şu an elimi ısıtıyo oynamak icin mi yapıyo bilmiyorum. göğsünü basını azcık seviyorum sonra hemen ısırmaya calısıyor. bugün 5. günü ama hala dışarı çıkmıyor. napmam lazım her gün konusup ilgileniyorum benim kadar ilgilenen yoktur. bir de veterinere götirim mi?
Cevabın nedir?
+1 yılSürekli parmağını kafese sokma veya eline almaya çalışma ilk 1 hafta-10 gün kafesinde kalsın ki bulunduğu bölgeyi ve yuvayı tanıyabilme imkanı olsun. Ben yuvadan çıktıktan sonra kafesini ayırdım 1,5 yıldır bizimle. İlk başlarda ısırıyordu oda sana daha güvenemediğinden korktuğundan kaynaklı. Sürekli kafesin etrafında olup onunla ilgilen konuş.. Öncelik olarak tepkileri değerlendirdiklerini düşünüyorum ki daha sonra o tepkilerden veya çıkardığın seslerden korkmayıp alışmaya başlıyor. Ben kafesin kapısını açıp dışarıyı tanımasını istediğimde parmağımı ayaklarının önüne götürüp bekliyordum ki kendi istediği zaman baktım yavaş yavaş eline dokunmaya başlıyor sonrası tamamen onunla ilgilendiğin saat dilimi ile alakalı. Benim kuşum şu an sabah uyanma saatimden gece uyuma saatimize kadar kafesin içindeyse oradan laf atıyor dışarıda ise parmaklarımızla saatlerce oynuyor :) Ve çenesi düşük bir kanatlı şebek yetiştirmişiz :)
04 Yorumla
Soran+1 yılsabırlı olmam gerekir yani...
bir de benim şu an 6. gün ama ayağıyla çıkmaya calısıyor parmağıma :)- +1 yıl
Sana alışıp güvenmesini sağladıktan sonra hepsi sırayla oluyor :)
Soran+1 yılpet shoptan vitamin felan alsam mı
- +1 yıl
Daha yavru olduğu için tavsiye edilmiyor vitamin bilgin olsun.
En İyi Cevaplar
+1 yılAvcunami aliyosun yoksa parmagini yavasca onune getirince kendimi geliyor eline? Eger avcuna aliyosan cok yanlis yoldasin. isirmasinin sebebi birakmani istiyor, cunku sevmezler ele alinmayi sana alisamaz bu sekilde. Daha ck yeni eve alismasini bekle. Kafesin kapagi gece gunduz acik kalsin. Odada ucmadan eve ortama alisamazlar. Kafesde kalarak ortami taniyamaz. Kafesi masanin ustune falan koy cok alcakta kalmasin. Ucunca o kafesini kendi bulur kafesin tepesine falan konar. O asamada yanina gitme bir iki gun. Kendini guvende hissetmesi icin. Ve surekli konus onunla. Sonra parmagini usulca onune gotur onun guvenini kazandiysan parmagina gelecektir kendi. Sakin zorlama gelmiyosa. Zaman alicak cunku bu. Kolay gelsin
01 Yorumla
Soran+1 yılhayır canım şu an hiç elime gelmiyor. göğsünü felan seviyorum yanaklarını seviyorum. oyun mu oynuyor bilmiyorum kafesin içinde parmağımı uzatıyorum habire kapmaya calısıyor ısırıyor gibi yapıyor yani ısırıyor da acımıyor tabi ki. kuşcu 1 hafta el bile sürme dışarı çıkarma demişti, ama ben istiyorum çıksın. annemde diyor daha yavru yapma 1 hafta geçsin diyor.
onu bilmiyorum da papağan tecrübem var 2 tane birisinin benimle ilgisi yokta diğerini ben alıştırmıştım küçükken
ısıracağın da elini geriye çekme tik gibi olur sonra düzelmez hep ısırır
korkma ısırmasından yemliğini çıkart 3 4 saat sonra avucuna biraz yem al kafesin içine uzak elini gelip yiyecek onlar marul falan da seviyor marulda ver gözleri küçülür böyle mutluluktan dkjfhkjdhsdfs
çok verme hastalanır ısıracağında normal sesden biraz fazla bir ses tonuyla hayır diye kız
gittiğinde de ismini seslen yavruysa alışır diye tahmin ediyorum yemi çıkartıp unutma
veterinere yaralanma olmadan götürme muhabbet kuşu bu japon balığı gibi düşün :P
( papağan tarzı büyük kuşlara parmak falan uzatmayın kötü tecrübelerim var :D )08 Yorumla
Soran+1 yılya parmağımı ısırsın sorun yokta, acaba diyorum sevmediğinden mi yapıyor korkudan mı?
bir de ben onu aç bırakamam yazık :(- +1 yıl
3 4 saatten bir şey olmaz kii marul verin bakın gözleri ne kadar değişecek
korkuyor tabi korkması çok normal içinde bulunduğu durum korkmasını gerektiriyor zaten üzülmenize gerek yok :D serbest bırakın arada üçsün evde ama kafese geri katmak zor olabilir bir de kaçırmayın :D
Soran+1 yılof maruldan da korkuyo sinir oldum
Soran+1 yılmal mı sence
- +1 yıl
ya ahhahhahhhhaha :D bilmiyorum ki ama siz çok komiksiniz :D
boşverin kuşların hepsi mal ama ahahaha mal mı sence demenize çok güldüm :D ahhhhahaa
babamın kuş sevgisi yüzünden evimizde bir sürü kuş oldu ama 2 tanesini alıştırabildik bizde
birisi komşuya kaçtı hatta ve geri gelmedi adam da vermedi yani çok değişik bu hayvanlar
aç bırakıp elinizle vermeyi deneyin tekrar ama çok aç bırakmayın bir de yavru mu büyükse alışması zor da küçükse alışması lazım ya :D
Soran+1 yılküçük 1 hafta oldu
İlk önce eline al kuşu yani işaret parmağının üstüne burnunu gagasına durmadan değidir ya da burnunla hafif hafif şamar at hani acıtmayacak şekilde o zaman kuş bak bakim sana nasıl alışıyor 8 yaşımdan beri 2 kuş baktım biri 6 senedir yaşadı biride şu an tam 6 sene oldu halen bakıyorum tecrübelerimden dolayı söylüyorum burnunla gagasına doğru hareket ettir vur felan hafifce merak etme ısırmaz hiçbir kuş çünkü oyun sanıp seninle oynamaya başlayacak 👍👍
01 Yorumla
Soran+1 yıloynuyo zaten öyle yapıyo ısırıyo parmağımı :) elime alamam korkar
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
30Cevap
+1 yılMerhaba... alışması zaman alabilir, ilgilenirseniz çabuk alışır benim vardı mavi bir tane çok alışmıştı ıslık çalıyordu konuşuyordu ama pencereden uçup gitti çok üzülmüştüm, çok hassas kuşlardır. dikkat etmek gerek kusma ve halsizlik gibi belirtiler var ise veterinere götürmeniz de fayda var ve yemini ve suyunu temiz tutmaya gayret edin. paylaşım için teşekkürler sağlıcakla kalın.
10 Yorumladaha yolun başındasın sabır en az 1 ay ilgi ister. 2 hafta kafesten asla çıkarma ve hiç kafesi yerinden kımıldatma , her gün elini kafese doğru yaklaştır ilk zamanlar kaçacaktır ama sonra zamanla alışacak. avucunun içine yem koyup elini kafesin içine koy elinden yedirmeye çalış, işaret parmağını ayağının altına yanaştır parmağına çıkmasını sağla , sabır lazım :D
10 Yorumla
+1 yılyok ya konuş onunla. biraz aç bırak elinle yem yedir hemen avcuna almaya çalışma 1-2 hafta böyle onunla ilgilen ama dediğim gibi birazcık aç bırakmak zorunda kalıcaksın elinden yem ver ama. sakin sakin konuş ses tonunu tanısın kafesine alışsın 1-2 hafta sonra bir sus artık demeye başlarsınız :)
15 Yorumla
Soran+1 yılneden ısırıyo peki oyun mu yapıyo :)
- +1 yıl
yok korktuğu içindir. ama dediklerimi yaparsan elinle oyun oynar hafiften ısırarak ama o aşamaya en az 6 ay daha var. sabırlı olun onu incitmeyin korkutmayın en yakın arkadaşınız olacaktır kısa zamanda. peşinizden ayrılmaz.
Soran+1 yılşu an öyle acıtmıyo oyun oynar gibi yapıyo ama
- +1 yıl
Kaç yaşında
Soran+1 yıl3 aylık sanırım
Evcil Hayvanlar konusunda 6b cevap paylaştı. Doğasında var ısırmak. Sevdiği yiyecek koy marul falan . Kafesindeyken ayaklarına doğru parmağını çok yavaş yaklaştır. Korka korka üstüne çıkçak ordan yemek yedir. Asla korkutma. Benim 15 senelik kuşum öldü :(. Oda muhabbetti. Yanına git kuş sesi çıkar. Omzuna konsun dısardayken orda marul ver yedir. 3 güne alışır. Mesela ben mutfağa doğru gidince kuşum direk anlıyodu acayip ötüyodu :). Sorun varsa sor ablam !!!
015 Yorumla
Soran+1 yılneden parmağıma gelmiyo korkuyo, dışarı ne zaman çıkartsam, veternere götirim mi.
marul şart mı. parmağımdan yemini yiyo sadece
Soran+1 yılbide o ölse ben yaşayamam
- +1 yıl
Mutlaka ölcek hassassan hiç almamalıydın. Maruh sart değil yiyebileceği bişi olsa yeter. Yem eline sığmaz dökülür ya ondan dedim kolay tutulan falan . Asla veterinere götürme. 2 hafta sonra çıkart ama zorlama. Kafesi aç bırak. Camlar açık olmasın kaçar. parmağına çıksın bekle az 2 dkka flnsonra yemegini ver, konuş onla kuş sesi çıkar (cik cik deme :) muck sesi çıkar )
Soran+1 yılne zaman alısır :)
neden götürmim- +1 yıl
Gereksiz hastalaninca götür. 1 ayıda bulur 1 haftayıda. Abla mesela eline çıktı falan . Senden korkmaz 1 gün falan . Ama ertesi gün gine kaçar. Her gün düzenli zamanlarla hareketlerin onu korkutmayacak şekilde öğretmen lazım. Mesela sevdiği yiyecek elinden yemesi lazım. Marulu çok severler :). Elindeyken yedirt falan . İlerde ele gelirsem ödül var zanneder. Alıştıktan sonra arada bir gine yemek ver :). Adı ne onun? Fazla bakım yapma benimkisi hep doğal yaşadı çok yaşadı. Sizinkisi ortalama 10 sene yaşar 15 te olabilir 17 falan de
Soran+1 yıldün parmağıma çıktı ayağıyla bugün kaçıyor yine. ama her gün konusturuyorum ben onu yani konusuyorum ilgileniyorum. :) marul yok evde. alcam yarın. :) ama babam kızıyor ben habire dolaştırıyorum evde onu oyuncak mı o diyor habire kafesinin yerini değiştiriyorum felan.
Soran+1 yılbide suyunu her gün değiştirmiyorum. örneğin kakalarını da.
Soran+1 yılbir de petshopculardan vitamin felan alsam mı
- +1 yıl
:). Benim kuş hiç takviyealmadı vitamin falan . Ve çok yasadı. Gerekli değilse alma bence. Cereyandan uzak tut. Ölür. 3 haftada falan kaçar. Ertesi gün gine senden uzak durur. Yavaş yavas olcak. Sakın tutayımda seveyim deme bida gelmez sana zorlama. Belki marul sevmez. Ama yumurta, kraker, elma kabuğu da sevebilir
Soran+1 yılparmağıma cıkıyo abisi :)
Soran+1 yılboncuk kız
Soran+1 yılneden ki :)) sacmalama ilk defa mı
Evcil Hayvanlar konusunda 1,6b cevap paylaştı. Gerek yok Susam çubuğu al arkadaşa bir adet te Kireç taşı al ve bu ikisini Kafese as Seni ısırmayı bırakıp onlarlı ısırır ve seni ısırmaz
Alıştırma kısmına gelince üzerini ört kafesle birlikte Göhsünün üzerine koy ve sürekli aynı kelimeyi tekrarla İsmi ile başla03 Yorumla
Soran+1 yıloyun oynuyor olabilir mi
+1 yılkafesine bir mandalla marul kabuğu ve salatalık kabuğu tutturacaksın... onu dıdıklayacak ... 2-3 gün sonra artık elini dıdıklamaz o ... ve sana alıştığını görüceksin ... ayrıca evdeki bütün camları kapat... kafesinden çıkar ... dolaşssın evde sırtına kafana konsun .. sana daha cabuk ısınır...
04 Yorumla
Soran+1 yılama çıkmıyo korkuyo
- +1 yıl
kafesin kapısını açmak yetmez... alt tarafından kilitlerini aç ... kafesin altı boş kalsın... yan çevir kafesi illaki çıkar ..
- +1 yıl
çıktıktan sonra nasıl yakalıyacam diye düşünme ışıgı söndür karanlıkta hareket etmezler... raatlıkla yakalrsın
Soran+1 yılşu an ısırması cok mu normal yani oyun için mi yapıyor anlamıyorum ama oyun gibi geliyor bana korkusunu yendi.
+1 yılveterinerlik bir durum yok. kuşlar başını sevdirmez. çok fazla üstüne gitme. elini ısırsa bile tepki verme. elini kafesin içine sok ve hareketsiz bırak. zamanla eline gelmeye alışacaktır.
10 Yorumlaısırıyosa bıraz zor alısır. once elını kafesın ustune koy bıkac gun. daha sonra ıcınde bekletmeye basla. yavas yavas alıstıracaksın. he bıde bol bol konus, bı seyler anlat. karanlıkta elıne alıp konusmaya callıs. oyle oyle alısacaktır.
10 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 487 cevap paylaştı. kaç yaşında kuş? 1 yqşın üzerindeyse öğrenmesi eğitilmesi çok zor. Kapısıı daima açık bırak çıkar o sen sakın eline alıp çıkartma. dışarı kendi çıktığı zaman herşey daha kolay olur...
00 Yorumla
+1 yılKuş korkuyor olsa zaten kafesin içinde 4 döner parmağını yanaştırmaz bile.. Bazı kuşların gagasının ayarı yok sendeki kuş gibi.. O kuşun huyu değişmez ya öyle idare edeceksin ya da değiştireceksin :)))
03 Yorumla
Soran+1 yılya ama parmağa hala gelmiyo korkuyo :(
- +1 yıl
kuş küçük yani yavru kuş mu yoksa büyük mü?
Soran+1 yılkücük, 6 aylık :)
sakın başını filan elleme hiç sevmezler.. karanlık odada parmağında dursun.. konuş onunla.. yem ver.. ama ellerinle tutma.. o zaman yabanileşir
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl ne zaman öpüp koklıcam onu elimle sevcem
Ahhaha senden fazla ilgilendm 4 yildir bnce car car konsuuo susmuo merak etme sana zmanla alisicak henüz cok erkenn sabirli ol yavrum az
02 Yorumla
Soran+1 yılne zaman alışır :(
bu soruya evdeyken detaylı cevap vericem. şimdi zaman sorunum var.
geri bildirim yapki evde geçince bildirim gelsin.03 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yapcam
- +1 yıl
Şanslısınki muhabbet kuşları ve kanaryalar, kediler ve köpekler konusunda uzman birisine denk geldin :) şaka şaka kendimi övmeyi sevmem. Şimdi sana en başından itibaren anlatmaya çalışıcam. Can kulağıyla dinle, merak ettiğin kafana takılan herşeyi sorabilirsin.
İlk kural : Muhabbet kuşlarının en nefret ettiği şey ele alınmaktır. Bu asla yapılmamalı.
ikinci kural : Muhabbet kuşunun kafesi büyük olmalı. ölçü veriyorum verdiğim öçlçüler uzunluk-genişlik-yüksekliktir. 40-30-40 ölçülerinde tek kuş rahatlıkla yaşayabilir. daha küçüğü sorun oluşturur sitres sebebidir. Stresin muhabbet üzerindeki etkilerine sonda değinebilirim
üçüncü kural:kafesin içerisinde asla ayna bulundurmayacaksın
dördüncü kural : muhabbet kuşu maksimum 50 günlükken sahiplenilmeli
beşinci kural : Muhabbet kuşu aile fertlerinin en sık kullandığı ve kalabalık olan odada olmalı
altıncı kural : kafesin konumlandırılacağı yüksekli yüz hizanızda olmalı ne fazla ne eksik. 160-170 cm aralığında olmalı. daha anlatıcak çok şey var
Soran+1 yılısırıyo alıştı bence :)
Daha yeni. Size alışamaması çok normal. Bir ay sabredin.
00 Yorumla
+1 yılGöturme bence zamanla alisir. Isirmasi normal bence sever muhabbet kusu isirmayi :) zamaninda bende besledim
06 Yorumla
Soran+1 yılkorktugu icin mi ısırıyo
- +1 yıl
Belki olabilir. Kac yasinda kuş?
Soran+1 yıl3 aylık
- +1 yıl
Daha küçukmus dedigin gibi korkuyor olabilir
Soran+1 yılama onu yerim abisi
- +1 yıl
Yeme ablasi daha kucuk oo :)
Erkek ise kolay alışır alıştığı zaman hiç bırakmaz ama dişi kuşsa işin zor alıştırılması çok zor oluyor
00 Yorumlatutma 1 hafta çıkarma kafeste kalsın kafesin yanına git hergün 30 dakika konuş alışır.
07 Yorumla
Soran+1 yılparmağımı sokuyom ısırıyo oynuyo neden
Soran+1 yılkorkmuyo ya oyun oynamaya calısıyo yani sinirli değil böyle habire bana bakıyor
Soran+1 yılya valla korkmuyo oynuyoz biz onla aaaaaa
Soran+1 yılkorkmuyosa napar peki
Erkek değilse ısırır alışması çok zor olur en az 3 hafta kafesinde kalmalı yoksa uçamaz odada çarpar yaralar kendini ilgilenmeye devam et
04 Yorumla
Soran+1 yıldişi
Soran+1 yılmaruldan bile korkuyo salak
Ellesme ona cok rahatsiz etme elinle kafesteyken arada yemek ver ve korkutuo durma
06 Yorumla
Soran+1 yılnapmam lazım :(
Soran+1 yıldün ayağıyla parmağıma çıktı ama :)
+1 yılkafes çıkart evin içinde gezsin daha sonra bir yere marul koy bak nasıl geliyo ;)
06 Yorumla
Soran+1 yıl1 hafta ellemeyin dedi adam
- +1 yıl
sen adamı boşver bir odaya sal bir yarım saat filan yorulana kadr uçsun nasıl olsa kendi kafesine geri gidicek
Soran+1 yılneden ısırıyo sence :)
- +1 yıl
gagasını kes tırnak makasıyla. ve korkma bişey olmaz ısırsın şimdilik
Soran+1 yılamacı ne yani
- +1 yıl
Ozele yazsana
- Evcil Hayvanlar konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılZamanla alışır veterinere götürmene gerek yok
10 Yorumla - Evcil Hayvanlar konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılöpücük ver alışır o zaman
00 Yorumla
+1 yılEğit onu konutlara alıştır
01 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani
- Evcil Hayvanlar konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılMuhabbet etmeye devam ;-) :-)
00 Yorumla Hemen alışmaz 2-3 hafta felan lazım.
01 Yorumla
Soran+1 yılşu an ısırması cok mu normal yani oyun için mi yapıyor anlamıyorum ama oyun gibi geliyor bana korkusunu yendi.
+1 yılveterinere gostert bakalim dilinden anliycakmi?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlgilen sürekli alışır..
00 YorumlaOna isim ver ve sürekli ismini söyle
04 Yorumla
Soran+1 yılyok be en cok beni seviyo
biraz zalimce ama yemliğe yem koyma elinden yedir
04 Yorumla
Soran+1 yılneden
Soran+1 yılpeki nden ısırıyo oyun icinmi
aklıma bir şey geldde neyse...
00 Yorumlazananla alışacak ısırsın senı tanıyo
00 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılGötür tabi
00 Yorumla Adi nee
00 Yorumla
+1 yılzamanla alışacaktır.
00 Yorumlamuhabbet ederek
00 Yorumla
+1 yılcinsellik konuşun.)
00 Yorumla
+1 yılMuhabbet ederek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMuhabbet ederek😂
00 Yorumla