Ben bu teste karşıyım insanın "onun iyiliği için" diyerek kendi iyliği için bir cana kıyması düşüncesi bile iğrenç. Nezamanki insan "ey yaradan narında hoş nurunda" diyebilir ve sözünde sebât ederse o zaman bu durum bir sorun, katlanılması gereken birşey olmaz. Belki böyle yazdığım için sınanabilirim benimde başıma gelir ama ceneti garanti bir evladımın olması açısı da var ya da birçok güzel örnekte var dünyada başarılı olan bu durumda insanlar var.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
insanın başına gelmeden kim ne derse desin yalan. bir yanda Allah ın verdiği canı almak var, öte yanda kendine bakamayacak, sürekli bakıma ihtiyaç duyacak bir insan var. yaşadığın sürece tabii ki sen ona bakacaksın ama senden sonra ne olacak, hayatını nasıl idame ettirecek, nerede kalacak gibi bir sürü düşünülmesi gereken konu var. karar vermek zor.
Karar zor değil bence. Çünkü ortada kesin yapılmaması gerekeen bir şey var. Bir insanı, canlıyı öldürmeyeceksin. Sen sonuna kadar gücün yettiğince bakarsın senin başına bir şey gelirse de Allah ona bakacak kişileri vesileleri oluşturur zaten.
Böyle bir sorumluluk cokk ağır gerçekten bütün bir hayatın sana bağımlı bir canlıya bakmakla geciyo bir çok şeyden fedakarlik yapmak lazm çok sabırlı olmak lazm yanı yaşamayan bilemez. Ama aradaki sevgi herşeyin sitesinden gelecek gücü verir. Hiç bir canlının yaşama hakkı elinden alınamaz böyle bir hakka sahip degilz. Rabbim hayırlı evlatlar versin
Cahilce dusunmemek lazim ben aldirirdim neden? Ben ölürsem kardesi olmazsa kim bakcak ona :(( simdiki zamanda herkes sorumluluktan kaciyor kardesi olsa bile bnakmayacaktir eminim.. Ne bileyim ordan burdan ozurlu diye laf yiyecek. her seyi dusunerek ben istemezdim :(
Onu engelli olduğunu bilerek Allah veriyor. Allah'ın kararına karşı mı geleceksin. Allah göstermesin ama belki Allah seni de böyle imtihan etmek isteyebilir. :(
Engelliler okulunda goruyorum yeteri kadar neler yasadiklarini biliyorum onlarin da yasamaya hakki var evet ama ben gelecegi de dusunurum ben olmasam ne yapcak o cocuk kim bakcak? @Ronatello benim calismam gerekecek kim ilgilencek onunla.. Keske sadece bakmakla kalsa
Hayır down sendromlu insanlar kadar samimi insanlar yoktur ve sevdiklerinde gerçekten severler. Neden böyle samimi bir evlatı öldüreyim? Allah korusun.
Dünyanın en güzel kalpli insanlarının genetik farklılığından dolayı kesinlikle aldırttırmayı düşünmem. Dünyalar tatlısı kuzenim var ve hiç bir kişiye de değişmem onun o güzel gülüşünü.
Yani ileride Allah korusun bana bişey olursa kim bakıcak hayatını nasıl yaşayacak korkusu ile aldırtırdım. Allah korusun. Gerçi öyle uzun yıllar yaşayamıyorlar. Down sendromlu bir annenin en büyük korkusu çocuğundan önce ölmek bununla ilgili bir yazı okumuştum çok duygusal çok can yakıcıydı. Kimse başına gelmeden bilemez =(( Allah korusun :(
Duygusal olarak çok zor bir karar bu. Ama çocuk açısından en doğru karar aldırtmak. Çünkü eşlerin ölümü durumunda bu iğrenç dünyada savunmasız ve çaresiz tek başına kalacak. Tıbbın ilerlemediği ve teşhis konamayan durumlar haricinde böyle bir çocuğu bile bile dünyaya getirmek benim gözümde bencillik ve cinayettir.
Ben asla yapamazdım bunu. Down sendromlu olabilir ya da başka bir özrü. Ama o benim bebeğim. Allah ona yaşama şansı vermiş ben bu şansını nasıl alırım elinden. Her özürlü annesinden öyle doğmuyor. Sağlıklı bir insanın özürlü olmayacağının hiç bir garantisi yok.. Ben kesinlikle aldırmazdım
Onu daha çok sever ve daha çok kahrolurdum ama aldırırdım herhalde bilmiyorum çünkü ben öldükten sonra ona kim bakacak ne olacak yavruma? bilmiyorum ya çok zor bir durum. Allah kimsenin başına vermesin
gerçekten zor bir karar; ben bu çocuğa bu şekilde bakarım onu böyle de taşırım demek lazım, büyük bir sınav bu.. diğer yandan ise seni böyle kabul edemem sana böyle bakmak açıkçası yemiyo.. karar sizin..
neden oda benim bir parçam değilmi tanrı onu ben koruyim kollayım diye göndermedimi bana hem bide down sedromlu çocuklar hem zekiler hemde tatlılar evladım sonuçta ne olduğu önemli değil benim bir parçam aldırmazdım
Kolay degil. Ben aldirirdim cunku ben oldukten sonra kimse bakmazdi ortada kalirdi yavrum. Zaten hayat zor boyle ozel bir cocuga kat be kat zor olacak. Bile bile lades olur
Maalesef, oda bir can. Oda bir sınav derim. Büyütürüm..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aldiririm net. Kahraman olmak isteyen buyursun dogursun, saygilar ama buraya gelip abuk sabuk duygu somurusu yapmayin. Kusra bakmayin ama kimse boyle bir sorumlulugu almak hayati boyunca tasimak zorunda degil.
Günahı boynuma. Aldırmasını isterim karımın. Bu devirdeki insanlar çok pic.. Alay ederler dalga geçerler çocuğumla. Sadece hastalığından değil insanlarında da çeker çocuğum..
En İyi Cevaplar