İnsanı en amansız zamanlarda bile yaşama sıkı sıkıya bağlayan nedir?
İnançlarıdır .
Umutlarıdır .
Hayalleridir .
Sevgileridir .
İnsanı yaşatan şudur ...
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Genç adam caddenin kenarında uygun bir yere parketti. Yakınlarda bir çiçekçi dükkanı olduğunu biliyordu. Annesine çiçek gönderecekti. Yaklaşık 300 km uzakta bir şehirde yaşıyordu annesi. Çiçekçiye yaklaştığında kaldırımda ellerini başına götürmüş sessizce oturan bir kız çocuğu gördü. Yaklaşınca ağladığını farketti. “Neden ağlıyorsun” diye sordu. Kız çocuğu gözlerini umutsuzca kaldırıp cevapladı: “Anneme bir gül almak istiyorum. Ama param çıkışmadı.”
Genç adam gülümsedi.“Benimle gel,” dedi, “sana bir gül alırız.” Küçük kızın gülünü aldı önce, sonra annesine bir buket ısmarladı. Çıkmak üzereyken, elindeki güle bakıp bakıp sevinen kız çocuğuna isterse eve bırakabileceğini söyledi. Çocuk kabul etti. “Lütfen,” dedi, “beni anneme götürün!” Yolu tarif etmeye başladı. Şehrin sakin bir semtine yaklaşmaya başladı araba. Yüksekçe bir duvarı süsleyen geniş kapının açık kanatları arasından yoluna devam etti adam. Buraya yakınlarda pek uğramamıştı. Boy boy selvileri ve rengarenk çiçekleri seyrederek küçük kızın annesini buldular.
Arabadan inip küçük kızın annesine doğru gidişini seyretti . Elindeki taze gül dalını usulca uzattı küçük kız. Henüz taze olduğu belli olan toprağa itirazsız uzandı gül. Mezar taşına kazılı ölüm tarihini okuduğunda genç annenin henüz bir kaç ay önce buraya geldiğini farketti adam.
Küçük kızın ağzından dökülen fısıltılı duaları duymaya çalıştı. Taze gül fidanıyla sevindirdiği mahzun kız çocuğunun annesi için bir Fatiha da o hediye etti. Kız çocuğunu annesiyle başbaşa bırakarak arabasına bindi. Doğruca çiçekçiye gitti. Annesi için yazdırdığı çiçek siparişini iptal etti.
On beş dakika kadar sonra
genç adam arabasının burnunu otoyola çevirdi. Annesine gidiyordu. Ön sağ koltuğun üzerinde kırmızı bir gül uzanıyordu.Annesine kendi elleriyle vereceği gül…
... Kıymetlerin değerini bilmek.
İnsanı yaşatan umuda olan inancıdır esasen. Kafasında tasarlağı ve olacağına inandığı o umutla hareket ettiği sürece yaşar. Bunların olmayacağını karşısındaki insan ona ispatlamaya çalışırsa o an her şeyi yıkılır ve diri diri mezara girer.
aslinda ayzdgin her sey ihtyacoim var bir secim yapamdm ya kararsiz biriyimde biraz hemde ondan bak simdi inancalriimiz cunki her kesin farklida olsa kendine gore inanclari vardir 2-umutlari o yuzdenki hepimiz umutlarimizla yasyoruz zaten neyese umudumuz olmasa yasamak manasiz olurdu3-hayallerimiz cunki her kes hayala kurar isdeyi seyi hayata kecm,esede hayalinde canlandrir 4-sevgileri-farkli seylere olsada her kesin icnde azda olsa sevgi vardr duygularimiz var
Sevgi.
İnsan içinde sevgi taşıyorsa yaşama sevgi duyar.yaşama sevgi duyduğu sürece içinde umut besler 'yarınlar güzel olacak' diye.Umutları onu bir şeylere inanmaya götürür ve inançları oluşur böylece.
Sevgi temelde yatmazsa binanın temeli de sağlam olmuyor.
Her insan -en zalim- insan bile özünde elbet birşeye sevgi duyuyordur.En azından kendisne.
Herşey sevmekle başlıyor.
Cevap
9Cevap
Hayattir insani ayakda tutan sevgidir,hosgor udur,saygidir,hayelleridir,umutlaridir,
beklen tileridir sevdikleridir gonul verdikleridir sonra sevdiklerini bir bir yitirsin yitirdigin sevdiklerini kalbine koyarsin hayat devam ediyordur gonul verdiklerini yureginde yasatip yasamaya ve ayakda durmaya devam edersin cunku sevdiklerimiz tukenmez gun gectikce cogalir ve onlara tutunursun ve hayat devam eder gittigi yere kadardir..
b, insanin umudu bittiginde yasama sebebi de biter.
kimine göre hayalleri, kimine göre ailesi kimine göre çocukları kimine göre. Ama her zaman bir gaye vardır insanı hayat bağlayan yok diyen ise görüp bilip de görmek istemeyen duymak istemeyendir.
Umuttur tabıı kı.
O amansız zmanlarda bile sadce bir minicik umut ..
Hayalleri demek istiyorum ilk basta
Umutlari ikinci siraya yerlestirmek istiyorum
Amaclarini da ucun siraya yerlestiriyorum
--Hayalleri
--Hedefleri
--Amaçları
--inançları
--Umutları
off okadar zor bir soru ki aslinda hepsine ihtiyac var umutsuz,inancsiz,sevgisiz olmaz kisaca hepsi birbirine bagliii
inançlarıdır bir insanın inandığı şeyler hep vardır.umutları olmayabilir.inanç kendine inanmakta olabilir.
beni umutlandıran hayallerim,inandığım sevgilerim ve annem
umut ,sevgi ve canım ailem beni yaşatan
diğer insanlar. tek olsam yaşamazdım.
hem yaşamaktan başka kolay yol yok. biraz da o yüzden.
bana göre kolay olanı. tabi güzelliği de var. ama anlamlardan anlamam.
insan kendi halinde yaşar zaten.bunlardan hiçbirine gerek yoktur.
Nefes alıyorsak hala bir umut vardır.
umutlar,sewgi,hayalleri..
umutlarıdır ilersinin güzel olmasını bilmektir
A , B , C , D , ve Canxan
Inancim,Sevdiklerim, Umutlarim
inançlarının ve sorumluluklarının farkında olması
Yapacak daha iyi bir şeyinin olmaması.
Yeşeren umutlar, hayaller.
1-sevdikleri
2-umutları
3-hayalleri
hedefleri amaçlarıdır.
insana yasatan umut ettikleri ve inandiklaridir.
mecburiyet sanırım .
geldik dünyaya mecburen yaşıyoruz mantığıdır insanı yaşatan.
spor!
Umutlar.
sadece inancıı..
İnancım sadece bu.
sabır
Ailesidir
Hayalleri...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar