Geçen yıl bir operasyon geçirdim ve çıkış yapmayı unutmusum para başta odemistim çıkış işlemi yapılmazsa ne olur arkadaşlar babamdan yararlaniyoruz emekli Sandığı
bazen 10 yıl sonra birikmiş olarak karşına çıkıyor bilerek evini arabanı almak için bekletir söylemezler yani bence git konuş riske asla girme. televizyonlarda çok oluyor ya 30 liralık borç yüzünden 10 yıl sonra evine haciz geldi vs diye
öncelikle rahat ol ve git bir durum varsa konuş bilmiyordum de varsa borç silerler ama beklersen yandın. ama rahat ol kibar ve nazik olursan borç olsa bile siliniyor.
Hastanın ilgili servisten taburcu olmasına karar verilir ise hastaya veya yakınlarına ilgili hekim ve servis hemşireleri tarafından evdeki bakım veya tedavi hakkında bilgilendirme yapılır.
Hasta hastaneden ayrılmadan önce ilgili bölüm sekreterliğine uğrayarak resmi yapılması gereken bir işlem olup olmadığını öğrenmelidir.
Eğer hasta herhangi bir yerde çalışıyor ve çalıştığı kurum ya da kuruluşa hastanede yattığına veya istirahat ile ilgili resmi bir belge vermesi gerekiyorsa bunu hekimine bildirmelidir.
Hekim hastanın tıbbi durumuna göre istirahat ile ilgili gerekli evrakları (iş görmezlik raporu veya kurul halinde rapor alınması vb..) düzenler.
Sekreterlikte taburculuk için aşağıdaki evrakların kontrolü yapılır; • Hastanın dosya içeriği, • Hemşire gözlem formları, • Ücretlendirme Formları, • Hasta orderları, • Kan barkotları, • İlaç ve sarf malzeme raporu, • Epikriz.
Sekreterliğe uğranılmaması durumunda hasta hastanede yatmamasına rağmen yatıyor gözükebilmektedir. (Not: Bu süreçte herhangi bir ücret SGK veya hastadan tahsil edilmemektedir. Sadece hastalarımız başka sağlık kurumlarının tedavi işlemlerinden yararlanamamaktadır.)
Hastanın ilgili servisten taburcu olmasına karar verilir ise hastaya veya yakınlarına ilgili hekim ve servis hemşireleri tarafından evdeki bakım veya tedavi hakkında bilgilendirme yapılır.
Hasta hastaneden ayrılmadan önce ilgili bölüm sekreterliğine uğrayarak resmi yapılması gereken bir işlem olup olmadığını öğrenmelidir.
Eğer hasta herhangi bir yerde çalışıyor ve çalıştığı kurum ya da kuruluşa hastanede yattığına veya istirahat ile ilgili resmi bir belge vermesi gerekiyorsa bunu hekimine bildirmelidir.
Hekim hastanın tıbbi durumuna göre istirahat ile ilgili gerekli evrakları (iş görmezlik raporu veya kurul halinde rapor alınması vb..) düzenler.
Sekreterlikte taburculuk için aşağıdaki evrakların kontrolü yapılır; • Hastanın dosya içeriği, • Hemşire gözlem formları, • Ücretlendirme Formları, • Hasta orderları, • Kan barkotları, • İlaç ve sarf malzeme raporu, • Epikriz.
Sekreterliğe uğranılmaması durumunda hasta hastanede yatmamasına rağmen yatıyor gözükebilmektedir. (Not: Bu süreçte herhangi bir ücret SGK veya hastadan tahsil edilmemektedir. Sadece hastalarımız başka sağlık kurumlarının tedavi işlemlerinden yararlanamamaktadır.)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
evine haciz gelir borçlardan ötürü
Bak ameliyat olundu parası ödendi fakat çıkış yapilmadi hos yatilmadi odada sadece hazirlanmak için o para içindeydi 1.200 tl ameliyatti
odaya adım atıldı mı para işler git çıkışı yap yoksa her gün para işler faizie felen altından kalkamazsnız.
Ya 1 ay önce yaptım çıkışı ama eminmisin böyle olduğundan
Para sabit 1.200 tl idi
değişir tabi hastaneden hastaneye git konuş öğren derim.
1 yil oldu öyle olsa 1 ay önceye kadar ortaya cikmazmiydi yani bide öyle olsa o para nerden karşılanıyor
Yani gün olarak o para giderse 365 milyar demek borç yani
bazen 10 yıl sonra birikmiş olarak karşına çıkıyor bilerek evini arabanı almak için bekletir söylemezler yani bence git konuş riske asla girme. televizyonlarda çok oluyor ya 30 liralık borç yüzünden 10 yıl sonra evine haciz geldi vs diye
Gittim çıkış yaptım ama öyleyse ne yapabilirim ki babam beni keser yeminle saat 3 oldu bundan uyuyamadim
öncelikle rahat ol ve git bir durum varsa konuş bilmiyordum de varsa borç silerler ama beklersen yandın. ama rahat ol kibar ve nazik olursan borç olsa bile siliniyor.
Ya borç o kadar şey odeyeemmde
Sekreterlikte taburculuk için aşağıdaki evrakların kontrolü yapılır;
• Hastanın dosya içeriği,
• Hemşire gözlem formları,
• Ücretlendirme Formları,
• Hasta orderları,
• Kan barkotları,
• İlaç ve sarf malzeme raporu,
• Epikriz.
sen bilmiyordum dersen varsa silerler ama şimdi ilgilenmezse belki 3 5 belki 10 sene sonra evine haciz gelir.
ölürsün :/
muahaha
Nasıl yani
şaka yapıyorum be nolcak bişe olacağını sanmıyorum :/
Eminmisin
cok merak ediyosan içinde kalmasın canım git hemşire tanıdığına felan sor araştırsın söylesin yani
ama yani hastanedekiler eşek değil ya boş yatağın çıkışını yapmıştır heralde
Sekreterlikte taburculuk için aşağıdaki evrakların kontrolü yapılır;
• Hastanın dosya içeriği,
• Hemşire gözlem formları,
• Ücretlendirme Formları,
• Hasta orderları,
• Kan barkotları,
• İlaç ve sarf malzeme raporu,
• Epikriz.
haha iyimiş gözün aydın :D