arkadaşlar bir arkadaşım alevilerin gusül abdesti almadığını savundu sizce de öyle mi almıyolarsa nedeni var mı?
yanlış anlaşılmasın sadece bilgi almaktır farklı bir amacı yok
yanlış anlaşılmasın sadece bilgi almaktır farklı bir amacı yok
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer her inancın kenine göre temizlenme yöntemi vardır ve sadece sünniler sağına soluna su verirler aleviler ve biz ise duş aldığımız zaman temizleniriz gerek yoktur öyle sağa sola su vermeye
Abdesiz olurmu, her mezhepten olursa olsunlar , hepsi alırlar, ne salakça bir soru bu
soruyu soran saçmalıyor ama yapanlar saçmalamıyor bu mantıklı mı
sanki tek alevi almiyor hic biri almiyor nerdeyse
Almıyorlar bildiğim
işte bende neden almıyorsunuz diye sorduğumda cevap da vermiyolar sadece biz almıyoruz diye geçiştiriyorlar
Farz olan biseyi inkâr eden dinden çıkar yani kâfirdir.. alevilerin hepsi bir değil ama namaz kılan ibadet eden de var
tabiki ibadetlerini yerine getirenlerde var ama arkadaşım bu konuda ciddi noktada savunduğundan nedenini bulamadım sormak istedim
İslamda farz olan bir ibadeti yapmamak büyük günah kazanmaya neden olur farz olan bir ibadeti inkâr etmek dinden çıkarır deseydin.. bunu de ve çık tartışmaya girmeye gerek yok ben inancımın dediklerini savunurum de.
Onlar camiyi bırakıp cem evini kur-ani bırakıp saz ve şarkıyı ibadet edinmişler ve islama göre dinsizler..
Kuzenimin kızının sevgilisi vardı ( alevîydi cocuk) kıza ölene kadar başın kapatmiycaksin namaz kılmayacaksın demişti :) e islamin mezhebi nerden oluyor :) bence bunları diyen dinden çıkmıştır
cami konusunu hiç açmıyorum nedeni ise sorduğumda Hz Ali camide şehit edildi deyip çıkıyolar diğer konulardan söylediklerine eksiksiz katılıyorum
bende aleviyim ne olmuş bu dediklerinizin hiç birisine katılmıyorum ve sizleri kınıyorum
@denizzz034 kardeşim yanlış anlama katılmamakta haklısın sadece bilgi alışverişi yapılıyor fakat şunuda unutma hepimiz bir dine inanıyoruz ve fazları sünnetleri emredilmiş bize birde bu yönden düşün
ben aleviyim namaz kılmıyorum namazı kılmamamın alevilikle veya başka bişeyle ilgisi yok ama dinsiz değilim neticesinde ve dini bilgilerimde cogu kişiden daha iyidir. Eger bir insan allaha inanıyosa ona dinsiz diyemessen bayan arkadaşa sözüm burada benim. dini bilgisi hiç yok hem de hiç. bir kişiye dinsiz diyemessin haşa allahın işine karışılmaz bir kişiye dinsiz dersen dinden çıkmış olursun. hiç bişey bilmedigin burdan belli sen kimsin dinsiz diyosun sana bu hakkı kim veriyo hayır yani. islamı ne kadar biliyosun bana anlatır mısın bildiklerini biliyosan eger
Ben her aleviyi katmiyorum kişinin imanını sadece Allah bilir
@denizzz034
sen hiç kimseye dinsiz diyemessin ne haddine senin
@denizzz034 ibadet etmemek için dini bilgilerim bahane edilemez bilgilerin ibadet etmiyor bilgilerin seni ibadete yönlendiriyor yanlış düşünüyorsun
haklısın ibedet etmeye hiç bişey bahane olmamalıdır. sonucta Allah ile senin aranda olan bişey dinimizde zorlama yoktur yapan kendine yapar yapmayan da kendine yapar kimse kimseye sen niye ediyosun veya sen niye etmiyosun diyemez. ama uyarılması gereklidir diye düşünüyorum. benim kızdıgım nokta dinsiz demesi kim ki o gelip bana dinsiz dicek her aleviyi katmıyorum diyo ama genelleme yapıyo. beni hangi hakla dinsiz kategorisine koyabiliyor ondan mı ögrenicem islam dinimizi sorar mısın
