Polis olmak için Liseden üniversiteye kadar nasıl bir yol izlenmelidir?
arkadaşlar bilgisi olan yazabilir mi?
arkadaşlar bilgisi olan yazabilir mi?
polis olmak istediğim için bu konuda baya bilgiliyim ve bilgilerimin doğru olduğuna emibim.
polis olmak için ya pmyo (polis meslek yüksek okulu) ya da polis akadaemisi sınavlarına katılırsın.ama pmyo 2 yıllık 2 yıl sonunda alt seviye bir memur daha sonra sınvasla rütbe atlarsın ama baya zor atlarsın.polis akademisi 4 yıllık bitirirsen direk komser yardımcısısın yani ama akademi sınvları falan zor ayrınca ikisininde koşullarını internetten oku ygsden yüksek bir puan alman vemülakatta başarılı olman lazım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
polisten kastın üst düzey bi polisse öncelikle 8. sınıfın sonnda polis koleji sınavlarına başvuru yapman gerekir eğer geçersen mülakata çağırırlar boy kilo vs önemli ordan sonra polis akademisini bitirsin sonra komiser yrdmcısı olarak atanırsın (polis koleji benim zmnmda ayrı bi sınav olarak değildi sbs puanına göre belirleniyordu)
polis koleji 450 üstü alıyormuş
evet puanlar baya yüksek benim bildiğim 480 falandı ama bnde başvurmuştum ama geçemedim
o puanı yapsam bırak polisi doktor olurum :)
:)
Lise mezunu olarak yGs'ye girip istedikleri puan barajını aşıp bide Polis sınavı olan Pmyo giriyorsun ordada istedikleri puanı alman lazım. Ama 4 yıl mezunu olarak girersen sadece Kpss'den iyi bir puan alman yeterli. Pomem'e tercih yapıyorsun ayriyetten bi sınava girmene falan gerek yok.
4 yıl mezunu olduktan sonra polis olman daha basit çok tercih yapılmıyo herkes kendi bölümünde işe başlıyo
ya sen karıştırdın olayı
kolej lise seviyesindedir.liseden sonra polis akademisine gidersin.puanı bilmem de referans işliyo orda.formaliteden fiziki yeterlilik sınavı.bu işin yolu belli yani sınavdan yüksek puan almak.ea ya da sayısal alıyodu eskiden şimdi nedir bilmiyorum
Cevap
9Cevap
Liseden sonra üni sınavlarına gıreceksın barajı geçersen polis okulununa başvuruda bulunacaksın
daha sonrasında senı en yakın polis okuluna (pmyo) mulakta çağırılacaksın mulkatı geçersen sağlıkdan geçeksın onuda geçersen en son yazılı sınava alınıcaksın onuda geersen
polis okuluna alınırsın... ;)
Bu arada Polis olmak istiyorsan benle çıkıp sonra ayrılman lazım
Zira eski sevgilim benleyken 3 kere girdi kazanamadı. Biz ayrıldık kız kazanmış
Ne güzel İstanbul bee..
hahaha cok şakacısın :)
:) demekki kazanmak icin bence sana hic bulasmamak gerekiyor .p
polis olmak için liseye gitmen gerekiyor fakat liseli bir polis olursan az maaş alırsın.benim babam 1 üniversite 1 fakülte bitirdi yüksek bir maaşı var emekli olduğunda da bitirdiğin okul için ücreit mi ne alıyomuşsun yani okul için artı bir para veriyolar zam yapıyolar :))
link Bu linkte polislikle alakalı her şeyi bulabilirsin.
polis olmak için üniversiteye bitirmeye gerek yok ki :S
polis kolejini okuyupta olabiliyorsun ama 450 polis kolejinde
fethullahçılara git tayyipçi ol rozeti alırsın %80 i böyle olmuştur iddia ediyorum
ygs ye çalış bide polislik kitaplarını al şimdiden çalışmaya başla kızlarda çok yüksek puanlar
evet bayağı yüksek
polis olup napcan ya üniversiteye git hayatını yaşa :)
yok ya küçüklükten beri isteğimdi polis olmak
ama üniversiteli olmak farklı bi duygu tavsiye ederim
yok kalsın.
Polis okulunun yolunu izlemelisin galiba.
dosyan olmamalı vücudda çizik olmamalı üni bitirincede sınavlara girmen gerek
hiçbiri yokta o kadar kolay değil.
ne gerek var
nasıl ne gerek var ?
polis kolejine git
komiksin.
hahaha
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar