Alkolik kocamın çayına gizlice okunmuş şeker attım ve yedirdim.Günaha girdimmi ?
Cevabın nedir?
ne olursa olsun en büyük günah büyüdür... şeker okumakla şeker sarhoşa bişey yapmaz, sanada bişey yapmaz... zaten alkollü insan günahın en büyüklerinden birini işlemiş zaten... ve okunmuş şekermiş okunmuş elmadır bilmemnedir böçyle safsatalara inanmayın!!! Rabbim için her varlık canlı cansız dua eder ve siz duymazsınız okur ve Rabbini tesbih eder... o yuzden okunmuş diye birşey yok... Allah ın kelamını üzerine okuduğun için daha bir hayır olurmu olur tabi... çünkü onun için Allah ın kelamı söylenmiş... yanlız okunmuş diye yedirdiğin hocadan aldığın büyülü bir şeyse; canın çok yanacak derece günah işlemişsin demektir... Çünkü büyü ile uğraşan Allah tan başka bir şeyden yardım isteyip şirke düşmüş demektir... iki dünyada da huzur senden çooookkkk uzaklara gider... bu konuda dikkat etmenizi ve boyle bir duruma ihtiyacınız var hissediyorsanız bile uzak durun .. Tabi Allah a inanıyorsanız? ve hocaya hacıya değil açın lütfen Kuran - ı Kerim okuyun inanıyorsanız... Ülkemizin böyle sacma şeylere dalmasının sebebi bu zaten üç beş çapulcu hocayı dinleyip kurandan uzaklaşmamız... kusura bakmayın biraz detaylı ve uzun oldu... eksik veya yanlız yazdığım birşey varsa affediniz teşekkür ederim.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Alkoliklik olarak bilinen aşırı alkol tüketiminin tek etken sebebi vardır arkadaş çevresi . Yoksa okuyup üfleme balgam yuvarlama ile bu sorun çözülse idi bağımlılık yapan maddelerden kurtulmaya yönelik çalışmalar yapan onca bilim adamı , terapist ve bu maddeleri satan onlarca şirket aç kalırdı . Neticede 50 kuruşa aldığın suyu , 1 liraya işeten sisteme kapitalizm deniyor bu devirde . Yani kim bilir ne kadar aldılar senden 1 kilo şekeri okumak için :) ? .
Ancak İslam'da alkol haramdır . Bireyin bu bağımlılıktan kurtulmasını sağlayamasanda , en azından bu yönde çaba sarf edip tutumda bulunman , günah değil mantıken sevaptır .
Not : Bu yollara başvurmak yerine Sağlık Bakanlığının ücretsiz telkin ve psikiyatristik destek sağlanıyor . İnternette bunu araştıra bilirsiniz .11 Yorumla
Soran+1 yılpara vermedim mevlütte dağıtılıyordu herkes aldı bende aldım normalde öyle şeylerden sakınırım
kabullenmiyor alkolik olduğunu sevdiğim için içiyorum diyor içmeyince nefes alamıyorum diyor ve doktorluk birşeyi olmadığını savunuyor
Bir şey soracağım büyüden veya bu gibi şeylerden medet ummak ne kadar tatmin ediyor sizi?
Yani adam içiyor bilmem ne yapıyor büyü mü çaresi bunun.
Doktoru var kliniği var terapisi var.
Allah çareler, ilimler, ilaçlar vermiş işte bu yüzden büyü büyük günah belki de.
Çünkü mantığa uygun hiç bir yanı yok.111 Yorumla
Soran+1 yılmvlütlerde okuma yaparken önüne koyulan şekere üflemek büyümü ?
Soran+1 yılmevlütteki insanlarla dua edilip Allah'tan isteniyor şeker amaç değil araç
- +1 yıl
Allaha dua ulaştırmanın aracı ne zaman şeker olmuş soran..
islam da ruhban sınıfı yok diyoruz..
şeker den çaputtan medet umuyoruz..
tövbe Yarabbim ya..
Soran+1 yıldua etmediğimi nereden biliyorsunuz ? temizlik için suya ihtiyaç varsa aracada ihtiyaç vardır Kur-an da araçtır
Soran+1 yılKur-an ile şekeri bir tutmadım, araca gerek yok dedin, rehber araçtır bir şey söylüyorsan savun devamını getir söylediklerin birbiri ile çelişmesin
- +1 yıl
soran;
senin Allahtan birşey dilemen için şekere çaputa ağaca bez bağlamaya ihtiyacın yok
dua Allaha yapılır şekere değil..
aç ellerini iste...
araya metal katı sıvı bişi sokma.
budur sevgili kardeşim ya.
Soran+1 yıl"Kuran araç değil rehberdir." rehber nedir ? araçtır
mevlüt (mevlid) islami adettir
kendini bilgili gösterme çabalarına devam et
şeker yemekle duzelecek olsaydı tum ogrenciler sınava gırmeden once okunmus seker yıyıp super zeka olurdu . neyse kesmemek lazım umıdı
01 Yorumla
Soran+1 yılherşey inanmakla başlar
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
24Cevap
+1 yılbelli ki iyi bir eşsin eşini kendine bağlamak için her yolu denemişsin son çare olarak ta bunu yapmışsın okunmuş şeker günah değildir sonuçta mevlitten almışsın ki boşanacak durumun yoksa ve eşin sana eziyet ediyorsa muska yapmak bile günah değil hatta bazı camii hocaları şeyhler bile yapıyor
benim arkadaşımın ablasının kayınvalidesi bu işlerle uğraşan bi hoca bizde işlem yaptırdık kendisine bunu yazdığımı unuturum hatırlatırsanız işe yarayıp yaramadığını yazarım buraya
sen de deneyebilirisin bu yolu eşine kendine bağlarsın ya da alkolden soğutursun etrafına sor belki yapan birini bulabilirsin10 YorumlaŞekeri kimin okuyup üflediğine bağlı, ya okuyanda gizli gizli içiyorsa ne yapacaksınız?
Allah yardımcınız olsun ama başkalarının okumasından çok sizin ona yaklaşımınız ve sevdikleriniz için Allah tan diledikleriniz önemli..03 Yorumla
Soran+1 yılmevlütte okundu şeker su tuz üçlüsü varya hani işte o okumalarda
- +1 yıl
Arkadaşım bunların hepsi batıl, bu konuda sana en doğru yolu gösterecek kişiler belli ve ilmihal okumanı tavsiye ederim. Bir eşin eşi için kalben dua etmesi ve onun üzerinde bulunan kötü vasıfların kaldırılması için yardım dilemesi elbette Allah katında çok önemlidir. Bizlerinde duası sizlerle olsun inşaallah eşiniz en kısa zamanda bu kötü huyunu ve huylarını geride bırakır ve mutlu mesut bir hayat devamınız olur..
Soran+1 yılsağol
alkolik bir kocaya şeker vs hiç bişiy fayda etmez, kadınılığınla kendine bağlamalısın onu dertlerini bilmeli sıkıntılarını bilmeli ve onun alkol almasını en aza indirmelisin. ÖYLE ŞEYLERE İNANIP KENDİNİZİ KANDIRMAYIN BENCE
017 Yorumla
Soran+1 yılher haltı yiyip yiyip kadınlığı bahane etmeyin kocama karşı prnoculara tas cıkarırım etrafınızdaki tek düze insanlarla karıştırmayın herkesi adam öncedende hep içiyordu diyorum
Soran+1 yıleve geliş saati en erken 1 ve geldiği zamanki halini yorumlardan az çok anlarsınız sabah kalkıp kahvaltı yapıp çıkıyor gün içinde görüşmüyoruz çarşı pazar arkadaş akraba gezmem çoğunlukla evdeyim ne zaman birlikte vakit geçirebiliriz ? içecek arkadaş bulamadığında beni çağırıyor gidiyorum birlikte olduğumuz süreç bu kadar
Soran+1 yılbir çok erkeğin hayır diyemeceği şekilde ona özel giyinip fotoğrafımı çekip gönderiyorum kadınların bile övgüler yağdırdığı güzelliğe sahip bir kadınım ama kadınlar ilgisini çekmiyor varsa yoksa alkol para
- +1 yıl
öyle bir eşim olmasını isterdim açıkcası, nekadar düşüncelisiniz. ama dedimya okumak üflemek fayda etmez. alkolü azaltması için biraz daha fazla çaba göstermelisiniz. yazdıklarınız her kadın yapmaz bırak evliyken sevgiliyken bile yapmaz. dedimya biraz daha hayatını kısıtlamanız yardımcı olabilir
Soran+1 yılhayatını kısıtlamak ne ?
çocuk hastalansa gece yarısı alkol masasından kalkıp gelmiyor acile bile tek başıma götürüyorum ev kazasından yaralandım arkadaşlar koşup geldi doktora götürdüler 8 dikiş atıldı hastaneye geldiğinde sedyede baygındım sarhoş halde elinde kamerayla sırıtarak beni çekiyordu doktor bile kızdı
neden bunları örnek verdim hastalık durumunda bile kısıtlanamıyor başka nasıl kısıtlayabilirim- +1 yıl
böyle olmayacağını söyleyin ona, ne bileyim sizi arzuladığında cinsel ilişkiye girmeyin reddedin, merak etmeyin, gittiği arkadaşlarına söyleyin götürmeyin diye veya içkisini evinize hazırlayın arayıp kocacım asan hazır birlikte içelim gel deyin olmadı anne babasına şikayet edin vs gibi aklıma gelenler bunlar?
Soran+1 yılevde hazırladım 1 2 kere evde daha rahat çekici giyiniyorumu bahane ettim dışarda gezilmeyecek kıyafetlerimle servisini yaptım eşlik ettim oturup onunla içtim bir kaç seferden sonra istemedi dışarda eğlence ortamlarında içmeyi seviyor çocuk gibi anne babasına şikayet edemem
- +1 yıl
valla siz süpersiniz anladığım kadarıyla :) böyle birini tanımak bulmak çok zor sizin kıymetinizi bilmiyor beyefendi, o zaman şunu yapın diyebiliyorum. kafa ayıkken konuşun haftanın belli günleri dışarda olsun mesela 2 gün arkadaşlarıyla diğer günler siz bişiyler yapın diyebiliyorum
Soran+1 yılkafası ayıkken çok sinirli çok görmüyorum o şekilde
Soran+1 yıl:(
- +1 yıl
asma yüzünü lütfenn nasıl yardımcı olmamı istersin peki? aklıma gelenler bunlar. şayet eşim bana bu iekilde davransa bişiyler istese yaparım cidden. senin eşine yaptıklarını ben göremiyorum. eşinin sana yaptıklarını bende eşime yapmıyorum ama, ne yapmak lazım peki? düşüncelerin varmı?
Soran+1 yıleşin senin için hazırlandığında onu ufak hediyelerle memnun et böyle böyle daha çok özen gösterir
Avukatbiri'ne kesinlikle katılmakla birlikte ilk etapta okunmuş şeker yerine modern tıbbın nimetlerini kullanmanı öneririm.
17 Yorumla
Soran+1 yılmodern tıp denen doktorsa işe yaramıyor
Soran+1 yılnasıl boşancam ya çoluk çocuk var
Soran+1 yıliçiyor diye koca boşanırmıya
Soran+1 yıliçip bazen ayılıp bayılıp bağrıyor içkiliyken çabuk sinirleniyor çabuk gülüyor saçmalıyor doğru düzgün insan olsun içmesin akşam evine gelsin karısıyla çocuklarıyla haftada 1-2 günde olsa zaman geçirsin istiyorum kimseye zararı yok ama faydasıda olmuyor içince
+1 yılBu soruya ciddiyet hakimse Allah akıl fikir versin ama eğer değilse yine versin..
11 Yorumla
Soran+1 yılçok ciddiyim
Diğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. zemzemle rakı içtim arafta takılabilir miyim aceba :(((
18 Yorumla- +1 yıl
şllkkjljşjafklşjag
Soran+1 yılzemzem rakı hiç aklıma gelmemişti
Soran+1 yılhiç zemzem içmediğin belli
Soran+1 yılvücudundan işeyerek atılmadığı içindir o üşüme
Soran+1 yılaraştır bir zemzem suyu vücuttan idrarlamı terlemi çıkıyor diye sidik yarıştırmakla nealaka
+1 yılasıl buna inanmak günaha sokar ne o bu tür seylere inanmayın yok okunmus yok felan takılma bosver asıl takılacağın olay farklı sana bi zararı varmı alkol alınca
02 Yorumla
Soran+1 yılmevlütlerde boşunamı okuyorlar şekerleri tuzları suları bana zararı yok faydasıda yok evlimiyiz belli değil aileside evlenmeden önce içmiyordu diye kafamı şişirip duruyor ama o hep içiyordu banada söylüyor öncedende hep içtiğini ailesi bana söylenince birşey demiyor
- +1 yıl
peki ne deyimki zor bi yasantın var sanırım sana sahip cıkması felan yokmu biraz özel olucak ama sevgisi saygısı yokmu yada arkadasolarak ekle konusalım istersen
+1 yılokunmuş şeker mi? bırak böyle işleri de .eğer adam katlanılmayacak duruma gelmişse boşa gitsin.
16 Yorumla
Soran+1 yılçok içmiyor akşamdaan akşamaa alkolik olmuyormuş öyle olunca
- +1 yıl
yahu kardeş hayat senin hayatın alkolik olması olmaması önemli değil. eğer sen bu durumdan memnunsan bana söz düşmez.ama değilsen artık katlanamıyorsan boşa gitsin. ayrıca yok ben eşimi seviyorum düzelebilir diye düşünüyorsan bir psikologa ya da aile terapistine gidin.tabi ki bu işin üniversitesini okumuş adamlar olsun.2 kitap okuyup ben terapistim diyen adamlar değil.
Soran+1 yılgece 2lerden önce eve gelse takmamda geç gelip düşüyor yerlereya doktorada gitmiyor
- +1 yıl
o zaman al karşına böyle böyle de. dayanamıyorum böyle devam edersen boşanırım de kardeş biraz hakkından çık ya.
Soran+1 yılhayatımda 1 kere yüksek sesle konuştuk akşam ayrılıyorduk
- +1 yıl
hayırlısı kardeş hayırlısı
Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. Şekerin abdesti bozulmuş mudur? bilmiyorum, çayla güsul olur mu onu da bilmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılNiye günah olsun sen eşinin iyilği için yapmışsın inşallah istediğin gibi olur.
11 Yorumla
Soran+1 yılsağol
zaten kocan alkolik günahalr içinde bişey olmaz kanımca o kadar derin düşünme peygambermisin sanki tabiki günahların olacaktır :)
021 Yorumla
Soran+1 yılbaşkasının günahını almak istemiyorum
Soran+1 yılalkolik olduğunu kabul etmiyor 1 gün içmeden durabiliyor ama çok sinirli oluyor sağa sola vuruyor nefes alamıyorum diyor
Soran+1 yılbildim bileli çok içiyordu çoğunlukla mutlu ama aniden kavgaya dönüyor mesela arabayı parkederken kapı görevlisi neden sağ sol yap dedi diye bağırdı akşam o erkek değilmişmiş parkettiremiyormuymuş bilmemney
Soran+1 yılayağa kalkacak gücü olmuyor düşüp bayılıyor bazen sürükleyerek götürüyorum odasına
Soran+1 yılben sevmemde o istediğinde içiyorum onunla yoksa başka kadınlarla içerim diyor ve içiyor kendi işi keyfi gelince gidiyor
Soran+1 yıldaha önce buldu
Soran+1 yılaldatmasını söylüyorsan alkolü bırakıp aldatabilir
Soran+1 yılona bile razıyım anlamında
Soran+1 yılçocuk olmasa boşanırdım
Soran+1 yıltüm sorumluluğu çocuğun üstüne yıkmamak lazım onun mutsuz olacağını düşündüğüm için ben ayrılmıyorum diyeyim
Soran+1 yılhuzursuzluk yaratmıyorum çocuğada yansmıyor içimde yaşıyorum huzursuzluğumu
inşallah yola getirr sen ona kötülük için yaptığını düşünmüyorum dolayısıyla günah olduğunu sanmıyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılinş.
Soran+1 yılaldattığında psikolojik sorunlarım var diyip kabullenmiştide alkolik olduğunuda kabullense tedaviye ikna etcem
+1 yıl12 Yorumla- +1 yıl
Ulan zaten başka bişeye gülüyordum, katıldım gülmekten etraftakiler bana bakıyorm ya!
- +1 yıl
:D
böyle şeylere inandığın için, aslında iyilik yapmaya çalışmış olsan bile girdin günaha evet.
01 Yorumla
Soran+1 yılsöz kurdalesi yutarken arkadaşının ayakkabısının altına isim yazarken hatırla bu sözü
+1 yıliçsin kızım boşver. gazetenin 3. sayfasına çıkarsınız belki birgün, anahaber bülteninede çıkarsınız.
03 Yorumla
Soran+1 yılonu öldürdükten sonramı ?
- +1 yıl
belki tam tersi :P
Soran+1 yılbeni öldürdükten sonramı
+1 yılboş ver olayı akışına bırak, onu bu alışkanlığından yürekten vazgeçirecek durumlar yarat.
02 Yorumla
Soran+1 yıladam alkolik doğmuşya vazgeçmiyor
- +1 yıl
Genellikle 2 neden için içilir biri keder den biri de kader den
hahhahah okunmuş nohut yedirsedin keşke yellenir içindeki kötülüklerden arınırdı :D qweqweqwe
08 Yorumla
Soran+1 yılnohut okumuyorlar mevlütte şekerle tuz
Soran+1 yıllokumda okumuşlardıda ben alana kadar bitmişti nohut okusunlar derim bidaha
Soran+1 yılçarpılırım be manyakmıyım
Soran+1 yılböyle diyenlere uyuz oluyorum varya sanki yumurta sıkışınca allah allah diye ortalarda dolanan sadece benim !
Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Hem de nasıl. Yatacak yerin yok.
011 Yorumla
Soran+1 yılya :((
Soran+1 yılhiç dua etmiyormusun ne alaka alıklık
Soran+1 yılevet şekerlere tuzlara sulara okunup üflenir mevlütlerde ve insanlar iyilik için bunu o niyetle yer içer aynı şey
Soran+1 yılönce alkolik oldğunu kabullenmesi gerek
Soran+1 yılşansımı denedim şans denerken günaha girmiyim habersiz birşeyi yedirdiğim için
Diğer konusunda 452 cevap paylaştı. Belki yola gelir belli mi olur, niye günah olsun.
04 Yorumla
Soran+1 yılhabersiz yaptımya
Soran+1 yılnebilim
+1 yılneden böyle seyler yapiyorsun ):
03 Yorumla
Soran+1 yıldenize düşen yılana yapışır
- +1 yıl
yüzme bileydi iyiydi.
Soran+1 yılderin anlam içeriyor
Okunmuş şekermi ? Assfsadgas :D
02 Yorumla
Soran+1 yılhea
- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılDene ve gör bakalım yola gelir belki.
00 Yorumla
+1 yılateistler hadi bunuda açıklayın...
013 Yorumla
Soran+1 yılaçıklasınlar
- +1 yıl
o princi okuyan çakalı bana yolla ben açıklarım ona uygulamalı olarak...
Soran+1 yılprinç değil be şeker
- +1 yıl
ne farkeder sonuç olarak saçmalık niye böyle şey yapıyorsun akıl tutulmasımı yaşıyorsun...
- +1 yıl
bu arada küp mü okuttun hocaya sordum toz şeke rolması gerekiyormuş...
Soran+1 yılküp şeker daha havalı duruyor diye küp şeker koymuşlardı mevlütte.her haltı denedim alkolü bırakmıyor şekerlede şansımı denedim suçmu !
- +1 yıl
o hoca okuyacak şekeri ve alkolü bırakacak eşin...hayır suç değil kusura bak ama ahmaklık neyse karı koca arasına girilmez demişler istersen şeker pancarı tarlasını okuttur kocana ver banane eyvallah takıl...
Soran+1 yılbirinden su istesen içine tükürüp sana getirse ve sen bunu habersiz içsen o kişi günaha girermi sana haberin dışında birşey içirdiği için ? bu açıdan bak okunmuşluğu açısından değil
- +1 yıl
sitede dini bilgileri olan arkadaşlar var onlar daha iyi cevap verir sana ama benim bildiğim hurafedir bu ve günah olduğunu sanıyorum ama dini bilgisi olan arkadaşlar cevaplar...
Soran+1 yılaslında kötü biri değilmişsin
- +1 yıl
yok ben kötü biriyim..senin gibi eyvallah...
Soran+1 yılönceki yorumlarına denk gelmiştim iğneyici ukala çok iticiydin kötü olmuştun gözümde
.D yok be ne günahı , belki imana gelir :D
06 Yorumla
Soran+1 yılşekerleri alırken öyle demiştim
Soran+1 yılkilise nere
Soran+1 yılcash27de komik olduğunu sanıyor
Soran+1 yılgülmeyi unuttum heheh
+1 yılşekere ne okudular biloyormusun
06 Yorumla
Soran+1 yılmevlütte okuyorlarya bilmiyorum ne okuduklarını amin dedik hepbirlikte
- +1 yıl
belkide sidikliğini bağladılar
Soran+1 yılo ne demek
- +1 yıl
işeyemez olur ıkınıp kalır
Soran+1 yılyokya bebek mevlütünde okudular
- +1 yıl
oza-man aklı çocuklaşmıştır.
büyü yapmıs oldun sen şu an ..
00 Yorumlacehennemde yanacaksın
08 Yorumla
Soran+1 yıl:(((
Soran+1 yılkurşun dökrütmüştüm olmadı
Soran+1 yılkabul etmiyor tedaviyi mutluymuş öyle
Soran+1 yılo sinirle beni keser
belki imana gelir boşver
13 Yorumla
Soran+1 yılinş.
- +1 yıl
cappy abi nasılsın üç gündür yoksun
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah cc ikinizide cehennemde pişirecek.
00 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. bişey olmaz
00 YorumlaHayat kısa ..
00 Yorumla
+1 yılBırak içsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılsarhoş olunca sen ilgilenceksen olur
- +1 yıl
:)
işe yaradı mı bari?
00 YorumlaBoş işler bunlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsanmam