Elif ismi sizce guzelmi ve anlami nedir bilen varmi?
Bu isim sizce nasil bi kiza ait aklinizda nasil bi kiz canlandi tarif ederseniz sevinirim :D
Bu isim sizce nasil bi kiza ait aklinizda nasil bi kiz canlandi tarif ederseniz sevinirim :D
-Benim için- Bayana yakışan en güzel isimlerden. Eşimin adıydı... Işık saçan güzel, -arap alfabesinin ilk harfi dik ve uzun bir çizgi oluşundan dolayı- kibar, narin, ince yapılı ve uzun anlamlarını da taşıdığını biliyorum... Güzel isim velhasıl-ı kelam, isminizle yaşayınız, doğru ve nurlu bir yaşamınız olsun...
Güzel mi sorusuna ithafen şu link konuda verdiğim cevap yeterli sanırım :)
O linkteki soruyuda ben sormustum :D
Tesadüfün şöylesi :)
güzel,bir çok insanda olan bir isim,ilk harf bildiğim kadarıyla ama harf,kuran da geçtiği için anlamı olmayan bazı kelimelerin isim olarak konulmasını saçma buluyorum.anlamı olan kelimeleri isim olarak koysalar keşke çocuklarına
elfi çağrıştırıyor bana. ama bunun dışında eliflerin zeki olduğunu gözlemledim
Cevap
23Cevap
Elif; Arapça'da ilk harftir. Şekil bizdeki I harfine benzer.
Aklıma ilk gelen beş yaşlarında çiçekli, biraz kirli giysisi,
masum bakışı ile çok sevimli bir kız çocuğu.
İslami alfabenin ilk harfi ..dost tanıdık ışık saçan kız..ama bana hiç ışık saçmadı uyuz olduğum biridir bana yamuğu var anlamını taşımıyor
arap alfabesinin ilk harfi eliftir.. çok bir özelliği yok.. ayrıca aklıma getirdiği hatunun özellikleri çok iyi sayılmaz..
Elif, Aleph, alpha, A... alfabenin ilk harfidir. yunus emre bir şiirinde bahseder elifi bilmekten. tasavvufta önemli bir yeri de var. anlamı biraz derin yani araştır istersen :)
Arapçadaki ilk harf diye biliyorum elif denince nedense aklıma hep kumral yada hafif esmer uzun orta boylu bir tip geliyor
Elif=Alef= öküz /öküzün başi anlamı taşır. İlk evcillestirilen hayvan öküz olduğundan ilk harfe de öküz anlamını vermişler. Nişanyan sözlükten bakabilirsiniz:) https://www.google.com/amp/s/www.hurriyet.com.tr/amp/okuzle-elifin-ne-alakasi-olabilir-113834
güzel isim bence
elif isminde tanıdıklarım olduğu için onlar aklıma geldi :D
Benim kardeşimin adı Elif anlamı ışık saçan güzel kız ve arap alfabesinin ilk harfi.
Güzeldir..İnce ve uzun ömürlü kişidir..
Kuran okumanın baş harfidir..Sevilesidir..
Kurtlar vadisindeki elif aklıma geldi sen böyle sorunca :) bana kalırsa klasikleşmiş bir isim
Simay ,Melinay buğlem. gayet Güzel İlerde evlenip kızım olursa ismini koyacagım isimler :)
arapcada ilk harf elif be te se diye gidiyordu sanırım
Elif Kuran-ı Kerimin ilk harfidir .. Ve mükemmel bir isimdir
elif ismi en cok sevdigim kız ismidir her insanın gözünde farklı seyler canlanır ama benimki
düz saçlı kısa boylu arkadas ortamında cok konusmayan karsısındakini anlıyan güzel yüzlü bi kız canlanıyo
elif ismi çok güzeldir
bir elif harfinin anlamı için II ciltlik kitap yazılmıştır
Güezel bir isimdir.Kuran'da geçer. sarı kıvırcık bir tip :)
ilk aşkım elif idi bana ilk aşkımı çağrıştırıyor :)
Gözümde canlanır koskoca mazi.
Kızına isim koyacaksan koy. Güzel isim :))
Kendi ismim :)
Memnun oldum Elif..=))
Elif adında fark yaratan biri var.
özgü namal geliyo aklıma :)
Elif diyince bnde yalnzligi hatirlatiyor
Kuran-ı Kerimin dili olan arapçanın ilk harfi:)
En guzel isim bu bence :P :D
güzel isim hanımhanımcık bir kız gelio akla.
Elif adinda tav oldugum biri var <3
Elif adında çok sevdiğim biri var<3333
elifler kendilerini bi bok sanıyor sevmiyorum.
vazgeçemediğim aşkımın adı elifim
Elif.. güzeldir
Güzel tabi
Sıradan bir isim.
Güzeldir elif:)
güzel isim
güzel isim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar