir tane kız arkadaşım olmadı benim artık ne kadar ucube isem. :-(
16 Yorumla
Soran+1 yılSacmalama.
Cevap sahibi+1 yılTamam ucube değilim. Baby face Minyon biriyim . Ama kızlar ile arkadaş nasıl olunur bilmiyorum sürekli ev iş monoton hayatım
Soran+1 yılBaby face demek 1-0 ondesin demek. bir de sarisinsan.. Benden moral olsun.
Cevap sahibi+1 yılAz iki dk özel gelir misin
Soran+1 yılNeden ki
Cevap sahibi+1 yılSorum var
Para biriktiriyorum ama evlilik adına hiç düşünmedim. Yakında borsaya da açıldım mı fazla zorlamadan yavaş yavaş para birikecek
10 Yorumla- Diğer konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayır biriktirmiyorum çünkü kendimde evlenicek bir duygu ya da düşünce göremiyorum 😊
10 Yorumla
+1 yılSu borçlarımdan bir kurtulabilsem ben de kenara baya baya atmak istiyorum ama bir türlü kısmet olmuyor.
10 YorumlaYas 28 bes kuurus paramiz yok :) :) şu an evlenme niyetim de yok 31 de falan belkii biri olursa o da tabii borc harc yapariz dugunde takilanlarla kapaturiz biraz :)
10 Yorumla- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik için değil ama normal olarak biriktiriyorum
20 Yorumla ev var araba var düğünü de ben yapacak değilim oharoo artık.
11 Yorumla- +1 yıl
Ben yaparım dermisim
+1 yılyoğun biçimde hemde yakında evleneceğim çünkü. her şey çok pahalı ya. akıl karı olmayan bir iş mi diye düşünüyor insan :)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsoruyu okurken bile böyle içim bir kötü oldu ya :( .. tansiyonum çktimi düştü mü bilemedim :(
14 Yorumla
Soran+1 yılNe olldu be
Cevap sahibi+1 yılkorku ve endişe.. gerçekten bunu biliyorum ama aklima her geldiğinde içim daraliyor bir köşeye atiyorum :( çokta geç kaldiğimi biliyorum bu yüzden kötü hissediyorum her aklıma geldiğinde bu
Soran+1 yılBenim abim 30 amcam 40 yasinda evlendi. Umutsuzluğa kapilma.
Cevap sahibi+1 yılbenimde yaşim biraz büyük. ama ömür bitiyor arkadaşim ya :( belki sen daha gençsin yani bu yaşlardan şimdi bunu farketmiyorsun ama bende bu yaşlarda böyleydim ve hepte o düşüncede kalacağimi düşünüyordum ama gerçekten iş işten geçtikten sonra insan bir kendine geliyor naptim diyor , hele etrafindaki insanlari görüyorsun 20 falan yaşinda bide çocuğu var böyle bir daralma geliyor ya cidden o geç kalma hissi zor geliyor insana ya
Gizli Üye(25-29)+1 yılaynen öyle 18 yaşındayım şimdiden başladım yusuflamaya :D :)
112 Yorumla
Soran+1 yıl:-) :-)
Cevap sahibi+1 yıl24 yaşındasın ne iş yapıyorsun peki? :)
Soran+1 yıl24 değil daha liseliyim
Cevap sahibi+1 yılbende lise sondayım da görüş kaldırılmasın diye 18 dedim :D
Soran+1 yılSus bence. yasin18 resitsin ok?
Cevap sahibi+1 yılyanlış birşeymi dedim anlamadım
Soran+1 yılGörüşün kaldirilir mk :-)
Cevap sahibi+1 yılMk? Senin gibi kızı ön dururken arkadan yapmak gerek ya ışte bakma
Soran+1 yılSeni dusunende kabahat.
Cevap sahibi+1 yılkusura bakmada ilk sert çıkışı sen yaptın
Soran+1 yılSert cikmadim konuşma tarzim oyle
Cevap sahibi+1 yıleski çıktığımda senin gibi konuşma tarzım öyle ben buyum falan diyodu gördü ebesini afedersinde evden kaçacak delik arıyodu
- Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılbiriktirmedim para fazlasiyla hazirda evlenecek kimse yok
10 Yorumla - Diğer konusunda 9,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikten önce kötü günler için birikimimi yapıyorum ki, kimseye muhtaç olmadan kendi paramı kullanabileyim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarinimizi doyurmak icin para biriktirdigimiz dogrudurda evliligi bilemedim ki abla simdi ne yapsak.
10 Yorumla
+1 yılBen evlenmeyi düşünmüyorum ama yine de ne olur ne olmaz diye biriktirmek lazım.
20 Yorumla
+1 yıl20 yaşındayım 6 bin tl biriktirdim okudugum halde ;)
10 Yorumla
+1 yıl20 yaşındaym yaşımdan daha fazla borç ödüyorm ne biriktirmesi
10 YorumlaEvlilikiçindeyim ama genel olarak birikim yapıyorum, herkeste yapmalı
10 Yorumla- Diğer konusunda 461 cevap paylaştı.
+1 yılonlar hal olurda evlenecek doğru düzgün insan bulabilmek mesele
10 Yorumla valla ben yapıyorum hem birikim hem kariyer şu kariyeri filan bir bitirsem az kaldı ama hedeflerime ulaşıyorum :D
00 YorumlaEvlenmeyecegim ama birikimleri gayri menkule yatırdim
04 Yorumla
Soran+1 yılAile kurmak istemiyor musun?
Soran+1 yılYa bebek?
Hatun?
Kendi bebeğinin sana doğru emekleyerek gelmesini istemez miydin?
Gizli Üye(36-45)+1 yılherseyim fazlasıyla var eşya hariç anında alırım onuda
10 Yorumlakuruş param yok ama dün 3tl verip sayısal oynamıştım hem 3 hem 4 tutmuş:)))) 40tl
02 Yorumla
Soran+1 yılKişiliğin olsun da para calisilarak kazanilir.
+1 yılHani ortalıkta ciddi olan kiz mi varda biriktirelim?
10 YorumlaAk akçe kara gün içindir.
14 Yorumla
Soran+1 yılNe demis kemal sunal; Damlaya damlaya , seninki benden kara.
Soran+1 yıl:-) :-) arkasından konuşmak gibi olmasin ama hic sevmem rahmetliyi. Yasitsiniz sanirim. :D
Evlilik için 50 milyar harcamak çok saçma giderim araba alırım daha iyi
10 Yorumla
+1 yılDüğüne gerek yok ya
Ben sade nikah+yemek istiyorum00 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılYok be olm evlenmek gereksiz. dost hayatı for ever.
00 Yorumla Hayır tabiki biriktirmiyorum. Çünkü pek evlenmek niyetinde değilim :D
00 Yorumla- Diğer konusunda 24,9b cevap paylaştı.
+1 yıl4 senedir evet kızlar cok masraflı oluyor adamı soyuyolar
10 Yorumla Aslında çeyiz yapıyorum
21 YorumlaHayir biriktirmiyorum
10 Yorumla
+1 yılYoo :D Öyle bir şey mi varmış Allah Allah :D
20 Yorumla
+1 yılhint fakiriyim la ben çivili yatakta yatıyorum :)
10 Yorumla
+1 yıldaha bir birikim yok
Zaten yaşım da 24 değil 😂10 Yorumla- Diğer konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılYastık altında var çıkarırım bir düğünü
10 Yorumla
+1 yılbiriktirmiyorum. evlilik gibi bir düşüncem yok.
10 YorumlaDiğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. ben iç güvey gitmeyi düşünüyorum :D
10 Yorumla
+1 yılevlenmeyi düşünmüyorum
13 Yorumla- +1 yıl
Hep aynı bide çocuk sahipleneceksin dimi :D
- +1 yıl
@KeyifAdamı napayım evlilik bana göre değil:D
- +1 yıl
Kac kere evlendin? :D
Diğer konusunda 4,3b cevap paylaştı. köşede 30 bin tl var ama evlenecek hatun yok
09 Yorumla
Soran+1 yılBerti aşiretinden misin
Soran+1 yıl:D berti aşireti vardi duymuştum :D
Soran+1 yılBingöl hiç sevmez lazlar bizi. Zazayim
- +1 yıl
ya aslında ben inan seni tanımıyorum ama hiç sevmem kürtleri ama amcamın oğluları biri diyarbakır biri ığdırdan gelin aldılar belli olmauyor ya için iyiise kalbin güzelse nereli olmuşsun benim için önemli d eğil rizeli olupta sevmediğim çok kişiler var benim olayım farklı ne yalan söyliyim bende çok sağlam yeriniz yok belki snei sevebilrim belki görüşlerimi değiştirebilrisin ama benim olayım kürtler değil pkk olayları onlara bakış tavrın
Soran+1 yılBeni sevip sevmemen umrumda değil. Her PKK lı kürt, ama her kürt PKK lı değildir.
Soran+1 yılZazalar kürt değildir.
Olsa da irkciliga gerek yok. Ayni dili konuşmuyor olsak da ayni vatani paylasiyor ayni bayragin önünde saygiyla duruyor olmamiz bile yeterli.
İyi aksamlar.
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkulumu bir bitirseydim 😒
10 YorumlaHayır, biriktirmiyorum.
10 YorumlaHayir biriktirmiyorum.
10 YorumlaBiriktirmiyorum taksitle bişeyler alıp koyuyorum☺
27 Yorumla- +1 yıl
Borç yapma
- +1 yıl
- +1 yıl
Hiç biriktirmeye vaktim olmadı 19umda evlendim😃.
10 Yorumla
+1 yılEvet biriktiriyorum. Biriktirmek lazım..
00 Yorumla
+1 yılHayır başlamadım henüz
10 Yorumlaben evlenmeyecegım ıcın sorun yok D:
10 Yorumla
+1 yılHayir biriktirmiyorum.
10 YorumlaAa iyi 4 senem var daha :D
10 Yorumla- Diğer konusunda 314 cevap paylaştı.
+1 yılYo evlenicemiz insan biriktirsin
10 Yorumla
+1 yılÇeyiz yapıyorum birikimin o benim. .
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEv almak için para biriktiriyorum :)
10 Yorumla- Devamını Gör (32)
Devamını Gör(77)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem