Seri katillerin çoğuna baktığımızda hep çok zeki oldukları görülüyor. Bu kadar zeki iken neden cinayet işlemeyi tercih ediyorlar sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılÇünkü dürtüsel şeyler bunlar. Psikopat olarak nitelendirilen insanlar tıbbi açıklamaya göre empati denen fiziksel açıklaması da olan duygudan yoksun insanlar. Ve bir takım ek sıkıntılar da olunca, zekalarına o sıkıntıların iç güdüsel etkilerini gerçekleştirmeye yöneliyorlar. En basitinden, Hannibal Lecter olarak tanınan kurgusal karakter. Muazzam derecede zarif bir beyefendi olmasına rağmen soğukkanlı bir seri katil. Bilinçaltında yatan bazı sorunlar insanların psikolojisini bozduğu anda bitmiştir olay yani.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSeri cinayetleri aptal biri işleyemez. Yakalanmamak için seni arayanlardan zeki olmalısın. bir insanı öldürmek sıradan insanlardan çok sosyopatlarda daha eğilim gösterir. Genetik olarak daha zeki olmada duygusal olarak bir şey hissetmediği ve empati kurmadığından insani duyguların eksilerini yaşamaz daha tasyonel düşünür.
20 Yorumla
seri katillik kolay iş değildir :) şaka değil yakalanmamak çok ustalık gerektirir. zeka işidir. arkanı toplamak. empati kurup polis gibi düşünüp en ufak ip ucunu bile bırakmamak. zeki olduklarından değildir seri katil olmaları. katillerdir ama zeki olunca yakalanmadıkalrından seriye takıyorlar :) şu an ki zamanda zor teknoloji var. ama tarihte yakalanmayan ve halen bilinmeyen seri katiller var. Karındeşen jack :)
40 Yorumla
Zeka ile kendilerini üst seviye bir insan olarak görüyorlar, sistemin dışına çıkıp kurallarını koyuyorlar, insanoğlunun bastırılmış acımasızlığı vardır, bu herkeste geçerlidir, zeki insanlar kendini kahraman görüp ve cehalet ve fakirliğin olduğu bölgedeki insanları böcek olarak görüp ortadan kaldırmayı görev hâline getirdiler.
40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
56Cevap
bu konuda araştırmalar var aslında çoğu çocukken sinyalleri veriyor hayvanları kesmelermi istersin insanları kandırmaya başlamalar mı istersin, sosyopatlık ortaya çıkıyor, bazılarında beynin amigdala bölümünde sorun oluyor az gelişmiş oluyor yani empati sıfır, vicdan gibi duygusal olaylar bozuk, saldırma iç güdüsü gelişiyor, beynin bazı bölümleri düzgün çalışmıyor bu insanların. akıllı deli gibi bir şey yani
10 Yorumla
+1 yılOnların manyaklığı küçük bir çocukken ortaya çıkıyor. Geneli aşırı derecede takık ve tutkulu insanlar. Aslında bilimsel çalışmalara katıp karşılığında istediğin adami kesmene izin vereceğiz tarzı bir anlaşma yapıp. Zekalarindan faydalanabiliriz. Bu fikri beğendim 😎
10 Yorumla
+1 yılDogustan gelen bir durum, beyin yapilari diger insanlardan farkli, yanilmiyorsam limbik korteksleri normal insanlara oranla daha kucuk. Uzerinde arastirma yapilmissa seri katilimiz yakalanmis demek ki, arkasinda iz birakip tuzaga dustugune gore cok ta zeki degilmis :)
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 923 cevap paylaştı. Seri katil olabilmek için adındanda anlaşılacağı üzere 2 veya daha fazla kişiyi farklı zamanlarda öldürmüş olmalısın. Dolayısıyla ilk cinayette yakalanmayacak kadar zeki isen zaten 2. cinayetini işleyebilirsin. Buda aptal katillerle seri katillerin ayrılmasıdır..
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü bu yaşadıkları durum ya zaten patalojik oluyor. veya patalojik durum çevresel faktörlerle tetiklendiğinde beynin haz duyusu o yönde gelişiyor. tamamen çevresel faktör olanda var ki onlara örnek vermeme zaten gerek yok , şiddetten doğuyor. bunu profosyonelce sürdürebilenlerde zeki insanlar oluyor. sürdüremeyenlerin adını duyamazsınız zaten :)
10 Yorumlageri zekalı birisi ilk cinayetinde yakalanırda ondan seri katil olmak için çok iyi bir plan yapıp işin en ince detayına kadar düşünmesi lazım cinayet işlemeyi neden tercih ediyor dersen aşırı zeki insanlar delirmeye daha yatkındır çok çabukta sinirlenirler çünkü herşeyi kafalarına takarlar bir çok şeyide unutmak isteselerde unutamazlar :))))))))
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılOnların düşünce yapılarını hiç birimiz tam olarak bilemeyiz. Ancak bir çoğu zeki olmakla birlikte küçüklüklerinde çok acı şeyler yaşamışlar. Öfke, kin ve intikam duygusu ile zekiliklerini bu yönde kullandıklarını düşünüyorum ben.
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılaptallar ikinci cinayeti işleyemeden yakalanır yoksa onlar da ister seri cinayet işlesin :) zevk için cinayet işlerler bence yakalanmaca oynamak isterler ya da polisten zeki olduklarını gösterme ego tatmini de olabilir
00 Yorumla seven ı mı izledin? okadar planı yapman için zeki olman lazım zaten... büyük çaplı hırsızlıklar, adam öldürmek için kullandığın cisim mekan adamın hayatını araştırısın yakalanmamak için plan falan yaparsın bunlar hep akıl ve zeka gerektiren iştir
30 Yorumla
+1 yılölümü hak eden kişi sayısı çok fazla ben de bazen seri katil olmak istemişimdir ama dini inançlarım ve hapis korkusu beni vaz geçirdi. Seri katiller zeki olsa yakalanmazlar ve ömür boyu hapiste yatmayı göze alamazlar. Kötüleri Allaha emanet etmek lazım. Şizofren olabilirler, şizofrenlerin çoğu normal insanlardan zeki olabiliyor ama takıntılı insanlar.
10 YorumlaHer zeki seri katil değil seri katiller incelendiğinde zeki olduğu ortaya çıkıyor çünkü ince ince yakalanmadan bişeyler yapabilmesi için zeki olmasi gerek yoksa plan kuramazdı zaten
10 Yorumlao halde çok zeki olmak zararlıdır :)
şaka bir yana zekadan daha çok içlerinde ki öfkeden kaynaklı
zekaları da tek bir noktaya odaklandıkları için öyle görünüyor10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılçünkü üstün zekalı insan , insanların nekadar adi olduğunun farkına iş işten geçtikten sonra değil en başta varır 😉👍 bir seri katil olarak bir insanın gozune baktığımda ne mal olduğunu anlarım gerçekten bazıları bu lafı sadece lafta söyler 😉👍
10 YorumlaSeri katil olabilmesi için çok sayıda cinayet işlemesi, bunun içinde zeki olup yakalanmaması her adımı doğru hesaplaması lazım insanın
14 YorumlaSeri katil olmak için yakalanmamak gerekir, yakalanmamak için iyi plan ve tüm delilleri detaylıca yok etmek gerekir, delilleri yok edebilmek ve iyi plan için bil bakalım ne gerekiyor? :)
10 YorumlaBirini öldürüyosan birileri seni yakalamüya çalışır yakalanmamak için ince hesapları yapabilmen gerekir. Zeki ve akıllı değilsen seriye bağlayamadan yakalanırsın zaten. Dolayısıyla seri katil olabilmenin ilk şartı zeki ve akıllı olmaktır ;)
10 Yorumlaüstün zekalı insanlar bişeyin başarısında olma eğilimindedir basarı olmazsa o ımkanları bulamamıssalar kendilerini buna yoneltiyolar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSeri işlemesi için cinayetleri yakalanmamasi gerekiyor
Bu yüzden daha zeki insanlar seri katil
Digerleri ise normal oluyor10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılvay anasını soruya bak harbi merak uyandırdı, bence zeki olduklarını kendileride biliyor ve o zekayla psikopat zevklerini ve düşüncelerini iz bırakmadan doyasıya yaşamak istiyorlar
10 Yorumla Boşver düşünme bunları. Ben bu tür olayların doğuştan olmadığını düşünüyorum. Eğer olsaydı bu tür insanların günah-sevap olayları olmazdı. Ya da yaratıcı tarafından yaşamı bir şekilde sonlandırıldı.
00 Yorumla
+1 yılSeri katiller üstün zekalidir denilemez birden çok vakada yakalanmadan cinayet işleyenler seri katil olur buda zeka gerektirir yani seri katil olabilmek için zeka şart yoksa bir maktulle kalirsin
20 Yorumla
+1 yılçok zeki sen çok düşünürsün çok düşünmek eşittir kafayı yemek
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 333 cevap paylaştı. Zeki olduğundan zararlı insanları tespit ediyor kendi çıkarlarını düşünürler zekiler genelde. Bunun uğruna herşeyi yaparlar
00 Yorumla
+1 yılnormal zekalı insanların kaldırabileceği bişey değil çünkü
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılbelki de eğilencesine. ya da görüyolar dünyanın kahpeliğini dayanamıyolar.
10 Yorumla
+1 yılCnayet işlemeyi sevdikleri için işliyorlar. Zeki olmasalar seri katil olma yoluna girmezler zaten çünkü yakalanırlar zekiler ise zor yakalanır.
10 Yorumla
+1 yılnedeni kendilerini mutlu edecek birşey bulamadıklarından dolayı sanırım:)
00 Yorumla
+1 yılaptal biri iyi insan olabilir ama aptal biri kötü biri olamaz iyilik kolaydır zor olan kötü olmak her babayiğidin harcı değil
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılZeki olmasa ilk cinayetinde yakalanır ve seri katil olamaz çünkü
10 Yorumla - https://www.youtube.com/watch?v=ncaisdgxXA4
buyrun size zeka10 Yorumla
+1 yıladam zeki olunca yakalanmıyor 2-3-4-5... gidiyor saf olunca sokak ortasında adamı deşiyo hooop ordan kodese :) bunu anlamak kolay
10 Yorumlaçünkü beyinleri biz normal insanlardan farklı çalışıyor dünyayı algılamaları farklı ve kurallara uymayı sevmiyorlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. araştırmışsan sebebinide biliyor olabilirsin bizimle paylaşırmısın, merak ettim
03 Yorumla- +1 yıl
Sebebini çoğu kişi söyledi zeki oldukları için seri bir şekilde ilerliyebiliyorlar. Zeki olmayan bir insan bu kadar ustaca olanlar kuramaz ve hemen yakayı ele verir
- +1 yıl
Ben ne bileyim
çünkü seri katil olmak için seri olman lazım yani hızlı olman lazım.. hızlı olmakta akıl işidir elin ayağın birbirine dolanmaması lazım herşeyi düzgün düşünmek lazım bunun içinde akıllı olmak lazım
12 YorumlaSeri katiller üstün zekalılardan çıkmaz zeki oldukları için seridirler zeki olmasalar ilk işte yakayı ele verirler
00 YorumlaEtrafındaki ahmakların azraili olma görevlerini üstlenebilen kişilerdir
00 Yorumla
+1 yılÇok film izliyolar :) Katil diyince aklıma breaking baddeki jessenin küvette ceset eritmesi geldi aklıma :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu bir hastalıktır buna "Sosyopat" ' lık denir. bendede var fakat seri katil değilim ama bu sadist düşünceler içinde olmadığımı göstermez.
00 Yorumla
+1 yılÜstün zekalı olmasa o kadar insana yakalanmadan nasıl öldürsün sistematik bir şekilde
00 Yorumla
+1 yılFazla zekadan kayış kopmuş heriflerde naparsın işte :-D
10 Yorumla
+1 yılSıradan bir insan olmadığına göre sıradan şeyler yapmasını beklemek ne kadar doğru bilemedim?
10 Yorumla
+1 yılAslında zeki değiller. Ama ne olduklarını ben de tam açıklayamıyorum. Deli zeki diyelim.
00 Yorumla
+1 yılFazla zekadan kafayı yiyolar ve akılları anca seytanlığa çalışıyo
10 YorumlaDahilikle manyaklık arasındaki ince çizgiden dolayı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 809 cevap paylaştı.
+1 yılhayatında kaç kere seri katil gördün de soruyorsun
19 Yorumla- +1 yıl
Araştırdım.
- +1 yıl
gidip bir foruma seri katiller hakkında konu mu açtın?
araştırsanda seri katiller cok zeki insanlardan oluusur diye mı yazı mı gördün? - +1 yıl
Birazda sen araştır ondan sonra bana laf yetiştirmeye çalış.
- +1 yıl
Böyle bir şeyi araştırmak saçma olur :D
Bence sen de araştırmadın öyle dizi-filmlerden görüp merk ettin ve buraya yazın. - +1 yıl
bir sus artık çok ve boş konuşuyorsun.
- +1 yıl
Böyle atar yaptıgına göre boş konuşmuyorum.
- +1 yıl
Evet biliyorum insanların ne düşündüğünü merak ettim ve cevap verdiler. Zeki olmayan biri seri olacak cinayetler işleyip ustaca olanlar yapamaz. Yani zeki oldukları için seri bir şekilde ilerliyebiliyorlar.
- +1 yıl
Zeki olduklarını sadece tahmin ederiz oyle bir yyerlerde yazmaz yani
+1 yılSeri katil de neymiş. İnsan açık kapı bırakmalı.
01 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani?
+1 yılÇünkü üstün zekalı insanlar beklemeyi sevmez
00 Yorumlaaptalsa katilimiz seri olamadan yakalanır jddşds
20 Yorumla
+1 yılAşırı zeka = farklı olmak ve acıdan zevk almak
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 437 cevap paylaştı. polismisin nie merak ediyorsun :D
01 Yorumla- +1 yıl
Sorunun cevabını biliyorum insanların ne düşündüğünü merak ettim
zeki olmakla değil yaşanmışlıkla alakası var bence
02 Yorumla- +1 yıl
Hayır araştırdım IQ seviyelero yüksek insanlar oluyorlar
- Aile & Toplum konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılAnti-sosyal insanlar genelde üstün zekalıdır.
01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada anti sosyal teşhisi aldım. :)
+1 yılüstün zekalı olsalar seri katil olmazlardı...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 17,6b cevap paylaştı.
+1 yılZeki olmasa hapiste olur :)
00 Yorumla çünkü harika kişiliğe sahiptirlerde ondan.
10 YorumlaZekaaa ağır geliyo galiba ne bilyim
10 Yorumla
+1 yılFazla zeka , başa bela :)
10 Yorumlazeka fazlalıgı olan kisilerdir genelde
10 YorumlaO zaman sen hiç seri katil olamayaksin.
02 Yorumla- +1 yıl
Bir gerizekalı daha
+1 yılnereye harcayacağını şaşırıyorlar
10 Yorumla- Devamını Gör (10)
Devamını Gör(55)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?