bide az önce başka bişey yazmış gibi her aleviyi katmıyorum diyo herkesi kendi gibi salak falan mı zannediyo acaba
@denizzz034 evet seni biraz salak sandım
bende seni biraz salak sanmıştım ama sen bayagı bir salakmıssın
yaşın 35 olmuş ama beynin hala kuş beyni
@denizzz034 haha hadi * git şimdi buradan
düzgün konuş ama senin * koyarım
kimsin l*n sen bana sktr git diyosun erkeksen karşıma çık konuş
@denizzz034 hadi aslan parçası bak işine yürü git eğer canın sıkılıyorsa git bazı dalgalarla oyla hadi gereksiz sperm parçası hadiiii
Yazdıklarımı birdaha okur musun @denizzz034
Gusul farz bir ibadettir farz ibadeti yapmayan günahkar âmâ inkâr eden dinsizdir inkâr dinden çıkarır dedim.
Her alevi birdegildir dedim
Kişinin imanını Alllah bilir dedim
Senin gibi namazında ibadetinde olan aleviler olduğu gibi peygamberlik âli ye gelmişti muhammed (s. a. v) onu ailinin elinden aldı diyen ramazan orucunu tutmayan cami yi sevmeyen alevilerde var benim sözüm sana ve senin gibilere değil.
Dini bilgim yeterince var istediğin hocaya sor Allahın emrini inkâr eden dinden çıkar açık ve net
sana varya acıyorum erkekliginden utanıyorum senin erkek olmussun ama ADAM olamamışsın bu saatten sonra da olamazsın benim yaşım 24 ama senden daha adamım. etek giy bence sen ya da gel ben sana etek giydireyim. İstanbul zeytinburnu sümer mahallesi 64. sk no 52 daire 3 deniz de tanırlar beni.
hiç yorma bu gibi geri kafalı kişilerle fikri var ama beyni yok sabaha kadar anlatsan ne yazar aynı şeyleri savunur durur
@denizzz034 seni tanısak ne olur l*n amip bu zamana kadar okumadan fikirlerinle beyinsiz şekilde yaşamışsın bu saatten sonra yaşasan ne olacak. eğer bu durumda hala sen adamsan en kral adamın taaaa diyorum sanada yazıyada koyuyorum noktayı
her aleviyi katmıyorum demişssin ben öyle bişey göremedim bunu gördüm 'Onlar camiyi bırakıp cem evini kur-ani bırakıp saz ve şarkıyı ibadet edinmişler ve islama göre dinsizler..' böyle bir genelleme yapmaya hakkın var mı merak ettim
@denizzz034 noldu l*n geri zekalı kız yazınca kibarlaştın yavşadın anlamadan dinlemeden okumadan yorum yapma yırtık kondom ürünü
kim okummamış kim beyinsiz yaşamış benim yaşadıgım hayatı hayallerinde bile yaşayamassın. sen karekterin kişiligin şerefin olmadan yaşamıssın 35 sene nasıl geldin bu yaşa onu sorgula sen başka hayatları sorgulayacagına aynaya bak deki ben bu yaşıma nasıl geldim cahil seni kör cahil
en kral adamım demedim senden daha adamım sen adam bile degilsin MADAMsın sen MADAM etek giy diyorum sana boşuna demiyorum yani
@denizzz034 yaw he he tamam get ötede oyna mk baksan 50gr ağırlığın var get di ötede oyna
@denizzz034 seni dansöz yapardımda küçüksün bişey demiyorum hadi git işine bak birader kaşınma senin ciğerin yetmez adamlık konusuna
senin kadar aptal gerizekalı korkak beyinsiz şerefsiz namussuz birini görmedim sen her aynaya baktıgında görüyosun aramızdaki diğer bir farkta bu
@denizzz034 yaw hadi birader sktr git ne sabah sabah ne işin varsa mk
kimlikte bir tek benden üstünsün başka hiç bir konuda değil seni her konuda gömerim. adresimi yazdın beklerim seni
@denizzz034 konuyu farklı yönlere çekmek yerine eliştiri yapılmayan bir konuda fikirlerini normal bir dille anlatabilirdin niye sinirlendin birader hayırdır yani anlat bildiklerini savunduklarını anlat sana kimse dedimi anlatamazsın savunamazsın diye söylersin sözünü inanan olur inanmayan olur bu senin zoruna gitmesin
benim seninle bir alıp veremediğim yoktu farkındaysan ben bana küfür ettikten sonra oldu herşey seviyeli bir şekilde söylediklerinize katılmadıgımı söyledim. sen bana küfür ederek konuyu farklı yönlere sen çektin benim büyüklerime her zaman saygı duyarım ama senin saygı duyulacak bir durumun yok kusura bakma
@denizzz034 yaw birader küfür ettik tamam haklısın diyelim özürümüzü dileriz yanlış bişey olduysa fakat sende bodozlama giriyorsun konuya ortada alınacak bişey yok sen 90 lı yıllarda alevilerin ne sıkıntı çektiklerini gördün mü? bence görmedin çünkü o dönemlerde sizlere yapılanı savunmuyorum ki hakkınızı aramanız en doğru yol fakat bırakta burada sizi savunduğum bir konuda bilgi alalım soralım işi doğru bilenlere şimdi net olarak anladın mı?
ben sana zaten bişey demedim ki bilmiyo olabilirsin sorabilirsin bu en dogal hakkın sadece sana bişey demediğim halde durduk yere bana küfür etmene sinirlendim o kadar sana bişey desem tamam dicem bişeyde demedim
@denizzz034 tamam kardeşim frekanslarda karışıklık olmuş sonuçta herkes dini inancını kendine yapar ve Allah ile kulu arasında olan bir konudur bunda hem fikiriz. dinsiz konusunda da şartlar farzlar sünnetler var ve bunları yapmakla yükümlüyüz sen söyle abdest almayan camide namaz kılmayan Aleviler neden bunları yapmıyor (tabi bilgin varsa söyle)
haklısın hepimiz ibadet etmek zorundayız. Kuranı kerim bütün insanlık için indirildi neticesinde. diliyle diniyle mezhebiyle herkes kurallarına uymak zorunda ama bakıyorum da ülkemizde dünyada 4*4 yaşayan çok nadir insanlar var. bende kılmıyorum 5 vakit namaz ama alevi oldugum için değil kendi içimde olan bişey. alevilerde hz. Ali ra mescitte ibadet ettigi sırada sırtından hançerle vurulup ondan sonra 1 kaç içinde yaşamını yitirdiği için cogu alevi camiye gitmez benim kendi görüşüm bu ne kadar dogru ne kadar yanlış bilemiyorum.
@denizzz034 bak kardeşim bizler yani müslümanız diyerek emredilenleri uymayanlar sözde müslümanız aslında genelle me bu yapanda vardır yapmayanda sonuçta Allah ile kul arasına kimse giremez. diğer konuda Hz Ali camiye giderken kaz dile geliyor ve şehit edileceğini söylüyor bunu bildiği halde camiye ibadet etmeye gidiyor aslında ben görevimi yerine getireyimde gelecekse ölüm orada gelsin kabullenişiyle gidiyor işte camiye gitmeyen ve senin söylediğini savunan kişilerede bunu söylüyorum bende. yani benim bildiğimde bu doğru yanlış eksik fazla olabilir
haklısın. dinin mezhebi olmamalı sonucta hepimiz elhamdülillah müslumanız.
@denizzz034 tek çatı altında diyebiliriz bu konuya sonuçta bakarsak hepimiz tek çatı altındayız aslında
yani tek çatı altındayız evet
Of nolmus burada ya lütfen ne sorununz varsa benim görüşüm altında tartışmayın.
Konuyu başka yerlere küfürlere cekmeyin
Tekrar söylüyorum Allahın herhangi bir emrini inkar eden dinden çıkar bu alevî değil peygamber bile olsa bu böyledir.
Kimin kalbinde iman olduğunu bilemezsin ki
Cevap
5Cevap
Cem evine giden Aleviler karı koca ilişkisinden sonra gusul abdesti almazlar.
Cem evine giderkende, agza burna su vermeden yıkanırlar. Bunada boy abdesti derler.
Aşagıda gusul abdesti alıyoruz diyenler ya bunu kastediyor ya Aleviligi takip etmiyor ya da bilmiyorlar.
Benim kuzenim alevi aliyor onlar kisiden kisiye degisiyor
bende onu savundum zaten kimisi alıyodur kimiside almıyordur nasıl böyle bir yargıya vardın diye ama kavga derecesinde savundu bu konuyu anlamadım bende
Himm
işte şaşırdığım olayda şu alevi olan bir arkadaşım vardı ve camiden ibadetinden geri kalmazdı
Bunun alevisi sunnisi yok. Butun sunniler gusul abdesti mi alıyor
hanefi sunni konusundan değil sadece alevilerde böyle bir durum olduğunu söyledi nedenini biliyormusun?
başlığı okuduysan yanlış anlaşılmasın dedim tamam kişileştirerek gidelim neden almazsın peki? hani almadığın zaman ne hissediyor ve almıyorsun ki meshepin alevilik olsa dahi dinin müslümanlık diye düşünüyorum ki müslümanın yapması gereken görevlerden biri diye soruyorum yoksa hanefi sunni şaafi bunlardada almayanlar vardır
sana göre inançla ilgili bir durum yani peki çevrende almayan ve sebebini sana söyleyen oldu mu?
eğer sunnilerle ilgili bir konu geçmiş ve savunulmuş olsaydı emin ol onuda sorardım ama tahminim çoğunluğu alıyor olurdu
duş alırlar, ayrıca oraya buraya su alıp verme işlemine girmezler.
aynen yıkanırlarmış fakat abdest alma yokmuş neden sence?
saçma bulurlar çünkü
tamam saçma olduğunun bende farkındayım bazı inançları mantıksız geliyor ama nedenini ne onlar biliyor nede biz öğrenebiliyoruz
kimlikte bir tek benden üstünsün başka hiç bir konuda değil seni her konuda gömerim. adresimi yazdın beklerim seni
sen gel ben sana uygulamali anlatayim gereksiz cahil
uygulamalı mı anlatacaksın komik olma ergen gerisi bir soru soruyoruz zoruna gidiyorsa sitede durmazsın
amacin soru sormak değil senin dini bilgilerini buradami tamamliyorsun akıl fukarsı olmak zor iş mesele zoruna gidip gitmemek değil ama neyse konuyu uzatip senin o harika beynini yormayayim ne diyeyim yarin huzur-u mahşer de Rabbim bilir en iyisini...
şimdi şöyle düşün beyin yetmezliği çeken arkadaş burası bir soru sorma bilgi paylaşma platformu ve hemen hemen herkes fikir alışverişi yapabiliyor eğer yaşın yetmez bilmezsin sen o dönemleri gerçi 15-20 yıl önceki gibi alevi olduğunu bile söyleyemezken bu ülkede şu an rahatlıkla savunabiliyorsunuz yani alevi olmak sunni olmak hanefi şafi olmak bunlar sorun değil sadece bu yönde bir şey duydum doğru mu değil mi hem alevi arkadaşlardan hemde bilgisi olanlardan öğrenmek istedim aslında şunu konuda mutlu olabilirsin ben bu konuda bu iddaaada bulunan kişiyle kavga tartışma noktasına gelsim alevi kardeşlerimi savunmak adına
heralde alır hurefelere inanmayın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar