Kusura bakmayın gece gece, aklıma bu soru geldi sorayım dedim. Sabahları bazen kriz geçirtiyor bana. #tutuşturamadıgımsoba ! Kolay yoldan bir tutuşturma taktiği ya da püf noktası var mı?
İyi geceler arkadaşlar :) Soba tutuşturmanın en kolay yolu nedir?
Yahu ne gazyağı ne kolonyası obsessively sen benim dediğimi yap önce sobayı sabah iyice temizle içi boşken iki gazete sayfasını boş yakki borular ısınsın evvela çekişi iyi olsun yaktığın kağıt iyice söndükten sonra tekrar gazete at sobaya sonra üstüne odunları at ama aşağı kapak ile boru çıkışını kapatacak şekilde doldurma sobayı 2. 3 parça odun bile yeter alt kapağı aç ver ateşi odunlar biraz tutuşmaya başladığında kömürü atarsın ke di kendine yanar gider istersen geleyim sana sobayı yakmaya
Soba kovasının en altına çıra kağıt ve talaş tozu koyulur. Bunların üstünede kömür odun konulur. Soba altta ki havalandırma kanalından yakılır üstten değil
Başkasının sobasını burada paylaşmaya utanmıyor musun, aynını sana yapsalar hoşuna gider mi haa. Ahlak mahlak kalmamış bu gençlerde Alalhım aklıma mukayet ol kombiyi de aç az üşüdüm.
Altına gazete ve odunu direk gazetenin üstüne ve onun üzerine bir gazete daha en son ince bir odun hemen tututaşacak cinsten olsun üstteki gazateyi yak alltakini yak tamamdır :)
Alttan yanmaya baslar genelde en alta biraz kagit kucuk ciralar koyup ortasina komur birazda tahta ya da odun en ustunede biraz kagit ve ciralar birakarak deneyin
altının külünü iyice temizle, gazeteleri koy ve ince odunlardan 3-5 parça koy ve alttan yak sobayı üstüne biraz kolonya dök tamamdır. alk kapağı açık kalsın ama.
komuru koyarken kovanın orta kısmına uzunca bırsey koyarsan sonra arada bosluk sobanın daha cabuk tutusmasını saglar bırde tahta parcası cıra kullan odunların arasında cok ıse yarıyor
çoban ateşi usulü yakıcaksın. İnce odun parçalarını çapraz şekilde diziceksin. Alttan çırayı vericeksin. o odunlar tutuşunca kalın odunları yine çapraz şekilde atıcaksın.
bazı benzınlıklerde satılır hala.. gaz yagı.. yarım bardak dokuverın az odunla tutusuverır.. soba buyuk luksdur:)) tadını çıkarın kestane bulabilsek soyle ıyısındende bol bol yesek bu senede:)
En alta gazete onun üstüne ince tahta doldur tutuştur sonra biraz tutuşunca kalın odun veya tahta at onlarda tutuşunca kömür atarsın 😀 bizde kuzine soba keyfi var 😀😀😀
Kovayı yrm komur doldur uzerine normal kalın kus yuvası yapar gıbı tahtaları sırala onun uzerine Ince tahta koy cıra denilen bısey var onu yak kus yuvası yaptığın tahtaların ortasına koy tutuştur cıra yoksa yrn alabılırsın
En İyi Cevaplar