Sultan papagani olan var mi? Papaganim gazete yiyor normal mi acta birakmiyorum ama gazeteyi yarilamis nerdeyse nedenini bilen var mi?

Bizim bir tanıdığın muhabbet kuşu vardı ona sürekli gazete yediriyodum sabahları ötüyordu bir gün sabah ses gelmedi gittim baktım ölmüş 😅
Allahim ya :D
Benim ki de aynı sorun yok sadece gaga taşı olmadığı için
Aa evet 1 aydir yok kafesini temizlerken gaga tasinida cope atmisim sonrada almadim
bir eig ni alırım 😀
benim dişi kuşum da yiyor ağaç dalı gibi doğal şeyler koyun kemirmeyi sever baya gazete yerine peçete kullanabilirsiniz yemez onu
Peceteyi mahfeder ya ayaklariyla yirtar
Bizimki peçete de yiyor ama sağlık sorunu oluşturmaz değil mi?
Benimki kıymalı gözleme makarna yiyiyodu gazoz içiyodu. Anormal huyları oluyo onların korkma 😁
Benimkide chese keke kadar herseyi yiyor ama gazeteyide yemesin yani :D
İnat huylarıda vardır bırak kendi haline vazgeçer sevmediği biri geldimi çığırır durur. İnsan konuşturmaz. Basit papağan goruluyolar ama gerçekten karakterleri var değişik değişik huyları 😂😂 inatları tepkileri.. 😁
Sorma evdekilere biraksam aninda satacaklar abim boynunu koparcam birgun diye tehdit ediyo sesleri kulak cinlatiyor cok fazla otuyolar :D
Benimki öyle satıldı. iş çıkışı geç gelcem arkadaşlarla çıkmaz dedim. Fırsat bu fırsat. Ana gece geldim alkollüyüm zaten bizimkine bakayım dedim bişey kıpırdıyo koca kafeste ama bizimki değil. Bide dedim alkolden mi acaba ışığıda açmıyorum rahatsız olmasınlar diye. Yok kafayı yicem. Sabah bir kalktım satmışlar koca kafese 2 muhabbet kuşu alınmış.. 😁😁 kolla kuşu valla sonunda dediklerini yapıyolar
Haha :D iyiydi bu yok satamazlar satarlarsa gidip geri alacagimi biliyolar ama bazen bende cok sinir oluyorum uykumdan uyandiriyo sus bir deyince daha cok otmeye basliyo bakalim nolur cok dusundumde kiyamadim :)
Cevap
11Cevap
Gazetede boya var hemde iğrenç bir boya zehirleyebilir ondan dolayı altına beyaz boyasız kağıt sermelisin yesede birşey olmaz
A 4 mu koyayim o zaman onuda yer kesin
Onu yerse sıkıntı yok içinde boya yok zehirlemez ama gazete zehirler
Tamam insallah bakalim koyarim sağolasin
Gazeteyi çıkart hemen, sende sağol iyi akşamlar
Yedirme sakın engel ol bağırsak tıkanmasından ölür kuşlar için en tehlikeli maddelerden birisidir kağıt
kurşun zehirlenmesinden ölür. hemen olmaz fakat 2 - 3 ay kadar yer ve alışkanlık haline getirirse, vücudunda biriken toksinleri atamaz. yaşamını yitirmesine neden olur.
Peçete de de olur mu?
gaga taşı al gaga taşı başka şeyleride yemeye başlar bak :)
Senide goreydik iyiydi
Gerek yok :)
Aaa olmami ^^
Bunlar senin yiyemedigin seyleri bile yer
Vallaha dogru soyluyosun 2haftadir farkrdiyodum gaga izleri var gazetede ama yirtip atiyo saniyodum meger yiyomus gorende ac bitakiyoz sanir :)
yüzünün niye yarısını attın
Gormeyin yuzumu diye :)
ne war ki yüzünde :)))))))))
2 goz kas 1 burun birde agiiz :D
belki tek göz vardır :) veya 3 göz
farklisin sen (^^,)
taş odun felan bişiler koy
dişi mi
Evet
çifleşmek istiyor belli ki
bizim muhabbet kuşu da öyleydi bıraktı :)
Olabilir garibim 1 senedir yalniz :p :D
Yazik kiz masaAllah cok da tatli :)
kanser olur :D
Kum yedir kuşa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar